Labyad: 'De concurrentiestrijd met Tadic en Ziyech is alleen maar leuk'
Zondag, 24 juni 2018 om 07:39

Ajax boekte zaterdag een ruime overwinning in de eerste oefenwedstrijd van het seizoen. Het team van Erik ten Hag was veel te sterk voor tweededivisionist VVSB (0-7). Vijf doelpunten vielen in de eerste helft; na rust sloegen Klaas-Jan Huntelaar en Hassane Bandé nog toe. Dinsdag wacht het tweede oefenduel, tijdens het trainingskamp in Duitsland met SC Preussen Münster.

Zakaria Labyad maakte zijn officieuze debuut en deed dat als linksbuiten, de positie waar naar alle waarschijnlijkheid Dusan Tadic van Southampton binnenkort ook een concurrent zal zijn. Het is de van FC Utrecht overgekomen versterking om het even waar hij door Ten Hag wordt neergezet. "Ik houd overal rekening mee. Nu was dat linksbuiten. Als ik daar het team sterker mee kan maken, doe ik het met alle plezier.

"Ik sta er wel graag, ik heb er vaker in mijn carrière gespeeld. Ik heb het voordeel dat Ajax heel aanvallend voetbal speelt met opkomende backs. Daardoor kan ik in mijn krachten komen", vertelt Labyad in gesprek met Voetbal International. Tadic zal ook een concurrent zijn op de positie van nummer tien. "Een heel goede voetballer, maar hij kan ook op verschillende posities spelen."

"De trainer maakt zijn keuzes en wij als spelers horen dat natuurlijk te accepteren." Labyad loopt niet weg voor de concurrentiestrijd met de Servisch international. "En misschien wel met Hakim Ziyech als die blijft. Leuk toch? We zullen zien wat het team sterker maakt."

Meer nieuws
   
19:38
19:38
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
3
   
19:24
19:24
Manchester City sprankelt niet, maar houdt maximale druk op Arsenal
18
   
19:08
19:08
Marco Bizot gooit EK-kansen te grabbel met gruwelijke blunder
4
   
19:00
19:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
16
   
18:34
18:34
NAC Breda zet met moeizame zege op Jong PSV grote stap richting play-offs
0
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (34)

 
dzwanziger
 
7
24 juni 2018 om 08:27
gaat nooit gebeuren maar zou natuurlijk geweldig zijn een ziyech en tadic samen bij ajax
 
RomBomCu
 
28
24 juni 2018 om 09:05
Ik ben zeer benieuwd hoe Ajax eruit ziet na de zomer en hoe zij dan gaan presteren. Want als Ten Hag toch geen kampioen wordt met tadic-dolberg-neres-ziyech/labyad-de jong- van de Beek-tagliafico-magalan- de ligt- kristensen- onana kan hij toch beter het trainersvak opgeven en gaan tuinieren.
 
100% Meijer
 
9
24 juni 2018 om 09:33
Alleen Kristensen nog wel vervangen hoor. Van Veltman ben ik overtuigd in de Nederlandse competitie, Kristensen heeft nog geen goede pot gespeeld.
 
FcKnudde1988
 
4
24 juni 2018 om 09:37
Ziyech word nog verkocht is al persoonlijk rond met Roma, gaat wel rondkomen. Dan heb je zo een elftal Onana Mazraoui of Kristenssen De Ligt Mangallan Tagliafico Frenkie Vd Beek Tadic Neres Dolberg Labyad. Gok op dit elftal
 
JasonRhijn
 
1
24 juni 2018 om 09:42
Als je een trainer hebt die er weinig van kan. En op diverse plekken matige spelers zoals onze back posities. Ik ben ook niet heel erg overtuigd van de Argentijn.
 
manodedios
 
3
24 juni 2018 om 09:45
Leuk die lijstjes maar geloof dat zowel Magallan en Tadic als Ziyech nog gewoon in dienst van hun oude vertrouwde club zijn. Altijd is er wel een gek die niet alleen een fictieve opstelling maakt, maar er ook alvast kampioenskansen aan verbind. Heel zinloos geloof ik.
 
manodedios
 
7
24 juni 2018 om 09:56
Ik denk dat 99% van de mensen hier die wel of niet overtuigd zijn van ‘die argentijn’ absoluut geen idee hebben wie het is en zich baseren op lucht. Hoewel ze vaak ineens beweren hem 4x aan het werk te hebben gezien natuurlijk. In dit verband vertrouw ik liever op Veldmate, die wel echt op onderzoek uit is geweest en inmiddels meer positieve ontdekkingen deed. Garanties krijgen we niet maar wat er uit Latijns Amerika wordt getoverd recent bevalt me overwegend. En ik herinner mij heel goed hoe er over Neres gepraat werd, die zou totaal geen rendement hebben. Koekoek.
 
Lee112
 
4
24 juni 2018 om 10:10
Gok op gewoon schone in de basis hoor. Die is een vaste waarde. Tenzij Frenkie echt onmisbaar wordt maar hij is en blijft geblesseerd
 
origineel
 
1
24 juni 2018 om 10:24
Met Neres heeft dat ook irritant lang geduurd zeg. Je zag in zijn eerste wedstrijden al bij vlagen dat hij het had. Maar wat kreeg die veel kritiek die eerste 6 maanden. Nu praten sommige vrienden alsof ze het toen al wisten, terwijl we in die tijd regelmatig een discussie voerde over Neres. Ik vertrouw ook op Veldmate. Er zijn al veel goede spelers uit Zuid Amerika gehaald. Zeker gezien onze matige ervaring met Zuid Amerikanen in Amsterdam. Dan mag er wel eens een mispeer bijzitten, zeker wanneer dit gebeurd met geld dat is opgebouwd door de mensen verantwoordelijk voor de mispeer.
 
origineel
 
0
24 juni 2018 om 10:34
@lee112 Ik heb een oude Honda voor de deur staan, is mijn vaste auto. Echter zodra ik die kan inruilen voor een betere zal ik het niet laten. Lasse kan eigenlijk niet meer als basis vind ik persoonlijk. Helemaal als controleur komt hij gewoon te weinig in zijn kracht te spelen. In de opbouw vertraagt hij het spel. Hij kan niet aangespeeld worden met een man in de rug want hij heeft de draaicirkel van een olietanker. Nu we Labyad en Misschien Tadic hebben is hij ook niet meer essentieel voor dode spelsituaties te nemen. De enige manier waarop ik hem instaat acht om zich wéér de basis in te knokken is als 8 waardoor hij een stuk dichter bij het doel van de tegenstander komt te spelen. Zijn afstandsschot is fenomenaal! Met Huntelaar, (hopelijk) Tadic, Veltman en Nico loopt er ondertussen ook wat meer ervaring rond dus dat is ook minder belangrijk geworden dan voorheen. Lasse kennende knokt hij zichzelf wel weer naar voldoende speeltijd hoor, prima mentaliteit en geweldige gozer.
 
Torcida020
 
0
24 juni 2018 om 11:50
Ze hadden beter van rhijn terug kunnen halen
 
Lee112
 
0
24 juni 2018 om 12:15
Klopt ik hoop ook dat schone uit de basis gaat, maar hij heeft een staat van dienst in de selectie. Die gaat ten hag echt niet zomaar eruit halen. Let maar op. Helaas want her liefst zie ik ook Frenkie daar. Op het wk is zichtbaar dat schone het gewoon niet meer kan belopen
 
Japie_Krekel
 
0
24 juni 2018 om 11:52
@dzwanziger AS Roma is de enige die concrete interesse heeft voor Ziyech en die hebben nu geloof ik Pastore gehaald die ook graag op 10 speelt. het kan zijn dat ze Ziyech alsnog halen als Naingolan vertrekt maar Ziyech heeft geen geweldig WK gespeeld dus dat moet je ook maar afwachten. anders speelt Ziyech gewoon nog in de Arena aankomend seizoen wat voor Ajax denk ik alleen maar goed zou zijn. Ziyech is verreweg de beste speler vind ik samen met De Ligt
 
manodedios
 
2
24 juni 2018 om 12:10
Ik schat de kans dat er geen club met 25+miljoen voor Ziyech best groot. Maar of het goed is voor Ajax als hij blijft, ik weet het niet. Hij geeft regelmatig aan hoe klaar hij is hier en aan die negativiteit heb je niks in zo’n groep. Zijn voetbalkwaliteiten staan wat mij betreft buiten iedere discussie maar dat kan in teamvorming ondergeschikt zijn. Ik vind het jammer dat Ten Hag is aangesteld, maar nu het eenmaal zo is moet hij dit jaar de kans krijgen. Juist jongens als Ziyech ondermijnen zo’n trainer in deze situatie en zo’n rotte plek kan zich snel uitbreiden. Snijden dus, zeker omdat je hem nu gewoon met winst kunt verkopen lijkt me dat voor iedereen beter. Qua voorbereiden van doelkansen is Ziyech een fenomeen maar hij is vervangbaar. Aan een Klaassen had Ajax simpelweg meer.
 
Japie_Krekel
 
1
24 juni 2018 om 12:35
dat ben ik niet met je eens. toen Bosz kwam en dat middenveld had met Klaassen, Bazoer en Gudelj had je echt 0 voetballend vermogen op je middenveld. pas toen Ziyech kwam is het gaan draaien omdat er toen creativiteit in de ploeg kwam. we zien momenteel ook in Oranje hoe moeilijk het is te presteren als je geen creativiteit op je middenveld hebt. dan worden de aanvallers amper bereikt en speel je zeer moeizame wedstrijden
 
big-poppa
 
3
24 juni 2018 om 08:53
De meeste fans xijn niet overuigd van zijn kwaliteitennof zien hem als een breedte aankoop maar ik ben wel heel erg benieuwd naar hem. Heeft als flankspeler natuurlijk kwaliteiten om kluivert te vervangen. Hierbij heeft hij in nederland en portugal ervaring opgedaan. In portugal heeft hij natuurlijk niet heel veel gespeeld maar het is natuurlijk wel extra bagagee hem hopelijk ook helpt en verder brengt. Bij utrecht stond hij vooral op 10 en ik denk dat dat wel goed is zodat ten hag wat na te denken heeft over de invulling mocht tadic ook komen. Die is op die flank natuurlijk ook heel erg sterk.
 
FraXz
 
4
24 juni 2018 om 09:52
Zo denk ik er ook over. Labyad is in mijn ogen een zeer vaardige speler die sterk aan de bal is. Weet ook goed te verdelen tussen aanval en verdedigen mits hij op het middenveld staat. Ookik denk dat we veel plezier aan hem gaan beleven.
 
Rochester
 
6
24 juni 2018 om 09:42
Zou mooi zijn als Ziyech gewoon bij Ajax blijft, maar iedereen weet wel zeker dat hij vrijwel zeker zal vertrekken in een van de aankomende weken. En gisteren verschenen er dan wel berichten dat Overmars en ten Hag hebben bevestigd dat Tadic naar Ajax komt, maar zolang er geen handtekeningen zijn gezet ga ik niet te vroeg juichen. Maar zodra Tadic binnen is, hoop ik dat hij als linksbuiten zal spelen en dan Labyad op de het middenveld (op de plek van Ziyech). Ik ben denk ik een van de weinige Ajacieden die blij is met de komst van Labyad. Natuurlijk is hij ten opzichte van Ziyech een andere speler, maar ik ben wel gecharmeerd van Labyad en ik denk dat hij een prima vervanger voor Ziyech zal zijn. Persoonlijk hoop ik dat Ajax nu alleen nog een centrale verdediger (misschien dus Magallán?) binnenhaalt en van Ziyech verwacht ik dus dat hij nog zal vertrekken, terwijl ik ook (verhuurde) spelers als Sinkgraven, Siem de Jong, Orejuala, Owusu en el Azzouzi ook nog zou proberen te verkopen en dan heb je dus deze selectie: GK: André Onana - Benjamin van Leer - Kostas Lamprou. RV: Rasmus Kristensen - Noussair Mazraoui - Joël Veltman. CV: Matthijs de Ligt - Perr Schuurs - Lisandro Magallán - Maximilian Wöber. LV: Nicolás Tagliafico - Mitchell Bakker. CM: Donny van de Beek - Carel Eiting - Lasse Schöne - Azor Matusiwa. AM: Zakaria Labyad - Frenkie de Jong - Jurgen Ekkelenkamp. RB: David Neres - Václav Cerný. CA: Kasper Dolberg - Klaas Jan Huntelaar - Kaj Sierhuis. LB: Dušan Tadic - Hassane Bandé. Dan hoop ik voor aankomend seizoen dus op deze opstelling (zie opstelling).
 
Vitessewatcher
 
2
24 juni 2018 om 10:43
Ik denk eerder dat tadic vanuit het middenveld zal gaan spelen dan labyad. Labyad heeft daarvoor in mijn ogen toch iets teveel naar voren.
 
J.Pernambucano
 
4
24 juni 2018 om 11:29
Tadic is een speler die op alle plekken als aanvallende middenvelder uit de voeten kan. Ik zou dus ook met tadic centraal beginnen. Dan kun je een heerlijke wisselwerking krijgen tussen tadic-labyad en tadic - neres. Tadic is tweebenig, niet heel snel maar wel een geweldige conditie. Laat die maar lekker beetje zwerven over het veld en af en toe eens met labyad en neres wisselen om tegenstanders te verrassen. Donny dan nog als een speler die in de 16 op kan duiken.. op papier klinkt niet verkeerd, ben benieuwd hoe dat uit gaat pakken...
 
Rochester
 
3
24 juni 2018 om 11:34
@ Vitessewatcher, Eerlijk gezegd hoop ik dat Tadic op de vleugels komt te spelen en dan Labyad op de plek van Ziyech. Tadic geeft als vleugelaanvaller vrij veel voorzetten per wedstrijd en is ideal als vleugelaanvaller voor de spits. In zijn eerste seizoen bij Groningen was dat ook het geval: Tadic speelde als linksbuiten en Matavz speelde in de spits en scoorde veel, doordat hij vanaf de zijkant vaak werd bediend door Tadic en ik denk dat bij Ajax Dolberg (al is hij voetballend nog vrij goed, waardoor hij ook wat voor zichzelf kan creëren) en Huntelaar daar ook profijt zullen hebben. Ook denk ik dat Labyad als middenvelder ook gewoon prima is. Natuurlijk gaat hij niet net als Ziyech met fraaie crosspasses strooien zoals Ziyech dus wel deed, maar dan nog is Labyad echt wel creatief genoeg en daarnaast heeft Labyad een aantal pluspunten op Ziyech, in mijn ogen: vind Labyad fysiek sterker, is wat lichtvoetiger waardoor hij voetballend beter is en heeft wat meer scorend vermogen dan Ziyech, terwijl Labyad ook meer dan creatief genoeg is.
 
Japie_Krekel
 
2
24 juni 2018 om 11:54
@rochester bij Southampton deed hij het als linkerflank speler echt veel beter dan als nummer 10 dus dat lijkt mij ook het meest logische om hem dan ook op links neer te zetten
 
Lunny
 
2
24 juni 2018 om 11:37
Ik snap waarom maar je bent Sinkgraven vergeten. Ik heb hem nog niet afgeschreven en zou zowel op het middenveld als op linksback kunnen. Als ik die lijst zie zou er enkel nog een rechtsback bij moeten. Veltman is nog lang geblesseerd, Kristensen geen fan van en Mazraoui is eigenlijk een middenvelder en nog te onervaren om op een (relatief) onbekende positie een heel seizoen goed te kunnen presteren.
 
Japie_Krekel
 
2
24 juni 2018 om 11:55
@lunny dat zou ik ook doen. Veltman en Kristensen zijn echt een drama achterin en Mazraoui is een hele goede speler maar nog wel erg jong om een heel seizoen alles te spelen
 
Primetime
 
1
24 juni 2018 om 12:43
Hij is Sinkgraven niet vergeten. Die mag van hem verkocht worden. Van mij ook. Vrij blessuregevoelig en middenvelders genoeg
 
sebasjuh
 
0
24 juni 2018 om 12:34
Ik hoop dat Ziyech toch nog een seizoen zal blijven zodat die rechts buiten kan staan en Tadic op de plek van Ziyech en Neres rechtsbuiten. Heb je in mijn ogen een beter veld verdeling staan en dan heb je een betere bank. Ik ben namelijk niet heel gecharmeerd van Cerny en zou die toch proberen te verhuren zodat hij een heel seizoen aan spelen toekomt en een backup halen die er wel staat. Kwa vleugels is het namelijk best karig nog.
 
Constant kante
 
1
24 juni 2018 om 13:36
Rochester "ik ben denk ik een van de weinige Ajacieden die blij is met de komst van Labyad. Natuurlijk is hij ten opzichte van Ziyech een andere speler, maar ik ben wel gecharmeerd van Labyad en ik denk dat hij een prima vervanger voor Ziyech zal zijn." Labyad is niet de vervanger van Ziyech. Frenkie de Jong is de `vervanger` van Ziyech. In de zin dat Frenkie nu eindelijk gewoon zin vaste plek op het middenveld zal krijgen en zonder Ziyech zal blijken dat hij dat prima kan. Sterker nog, Frenkie zal op een betere manier het spel van Ajax gaan verdelen. En Labyad is gewoon een uitstekende aanwinst die veel beter dan Ziyech alle facetten van het voetbal beheerst en bijna perfect past binnen het systeem dat Ten Hag nu bij Ajax erin aan het slijpen is. Labyad is echt een pareltje op het middenveld. Sowieso, Tadic hoort niet op het middenveld, hij speelt al tien jaar vooral links voorin. Maar don`t worry. Ten Hag maakt Ajax gewoon kampioen en dan zullen, met jou, heel erg veel Ajaxfans aan de voeten liggen van Zakaria Labyad.
 
Fcu1989
 
0
24 juni 2018 om 17:37
Labyad is inderdaad een goede versterking voor Ajax. Zijn rendement ligt erg hoog,altijd wel goed voor een goal of assist en dat zal bij Ajax nog hoger liggen verwacht ik. Veel mensen denken dat hij een lastige jongen is maar het tegendeel is waar. Staat altijd klaar voor zijn medespelers en stroopt de mouwen op als het moet. Hij vind zichzelf altijd de beste op het veld en dat past perfect bij Ajax. Gister bij de oefenwedstrijd zag je ook dat hij gelijk alle corners trapte. En wat Ten Hag betreft, geef die man alsjeblieft een beetje krediet. In Utrecht vinden vele het ook een vreemde vogel het eerste half jaar. Die 2 seizoen erop waren de beste die ik ooit gezien heb bij Utrecht. Ik verwacht dat hij en Labyad een groot aandeel kunnen hebben in het kampioensschap.
 
Bossie
 
0
24 juni 2018 om 09:42
Als Tadic ook komt heb je voorin spelers lopen die op verschillende plaatsen uit de voeten kunnen dat is denk ik alleen maar goed. Kan je de tegenstanders verrassen
 
kentukies
 
0
24 juni 2018 om 11:37
Als dit team bij elkaar blijft zijn ze verplicht kampioen te worden. Hebben dit jaar wel goed geïnvesteerd dus dat zal geen excuus meer mogen zijn. Zeker Tadic is een speler waar elke club jaloers op zal worden.
 
BartVandeMerkt
 
1
24 juni 2018 om 11:38
Die gaat lekker de bank warm.houden
 
Sanderr
 
7
24 juni 2018 om 11:52
Potverdikkie, nuttige toevoeging man! Verder is de kans dat Labyad 'de bank warm gaat houden' erg klein lijkt me. Hij is op aandringen van Ten Hag (zijn ex-trainer, Labyad was bij Utrecht al 1 van zijn lievelingsspelers) binnengehaald en hij kan op LB en CAM (2 posities waarop Kluivert en Ziyech vertrekken) uit de voeten. De kans is dus zeer groot dat hij, terecht overigens want het is een goede speler, een basisplek krijgt!
 
Fcu1989
 
0
24 juni 2018 om 17:38
Wedden van niet?
 
TrebleX
 
0
24 juni 2018 om 13:45
Labyad vindt de concurrentiestrijd leuk totdat ie op de bank terecht komt en met zure gezicht rondloopt. Denk dat geen van de drie op de bank wilt gaan zitten.