Kritiek op selectiebeleid Oranje: 'Maar je moet deze blessures niet vergeten'
Maandag, 29 mei 2017 om 09:48

Enigszins verrassend werd Sergio Padt opgeroepen voor het Nederlands elftal. Die keuze leverde de nodige kritiek op het selectiebeleid op. Interim-bondscoach Fred Grim geeft tegenover De Telegraaf toe dat er weinig andere keepers beschikbaar waren voor Oranje.

Volgens de krant was het oproepen van AZ-doelman Tim Krul geen optie, omdat hij pas na de play-offs aan zou sluiten. Dat had betekend dat er in de eerste dagen slechts één keeper, Jeroen Zoet, bij Oranje zou zijn. "Je kijkt wie er voor Oranje kunnen spelen en dan maak je een lijstje van nummer één tot en met zo veel", stelt Grim, die zich bewust is van de kritiek op het selectiebeleid.

"Die heb ik wel gehoord. Maar je moet niet vergeten dat Maarten Stekelenburg is afgevallen met een blessure, Michel Vorm een knieblessure heeft en Kenneth Vermeer ook last heeft", aldus de interim-bondscoach, die de afgelopen dagen in Portugal over dertien internationals beschikte. De derde doelman, Jasper Cillessen, meldt maandag bij Oranje.

Meer nieuws
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
0
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug, maar vergeet zichzelf te belonen
3
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
2
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
24
   
21:37
21:37
Late gelijkmaker van Leverkusen wekt grote woede: 'Het is een schande!'
5
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (28)

 
maradungatje
 
14
29 mei 2017 om 09:50
Inderdaad vergeten we daar naar te kijken en hebben we gelijk kritiek op het beleid. Het zijn gewoon echt de meest logische opties ipv al die complottheorieën over ex Ajacieden dit of dat.
 
JdW17
 
21
29 mei 2017 om 09:54
Ik vind het geen hele rare keuze, prima seizoen gehad en inderdaad weinig andere opties. Van Leer vind ik ook een hele degelijk doelman, maar als speler van Roda wordt je niet zo snel opgeroepen. Bovendien had hij natuurlijk ook play offs. Veder vind ik overigens ook dat Krul zonder play offs niet opgeroepen had moeten worden. Heeft nog niks laten zien, behalve kinderachtig gedrag bij penalty's.
 
Filip
 
2
29 mei 2017 om 12:08
Krul heeft ook laten zien dat hij moeite heeft met ballen klem houden. Die jongen is dit seizoen redelijk door de mand gevallen. Wat een stuk onrust op de goal die veel te veel ballen los laat.
 
gloryUnited
 
3
29 mei 2017 om 12:46
inderdaad. Dit probeert die dan te compenseren door zich op te stellen als een kleuter zoals gister bijv.
 
ADRO
 
7
29 mei 2017 om 10:00
Persoonlijk vind ik het geen gekke keus. Padt heeft een goed seizoen gekeept bij het met vlagen kwakkelende Groningen. Daarnaast ben ik oprecht benieuwd welke club volgend seizoen krul een plekje onder de lat gaat aanbieden. Wat ik heb gezien na z'n blessure is niet goed en zorgwekkend voor volgend seizoen.
 
LuisPedro1987
 
11
29 mei 2017 om 10:08
Krul onder geen beding oproepen. Sinds zijn terugkomst in Nederland staat hij er bij als een jonge juffrouw. Hij straalt echt helemaal niks uit. Eloy Room had ik nog wel willen zien. Toch al jaren in een goede vorm bij Vitesse.
 
phoenixx
 
12
29 mei 2017 om 10:10
Zit Room niet bij Curacao?
 
the saints
 
1
29 mei 2017 om 10:12
Je weet dat hij bij Curaçao keept toch? Ik vond Benjamin van Leer dit seizoen goed opvallen
 
jctrojan
 
1
29 mei 2017 om 10:25
Zit Benjamin van leer ook niet bij een van de abc-eilanden?
 
Cyberize7x
 
3
29 mei 2017 om 11:11
Geboren in Nieuwegein en opgegroeid bij SV Houten, Elinkwijk en vervolgens het profvoetbal in. Heeft naar mijn weten gewoon Nederlandse vader en Molukse moeder dus alleen oproepbaar voor het Nederlands Elftal en eventueel Indonesiã«.
 
JdW17
 
4
29 mei 2017 om 11:22
Kan inderdaad gewoon voor Nederland spelen, ik zie het serieus ook nog wel gebeuren. Als hij nu naar een club als AZ of Heerenveen vertrekt en daar deze lijn doortrekt mag hij van mij gewoon worden opgeroepen. Liever een keeper die het wekelijks goed doet dan bankzitter.
 
fcu_030
 
2
29 mei 2017 om 10:54
We moeten advocaat wel de tijd/kans geven dus zal niet snel twijfelen aan ze keuzes. Denk dat padt ook niet hoef te rekenen op minuten gaat gewoon mee als 2e/3e keeper had zelf ook eerder van leer of hahn(keept misschien maar by excelsior maar vind ik persoonlijk een aardige keeper ) meegenomen maar moeten het ook niet groter maken dan het is.
 
mertesacker
 
0
29 mei 2017 om 10:54
Ik vind het jammer om te zeggen, maar het Nederlands elftal is echt niet meer serieus te nemen. Als je kijkt hoeveel talenten andere landen hebben en wat voor lichtingen zij hebben, daar schrik ik dan ook van. Kijk naar een Duitsland en Frankrijk, ongelofelijk die kunnen vier teams opstellen en die doen met zijn alle mee aan de prijs zelf. Nederland moet echt iets gaan doen met hun beleid en meer fysiek voetbal gaan proberen te implementeren, het viel me vooral in de finale van EL op. Veel teams zouden laatste 15-20 minuten gaan pompen, maar Ajax probeerde nog steeds op te bouwen. Het moet anders.
 
Cyberize7x
 
5
29 mei 2017 om 11:16
Dat we in het verleden zijn verwend met toplichtingen wilt niet zeggen dat dit altijd maar het geval kan zijn. Even voor jou informatie: Duitsland aantal inwoners 81 miljoen Frankrijk aantal inwoners 66 miljoen Nederland aantal inwoners 16 miljoen Lijkt me vrij logisch dat we het onderspit moeten delven op grote toernooien. De vijver waar wij uit moeten vissen is veel kleiner. Zeker Frankrijk heeft ook nog eens allemaal oud koloniã«n waar sommige spelers vandaan komen waardoor de kans immens veel groter is dat er een topper bijzit. Wij hebben alleen de ABC eilanden waar misschien een paar honderd duizend extra inwoners wonen en het percentage daarvan wat gaat voetballen is ook maar weinig. (honkbal is ook erg populair op de Antillen)
 
JdW17
 
2
29 mei 2017 om 11:20
Inwoneraantal zegt natuurlijk niet alles, Uruguay heeft 4 miljoen inwoners en in België wonen ook minder mensen dan in Nederland.
 
Sirius
 
1
29 mei 2017 om 11:36
Ook die landen zijn afhankelijk van een goede lichting. Na dit Belgie en het huidige Uruguay staat er ook geen bijzondere lichting klaar. Die landen zijn ook afhankelijk van het nu en moeten hopen op een goede toekomst. Verder is het natuurlijk ook belangrijk hoe talenten worden opgeleid en ontwikkeld.
 
MichielDeinema
 
2
29 mei 2017 om 11:41
Nja meestal is nederland ook beter dan Uruguay en België. Dat gezever over we morten fysieker voetballen is onzin. We moeten weer geluk hebben en wat ventjes als Robben, Sneijder, Bergkamp of de broertjes De Boer opleiden.
 
Cyberize7x
 
3
29 mei 2017 om 11:47
Het zegt wel veel Jdw17. Sinds 1950 (uruguay) hebben er alleen maar elftallen gewonnen met meer dan 40 mln inwoners (argentinië). Ek's zijn sinds 1960 naast de grote landen alleen gewonnen door Portugal (10ml), Griekenland (10ml) Denemarken (5 ml) en Nederland (16ml).
 
Sirius
 
2
29 mei 2017 om 11:43
De volgende generatie talenten maakt op mij toch wel een sterke indruk. Jongens als Justin Kluivert, Matthijs de Ligt, Fosu-Mensah, Buitink, Piroe, Kadioglu, Sierhuis enzovoort beloven veel goeds voor Oranje, terwijl we ook weer steeds meer spelers in het buitenland actief krijgen. We zitten nu even in een rotperiode die wellicht nog 2 jaren kan duren, maar daarna verwacht ik toch wel weer een sterke selectie waar er geen plek is voor matige spelers als Berghuis enzovoort, zelfs niet op de bank of in de voorselectie.
 
Marranr1
 
1
29 mei 2017 om 11:16
Padt onbegrijpelijk! En Cillissen ok , keeper die amper speelt en als hij speelt is het ook niet overtuigend. En dan denken dat hij ooit nr.1 keeper van Barca kan worden? Echt lachwekkend en dan hoor je die gasten bij Rondo ook zeggen wanneer hij een kans krijgt. Nou ik weet het antwoord al, nooit!!! Geen topkeeper om nr 1 van Barca te worden en een uitstraling van niks.. Ter Stegen is zelf uit vorm beter. Maar het selectie beleid is weer in de geest van Blind. Totaal geen lijn in en mis ervaring. Zo een Babel die Besiktas kampioen maakt en ook niet bij Depor in Spanje top speelde zit niet eens in de voorselectie. Zo zijn er nog meer voorbeelden , Janssen zit er ook bij, lachwekkend dit!
 
Cyberize7x
 
0
29 mei 2017 om 11:48
Maar vertel mij dan eens. Als je én Cillessen én Padt niet wilt oproepen, wie dan wel? Enige die ik zelf zou kunnen bedenken is Van Leer maar die heeft pas gisteren zijn laatste wedstrijd gespeeld (playoffs).
 
atleticofc
 
0
29 mei 2017 om 13:30
Maar voor welke keeper zou jij dan gekozen hebben? Je kunt overal wel kritiek op hebben. Maar geef dan eens aan met welke keeper ze op de proppen hadden moeten komen aangezien er een aantal dus niet beschikbaar zijn.
 
vfl_bmg
 
1
29 mei 2017 om 15:09
Als hij speelt, niet overtuigend? Gast, heb jij Cillessen ooit zien keepen bij Barcelona? Zijn naam werd gescandeerd door het publiek in Camp Nou nadat hij ontzettend belangrijk was in de bekerwedstrijden tegen Atlético Madrid (!) Maar nee, jij vindt dat hij niet overtuigt...
 
Marranr1
 
1
29 mei 2017 om 15:36
Die ene wedstrijd waarbij hij aardig keepte, hou toch op. Zijn naam scanderen hahahaha grappenmaker. Heb je hem gezien in de finale tegen Alaves die bal die onder hem wegschoot en op de paal eindigde? Blunder en gelukkig voor hem niet afgestraft. Jasper is een beperkte en middelmatige keeper die perfect op de 2de plan bij echte topclubs past maar ook niet meer en niet minder! Hij zal Ter Stegen never uit het goal verdrijven, dream on
 
Tazaoui
 
0
29 mei 2017 om 11:28
Ik denk sowieso dat het weinig uitmaakt en zie Nederland wel winnen van Marokko. Ik zie Robben makkelijk door verdediging heen walsen en Nederland is in mijn ogen ook in slechte staat beter in vorm dan de Marokkanen. Nederland zal spelen op balbezit en goeie spelpositie waar Marokkanen geen grip op zullen hebben. Denk wel een magere winst 0-2.
 
Asec Abidjan
 
1
29 mei 2017 om 11:56
"zeven vaste krachten komen niet in actie tegen Marokko " waaronder Arjen Robben en dit gemankeerde (B) NL elftal prijzen om balbezit en positiespel hahahaha.. dat wordt een lange maand voor jou a Tazaoui
 
Tazaoui
 
0
29 mei 2017 om 12:00
Ow ik dacht dat Robben bijzat maar toch als ik spelers vergelijk met wat wij hebben en wat Oranje centraal en voorin heeft stellen we niks voor. Ze hebben ook betere verdedigers dan ons na Benatia. Vind van Dijk beter dan Da Costa.
 
Greenboy
 
1
29 mei 2017 om 12:06
Ik vind dat meer als terecht dat Sersio bij oranje zit ....gewoon een goede doelman