La Gazzetta dello Sport: Real Madrid stelt vraagprijs vast op 42 miljoen euro
Dinsdag, 31 december 2019 om 15:15

James Rodríguez staat in de nadrukkelijke belangstelling van Everton, zo weet La Gazzetta dello Sport dinsdag te melden. Volgens transferspecialist Nicolò Schira moeten the Toffees minstens 42 miljoen euro neerleggen voor de aanvallende middenvelder van Real Madrid. Naar verluidt heeft voorzitter Florentino Pérez de vraagprijs vastgelegd voor Rodríguez, die in Spanje een contract heeft tot medio 2021.

El Desmarque wist maandag al te melden dat Everton serieuze interesse heeft in Rodríguez, die in de voorbije periode ook in verband is gebracht met Arsenal, Olympique Marseille, AS Roma en Internazionale. Ancelotti werkte in het verleden bij Real en Bayern München al eens samen met de Colombiaan en ziet een hernieuwde samenwerking wel zitten. Rodríguez kwam dit seizoen tot dusver negenmaal in actie voor de Koninklijke, dat de middenvelder de afgelopen twee seizoenen verhuurde aan Bayern. De Duitse grootmacht kon hem afgelopen zomer definitief overnemen, maar zag uiteindelijk af van deze optie.

Rodríguez werd in de meest recente transferperiode nog genoemd als mogelijke aanwinst van Napoli, waar Ancelotti onlangs werd ontslagen. I Partenopei wisten uiteindelijk geen deal te sluiten met Real en verlegden de aandacht uiteindelijk naar Hirving Lozano. De Mexicaanse aanvaller werd voor circa veertig miljoen euro overgenomen van PSV. De geruchten over een vertrek van Rodríguez bij Real verdwenen echter nooit helemaal naar de achtergrond. De Zuid-Amerikaan kende de laatste maanden tegenslag op het gebied van blessures en is daarnaast onder trainer Zinédine Zidane niet verzekerd van een basisplaats.

Ancelotti wil echter niet concreet ingaan op namen, zo blijkt uit zijn persconferentie van dinsdag voorafgaand aan het duel met Manchester City van Nieuwjaarsdag. "Er zijn veel geruchten, dat zal altijd zo blijven", aldus de opvolger van de ontslagen Marco Silva. Director of Football Marcel Brands heeft derhalve nog geen wensenlijstje ontvangen van de Italiaanse manager. "We gaan pas na 5 januari (na het FA Cup-duel met Liverpool, red.) met elkaar praten en kijken of er iets mogelijk is. Maar in mijn optiek is dit al een zeer goede selectie. Ik krijg ook steeds beter zicht op wie hier allemaal rondlopen."

Meer nieuws
   
16:00
16:00
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
24
   
15:55
15:55
Boskamp noemt 'de enige buitenlandse naam' die circuleert als opvolger van Slot
4
   
15:18
15:18
Feyenoord plukt nieuwe hoofd jeugdopleiding weg bij Rangers
5
   
14:55
14:55
Van 't Schip wordt geen 'Head of Coaching' en praat met Ajax over andere rol
20
   
14:24
14:24
Marca beweert: Dick Schreuder op poleposition voor opvolging Arne Slot
42
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (15)

 
Djalla
 
5
31 december 2019 om 15:31
Meteen doen, James zal zichzelf herpakken bij Everton onder Ancelotti. Denk dat Real met 35 miljoen al genoegen neemt. James op 10 met Richarlisson en Calvert voorin.
 
DeHardeAanpak
 
2
31 december 2019 om 16:03
Hij zal bij Arsenal ook niet misstaan, met de voorhoede die ze hebben hij op 10 beter als Ozil.
 
Jackieboy10
 
0
31 december 2019 om 19:31
Ligt eraan hoe hard hij werkt. Op dit moment is het bij Arsenal nodig om te vechten voor elk schamel puntje.. en daar passen zowel Ozil als James niet in. Dus dan is het lood om oud ijzer.
 
InsideRMadrid
 
0
31 december 2019 om 22:00
Zie ik James vertrekken? Ja zeker, want bij Zidane zal hij denk ik nooit een basisspeler worden, daarnaast is Zidane heel erg tevreden met het middenveld Kroos Casemiro Valverde. Maar men moet niet vergeten dat Real nog een zooitje bekerwedstrijden speelt en dat Zidane een ``a`` en een ``b`` team moet zien te maken van zijn selectie. Tegen Brugge speelde er een compleet ``b`` team en zij wonnen met 3-1. Tegen Bilbao speelde Vini en Rodrygo voorin met Benzema. In de Clasico stonden Isco en Bale om Benzema heen. Het is nog steeds zoeken, en het is echt niet zo dat wie er ook in staat Real Madrid altijd wel scoort. Dat was twee jaar geleden zo in het seizoen 2016/2017, waar Real Madrid kampioen werd en de CL voor de tweede keer op rij wist te winnen. Dat is waar Zidane weer heen wil. Dus kijk maar niet raar op als spelers als James en Isco worden ingewisseld voor jonge gretige honden als Vdbeek en Odegaard. Alle posities bij Real Madrid zijn dubbel bezet.
 
experia91
 
21
31 december 2019 om 15:33
Everton? Die kan toch veel hoger dan dat? Okay, deze had ik niet zien aankomen..
 
Dejan
 
7
31 december 2019 om 15:42
Dat denk ik ook. Maar het is de Premier League, en dat maakt al snel blind. We hebben het inmiddels al veel vaker gezien dat relatief grote namen in de voetbalwereld voor kleinere teams in Engeland tekenen. Allemaal onder het mom van "ja, maar het is de Premier League". Bovendien wordt er natuurlijk enorm goed betaald in Engeland dat het aanlokkelijk maakt voor spelers om daadwerkelijk de overstap te maken.
 
DeHardeAanpak
 
9
31 december 2019 om 16:02
Snap niet waarom Arsenal slaapt, James overklast Ozil momenteel op alle fronten.
 
maurootje
 
5
31 december 2019 om 16:05
Wat een Ancelotti allemaal niet teweeg kan brengen, tot nu toe alles gewonnen, namen zoals James wellicht die kant op..
 
experia91
 
1
31 december 2019 om 16:16
Volgens mij wilde hij hem al halen bij Napoli. Het zou een ontzettend knappe prestatie zijn van Everton!
 
Jackieboy10
 
1
31 december 2019 om 19:33
Zijn ook pas twee wedstrijden onder zijn bewind het maurootje.. Beetje voorbarig dus. De tegenstanders waren ook niet de sterkste. Uiteindelijk moet je nog afwachten of iemand zoals James erheen gaat. En met de selectie van Everton had er al veel beter gepresteerd moeten worden als dat de voorganger van Ancelotti deed.
 
Zuidenaar
 
3
31 december 2019 om 15:35
Soms kan het raar en ook echt snel lopen in het voetbal. Werd binnegehaald als een Zuid-Amerikaanse ster die een indrukwekkende wk achter de rug, begon veelbelovend. Maar toen ancelotti ontslagen werd had niemand als trainer op de 1 of andere manier geen vertrouwen in hem.
 
Sharafdin
 
0
31 december 2019 om 16:08
Ik vond James het eerste jaar bij Real Madrid echt goed, maar de jaren erna was het niet zo denderend meer helaas. zijn manier van spelen is zo traag waardoor de snelheid van het spel eruit word gehaald.
 
Amidamaru
 
4
31 december 2019 om 17:01
Het is een risico want een rampjaar bij everton zal hem niet helpen. Ik zie ook veel mensen arsenal zeggen maar dan moet je 1) ozil kwijt zien te raken denk ik (wat niet makkelijk is met zijn salaris denk ik) & 2)denk dat hun prioriteiten achterin liggen. Hangt daarnaast ook af vh transferbudget, hoewel 40 mil voor james wel goed is als hij in vorm raakt. Loopt Ceballos daar trouwens ook niet rond? Arsenalfans die kunne zegge wat de plannen met hem zijn?
 
MoTheSpur
 
1
31 december 2019 om 20:40
Als hij aan zijn workrate werkt dan kan hij bij iedereen aan de slag. Dat is namelijk zijn enige minpunt, tegenwoordig moet een 10 namelijk ook meeverdedigen en veel lopen.