Kranten zien één probleem rondom Sergiño Dest: 'Het woord zegt het al'
Zondag, 25 oktober 2020 om 07:17

Sergiño Dest speelde zaterdag voor het eerst als basiskracht aan de rechterflank van Barcelona. De ex-Ajacied kreeg in el Clásico tegen Real Madrid (1-3 verlies) de voorkeur boven Sergi Roberto, enerzijds omdat Jordi Alba op links zijn rentree maakte en anderzijds omdat Ronald Koeman veel gevaar zag in de kwaliteiten van de rappe Vinicius Junior. De kranten in Spanje zijn lovend over de kwaliteiten van de Amerikaans international, al werd ook zichtbaar hoe de rest van de spelers van los Azulgrana nog niet aan Dest gewend zijn.

"Hij stond voor het eerst als rechtsback in de basis. Een noviteit die de Amerikaans international veel zelfvertrouwen gaf", concludeerde Sport zaterdagavond. De ex-Ajacied kreeg een zes van het dagblad. "Hij ging mee naar voren, sloot zijn flank goed af, probeerde het zichzelf niet te moeilijk te maken en bood zich als oplossing aan zijn teamgenoten aan. Zelfs met diagonale loopacties, dat zien we een back van Barcelona niet vaak doen. In verdedigend opzicht was hij Vincius Junior de baas en aanvallend gezien liet hij zich gelden. Beetje bij beetje leren we Dest kennen en het ziet er veelbelovend uit."

Ook bij Marca niets meer dan lof voor Dest. "Hij probeerde, wanneer het mogelijk was, om de aanval op te zoeken en Pedri te vergezellen. Snel, geconcentreerd, attent, gedisciplineerd en enkele kwaliteitsmomenten. Een goede wedstrijd." Mundo Deportivo was zoals gewoonlijk summier in zijn analyse van de spelers. "Hij was ietwat verlegen in het begin, maar daarna kreeg hij meer zelfvertrouwen en liet hij zich gelden. De momenten dat hij mee naar voren kwam, oogde Barcelona gevaarlijker."

ElDesmarque deelde vier voldoendes uit: Dest, Alba en Messi kregen een zes, terwijl Fati met een zeven de hoogste beoordeling kreeg. "Koeman schonk Dest opnieuw zijn vertrouwen, dit keer aan de rechterkant. Hij verrichtte geweldig werk in defensief opzicht en ging mee naar voren wanneer dat mogelijk was." AS zag hoe Vinicius Junior 'volledig werd gestopt' door Dest. "De Amerikaans international toonde veel van zijn kwaliteiten, vooral snelheid en uiteraard zijn loopacties. Het probleem is dat zijn teamgenoten hem talloze keren niet volgden of niet snapten en het woord zegt het al: teamgenoten moeten teamgenoten zijn."

Voor El Periódico was Dest de beste speler van Barcelona, samen met Fati. Beiden krijgen een acht. In de optiek van El Pais bedrijft Koeman geen politiek met zijn opstellingen en is hij ook niet van zins om vedettes per se in toom te moeten houden. Dat is in het voordeel van bijvoorbeeld Dest, zo valt uit een passage in het wedstrijdverslag op te merken. "Koeman baseert zijn keuzes op meritocratie om op die manier een einde te maken aan de passiviteit en de hiërarchie binnen de kleedkamer én de foute bedrijfsvoering van de voorzitter van Barcelona. Geen enkele transfer was geheimzinniger dan die van Antoine Griezmann en geen enkele speler werd meer met open armen ontvangen dan Pedri en tot in zekere hoogte ook Dest, zaterdag basiskracht boven Sergi Roberto."

Meer nieuws
   
08:03
08:03
V/d Vaart zou duo aanstellen voor opvolging Arne Slot; Afellay enthousiast
5
   
08:00
08:00
Wie is de Italiaanse idealist die mogelijk de nieuwe trainer wordt van Ajax?
4
   
07:02
07:02
De Telegraaf: Geertruida 'wil dolgraag naar Liverpool' en staat ook op de radar
40
   
07:00
07:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
17
   
06:00
06:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (37)

 
bf1994
 
50
24 oktober 2020 om 19:56
Wat een wereld van verschil vergeleken met semedo. Goede beslissing geweest om hem binnen te halen. En dag bedrag van 25 miljoen, mag er zeker zijn voor hem. Hoop dat hij nog meer kan uitgroeien.
 
infodesk
 
0
25 oktober 2020 om 13:32
Wat zegt dit dan overajax is ajax zo goed of s Barça gewoon slecht want wisselspeler van ajax is miss wel de best back van barca
 
bf1994
 
1
25 oktober 2020 om 13:55
Barca en bayern wilde dest hebben. Kan geen toeval zijn toch dat. Niveau van barca is sowiezo gezakt maar dat hoef ik je niet te vertellen
 
caribbean
 
95
24 oktober 2020 om 19:56
Volgens velen zou Dest het niet redden bij Barcelona, maar nu al weet hij uit te blinken. Het is niet zo dat hij maar mee voetbalt, nee hij maakt Barca ook daadwerkelijk beter! Wij denken ook dat Depay er waarschijnlijk niks van zal bakken, maar zie hem ook gewoon veel toevoegen aan deze Barca.
 
bf1994
 
41
24 oktober 2020 om 20:04
Maar waar gaat depay spelen? Bij dest is het duidelijk, barca had een rechtsback nodig. Maar depay? Je wilt 2 zwervende spelers hebben? (Messi en depay) transfer van depay kan veel gaan lijken op die van griezman.
 
Rick1o1
 
25
24 oktober 2020 om 20:30
Hij heeft 1 wedstrijd goed gespeeld dus laten we niet te hard van stapel lopen. Frenkie was vorig jaar de verlosser en krijgt nu ook met kritiek te maken. Maar potentie heeft Dest zeker wel. Alhoewel ik wel denk dat het voor zijn ontwikkeling beter was om naar Bayern te gaan. Daar gaan ze echt met je aan de slag terwijl je bij Barca het toch meer zelf moet rooien heb ik het idee. Maar goed we gaan het zien
 
bf1994
 
17
24 oktober 2020 om 20:32
Frenkie was helemaal niet de verlosser afgelopen jaar. Hij speelt min of meer op dezelfde niveau als dat hij vorig jaar deed. Hier en daar speelt hij soms extra leuk. Maar in het algemeen zelfde niveau
 
Ronna
 
1
25 oktober 2020 om 10:45
Bij bayern gaan ze echt me je aan de slag ? Kun je dat misschien nader uitleggen, hoe kom je hierbij ? Verder vind ik barca juist de beste beslissing .. naar een trainer die super veel vertrouwen in je heeft .. die zelfs nog hoopte dat je voor NL zou kiezen en die nu zelfs sergi roberto die bij alle vorige trainers vaste basiskracht was gewoon opzij zet .. beste keuze voor ze Carrière .. ook vind ik de Spaanse competitie zwaarder dan Duitsland .. hij zal hier veel meer leren
 
myvision
 
16
24 oktober 2020 om 22:10
Mijn vorige reactie werd verwijderd als pure censuur ("niet alles draait om Ajax" terwijl ik eigenlijk precies hetzelfde zei als jij Caribbean. Waarom mag je hier niet zeggen dat Dest nu al het tegendeel bewijst van wat de meesten hier beweerden tijdens zijn transfer? Ik vond afgelopen winter al de bedragen die werden genoemd lachwekkend, maar Ajax moest er een strik omheen doen en we zouden hem nooit meer zien. Nu hij voor slechts 25miljoen werd verkocht aan Barcelona kwamen er een beetje dezelfde verhalen. 25 miljoen vond ik alleen veel te weinig voor een international die nog tiener is met nog een doorlopend contract. Helaas heeft Ajax akkoord gegeven en zie hier, hij is basis en direct weer een van de beste. Dit zegt best wat over het basisniveau van Ajax, dat hoger ligt dan veel mensen hier willen geloven. Ze bewijzen dat best vaak in de CL, maar dat wordt weggewuifd als incidenten. Natuurlijk, een zwaluw maakt nog geen zomer maar ik denk dat Dest heel veel gaat spelen dit seizoen.
 
IKEA
 
10
24 oktober 2020 om 22:55
Ik denk juist dat Dest dat type voetballer is dat vroeg rijp is, nu de komende jaren zich onwijs goed presenteert, maar met het verloop van de jaren relatief vroeg in niveau terugvalt. Maar uitmaken doet het niet, ik heb namelijk niet veel voetbal verstand en ook weinig betreffende sportcarrières, dus deze mening van mij is zoveel waard als je er zelf van maakt.
 
HupVanDeDonk
 
5
25 oktober 2020 om 08:53
Dit commentaar verbaast me een beetje, ik heb vrijwel nergens gelezen dat Dest het niet zou redden. Bij een talent is het ook niet snel te zeggen hoe ver hij komt. Depay daarentegen heeft zijn capaciteiten al getoond, op basis waarvan inderdaad velen zeggen dat hij geen zinvolle toevoeging aan Barcelona zal zijn.
 
mcgregor
 
15
24 oktober 2020 om 19:58
In mijn eerdere reacties benoemde ik beide spelers. Fati en dest speelde sterk en waren aan barca kant de beste. Verdienen echt een pluim . Zwakste busquets en helaas Pedri. Koeman had deze 2 eerder moeten wisselen. Messi was ook grote delen van de wedstrijd afwezig. Bein sport liet in hun analyse zien dat Messi in de 2de helft 8 min geen bal had geraakt. Koeman had dembele eerder moeten brengen. Real misten hun beide rechtsbacks ( carvajal , odrio ) en met nacho de eerste helft en Vázquez de 2de helft op die positie was dat het zwakte punt. Niet slim van Koeman om zo lang te wachten om de laatste 10 min nog 4 aanvallers ( griezman trincau dembele en braytwaite te brengen waardoor er heel veel ruimte kwam Werd nog bijna een afstraffing als real die 3 grote kansen had afgemaakt.
 
caribbean
 
6
24 oktober 2020 om 20:01
Koeman heeft ook een probleem voorin, Fati is dit moment gewoon in vorm maar als 17-jarige kan je niet verwachten dat hij dat heel het seizoen laat zien. Als een Messi en Fati wegvalt hou je toch gewoon armoe voorin, van Pedri en Trincao mag je het ook nog niet verwachten. Griezman is vreselijk uit vorm en van Dembele heb ik me bedenkingen.
 
bf1994
 
12
24 oktober 2020 om 20:02
Vond messi anders heerlijk spelen. Vooral de eerste helft. 2e was hij wat minder maar er zaten acties bij waarvan je kon smullen.
 
El_Guaje7
 
31
24 oktober 2020 om 20:08
6 Clasico’s 0 goals, 0 assists zijn harde cijfers maat.
 
bf1994
 
30
24 oktober 2020 om 20:14
Ja en? Ik zeg dat ik hem vandaag goed vond spelen. Jij begint in een keer over de afgelopen 6 classicos
 
recoba19
 
5
24 oktober 2020 om 20:24
Doe alle clasico's dan op hoeveel staat die dan?
 
El_Guaje7
 
14
24 oktober 2020 om 20:46
bf1994, hij kan wel goed spelen maar als je geen goals en assists geeft tegen de grote jongens heb je daar niets aan. Messi is zwaar af aan het takelen. Is ook misschien wel logisch gezien zijn leeftijd en het moordende programma. Feit is dat hij de laatste jaren geen big game player is zoals hij in het verleden was.
 
bf1994
 
17
24 oktober 2020 om 20:49
Wie gaf de steekbal op alba waar fatis goal uit viel? Leuk cijfertjes bekijken. Maar ik heb het daar nu niet over en zeg dat ik hemGoed vond spelen vandaag. En jij hebt geen enkel tegenargument voor dat gebracht. Vond jij messi niet goed spelen vandaag? Prima maar heb geef aan waarom je hem vandaag nirt goed vond. De afgelopen 6 interressert me geen reet. Misschien is messi geen big game player mee zoals jij zegt. Maar nogmaals andere topic en ik heb het over vandaag
 
R10Gaucho
 
3
25 oktober 2020 om 06:13
Hahahaha, hij is niet zwaar aan het aftakelen, sinds cr7 is vertrokken is messi zijn concurrent/motivatie kwijt... afgelopen zomer was het moment dat hij bij barca er definitief klaar mee is, maar hij is gedwongen om te blijven... dit zijn de laatste wedstrijden van messi voor Barcelona, maarja aan alles komt een einde
 
Ajax/barca2014
 
15
24 oktober 2020 om 20:00
Echt absurd hoe sterk hij verdedigend is. Heb ik op dat vlak dan iets bij Ajax over het hoofd gezien? Aanvallend kan het natuurlijk wat beter, maar daar kan je hem nu niet op vastpinnen gezien zijn piepjonge leeftijd en zijn recente komst. Al bij al een echte verademing ten opzichte van Semedo.
 
Blaugrana1899
 
8
24 oktober 2020 om 20:27
Dest heeft op mij ook een grote indruk gemaakt hij is samen met alle andere talenten de toekomst voor het nieuwe Barcelona dat er zeker goed uitziet
 
wolterx
 
1
25 oktober 2020 om 09:03
Bij Ajax was het positioneel soms wankel omdat hij hoger stond dan bij Barcelona gister maar puur defensief (muv duels in de lucht) scoorde hij nooit slecht.
 
smokey0251
 
11
24 oktober 2020 om 20:04
Dest die verrast me behoorlijk moet ik zeggen, vond hem bij ajax wel redelijk spelen maar dacht toen niet deze jongen gaat het redden bij barca. Maar tot nu toe doet hij het gewoon uitstekend, beter dan semedo het heeft gedaan in ze tijd hij barca in ieder geval
 
Frenkbarca2
 
7
24 oktober 2020 om 20:37
Hij is beter dan S.roberto, hij wordt de D.Alves, messi is niet meer efficiënt makelijk kansen maakt hij ze niet af zoals paar jaar geleden
 
Gilbertvan Eer
 
2
25 oktober 2020 om 06:35
Ik was sceptisch over zijn overgang. Maar deze jongen gaat heel groot worden. Wat een fenomeen.
 
 
4
25 oktober 2020 om 09:54
Goeie wedsteijd van Dest. Had ik niet verwacht, want bij Ajax vond ik hem niets bijzonders. Back in een dominant team is toch een beetje een tropenpositie. Leuk voor em als ie dit door zet. Gaan we misschien toch nog balen dat ie voor de VS koos..
 
Ronna
 
0
25 oktober 2020 om 10:49
Ik baalde allang dat hij voor VS had gekozen .. dit was eindelijk een type rechtsback die we nodig hadden .. vooral omdat er bij NL veel ruimte is op de rechterkant .. en nu heb je daar jongens als dumfries en Hateboer wat een geluk hebben we toch ook
 
Japie_Krekel
 
2
25 oktober 2020 om 10:47
ik had nooit verwacht dat Dest daar nu al minuten zou gaan maken en dat hij uberhaupt goed genoeg was maar respect voor wat hij tot nu toe laat zien bij Barca. die jongen doet het indrukwekkend goed tot nu toe
 
Apeldoorner
 
2
25 oktober 2020 om 11:13
Het is gewoon beginnersgeluk. In het begin wil je je laten zien en doe je net wat harder je best. Dest zal binnen no time uitgekotst worden door zijn laksheid net als Frenkie. Ik geef het ongeveer nog een jaartje dan staan ze beide niet eens meer basis. Ajax heeft ze op het juiste moment verkocht net als Ziyech en Donny!