Kritiekpunt voor Frenkie de Jong: 'Daar zal het af en toe wel anders moeten'
Vrijdag, 7 juni 2019 om 09:29

Oranje bereikte donderdagavond ten koste van Engeland de finale van de Nations League. The Three Lions werden na verlenging met 3-1 verslagen, waardoor nu een ontmoeting met Portugal in de eindstrijd wacht. Frenkie de Jong speelde aan de zijde van Oranje een sterke wedstrijd, maar Rinus Israël plaatst desondanks een kritische noot bij zijn optreden.

"Ik zal iets kritisch zeggen: het mag aan de bal af en toe echt een tikje sneller. Begrijp me goed, hij lijdt weinig balverlies en zijn aannames zijn ook prima. Maar daarna is het vaak eerst weer wegdraaien. Het is niet bepaald zo dat hij alles direct speelt of meteen doorbeweegt. Ik zie hem graag in actie, want hij speelt vrijuit en ziet ook de diepte. Maar straks speelt hij bij een echte topclub en daar zal het af en toe wel anders moeten", zegt Israël in gesprek met De Telegraaf.

Meer: Bondsarts Goedhart laat Nederland opgelucht ademhalen: De Jong haalt het EK | Koeman: ‘Hun belang voor het team is reden om ze niet af te schrijven’

Matthijs de Ligt ging in de eerste helft in de fout bij de treffer van Engeland, door de bal te verspelen aan Marcus Rashford en een strafschop te veroorzaken. 'Zonde', zo stelt Israël. "Hij begint werkelijk uitstekend aan de wedstrijd met goede ingrepen en hij staat er. Dan verknoeit hij het met zo'n fout in de eerste helft. Dat mag een speler van zijn kaliber niet gebeuren. Eerst was zijn aanname niet goed en later lanceert hij zich verkeerd in een poging de situatie te redden. Hij manoeuvreerde het elftal in een heel vervelende situatie. Maar met zijn kopbal maakte hij weer veel goed."

Israël is tevens lyrisch over het optreden van Steven Bergwijn, die volgens hem met zijn spel 'in Oranje hoort'. "Dat zeg ik zonder dat hij heel veel mogelijkheden heeft gekregen of dingen heeft gecreëerd. Maar hij is vast aan de bal, hij is behendig en ik kan me goed voorstellen dat buitenlandse clubs naar hem kijken voor een transfer in deze zomer. Hij is sterk en hij is snel. Daar houden clubs van."

Meer nieuws
   
17:33
17:33
Cziommer onthult welke Premier League-trainer hij naar Ajax probeerde te brengen
0
   
17:13
17:13
Bologna speelt teleurstellend gelijk, mede door rode kaart voor Sam Beukema
3
   
17:11
17:11
Arsenal maakt het onnodig spannend tegen Tottenham, maar houdt druk op titel
28
   
17:05
17:05
Drie voormalig Eredivisionisten schieten Bournemouth naar 3-0 zege op Brighton
12
   
16:30
16:30
Live meepraten in de Premier League: Nottingham Forest - Manchester City
11
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (67)

 
nederland79
 
33
7 juni 2019 om 09:43
Dat is nou ook precies de reden dat ie daar naar toe gaat....schijn je beter van te worden als je elke dag op een hoger niveau met betere medespelers speelt. soms he....die lui hebben toch zelf gevoetbald, ze weten toch hoe het werkt. Daarnaast creã«ert hij vaak ruimte door de bal even vast te houden.
 
La~Decima
 
21
7 juni 2019 om 09:48
Ach is iets Nederlands toch? Daarnaast worden deze mensen betaald om kritiek te geven. Continu de grote frenkie show ervan maken wordt je ook moe van. De meeste analisten zaten met een fles lotion en tissues flink te fappen over Frenkie. Natuurlijk kan hij zich nog verbeteren, hij is nog maar 22. Ben benieuwd hoe groot hij wordt de komende 10 jaar.
 
nederland79
 
7
7 juni 2019 om 09:57
22 inmiddels ;-)
 
La~Decima
 
1
7 juni 2019 om 10:02
Geen idee hoe ik op die leeftijd kwam. Zal het wel ergens verkeerd hebben gelezen. Zal het even aanpassen, thanks!
 
ProTukker
 
2
7 juni 2019 om 10:14
Denk dat je in de war bent met De Ligt
 
La~Decima
 
5
7 juni 2019 om 10:18
Dat zal het zijn. Al die Nederlandse toptalenten... hou het niet meer bij ??.
 
NJfromVOL
 
65
7 juni 2019 om 09:48
Waarom reageren sommigen toch als door een adder gebeten als er iets van opbouwende kritiek op hun favorieten komt?
 
ProTukker
 
29
7 juni 2019 om 09:56
Soms is het inderdaad heel erg. Alsof ze een relatie hebben met diegene. Ik had een keer iets van kritiek op Frenkie destijds na de wedstrijd met Duitsland. Ik begon mijn reactie nog met te zeggen dat ik hem een ongelofelijk talent vind en dat hij goed speelde. Maar dat ene puntje van kritiek.....ik snapte ‘helemaal niets van voetbal’, ‘welke wedstrijd heb jij gekeken?’ enzovoort.
 
nederland79
 
1
7 juni 2019 om 10:01
hij mag kritiek hebben zoveel ie wil. Maar hij zegt nu dat ie nog wat mist voor het spel van barcelona. Ja, dat lijkt me persoonlijk logisch. Als je het tempo van de eredivisie gewend bent en af en toe een potje CL. Dan moet je nog wel wat leren voor je uit kunt blinken bij Barcelona. Ik vind het open deuren intrappen wat ie doet. Elke speler die uit Nederland vertrekt en rechtstreeks naar een topploeg gaat in een topcompetitie moet nog bepaalde dingen verbeteren. Dat kan niet eens anders, omdat je dat niveau nog niet gewend bent. Bij sommige valt het misschien niet op, omdat die aan 2 maanden voorbereiding genoeg hebben, anderen moeten eerst een heel jaar mee draaien. Maar vergelijk busquets, messi, xavi en iniesta even toen ze net hun debuut maakten en toen ze al 6 jaar in het eerste speelden. T schijnt dat die spelers in de tussentijd ook het een en ander geleerd hebben en beter geworden zijn.
 
ProTukker
 
17
7 juni 2019 om 10:17
Maar dat is toch precies wat Rinus zegt? Je bent het dus met Rinus eens!
 
Buakaw
 
11
7 juni 2019 om 10:40
In andere woorden er mag geen kritiek worden gegeven..?
 
Scepticus38
 
6
7 juni 2019 om 10:41
@njfromvol "waarom reageren sommigen toch als door een adder gebeten als er iets van opbouwende kritiek op hun favorieten komt?" Ik kan me natuurlijk vergissen, maar wellicht omdat die kritiek weinig met opbouwing te maken heeft als hetgeen dat niet goed is gegaan er wordt uitgelicht en dat wel goed is gegaan verzwegen of geminimaliseerd? Als iemand bijna alles goed heeft gedaan en zijn wedstrijd aan het ene foutje dat hij heeft gemaakt, hoe fnuikend die ook is, wordt opgehangen, is de term "opbouwende kritiek" natuurlijk een volstrekt lachertje. De Ligt heeft een uitstekende wedstrijd gespeeld en een fout gemaakt die zijn team in verlegenheid heeft gebracht. Dat heeft hij uiteindelijk op eigen kracht weer recht gezet door de gelijkmaker te scoren en daarna diverse gevaarlijke situaties in de kiem te smoren. Het is typisch Nederlands om dat eerste uit te vergroten en dat tweede te marginaliseren of geheel te verzwijgen. En dat heb je het dus niet over opbouwende maar afbrekende kritiek. En die is typisch Nederlands. Opbouwende kritiek heet niet voor niets zo, dat is omdat je de kritiek opbouwt door eerst te vermelden wat er goed is gegaan en dan pas wat voor verbetering vatbaar is. En niet andersom zoals nu meestal gebeurt. De nadruk leggen op wat fout is gegaan, heeft natuurlijk 0,0 met opbouwen te maken, dan ben je vooral aan het afbreken.
 
nederland79
 
1
7 juni 2019 om 11:05
@protukker maar dan had ie ook kunnen zeggen: hij moet niet vergeten om volgend jaar een blauw met rood shirt aan te doen, ipv een wit met rood shirt. Das ook voor iedereen vrij logisch
 
ProTukker
 
7
7 juni 2019 om 11:36
@scepticusIk vind dat je de fout van De Ligt wel erg bagataliseert. Hij maakt namelijk wel 2 fouten in 2 secondes. Eerst de foute aanname en daarna veroorzaakt hij een penalty (toch wel een fout te noemen). Daarbij had hij ook nog zomaar rood kunnen krijgen. En dat het `typisch Nederlands` is vind ik weer typisch Nederlands. Denk je dat ze in de media in het buitenland geen kritiek op zoiets gehad zouden hebben?
 
ProTukker
 
9
7 juni 2019 om 09:50
Soms he... ja want Rinus zit nog niet zo heel lang in het vak..... En leg even uit wat je bedoeld met ‘hij creeert ruimte door de bal vast te houden’...hoe langer ik over de zin nadenk hoe onlogischer ik m vind worden.
 
MGMV
 
20
7 juni 2019 om 10:03
Hij creëert ruimte door een tegenstander druk op zichzelf te laten zetten, zodat er ergens anders op het veld meer ruimte komt voor een medespeler. Wanneer Frenkie de bal heeft op het middenveld en pak 'm beet Barkley zet druk, komt er een andere middenvelder vrij of ontstaat er in ieder geval ruimte om vrij te lopen.
 
nederland79
 
2
7 juni 2019 om 10:16
als een ploeg inzakt geven ze weinig ruimte weg. Dan krijg je het kansloos rondspelen wat je vaak zag bij t Ajax van Frank de Boer en ook heel vaak bij t Nederlands Elftal. De 4 verdedigers en de verdedigende middenvelder passen de bal 100x naar elkaar toe rond de middenlijn, maar op die manier komt er echt geen ruimte, omdat de verdedigende ploeg echt niet uitstapt. Als jij met een man in de rug de bal soms wat langer vast houdt kun je ze het idee geven dat ze de bal kunnen afpakken/onderscheppen, waardoor ze uitstappen. Als je dan wegdraait of dribbelt kun je ruimte creëren. Zolang de tegenstander rustig kan afwachten omdat je geen risico neemt, is het makkelijk verdedigen en ontstaat er nooit ruimte. Je moet een keer een mannetje uitspelen of via een actie of via een combinatie.
 
DeSteek77
 
3
7 juni 2019 om 10:32
Soms he...ja want Sjakie Swart zit nog niet zo heel lang in het vak..... Voel je 'm? Zeg maar de ras-Feyenooorder vind net wat makkelijker kritiek op een Ajacied dan een Ajacied zelf. En ja, dan verdwijnt de neutraliteit vanzelf. Dat is niet erg en hoort er ook een beetje bij. En natuurlijk moet Frenkie nog proberen te verbeteren. Hij is op dit moment al één van de beste middenvelders op die positie. Dat is niet iets wat ik constateer maar wel de pers van de internationale media inclusief trainers van grote clubs. Reken maar dat "pep" er ziek van is dat het in zijn ogen "kind van Cruijff" niet bij hem komt spelen. "hij creëert ruimte door de bal lang vast te houden" vind jij onlogisch. Mag ik vragen hoe lang jij al voetbal kijkt? Nog nooit gezien dat een aanvallende ploeg de bal "eruit" haalt terug naar de verdediging om het speelveld groter te maken c.q. "ruimte te creëren"?
 
ProTukker
 
1
7 juni 2019 om 11:40
Mag je best vragen? Zo`n 35 jaar inmiddels. Waar ik op doel is dat Frenkie af en toe de bal wat sneller en vaker naar voren mag spelen in de vorm van een steekbal oid. Ik vind hem te vaak een balletje breed of terug leggen. Daar waar af en toe wat meer risico genomen mag worden.
 
DeSteek77
 
1
7 juni 2019 om 13:07
Dat ben ik met je eens. Hij zou iets nadrukkelijker naar voren mogen komen c.q. spelen al heeft dat natuurlijk wel ook met zijn medespelers te maken. Als hij de bal naar voren speelt en inlevert is het ook niet goed natuurlijk. Desondanks vond ik hem gisteren de beste man op het veld. Ik vind dat hij op defensief gebied grote stappen heeft gemaakt dit seizoen. Het zou leuk zijn als hij dat op aanvallend gebied (assists en scoren) ook weet te doen.
 
NL_Modric
 
3
7 juni 2019 om 10:02
Frenkie doet er anders goed aan om gewoon de bal zo snel mogelijk in te leveren bij Messi. Met Alena, Artur en Frenkie hebben ze wel een potentieel top middenveld in handen. Het blijft alleen de vraag hoe dominant Barcelona gaat zijn na het vertrek van Messi, dan gaan we ook zien of het een goede keuze is geweest van de Jong.
 
nederland79
 
1
7 juni 2019 om 10:17
nl_modric het probleem van barcelona is juist dat iedereen de bal maar blijft inleveren bij Messi. Daardoor is er voor hem minder ruimte, is het spel voorspelbaar en is de rest allemaal passief. Natuurlijk moet er veel naar Messi, maar een paar extra opties zou erg prettig zijn voor barcelona.
 
buitenspelval
 
10
7 juni 2019 om 10:07
Israël heeft gewoon hierin gelijk. Frenkie heeft de vaak de neiging om rustig aan te nemen, vaak eerst weg te draaien en dan pas in te passen. Meestal verschaft hij diepgaande middenvelders en aanvallers daarmee net even de tijd om wat stappen verder te zijn. Maar soms kan hij het draaien en wachten overdrijven en is één keer raken nuttiger om het spel te versnellen. Bij Ajax wisselt hij meer daarin en zoekt hij vaak de combinatie met Ziyech, Schöne en van de Beek, maar bij Oranje lijkt hij daarin nog niet helemaal te vertrouwen zijn collega- middenvelders. Wat natuurlijk ook niet zo raar is. Met jongens als Wijnaldum en de Roon speelt hij nog niet zo lang en mist hij de automatismen. Dat komt vanzelf wel in de loop der tijd. Hij gaat daar alleen maar slimmer in worden de komende jaren bij Barca waarschijnlijk.
 
bf1994
 
0
7 juni 2019 om 13:00
Soms wordt er kritiek gegeven puur om kritiek te geven. Want je kan dat bal vasthouden ook net iets anders zien, zoals jij zegt komt er dan meer ruimte voor je medespeler.
 
benjj
 
3
7 juni 2019 om 13:46
Goh komt er eens een terechte, opbouwend kritische noot in die hele verendons waar Frenkie op zit en dan mag dat ook alweer niet. En dat terwijl je het nog met hem eens bent ook. Grow up
 
 
0
7 juni 2019 om 14:08
Aan kritiek heb je veel meer dan aan louter bewieroking. Wees blij dat sommige mensen wel kritisch blijven. Dat is hun werk en daar leert zo`n jongen van.
 
Suarez 7
 
19
7 juni 2019 om 09:43
Dat is juist zijn kracht. Frenkie kan het tempo verhogen, maar ook zijn pass uitstellen zodat een speler druk zet en er op andere plekken ruimte komt. Hij bepaalt en regisseert het spel perfect. Ook is hij steeds beter in de persoonlijke duels, dat was al een sterk punt van hem maar nu lijkt het alsof hij elk individueel duel wint. Het is fantastisch hoe hij zich heeft ontwikkelt, hij is oprecht al één van de beste middenvelders van de wereld. En naar mijn mening was geen speler op zijn positie het afgelopen jaar beter. Het zou een schandaal zijn als Barca hem laat banken.
 
bpreal
 
5
7 juni 2019 om 09:47
Ik vind het vaak echt heel traag.. ma hij zal bij Barcelona ( met de juiste trainer ) en sowieso koning busquets leren dit ge verbeteren. Het is zowel kracht als zwakte punt, maar wel iets wat je kan verbeteren zodat je het nog beter kan doen.
 
rubentje13
 
8
7 juni 2019 om 09:51
Dat is misschien nu zijn kracht, maar in een betere competitie met een hoger niveau en slimmere spelers zullen tegenstanders dat ook doorhebben. Hij zal dan toch zijn spel iets aan moeten passen. Ik denk dat hij daarvoor bij Barca op de ideale plek zit, met de grootmeester om hem heen.
 
Miccoli
 
10
7 juni 2019 om 10:17
Ik denk juist dat hij makkelijker gaat voetballen bij Barcelona. Ik zie in Nederland en bij Ajax vaak genoeg dat spelers te statisch zijn. Dan zie je dat Frenkie opzoek is naar een opening of een speler die vrij staat (het liefst voor hem en niet achter hem), maar zijn medespelers blijven dan stilstaan. Ik ga er vanuit dat dit bij Barca minder het geval is.
 
N-AFCA
 
8
7 juni 2019 om 12:33
In de wedstrijden tegen Real en Juve was dat ook zijn kracht, een hoger niveau gaan we niet snel vinden op deze aarde. Ik kijk misschien niet volledig objectief maar vind het bizar hoe hij het middenveld dirigeert. Tempo verhogen en ballen tussen de linies door als het moet, en juist even wachten en een vrije man creëren als het helemaal vast staat. Vind totaal niet dat hij zijn spel moet aanpassen, aangezien hij zich zelf bijna altijd al aanpast aan hoe de wedstrijd gespeeld wordt. Nogmaals ik ben niet helemaal objectief als Ajacied en groot liefhebber van zijn speelstijl, maar denk oprecht dat hij niet veel hoeft te veranderen.
 
Feast
 
8
7 juni 2019 om 09:44
Hier ben ik het volkomen mee eens. Vaak is dat lange wachten van hem juist zijn kracht omdat hij zo ruimte maakt voor anderen, maar af en toe wacht hij gewoon veel en veelste lang met een bal tussen de linies of een eigen versnelling.
 
Level100
 
7
7 juni 2019 om 09:44
Hoewel Frenkie zelf zegt dat hij dit bewust doet, ben ik het wel met Rinus eens. Ook mooi dat hij Matthijs eigenlijk al geen talent meer noemt, maar een ‘speler van dat kaliber’.
 
ProTukker
 
7
7 juni 2019 om 09:46
Ik vind dat Frenkie ook wel iets meer lef in zijn spel mag leggen en dat bedoel ik dan bij de passing. Vind m toch net te vaak een tikje breed of terug spelen. Maar goed dat zit misschien in zijn spel en we mogen onze handjes dichtknijpen met zo een talent. Ik zou m ook graag een meter of 10 dieper zien spelen maar dat ligt weer aan de coach. Ik denk dat hij ontzettend gevaarlijk kan als aanvallende middenvelder. Hij kan zo makkelijk iemand voorbij of op het verkeerde been zetten. Daarnaast ben ik helemaal niet overtuigd van Bergwijn.
 
headie-one
 
12
7 juni 2019 om 09:56
Als je na gister niet overtuigd bent van Bergwijn weet ik het ook niet meer. Ik zei het eerder al bij een ander topic en nu Israël ook, hij heeft misschien niet veel gecreëerd maar was zo ontzettend belangenrijk voor het positiespel voorin.Elke aanname was goed, leek echt niet van de bal te krijgen in de kleine ruimte en was altijd aanspeelbaar tussen de linies, Engeland had het echt heel moeilijk met hem.
 
ProTukker
 
0
7 juni 2019 om 10:11
Hij speelde prima gisteren maar heb het over zijn spel in het algemeen. Ik ben er niet van overtuigd dat hij een echt grote speler kan worden. Die bal die hij totaal verkeerd raakte ((voorafgaand op het VAR moment of er hands door de Engelsen was gemaakt). Zo onbesuisd, onbeheerst. Misschien overdreven van mij op dat punt erbij te halen, gezien zijn verder goede wedstrijd die hij speelde, maar het was voor mij een soort van bevestiging. Het was dat de VAR erbij gehaald werd waardoor deze gemiste kans een beetje ondersneeuwde, maar het was wel een hele grote kans die hij verprutste
 
Feast
 
2
7 juni 2019 om 10:46
Dat is wel een erg snelle conclusie. Dit is werkelijk waar zijn eerste goede wedstrijd die ik hem voor Oranje zie spelen. De vorige potten tegen frankrijk en duitsland was hij echt, echt heel slecht. Foute aannames, totaal geen dreiging en was nooit aanspeelbaar.
 
headie-one
 
4
7 juni 2019 om 11:56
Frankrijk-thuis vond ik hem anders ook gewoon sterk spelen. Niet zo opvallend als nu, maar ook niet zo slecht als jij beschrijft. Tegen Duitsland vond ik hem wel tegenvallen. Als hij iets meer rust voor de goal krijgt is het echt een topper op de flanken voor Oranje.Eigenlijk meer een verkapte rechtsbuiten aangezien vooral Dumfries de rechtervleugel bezet maar je snapt wat ik bedoel hoop ik.
 
rubentje13
 
15
7 juni 2019 om 09:48
Deze man zegt precies de juiste dingen. De Jong is een fantastische voetballer, maar heeft uiteraard nog genoeg punten om aan te werken. Die gaat bij Barca echt nog veel leren en daardoor een nog hoger niveau halen. Vind hem inderdaad ook nog te vaak te lang wachten met spelen. Met betrekking tot De Ligt heeft hij ook gelijk. Geen smoesjes over leeftijd enzo, goed genoeg is oud genoeg. Deze foutjes mogen niet gebeuren op dit niveau. De Ligt is zo goed dat we hem daar best op mogen afrekenen. Bergwijn is nog wat wisselvallig in Oranje, maar je ziet wel dat hij echt veel talent heeft en als hij t op zijn heupen heeft echt een goede toevoeging is. Hopen dat hij dit niveau kan vasthouden, want tegen die stugge Portugezen zal je het nodig hebben.
 
DeSteek77
 
4
7 juni 2019 om 10:41
"de Ligt is zo goed dat we hem daar best op mogen afrekenen." Die afrekening is teniet gedaan door de 1-1. Fijn voor de Ligt dat hij zijn fout goed kan maken. En we moeten nu niet gaan doen alsof de Ligt vaak van dit soort de Boertjes maakt, want dat is niet het geval. Met de driehoek van Dijk, de Ligt en de Jong hebben we goud in handen. Nu nog één goede centrumspits en we zijn op de komende toernooien titelkandidaat.
 
rubentje13
 
5
7 juni 2019 om 10:58
Ik geloof niet zo in dat compensatieprincipe. Het is fijn voor De Ligt dat hij een doelpunt heeft gemaakt, maar feit blijft wel dat hij een cruciale fout heeft gemaakt. Voor de rest ben ik het helemaal met je eens, er is jammer genoeg geen centrumspits die de komende 1.5/2 jaar ineens door kan stomen naar wereldniveau ben ik van mening. Daar zullen we dus even op moeten wachten tot het WK van 2022 of het EK van 2024.
 
DeSteek77
 
4
7 juni 2019 om 12:02
Het is typisch Nederlands om spelers na een klinkende overwinning (die vã©ã©l ruimer had moeten zijn, maar door ineffictiviteit uitbleef) spelers "af te rekenen". Het was natuurlijk een opzichtige fout die nog erger was dan die tegen Bulgarije destijds (omdat daar Zoet mee de fout in ging), maar als je zo goed speelt en ook de gelijkmaker tegen de touw jast, dan moet je gewoon je mond houden en klappen en tevreden zijn. Memphis speelde in mijn ogen een draak van een wedstrijd en maakte veel meer cruciale fouten dan die ene van de Ligt. Daar wordt niet over gesproken, dus ik vind dat altijd een beetje dubbel. Memphis moet er min-ni-maal twee maken en maakt uiteindelijk geen. Toch verzorgde hij twee assists.
 
ninjakai
 
1
7 juni 2019 om 13:27
Feit is ook dat hij een cruciaal doelpunt scoort. Zonder Dat doelpunt geen verlenging en het was niet alsof de aanvallers zo goed op schot waren. Over de Jong heeft hij ook geen gelijk. Zolang messi bij Barca speelt krijgt de Jong meer ruimte ipv minder. Teams stellen zich in op de Jong. Maar teams stellen zich ook al jaren in op messi. Je kan niet overal op het veld een mannetje extra creëren ter verdediging. Zag het gisteren ook al heel erg. Donny kwam erbij en het mannetje dat op de Jong zat moest constant keuzes maken. Naar voor op Frenkie of toch Donny afschermen, of toch maar extra dekking bij wijnaldum. En dat is alle 3 verre van Messi......
 
Freshzone
 
0
7 juni 2019 om 09:54
Normaal gesproken komt dat wel met tijd en ervaring bij Frenkie, ook betere spelers/meer afspeel mogelijkheden zullen daarbij helpen. Maak ik me weinig zorgen over als ik eerlijk ben.
 
Johannes
 
3
7 juni 2019 om 09:59
Rinus Israel, Mag ik je er even aan herinneren dat de Jong al bij een echte topclub voetbalt namelijk Ajax. In haar huidige samenstelling hoeft deze club voor geen enkele club in de wereld onder te doen.
 
ProTukker
 
7
7 juni 2019 om 10:13
Johannes, Mag ik jou er aan herinneren dat Rinus al 94 jaar in de voetbalwereld meeloopt?
 
Dmv077
 
1
7 juni 2019 om 11:03
Met alle respect natuurlijk voor Rinus, maar kan daar ook niet juist een valkuil inzitten gezien het feit dat voetbal constant veranderd. Denk juist dat hetgeen wat Rinus bekritiseert een kwaliteit is van onschatbare waarde in het hedendaagse spelletje
 
madmarcel
 
0
7 juni 2019 om 14:06
Mag ik jou eraan herinneren dat 1 leuk seizoen je geen topclub maakt?
 
JK-Ajax
 
3
7 juni 2019 om 10:01
Tsjah ik vind dat veel te kortzichtig. Soms vertraagd hij bewust het spel zodat er mensen gaan bewegen en op hem instappen/jagen. Dan draait hij weg of speelt de vrije man aan die dan door kan versnellen. Vrij logisch aangezien juist hij het tempo dient te dicteren.
 
MGMV
 
1
7 juni 2019 om 10:08
Dat heb ik dus ook. Het is juist de kunst dat hij het tempo bepaalt, en dat hoeft juist niet altijd snel of direct.
 
Miccoli
 
2
7 juni 2019 om 10:14
Ik snap dat het ergelijk kan zijn, maar je moet ook kijken waarom hij de bal vasthoudt. Soms staat er niemand vrij of wordt er iemand gedekt. Ik erger me heel vaak aan dat soort momenten. Dan zie ik Frenkie opzoek naar openingen en spelers die vrij staan, maar z'n medespelers blijven maar statisch staan. Dan kan hij de bal wel spelen, maar schieten we er niks mee op. Wat je ook regelmatig ziet is dat Frenkie sommige spelers niet graag aanspeelt. Ik zag dat gisteren veel met Dumfries. Hij stond vaak vrij aan de rechterkant, maar Frenkie koos er dan voor om hem niet aan te spelen. Ik ga er dan van uit dat Frenkie ook wel doorheeft dat ballen aan sommige spelers geven niet bevoordelijk is voor het spel en de voortzetting.
 
tottien
 
0
7 juni 2019 om 10:28
Miss heeft het wel te maken met het feit dat die klunzen voorin gewoon maar onlogisch vrijliepen en zo ver terug zakte dat hij niemand kon aanspelen in de diepte vandaar dat die wat langer met de bal liep
 
KritiKaster
 
2
7 juni 2019 om 10:41
Het lijkt er op dat Rinus het spelletje niet meer zo goed begrijpt. Juist voor dit spel is de Jong gekocht door Barcelona. Omdat hij een val bij zich durft te houden om zo te wachten op het moment dat een speler uitstapt en er ruimte ontstaat voor medespelers. Als de Jong iets níet moet veranderen is het dat.
 
Dmv077
 
0
7 juni 2019 om 10:57
Ben ik het niet mee eens. Ben juist van mening dat dit een van de grote kwaliteiten van frenkie is, om soms de bal iets langer aan de voet te houden waardoor spelers van de tegenpartij uit de tent worden gelokt en met een of meerdere spelers druk op hem gaan zetten en dus uit hun positie gaan lopen. Op dat moment komt er vaak een dribbel of pass door de linie waardoor je meteen een of meerdere tegenstanders kwijt bent waardoor je in een overtal situatie komt..
 
wk020
 
0
7 juni 2019 om 11:10
Het is een fantastische voetballer, maar ik snap wat Rinus bedoelt. Hij verstoort soms het ritme van een passing game door net te rustig aan te doen. Niet elke aanval wacht op uitstappende tegenstanders. Je zag ook een aantal keer spelers aan de andere kant helemaal vrij staan, maar dan kiest hij toch voor het terugdraaien en tussen de linies spelen. Hij heeft volgens mij ook nog niet zoveel kracht in zijn lange bal om deze zuiver, strak en snel te geven indien er iemand 1 seconde vrij staat. Het is lastig, want vaak genoeg zie je dat hij goed lokt zodat Memphis helemaal vrij de bal ontvangt. Aan de andere kant moet hij soms de bal in 1 keer geven omdat iedereen al aan het doorbewegen is en er een gevaarlijke situatie kan ontstaan. Hij is sowieso beter wnnr de tegenstander druk zet. Dan wordt ie gedwongen om snelle beslissingen te nemen in zijn passing of dribbel.
 
Nicollevan Emm
 
1
7 juni 2019 om 11:25
Terechte kritiek, ik vond ook dat de snelheid meer erin kon gehouden worden, als de Jong sneller de bal door tikt. Het is jammer dat hij teveel energie moet steken in het herstellen van verdedigende fouten, Zijn rendement zou nog hoger kunnen zijn als De Ligt meer achter blijft en niet zo vaak naar voren gaat. Als je 4 -0 voorstaat is dat prima , maar niet bij achterstand, wel bij corners natuurlijk daar ligt ook de Ligt zijn kracht
 
Koftheprof
 
1
7 juni 2019 om 12:01
Eindelijk zegt er iemand wat ik gisteren zag. Er was zelfs een moment waarop het leek als hij wel 5 min de bal vast hield. Goeie speler dat weten wij allemaal. Maar moet dat toch snel gaan afleren. Het is maar de vraag of de top clubs geduldig zullen zijn om hem die kans te geven. wij weten allemaal hoe het gaat in de top. Maar als hij dit inderdaad afleert kan het een hele grote worden. Een van de krachten van iniesta was dat hij al wist waar iedereen stond als hij de bal had. Bij Frenkie lijkt het wel dat hij pas om zich heen kijkt als hij de bal heeft. en dat het vandaar soms wat te lang duurt.
 
MGMV
 
3
7 juni 2019 om 12:31
Frenkie kijkt eigenlijk juist voortdurend om zich heen om de omgeving te scannen, te zien waar/hoe iedereen staat en ruimtes te herkennen. Ook als hij de bal nog niet in de voeten heeft, heeft hij al om zich heen gekeken. Het mag soms wat sneller, maar Frenkie weet ontzettend goed waar hij mee bezig is. Ik denk oprecht dat hij bij Barca - met betere spelers om 'm heen - ontzettend goed gaat spelen.
 
Koftheprof
 
0
7 juni 2019 om 15:59
@mgmv Daarom zei ik ook "het lijkt" maar goed, het moet veel sneller, zoals jij al zegt bij barca. Maar goed niemand van ons heeft een glazen bol. Goeie speler dat is hij wel. Maar het lijkt net of je geen opbouwend kritiek mag geven.( niet naar jou bedoelt, algemeen) 1 ding bij Barcelona is wel dat zij goed positie kiezen dus kan hij de bal sneller kwijt.
 
baassami
 
0
7 juni 2019 om 12:27
Het feit dat de Jong de bal vasthoud is juist de reden dat hij zo goed zal zijn voor barca. Op dit moment missen ze gewoon iemand die de bal vast kan houden en wat kan forceren op het middenveld. Frenkie bied de oplossing.
 
sikspek22
 
1
7 juni 2019 om 12:52
Ik vind persoonlijk dat hij verdedigend nog kan groeien. Stapt vaak te snel in en wordt nog al eens weggetikt. Uiteraard mooie tackles, maar hij mag wat conservatiever verdedigen. Veel van de doelpunten en onrust bij Ajax en oranje komen doordat hij van zijn linie afspringt om een onderschepping te realiseren
 
CantonaEric
 
4
7 juni 2019 om 12:53
Laten we gewoon een keer blij zijn met talenten als De Ligt en Frenkie De Jong. Ze hebben gewoon de halve finale CL al bereikt en op haar na de finale CL. Ze zijn kampioen geworden en hebben de beker gewonnen. En staan nu ook nog in de finale nations league met Oranje. Ook heeft Mathijs ook nog twee individuele prijzen gewonnen met de Golden Boy Award en de gouden schoen. Dit zijn gewoon uitzonderlijke prestaties van deze geweldige talenten die ook nog eens zeer sympathiek zijn.En de komende jaren zullen ze alleen maar nog beter worden. Wat wil je nog meer?
 
totaalvoetbal2
 
1
7 juni 2019 om 13:59
Dit is precies mijn kritiek altijd geweest op hem. Begrijp me goed het is een geweldig talent, maar mist nog teveel handelingssnelheid en de aanvallende kwaliteiten om echt wereldtop te zijn. Alhoewel hij me wel verraste met een van z'n betere wedstrijden dit seizoen. Meestal zie je hem tegen de grotere tegenstanders een heel stuk minder presteren, maar daar was gisteren weinig van te merken. Alhoewel Engeland met een B team speelde.
 
 
0
7 juni 2019 om 14:10
Het is ook zijn kracht, maar heel af en toe is het inderdaad iets te lang. Bijvoorbeeld in de slotfase tegen Madrid toen hij Benzema (?) een 1 op 1 schonk door te treuzelen en de bal te verspelen. Maar goed, hij is nog jong.
 
DusanTadic10
 
0
7 juni 2019 om 17:17
Oh oh Frenkie, de baas op het veld. Niemand durft de bal van hem af te pakken tenzij ze een overtreding op hem maken.. Wat een held, hij gaat echt schitteren bij Barca