La Gazzetta dello Sport maakt Italiaanse contractdetails Onana bekend
Zondag, 14 november 2021 om 12:45

Erik ten Hag verwacht volgend seizoen niet meer de beschikking te hebben over André Onana. De Ajax-trainer liet zondagochtend bij Goedemorgen Oranje weten dat hij rekening houdt met een zomers vertrek van de doelman, die zijn aflopende contract in Amsterdam niet wil verlengen. Volgens La Gazzetta dello Sport tekent Onana in februari een vierjarig contract bij Internazionale.

Onana keerde na zijn dopingschorsing terug in de wedstrijdselectie. Vorige week zaterdag zat hij in de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles voor het eerst weer op de bank. "Uiteindelijk maak je de beslissing: wat is goed voor het team? Op het moment dat Maarten Stekelenburg wegvalt en wij hebben topambities, dan moet je de beste spelers binnen je club gebruiken. Dat was voor mij de reden om André weer bij de selectie te halen", aldus Ten Hag.

Het terughalen van Onana bij de selectie deed Ten Hag in overleg met directeur voetbalzaken Marc Overmars. "Natuurlijk zijn wij niet blij dat hij niet zijn contract wil verlengen", aldus Ten Hag. "Maar uiteindelijk is het wel zo dat hij onder contract staat bij Ajax en hij nog steeds de motivatie heeft om honderd procent te leveren. Daar moeten wij ook gebruik van maken. Dan is hij onderdeel van de selectie en stellen wij dat team op, wat op dat moment het beste is."

Hans Kraay jr. stelde dat Onana gaat spelen als hij beter is dan eerste keeper Remko Pasveer. "Nee, als het op dat moment beter voor het team is. Niet altijd de beste speler hoeft te spelen. Voor het team kan een andere speler beter zijn", benadrukte Ten Hag, die Onana zaterdag zijn rentree zag maken in de nationale ploeg van Kameroen. Met Onana in de basis won Kameroen met 0-4 van Malawi.

Ten Hag denkt niet dat Ajax nog een poging gaat wagen om Onana langer te binden. "Het is niet aan mij, maar aan Marc. Ik denk van niet, die beslissingen zijn genomen. Ik moet met deze selectie aan de slag en resultaat halen op dit moment. Of hij weggaat? Dat denk ik wel. Niet nu, maar in de zomer", aldus Ten Hag.

Volgens transfermarktexpert Fabrizio Romano heeft Onana sinds juli een mondelinge overeenkomst met Internazionale over een vierjarig contract. De verbintenis wordt in de komende maanden ondertekend. La Gazzetta dello Sport meldt dat Onana Arsenal en andere Premier League-clubs onlangs nog heeft afgezegd. De doelman gaat in Italië op jaarbasis drie miljoen euro verdienen.

Meer nieuws
   
21:47
21:47
The Times weet welke rol Slot precies gaat krijgen binnen organisatie Liverpool
6
   
21:37
21:37
Late gelijkmaker van Leverkusen wekt grote woede: 'Het is een schande!'
1
   
21:05
21:05
Robin van Persie gaat in op vraag of hij ooit trainer van Feyenoord wordt
3
   
20:28
20:28
Ongekend: Leverkusen behoudt ongeslagen status door goal in minuut 97
28
   
20:15
20:15
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord ontwaakte
11
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (28)

 
TSBABACAN
 
31
14 november 2021 om 12:26
Ajax-fans be like: gewoon laten rotten op de bank. Hij ‘moet’ zijn contract verlengen! Gozer is gewoon de Eredivisie zat en wilt zich laten zien op een hoger niveau. Gun het hem gewoon en zoek naar een andere keeper. Life goes on.
 
schijntrap
 
5
14 november 2021 om 12:40
Pasveer doet het prima. Wat ik niet had verwacht trouwens. Geen reden om Onana erin te zetten dus. Onana mag in de winterstop gewoon weg van Ajax hoor. Dan zullen ze echt niet moeilijk gaan doen dus dan gunnen ze hem de transfer toch? Liever met een mooie transfersom natuurlijk maargoed zo gaat het tegenwoordig wel vaker. Onana wil wachten tot hij transfervrij is. Dat mag ook maar dan mag Ajax ook verder kijken en anticiperen op volgend jaar als hij echt weg is.
 
wizzle_shizzle
 
65
14 november 2021 om 12:48
Het gaat meer over de manier waarop dit allemaal is gegaan hé. Hoe jij het stelt is het wel erg kort door de bocht.
 
Lenny1988
 
0
14 november 2021 om 18:33
Precies dit is een compleet andere situatie, raar dat mensen het verschil niet snappen
 
Airbags
 
20
14 november 2021 om 12:53
Dat is wel heel erg kort door de bocht. Bij Onana speelt het verhaal van zijn dopingschorsing ook. Als dat niet was gebeurd, was de reactie veel milder geweest. Maar dat Onana eerst zijn ploeg gigantisch benadeelt en vervolgens niet het fatsoen heeft om de club te compenseren (in de vorm van een contractverlenging voor één jaar) wordt hem terecht niet in dank afgenomen.
 
De Toekomst
 
9
14 november 2021 om 13:02
Er is echt niemand die hem zijn transfer niet gunt. Er is alleen onvrede over de manier waarop hij Ajax gaat verlaten na wat er is gebeurd. Dat doping verhaal én niet willen verlengen zorgt ervoor dat Ajacieden nu ook vaak liever hebben dat hij niet meer speelt.
 
ninjakai
 
40
14 november 2021 om 13:03
TsBABACAN be like, dat mijn vrouw vreemd gaat met de buurman gun ik haar gewoon. Zij was mij zat en wilde weer iets nieuws. Life goes on.
 
straatvoetbal
 
7
14 november 2021 om 13:05
Life been going on for along time TSBABACAN. Niemand denkt nog aan Onana hoor. We hebben allang onze verlies genomen. Geen stress dan maar ff jaartje met opa op doel kijken hoe dat uitpakt, tot op heden vrij goed.
 
RiDIRKulous
 
2
14 november 2021 om 13:18
Zeker life goes on. Maar we mogen hem toch wel veroordelen op zijn naaistreken. Wat mij betreft rot hij op gisteren nog. Idd life goes on.
 
Rochus
 
4
14 november 2021 om 13:18
Er is alleen een heel klein detail, waar jij zo kortzichtig als je bent niet aan denkt. Clubs als Ajax, PSV etc hebben transfergeruchten nodig om te overleven. Daar betalen ze deels de opleiding van. Ontneem je hen die bron van inkomsten dan is het snel klaar, ook met opleiden.
 
Ajax/barca2014
 
8
14 november 2021 om 13:24
De beste man heeft met zijn gedrag ons gewoon een mooie EL campagne door de neus geboord. Met hem in de goal zou Roma echt wel te kloppen zijn geweest. Nu hebben we van een heel matig Roma verloren omdat Scherpen blunderde.
 
Bossie
 
7
14 november 2021 om 12:42
Niet altijd de beste speler hoeft te spelen. Voor het team kan een andere speler beter zijn”, benadrukte Ten Hag, . Dit is wel een interessante uitspraak . Meestal lees je dat de beste speler moet spelen , maar zoals Ten Hag aangeeft hoeft dit dus niet altijd het geval te zijn. Uiteindelijk gaat het er om wat het beste is voor het team. Voetbal is en blijft een team sport
 
ninjakai
 
0
14 november 2021 om 13:08
Mwaa, slaat nu iets te ver door. De beste speler van het elftal zal altijd spelen. Als je het over posities hebt speelt eigenlijk ook altijd de beste, alleen is de vraag wat dan de beste is. Als onana de beste reflexen heeft en het snelst is, maar Pasveer is beter in de coaching en het neerzetten van de verdediging, wie is dan de beste? Ja objectief is onana beter puur als keeper, maar past dat ook het beste. Hoe kleiner de verschillen in kwaliteit des te belangrijker worden details, maar des te groter de verscholen des te minder belangrijk zijn de details. Bv verschil Danilo Haller is immens, dan wordt het beter mee kunnen voetballen van Danilo een onbelangrijk detaille.
 
Bossie
 
1
14 november 2021 om 13:18
Natuurlijk binnen bepaalde grenzen . En ja wie is de beste dat is altijd open voor discussie. Maar uiteindelijk is niemand belangrijker dan het team , uitzonderingen daar gelaten natuurlijk. Soms kan een speler met een specifieke eigenschap beter voor een team zijn dan een overal betere speler. Spelers in een team moeten elkaar completeren zodat uiteindelijk het team er beter van wordt
 
Soccerfan_1
 
0
14 november 2021 om 13:34
En daar heeft Ten Hag gelijk aan. Je kan individueel zo goed zijn maar het gaat om het team. Als die ene speler beter in het team past dan werkt dat beter. Je kan nog zo'n sterspeler zijn maar als je niet goed mee verdedigt dan heb je er minder aan....dan kan een mindere speler die dat wel goed in vult het team veel beter aanvullen waardoor de prestatie beter is. Onana is een topkeeper maar laat ook gewoon veel ballen door. Pasveer is een mindere keeper maar is met deze verdediging een aanvulling voor het team. Kijk hoe weinig er door komt. Dan is hij dus de betere optie. Het gaat niet alleen om reflexen namelijk. Er komt meer bij kijken bij Keepers.
 
Bossie
 
0
14 november 2021 om 13:48
Er zijn natuurlijk weluitzonderingen waar ze een team rond een speler bouwen , maar dat is alleen weg gelegd voor de hele grote
 
ties58
 
1
14 november 2021 om 15:13
Bij ten Hag zou Depay niet veel spelen denk ik
 
DennisVanNamen
 
0
15 november 2021 om 18:53
Zeker een interresante uitspraak,dacht ook gelijk miss toch in de champions league...
 
Homelander
 
7
14 november 2021 om 13:07
Belachelijk dat je iemand al een jaar van tevoren een contract kan aanbieden waardoor je Ajax in dit geval compleet buitenspel zet. Ik dacht dat het maximaal 6 maanden voor het einde van het contract mocht? Ik hoop dat er nog een club zo gek is om een bedrag neer te leggen in de winter en Inter met lege handen achter blijft.
 
juvedeef
 
6
14 november 2021 om 13:32
Helaas speelt niemand volgens de regels. Vaak is het zo dat een speler al een contract aangeboden krijgt. Al voordat clubs het met elkaar eens zijn. Clubs loeren ook op dit soort gratis spelers. Scheelt een hoop geld. Helaas gaat dat vaak ten koste van de tegenpartij. In geval Onana niet netjes van onana. Als hij geen doping had gebruikt dan had Ajax nog een mooie som ontvangen afgelopen zomer.
 
Soccerfan_1
 
2
14 november 2021 om 13:37
Het mag ook gewoon niet. het is tegen de regels. het mag pas vanaf januari idd. Maar er wordt toch niks tegen gedaan. Iedereen kan dit in het geheim allemaal regelen. En dan pas in Januari naar buiten brengen. Het wordt toch niet bestraft. Maar weer een actie van Onana die niet netjes is. Maar daar kijken we niet meer van op.
 
DRL80
 
1
14 november 2021 om 13:17
Sinds Juli? Een club mag vanaf 1 januari in het jaar dat het contract afloopt en de speler dus transfervrij zal zijn in onderhandeling gaan. Ik ben niet naïef en weet ook wel dat het anders gaat maar om dit zo openlijk te stellen..
 
nuanceman
 
4
14 november 2021 om 13:40
Schandalig hoe Inter achter de rug van Ajax om een deal lijkt te sluiten. Zo kun je alle regels en bescherming net zo goed afschaffen (waar ik overigens best mee kan leven).
 
Soccerfan_1
 
0
14 november 2021 om 13:44
Ach dat proberen alle clubs toch? Ik vind het van Onana zelf vooral weer smerig.
 
LittleLebowski
 
1
14 november 2021 om 15:38
Ik snap dit niet. Je mag toch pas een half jaar voordat contract afloopt een aanbieding doen?
 
TILBURG013
 
1
14 november 2021 om 16:07
Dat gerucht van Arsenal en Onana speelt overigens niet en heeft volgens de bekendste Arsenal watchers ook nooit gespeeld. Die waren vanaf begin af aan op zoek naar een homegrown keeper uit de PL en hebben op het moment een van de betere keepers in de PL..
 
VV KBV
 
1
14 november 2021 om 16:09
Uit principe, schadevergoeding eisen en die gast de financiële winst van transfervrij vertrekken ontnemen. Verder zoekt hij het maar uit