Kroos liep transfer mis door aanstelling Van Gaal: 'Louis had tijd nodig'
Dinsdag, 25 februari 2020 om 12:28

Toni Kroos had de clubs voor het uitkiezen in de zomer van 2014. De Duitse middenvelder sprak toentertijd met vertegenwoordigers van zowel Liverpool als Manchester United en een overgang naar de Premier League leek daarom slechts een kwestie van tijd. Kroos ruilde Bayern München destijds echter in voor Real Madrid. Hij kijkt enkele jaren later terug op de transfersaga.

Liverpool klopte als eerste aan bij Kroos. "Ze maakten me niet gelijk warm voor een transfer, maar Steven Gerrard en Luis Suárez boden wel aan om meer over de club te vertellen", blikt de middenvelder terug in gesprek met The Athletic. "Het grappige was dat Suárez op dat moment bezig was met een transfer richting Barcelona." Ondanks de gesprekken met de beleidsbepalers op Anfield kwam een overgang naar the Reds nimmer van de grond.

Zinédine Zidane: 'Moeten er nu alles aan doen om van Barcelona te winnen'

Manchester United was bijna zes jaar geleden ook in de markt voor Kroos. "David Moyes (de toenmalige manager, red.) had mij opgezocht en het contract was al bijna in kannen en kruiken." Er kwam echter al snel een kink in de kabel. "Moyes werd toen ontslagen, met Louis van Gaal als zijn opvolger. Daardoor werden de zaken opeens behoorlijk gecompliceerd. Louis had tijd nodig om zijn project van de grond te krijgen. Ik hoorde een poos niets van Manchester United, waardoor ik twijfels kreeg."

Real was er als de kippen bij en wist Kroos uiteindelijk naar Spanje te halen. "Het WK begon en trainer Carlo Ancelotti nam contact met mij op. Toen ging het allemaal heel snel", aldus Kroos, die nog steeds warme herinneringen heeft aan de samenwerking met Josep Guardiola bij Bayern. "Ik wil graag afsluiten bij Real, dus ik denk niet dat we ooit weer samenwerken. Ik had destijds kunnen verlengen bij Bayern, maar het leek me geen goed idee om dat alleen voor een trainer te doen. Hij wilde dat ik voor vijf jaar zou bijtekenen, maar wat als Guardiola tussentijds was vertrokken? Twee jaar later ging hij naar Manchester City. Het contact is echter nog steeds goed."

Meer nieuws
   
18:34
18:34
NAC Breda zet met moeizame zege op Jong PSV grote stap richting play-offs
0
   
18:33
18:33
Vitesse heeft positief puntenaantal na eerste Eredivisie-thuiszege van het jaar
4
   
18:04
18:04
Scorende Thijs Dallinga en Ibrahim Cissoko bezorgen Toulouse drie punten
0
   
18:00
18:00
Dumfries sneert op kampioensfeest met opvallend spandoek naar Theo Hernández
42
   
17:38
17:38
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
3
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (17)

 
AjaxCunian
 
38
25 februari 2020 om 12:33
Enorme fout geweest, als United Kroos had gehaald weet ik zeker dat er nu jarenlang veel beter voetbal op de mat werd gelegd. Zou ons wat stabiliteit hebben bezorgd.
 
Joga_Bonito10
 
15
25 februari 2020 om 12:39
Kroos met Bruno Fernandes controlerend en dan Pogba ervoor. Ja, dat zou voetbal zijn!
 
neymarbeast
 
22
25 februari 2020 om 12:50
Bruno Fernandes controlerend ja?
 
Sanderr
 
3
25 februari 2020 om 14:43
B. Fernandes is een aanvallende middenvelder bij uitstek, of ben ik nou gek? Pogba is juist een CM, die zou ik dan eerder naast Kroos zetten met Fernandes op 10.
 
AadMaat
 
10
25 februari 2020 om 12:49
Ik denk dat als Pogba niet was gekomen en jaren later met dit verhaal kwam we hetzelfde zouden zeggen. Ook Kroos zou in een slecht draaiden elftal terechtkomen en het, denk ik, minder doen dan bij Real Madrid.
 
AjaxCunian
 
1
25 februari 2020 om 14:29
Minder, maar hij zou wel veel constante gogme hebben gebracht wat we nu pas hebben.
 
KEIZER!
 
0
25 februari 2020 om 19:24
Of had Kroos met een dubbele gecompliceerde beenbreuk nooit meer kunnen voetballen het 1e seizoen. Je weet het dus niet zeker. Puur suggestief. En met de spelers die United de afgelopen jaren heeft binnen gehaald zie ik niet dat Kroos dat allemaal op sleeptouw zou nemen.
 
MessiBazoer
 
7
25 februari 2020 om 13:21
Schweinsteiger liep ook behoorlijk anders. Man het leek wel een bejaarde hoe die over het veld ging. Nooit de snelste geweest maar dit was pijnlijk om te zien.
 
Marshmallow
 
8
25 februari 2020 om 13:48
Diezelfde Schweini heeft Duitsland wel de wereldtitel bezorgd. Hij was de generaal en Lahm capitano. Inderdaad, na 2014 was Schweini op.
 
vanLeeuwen
 
7
25 februari 2020 om 13:01
Had naar mijn mening United niet behouden voor de ellende die er nu speelt , het probleem lag niet aan de kwaliteit van de spelers maar aan de wanorde bij de staff en de hoge meneertjes.
 
DROS
 
1
25 februari 2020 om 13:46
Van Gaal ging gewoon vól voor ‘zijn’ nieuwe 1-3-5-2 bij United omdat het had gewerkt bij Oranje. Verkocht/verhuurde alle spelers die daar in zijn ogen niet in zouden kunnen functioneren, en ook een ‘statische’ Kroos paste niet in zijn plaatje. Kocht specifieke spelers voor zijn selectie als Rojo, Blind en Di Maria, die naarmate hij steeds meer terugkwam op zijn visie, niet functioneerden in een andere formatie. Grootste grap was vervolgens dat hij het jaar erop juist 2 (mindere) versies van Kroos haalde in een poging de defensieve zekerheid terug te krijgen met Schweinsteiger en Schneiderlin, die beide mede door de veranderde omstandigheden/selectie (en blessures) volledig flopten.
 
Leicester
 
2
25 februari 2020 om 17:22
In plaats daarvan kocht Van Gaal Schweinsteiger... Onbegrijpelijk dat Van Gaal Kroos niet blind heeft gehaald. Louis mag ook een foutje maken.