Kuyt: 'Dit Feyenoord is stoïcijns, niets lijkt ons dit seizoen te kunnen raken'
Donderdag, 16 maart 2017 om 08:00

Dirk Kuyt kwam in de zomer van 2015 terug naar Feyenoord met maar één doel: kampioen worden. Juist nu dat doel bereikt lijkt te gaan gaan worden, moet de routinier genoegen nemen met een reserverol. "Mijn situatie houdt velen bezig. Dan is het beter om daar zelf niet meer te veel over te zegge", aldus Kuyt.

De 36-jarige Kuyt is geen vaste basisspeler meer in het team van Giovanni van Bronckhorst. "Ik heb me voorgenomen de rest van het seizoen mijn gevoel en hoe ik over mijn eigen situatie denk niet meer te delen met heel Nederland'', legt Kuyt uit in het Algemeen Dagblad. "Ik richt me de komende twee maanden alleen nog volledig op de prestaties op het veld. Ik train echt keihard en als ik nodig ben, dan zal ik mijn waarde laten zien. Het mag nu niet meer puur over de situatie van Dirk Kuyt gaan. Het moet alleen nog over Feyenoord gaan.''

Door blessureleed in de Feyenoord-selectie start Kuyt zondag tegen sc Heerenveen mogelijk weer in de basis, net als afgelopen zondag tegen AZ (5-2 winst). Hij wil zijn club naar de titel leiden. "Ik krijg soms het gevoel dat mensen hopen dat wij nog in een heel moeilijke fase gaan belanden. Maar dit Feyenoord is stoïcijns. Niets lijkt ons dit seizoen te kunnen raken. We spannen nu allemaal samen, het elftal, de staf, het Legioen. In de kleedkamer leeft ook echt het idee: waarom zouden we eigenlijk om ons heen kijken? We hebben alles in eigen hand. Wat Ajax en PSV doen, is voor ons nu bijzaak."

Meer nieuws
   
06:00
06:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
13
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
4
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
2
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
7
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
14
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (14)

 
vlugge
 
4
16 maart 2017 om 08:08
Dat mensen hopen dat je misstappen zal begaan dat is gewoon gebruikelijk. Alle Ajacieden hopen dat Feyenoord een zware periode tegemoet gaat. Andersom ook. Mooie uitspraak, Dirk!
 
FR12Jules
 
10
16 maart 2017 om 08:43
Ajacieden spreken het alleen wel erg vaak uit. Men begon met dat Feyenoord het niet lang vol zou houden. Vervolgens zou Feyenoord wel uit bij AZ verliezen. Vervolgens zou Feyenoord wel als een kaartenhuis instorten zonder El Ahmadi, vervolgens zou Feyenoord niet winnen van PSV.. Feyenoord bewees telkens het tegenovergestelde
 
vlugge
 
6
16 maart 2017 om 08:48
En dat is de verdienste van Feyenoord. Daarentegen had bijna niemand verwacht dat ze van Sparta zouden verliezen twee weken geleden, maar dat daargelaten. Punt is dat er nog genoeg 'belangrijke' wedstrijden gespeeld gaan worden. O.a. Ajax, Heerenveen en Vitesse als ik me niet vergis. Het is zeker nog niet beslist, maar Feyenoord staat er prima voor.
 
paullie
 
4
16 maart 2017 om 09:38
@fr12jules Zoals vlugge al zegt, het is gebruikelijk dat de nummer 2 hoopt en uitspreekt dat de nummer 1 punten gaat verspelen, niets nieuws onder de zon in mijn ogen. Mij valt juist eerder het tegenovergestelde op, ik hoor regelmatig ajacieden zeggen dat als iemand het moet winnen (buiten ajax), ze het Feyenoord gunnen. Ik kan mij niet meer herinneren dat een titelstrijd echt tussen ajax en feyenoord ging, en ik vind het fantastisch om te zien dat dit jaar die strijd er weer is.
 
nanufox
 
2
16 maart 2017 om 08:18
Ik ben het in ieder geval toch nog een keer met hem eens. Ik hoop inderdaad dat ze nog een moeilijke periode gaan krijgen. Niet zo heel gek als supporter van de directe concurrent. Verder een standaard Dirk interview. De grote Dirk Kuijt die zich wegcijfert in het teambelang. Maar uiteindelijk heeft hij er zwaar de smoor in dat hij straks niet, net als Van Hooijdonk in 2002, de boeken in zal gaan als DE belangrijkste man van het succes. Ook wel weer menselijk, maar bij Dirk krijg ik er altijd een beetje een nare smaak van in mijn mond. Niet helemaal eerlijk, maar dan ben ik gelukkig ook weer menselijk.
 
michiel2424
 
9
16 maart 2017 om 08:32
Denk dat het allemaal wel meevalt. De eerste foto die gemaakt wordt als Feyenoord kampioen wordt is die van aanvoerder Dirk Kuyt met de schaal in zijn hand op het bordes van het stadhuis. En wat velen al zeggen: Dirk heeft wel degelijk een hele grote rol in het hele gebeuren.
 
nanufox
 
1
16 maart 2017 om 09:11
Die foto is in zoverre logisch dat hij in principe nog steeds de aanvoerder is. Alleen is Van Hooijdonk nu vijftien jaar later nog steeds onlosmakelijk verbonden met de Europese titel. Ik vraag me serieus af of we dat over vijftien jaar van Dirk ook zullen zeggen.
 
michiel2424
 
5
16 maart 2017 om 09:15
Toch wel een beetje kortzichtig vind ik Tuurlijk was hij belangrijk, maar ik zie de aanvoerder van toen, Paul Bosvelt, als minstens net zo belangrijk. Zonder hem, en de rest van het elftal, had van Hooijdonk ons nooit de uefa cup bezorgd. Wat dat betreft zijn er best paralellen te trekken, ook nu staat er een team dat zover komt door onverzettelijkheid, niet alleen door 1 speler die het goed doet. En Kuyt is de aanvoerder, en wel degelijk ook 1 van de motors achter dat team.
 
nanufox
 
1
16 maart 2017 om 09:44
Goed onderbouwd en ik denk dat je voor een groot deel gewoon gelijk hebt. Toch blijf ik eigenwijs vinden dat het belang van Pierre toen groter was dan van Dirk nu. (soms mag je toch ook wel een klein beetje ongefundeerd een hekel hebben aan iemand? Zie het maar als een compliment aan Dirk, als iemand zo'n hekel aan je heeft zul je vast wel iets goed doen.)
 
michiel2424
 
0
16 maart 2017 om 09:56
Hahaha ja hoor, dat mag jij gewoon vinden
 
Frits999
 
8
16 maart 2017 om 08:47
Gelukkig dat je zelf erbij zet dat je maar menselijk bent. Het is altijd hetzelfde beeld. Kuyt wordt aangevallen op "politieke correctheid". Klaassen op "arrogantie". Beide beelden zijn vermoedelijk een gevolg van (on)bewuste beeldvorming en bevsstiging door de media. En verder zitten onze eigen voorkeuren en emoties ons in de weg om deze mensen te zien hoe ze werkelijk zijn.
 
Boris19
 
1
16 maart 2017 om 08:51
Kuyt kan nu wel roepen dat het alleen over Feyenoord moet gaan, maar hij heeft 2x lopen zeuren. De eerste keer toen hij voor het eerst gewisseld werd en daarna weer toen hij voor het eerst niet basis stond. Hij is er zelf mee begonnen, niet 't journaille. Vooral Ajaxieden en Psv'ers willen dat Feyenoord instort en dat lijkt me normaal. Volgens mij zien de supporters van de andere clubs liever Feyenoord kampioen worden dan PSV of Ajax. Dirk, ouwe zeur die je bent.
 
Futures
 
0
16 maart 2017 om 10:12
Alleen zo jammer dat Feyenoord in de EL de groepsfase niet overleefde. Tegen man u speelde ze een keer goed, de overige wedstrijden waren waardeloos.
 
ProTukker
 
1
16 maart 2017 om 11:41
Feyenoord doet mij denken aan het kampioenschap van Twente. Precies wat Kuyt zegt: stoã¯cijns. Het leek toen bij Twente ook dat ze elke wedstrijd wel konden winnen en dat ook vaak deden. Ik denk ook dat Feyenoord kampioen wordt. En dat zou ik prachtig vinden aangezien ze van heel ver zijn gekomen.