Krijgt Ronald Koeman tóch gelijk? Robert Lewandowski kan mogelijk 'gewoon' spelen tegen Nederlands elftal
Zaterdag, 15 juni 2024 om 21:30

Robert Lewandowski komt zondag zo goed als zeker niet in actie tijdens het EK-duel tussen Polen en Nederland. De spits start overigens wel op de bank, waardoor een invalbeurt op papier nog altijd mogelijk is. Bovendien wil bondscoach Michal Probierz dat laatste niet hardop uitsluiten, volgens de NOS.

Polen zag sterspeler Lewandowski uitvallen in de uitzwaaiwedstrijd tegen Turkije. Lewandowski ging in de eerste helft van dat duel geblesseerd op de grond zitten en liet zich direct vervangen. Een flinke aderlating voor Polen, dat ongeveer een week eerder ook al Arkadiusz Milik kwijtraakte aan een blessure.

Dinsdag maakte de Poolse bond al duidelijk dat Lewandowski door zijn blessure niet op tijd fit is om het duel met Oranje te halen. "We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat Robert kan spelen in de tweede wedstrijd tegen Oostenrijk", zo klonk het.

Woensdag reageerde Koeman desgevraagd op het niet meespelen van de spits van FC Barcelona. "Ik heb het gehoord, maar ik weet niet of het allemaal waar is. Ik heb altijd twijfels. We zien het zondag wel", zei Koeman.

De Poolse bondscoach Probierz was niet blij met die woorden van zijn concullega. "Robert zal zeker niet spelen. En als Koeman dat niet gelooft, moet hij misschien eens naar FC Barcelona bellen. Het klopt dat Robert een zeer belangrijk onderdeel van de ploeg en een van de beste spelers ter wereld is, maar hij is er niet bij."

Zaterdag, een dag voor de wedstrijd, gaat Probierz nog voor een laatste keer in op de situatie rondom Lewandowski. Hij vertelt dat de spits weer individueel traint, en zelfs op de bank start tegen Nederland.

"Bij mij zitten ook de geblesseerde spelers op de bank. Zijn rol rondom de wedstrijd en in de kleedkamer zal heel belangrijk zijn", legt de bondscoach uit. En het is niet ondenkbaar dat de spits zelfs even in actie komt: volgens de NOS sluit Probierz een korte invalbeurt van zijn topspits 'niet hardop uit'.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws
   
07:49
07:49
Lovende Spaanse media zien onverwachte uitblinker: 'Van welke planeet kom jij?'
9
   
07:00
07:00
Vermoedelijke opstellingen Nederland - Frankrijk: Simons en Veerman onder druk
54
   
23:39
23:39
Afellay vindt dat Spanje Italië heeft 'gedeclasseerd' maar heeft ook kritiekpunt
8
   
22:53
22:53
Spanje plaatst zich na galavoorstelling tegen Italië voor achtste finales
81
   
22:48
22:48
Driessen rekent op wijziging bij Nederland: 'Eén van die twee spelers sneuvelt'
16
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (8)

 
Camavingoat
 
26
15 juni 2024 om 21:36
En dan verontwaardigd boos reageren op Koeman. Wat een neppe vent joh die Pool. Dit soort spelletjes zijn van alle tijden. Doe dan niet zo raar als iemand daar aan twijfelt en zo te zien zit er nog een kern van waarheid in ook.
 
DVV20
 
9
15 juni 2024 om 21:47
Wat een clown die coach. Zo verontwaardigd dat Koeman openlijk aangeeft pas te geloven dat Lewa er niet bij is, als het Zondag 15.00 uur is. Om vervolgens hem alsnog mee te nemen en aan te geven dat hij misschien minuten kan maken. Ach, met of zonder Lewa moeten we die Polen kunnen pakken.
 
tukkerpro
 
13
15 juni 2024 om 21:50
Koeman zat er van de week niet ver naast van de week, met zijn opmerking, dat hij het nog moest zien of lewandowski er niet bij is. Die trainer van Polen op zijn achterste poten, dat Koeman zoiets durfde te zeggen. Wat een blaaskaak die Pool. Met of zonder hun topspits , we pakken die Polen wel.
 
ModricMagic
 
16
15 juni 2024 om 21:55
Die bondscoach van Polen is echt een clown als Lewandowski daadwerkelijk gaat invallen haha. Eerst zo stoer doen over Koeman dat hij twijfelt omdat er altijd een kans bestaat. En nu is die kans er toevallig. En dan gaat die bondscoach zo gepikeerd zijn over Koeman. Hopelijk dat we die kerel een pak slaag kunnen geven morgen.
 
Lewy
 
0
15 juni 2024 om 23:48
Hij speelt 100% niet. Heeft individueel getraind vandaag.
 
Lewy
 
0
15 juni 2024 om 23:47
Klopt niks van. Lewandowski zit op de bank, omdat er 26 spelers aanwezig mogen zijn. Hij kan pas tegen Oostenrijk weer spelen.