Lacazette: 'Als hij veertig keer scoort en we een prijs winnen, ben ik blij'
Maandag, 22 oktober 2018 om 14:06

Alexandre Lacazette en Pierre-Emerick Aubameyang staan dit seizoen allebei op vier doelpunten en mede dankzij de goals van de twee aanvallers krijgt Arsenal maandagavond tegen Leicester City de kans om in punten gelijk te komen met Tottenham Hotspur en Chelsea. Het duo heeft in de afgelopen wedstrijden laten zien goed samen te kunnen spelen en wat Lacazette betreft speelt er geen concurrentiestrijd over wie dit seizoen de meeste doelpunten gaat maken.

"Als het aan mij ligt niet. Als Auba veertig keer scoort waardoor we weer terugkeren in de Champions League en ook iets weten te winnen, ben ik blij. We willen dit seizoen gewoon een prijs pakken. Wie er in het weekend het vaakst scoort is geen issue. Misschien op het trainingsveld wel omdat het daar draait om beter worden, maar niet in het weekend", is de Fransman duidelijk in gesprek met Sky Sports.

Trainer Unai Emery heeft er in het verleden meerdere malen voor gekozen om maar met een van de twee spitsen te beginnen. Lacazette hoopt dat de twee in de toekomst echter vaak samen zullen spelen: "Onze relatie is natuurlijk, we hebben lol, we lachen samen, maar we werken samen ook keihard", vertelt hij over zijn samenwerking met Aubameyang. "De fans kunnen zien dat we samen lachen, we hebben een goede relatie."

"Maar als we moeten werken, werken we ook. We weten wanneer we moeten werken en we weten ook wanneer we kunnen lachen, we genieten ervan om samen te kunnen lachen en voetballen. Ik ken hem al sinds de tijd dat hij in Frankrijk speelde (bij onder meer Lille OSC, AS Monaco en Saint-Étienne, red.) en hij kent mij ook, dus ik weet hoe hij speelt en dat komt onze samenwerking ten goede."

Meer nieuws
   
08:26
08:26
'Ajax bracht bezoek aan talentvolle trainer; ook Europese topclubs met interesse
0
   
07:44
07:44
Driessen: 'Hij is de eerste speler die Slot er bij Liverpool direct uitknikkert'
20
   
23:45
23:45
'Wij moesten, voordat we lekker konden zuipen, eerst nog even voetballen'
10
   
23:19
23:19
Leicester City kan promotie naar Premier League niet ontgaan na verlies Leeds
10
   
23:00
23:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (18)

 
MasterCheff020
 
7
22 oktober 2018 om 14:21
Doen ze goed samen. Hoe ze samen spelen doet me denken aan het spel van York and Cole bij Manchester United toen der tijd. Pff wat een duo was dat.
 
arsen(e)al
 
10
22 oktober 2018 om 14:22
"Lacazette hoopt dat hier in de toekomst echter verandering in gaat komen". Heeft Laca dat gezegd of maakt VZ dat ervan (aangezien het niet als quote wordt neergezet)? 4 van de laatste 5 wedstrijden speelden Laca en Auba tegelijk, terwijl die ene andere keer Auba en een paar andere spelers werden gespaard.
 
TheRoscoe
 
2
22 oktober 2018 om 15:04
Aubameyang bakt er niks van op LW en Lacazette kan ook niet op de vleugels en een opstelling met twee spitsen is niet haalbaar voor dit Arsenal, dus of ze nou zo goed samen spelen, dat betwijfel ik. Ook dit hele verhaal van dat ze het zo goed kunnen vinden is natuurlijk PR-praat. Uiteindelijk moet je gewoon kiezen voor 1 en de ander verkopen, anders doe je aan kapitaalvernietiging. Ik zou dan Aubameyang behouden.
 
 
16
22 oktober 2018 om 15:21
Wat gek dat ze de laatste tijd dan zoveel samen spelen! Wat overigens dus ook prima kan volgens mij
 
TheRoscoe
 
0
22 oktober 2018 om 18:39
Cool. Volgens mij dus niet.
 
Horwi
 
1
22 oktober 2018 om 15:41
Waarom kan Arsenal niet met twee spitsen spelen? Mis ik iets?
 
Arsenal-Gunner
 
0
22 oktober 2018 om 15:46
Zou wel kunnen maar er zit weinig diepgang op de flanken.
 
arsen(e)al
 
1
22 oktober 2018 om 15:54
Waarom zou je dan ook nog eens Auba van de flank afhalen? Dan heb je het meest voorspelbare team van de Pl, een beetje zoals Everton vorig seizoen. Bovendien werkt de roulatie nu prima, waardoor Auba af en toe naast Laca kan staan op het veld
 
vp10Arsenal
 
0
22 oktober 2018 om 15:59
Lacazette is meer een diepe spits die goed met de rug naar de goal kan spelen dan een schaduwspits. Voorlopig hoort Auba maar lekker te schikken met zijn rol op de flanken, gelukkig doet Emery dit ook. Bovendien heeft Auba alle kwaliteiten om op de flanken te kunnen spelen.
 
TheRoscoe
 
0
22 oktober 2018 om 18:45
Omdat Arsenal een systeem erin wilt gooien waarin je veel druk moet zetten, dat begint al voorin en dat kan niet met twee spitsen. Te makkelijk om dat te omzeilen, tenzij je de RM en LM mee laat komen, maar als je daar voorbij komt, dan sta je in 1 klap heel bloot met 6 man. Makkelijk om dan veel ruimtes weg te geven en Arsenal is al zo slecht met ruimtes weggeven.Dat is slechts een van de vele redenen waarom je niet met twee spitsen moet spelen als Arsenal zijnde, helemaal niet met die twee spitsen, maar dan ben ik nog een tijdje bezig.Dus tl;dr - het is kortzichtig om heel jouw team uit hun balans te halen omdat je graag in een twee-spitsen systeem wilt spelen. Er wordt niet nagedacht over wat voor invloed dat heeft op de rest van het elftal.
 
 
1
22 oktober 2018 om 22:25
Nee klopt. Tis echt drama nu auba erbij is
 
Horwi
 
0
23 oktober 2018 om 14:18
Dus in een 4-4-2 mogen de wingers hun voornaamste taak niet uitvoeren: naast aanvallen ook verdedigend druk zetten? In de tijd van Wenger speelde hij ook pressingvoetbal met een 4-4-2 opstelling en dat werkte prima.
 
arsen(e)al
 
10
22 oktober 2018 om 15:44
Valt me op dat ik het eigenlijk nooit met je eens ben en ook nu kan ik me totaal niet in je reactie vinden. Ze spelen prima samen, zeker gezien het geringe aantal wedstrijden dat ze uberhaupt samen hebben gespeeld. Ook gewoon in goaluis uitgedrukt. Waarom is een 2 spitsen systeem niet haalbaar? Waarom kunnen ze het niet goed met elkaar vinden volgens jou? Waarom doet Arsenal anders aan kapitaalvernietiging? Je gooit maar wat opmerkingen zonder enige indicatie te geven waarom het zo zou moeten zijn
 
TheRoscoe
 
0
22 oktober 2018 om 18:49
De conclusies kan je makkelijk uit mijn eerste reactie halen. Op het twee spitsen-systeem opmerking na dan, maar goed, dat staat hierboven ook nu uitgelegd. Over dat je het nooit met mij eens bent, nou. Top? Kan me niet eens herinneren dat ik veel met jou heb gesproken, maar bedankt voor de info, I guess.
 
arsen(e)al
 
3
22 oktober 2018 om 19:19
Pr praat is pure speculate en 1 van de mogelijkheden. Maar weet je wat...? Het kan net zo goed oprechte vriendschap zijn, goh. Waarom is het dan pr-praat? Ik zie 0 indicatie op of naast het veld. Ook waarom het kapitaalvernietiging is om de 1 niet te verkopen zet je er niet bij. Het is juist kapitaalvernietiging om er wã©l 1 te verkopen, aangezien ze totaal geen vervanging hebben. En dat we zelden tot nooit spreken is wat ik al precies in mn 1e reactie zei: de manier van hoe je jouw reacties brengt. Dat betekent niet dat ik het niet nooit met jou oneens ben. Het houdt in dat ik het reageren maar oversla
 
vp10Arsenal
 
0
22 oktober 2018 om 15:51
Voorlopig haalt Lacazette een veel hoger niveau bij Arsenal. Het lukt nog Auba niet om met de rug naar de goal te Spelen, Laca is daar een koning in.
 
TheRoscoe
 
1
22 oktober 2018 om 19:02
Aubameyang is ook geen spits om zijn rug naar het doel te spelen. Dat is net alsof je klaagt over dat Giroud geen sprintduel wint. Overigens is Lacazette ook geen kei hierin, dus als je het hierop afrekent, dan had je net zo goed dezelfde Giroud kunnen behouden.Aube is een pure afmaker. In dat opzicht is hij beter dan Lacazette. Heeft ook meer goals dan Lacazette sinds hij bij Arsenal zit, ondanks dat hij nu op een positie speelt dat totaal niet past bij zijn kwaliteiten. Vind niet dat Lacazette een hoger niveau haalt omdat hij nu soort van vlamt tegen met alle respect Fulham, Cardiff en Everton, al is Everton wel een goede tegenstander.
 
vp10Arsenal
 
1
22 oktober 2018 om 15:55
Groooot fan van deze Lacazette. Is geweldig met de rug naar de goal en dat is toch wel heel belangrijk in een voetballend 433. Bovendien heeft hij een heerlijk schot en is nog eens redelijk rapido. Ik vind hem een enorm onderschatte voetballer die nog niet alles van zich heeft laten zien in Engeland. Zijn juichen doet me ook een klein beetje denken aan Henry, heerlijk.