Laatste kwartfinalist Afrika Cup én opponent Mané en consorten is bekend
Woensdag, 26 januari 2022 om 22:56

Equatoriaal-Guinea heeft zich woensdagavond als laatste land geplaatst voor de kwartfinale van de Afrika Cup. In de achtste finale kwam het team van bondscoach Juan Micha binnen de reguliere speeltijd en na verlenging niet langs Mali (0-0), maar na strafschoppen viel de beslissing alsnog: 5-6. In de volgende ronde zal Equatoriaal-Guinea het opnemen tegen Senegal, dat dinsdag al Kaapverdië met 2-0 versloeg.

Magassouba had voor het duel met Equatoriaal-Guinea slechts één wijziging in petto ten opzichte van het gewonnen groepsduel met Mauritanië (2-0). Adama Traoré (Hatayspor) moest plaatsmaken voor Mohamed Camara, die onder contract bij RB Salzburg staat. Aan de overzijde verschenen dezelfde elf namen aan de aftrap als in de wedstrijd tegen Sierra Leone. Het duel begon veelbelovend, daar Ibrahima Koné namens Mali al in de achtste minuut een serieuze kans kreeg op de openingstreffer. Het gevaarlijke schot van de spits ging echter rakelings naast.

Na de kans van Mali daalde het tempo in de wedstrijd flink en duurde het tot de 58ste minuut voordat het volgende moment van opwinding te beleven was. Ditmaal was het Mohamed Camara die op aangeven van Yves Bissouma net over de lat schoot. De grootste kans voor Equatoriaal-Guinea werd gecreëerd in de 92ste speelminuut. Santiago Eneme haalde uit van grote afstand en bezorgde doelman Ibrahim Mounkoro met een lastige stuit de nodige problemen, maar laatstgenoemde bracht ternauwernood redding.

Na een weinig bevredigende verlenging moesten de strafschoppen uitkomst brengen. Uiteindelijk was het Equatoriaal-Guinea dat de strafschoppen beter nam en zich plaatste voor de kwartfinale. Falaye Sacko miste namens Mali de beslissende strafschop, waardoor zijn land verrassend werd uitgeschakeld door Equatoriaal-Guinea: 5-6.

Meer nieuws
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
14
   
21:37
21:37
Late gelijkmaker van Leverkusen wekt grote woede: 'Het is een schande!'
1
   
21:05
21:05
Robin van Persie gaat in op vraag of hij ooit trainer van Feyenoord wordt
5
   
20:28
20:28
Ongekend: Leverkusen behoudt ongeslagen status door goal in minuut 97
29
   
20:15
20:15
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord ontwaakte
11
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (6)

 
HeskeyTheBest
 
5
26 januari 2022 om 23:12
Hoewel ik voor Mali was in deze editie van de Afrika cup liggen ze er wel terecht uit, hebben 4 goals gescoord waaruit 3 penalties, daarnaast hoop ik dat ze deze scheidsrechter nooit meer laten fluiten. Wanneer er in de 1e helft een overduidelijke handsbal wordt gemaakt aan de kant van Mali en je niet de verantwoordelijkheid neemt als een man om even de VAR beelden terug te kijken dan heb je niks te zoeken in het voetbal, laat staan andere sporten. Ik hoop oprecht dat er in de volgende Afrika cup scheidsrechters uit Europa aanwezig zullen zijn want de heren die nu fluiten horen thuis in een inrichting.
 
GabonPanters7
 
5
26 januari 2022 om 23:13
Dit is echt een ongeloflijke stunt , niemand had dit kleine landje verwacht om zover te komen en o.a. Algerije en Mali uit te schakelen het mooiste was die blijdschap achteraf wat een passie hebben die gasten ze konden het zelf amper geloven ?????
 
ohwohwohw
 
0
27 januari 2022 om 08:20
Het regent verrassingen bij de africa cup. Ivoorkust er uit met zulke topspelers, Algerije er al in de poule uit, Nigeria, nu mali.... er valt geen pijl op te trekken. Waardeloze velden, waardeloze scheidsrechters... echt een onvoorspelbaar toernooi zo
 
La cobham
 
2
27 januari 2022 om 09:36
Vergeet Ghana niet dat had ook niemand verwacht.
 
D.Pranjic
 
1
27 januari 2022 om 09:21
Prachtig voor guinea natuurlijk dit. Maar alweer een 0 0 na egypte ook al 0 0. Man man wat is die afrika cup toch gigantisch saai zeg . Ze bewijzen het elke editie ook weer.