Lampard deelt dubbel slecht nieuws voor Kepa én hoopvol bericht over Ziyech
Dinsdag, 22 september 2020 om 14:49

Chelsea gaat zich op korte termijn versterken met Edouard Mendy, zo bevestigt manager Frank Lampard tijdens de persconferentie in aanloop naar het EFL Cup-duel met Barnsley. De Senegalese doelman wordt momenteel medisch gekeurd en als dat geen problemen oplevert, verruilt hij Stade Rennes voor the Blues. Lampard laat tegelijkertijd weten dat Hakim Ziyech spoedig weer fit en inzetbaar zal zijn.

Er werd maandagavond al melding gemaakt van de aanstaande medische keuring van Mendy bij Chelsea, dat maximaal dertig miljoen euro gaat overmaken naar Stade Rennes en een vijfjarig contract heeft klaarliggen voor de 28-jarige doelman. "Ja, Mendy wordt op dit moment medisch gekeurd. Als dat geen problemen oplevert, is hij speler van Chelsea", zo bevestigt Lampard op het persmoment in aanloop naar het duel dat woensdagavond op het programma staat. Tegen Barnsley zal overigens niet Kepa Arrizabalaga, maar Willy Caballero onder de lat staan.

Chelsea heeft beet voor transferrecord: vanavond medische keuring in Berlijn

Er werd maandagavond al melding gemaakt van de aanstaande transfer van Edouard Mendy naar Chelsea.Lees artikel

Kepa ging afgelopen zondag in het met 0-2 verloren duel met Liverpool behoorlijk in de fout bij een treffer van Sadio Mané. "De beslissing om Caballero te laten spelen in de EFL Cup, was al genomen. Hij heeft briljant getraind. Met Mendy zal er meer concurrentie zijn, Kepa moet het uiterste uit zichzelf halen om een basisplaats af te dwingen", zo tekent Goal op uit de mond van de manager van Chelsea. "In het voetbal leef je altijd in het moment. Bij een club als Chelsea heb je nu eenmaal te maken met concurrentie, dat is normaal."

Mendy zal dinsdagavond tegen Barnsley in ieder geval nog niet van de partij zijn, maar Lampard heeft wel voor het eerst de beschikking over de van Leicester City overgekomen Ben Chilwell en de van Paris Saint-Germain overgekomen Thiago Silva. De oefenmeester deelt tevens een hoopvolle boodschap over Ziyech, die de afgelopen tijd aan de kant staat met een in de oefenwedstrijd tegen Brighton & Hove Albion opgelopen knieblessure. "Pulisic en Ziyech zijn ook bijna terug", zo laat Lampard weten.

Meer nieuws
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
0
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
0
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug, maar vergeet zichzelf te belonen
6
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
4
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
25
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (32)

 
Gest00rd
 
11
22 september 2020 om 15:14
Ben benieuwd of Chelsea bereid is om tientallen miljoenen verlies te maken met Kepa, want die gaat niet willen banken met zijn ego.
 
NJfromVOL
 
35
22 september 2020 om 15:51
HIj heeft niet zo veel te willen. Hij staat onder contract bij Chelsea en er zal geen club zijn die heel veel geld aan hem gaat uitgeven.
 
Chelsea007
 
5
22 september 2020 om 15:57
Chelsea heeft de laatste jaren meerdere keren zulke blunders begaan. Spelers die nog steeds onder contract staan en waarvoor ze de helft van de aankoopprijs niet zullen krijgen. Baba Rahman voor 20 mil, Zappacosta + Emerson voor 50 mil, Bakayoko + Drinkwater voor 80 mil, Batshuayi voor 38 mil, Kepa voor 80 mil.. Dit zijn bijna 300 miljoen euro aan miskopen. Hoop dat ze hun lesje geleerd hebben nu.
 
BlauwWitte
 
0
22 september 2020 om 17:23
En wat voor lesje moeten ze geleerd hebben? Alleen Zappacosta en Emerson waren twijfelgevallen en Drinkwater is gewoon een domme fout natuurlijk. Maar de rest waren gewoon goede spelers met veel potentie wat er niet is uitgekomen.
 
foufou078
 
0
22 september 2020 om 17:56
Nou ja ik denk dat hij voornamelijk doelt op de bedragen die worden uitgetrokken voor deze spelers. 80mil voor een keeper, er zijn niet veel clubs die dat doen. Sommige andere spelers is ook niet heel sterk gescout zoals jij al aan gaf. Overigens sinds lampard lijkt de scouting beter te gaan
 
voetbalfreak
 
8
22 september 2020 om 15:14
De duurste doelman ter wereld wilt dus ook niets zeggen...
 
lucas1234
 
18
22 september 2020 om 15:30
En dan te bedenkten dat de deal tussen Chelsea en Kepa enkele weken na de transfer van Allisson naar Liverpool. En destijds dacht ik gek genoeg dat Chelsea een betere deal had gemaakt. Hij stond in Spanje te boek als een keeper met geweldige reflexen die goed kan meevoetballen. Was een halfjaar eerder ook op een haar na een transfer naar Real Madrid misgelopen. Maar volgens mij is hij ten onder gegaan aan zijn verwachtingspatroon en de enorme druk die daar mee komen. Je ziet bij hem de onzekerheid ervan af druipen. Chelsea kan hem het beste verhuren, ik sluit niet uit dat hij zich in een andere omgeving alsnog laat gelden en dat zal zijn marktwaarde ook weer ten goede komen. Nu mogen ze blij zijn als ze de helft ervoor krijgen.
 
El Fenomeno
 
1
22 september 2020 om 15:46
Dan heb je denk ik een verkeerd medium gelezen die dat over hem zei. Het is gewoon een matige keeper, natuurlijk zal er druk zijn, maar hij heeft zo veel houdbare ballen doorgelaten en fouten gemaakt dat je gewoon kunt spreken van een modale keeper. Maar Engelse ploegen mogen graag veel betalen voor zulke spelers.
 
lucas1234
 
24
22 september 2020 om 15:55
Ik keek gewoon naar zijn wedstrijden, en daarin deed hij het gewoon heel goed. Real Madrid wou hem hebben (hadden ook al zijn clausule geactiveerd in januari), en Chelsea betaald er 80 miljoen voor. Dat gebeurd niet omdat het destijds een koekenbakker was. Hij heeft achteraf niet gebracht wat ervan werd verwacht, maar ik ga niet gek op kijken dat hij het straks in een andere omgeving met wat zelfvertrouwen gewoon weer goed gaat doen.
 
MessiBazoer
 
12
22 september 2020 om 15:40
De duurste verdediger ook niet, dat is namelijk Maguire..
 
AfcaEric
 
34
22 september 2020 om 15:14
Hoewel Arsenal altijd "mijn" Engelse club blijft en ik de laatste jaren een hekel had aan het koop-beleid van Chelsea, moet ik als voetbal liefhebber toch toegeven dat ik erg uit kijk naar het Chelsea van dit jaar. Natuurlijk, grotendeels vanwege Ziyech, maar man wat hebben die toch een ploeg staan.
 
USofDude
 
12
22 september 2020 om 15:23
Heb hetzelfde, ze hebben zich letterlijk op elke mindere positie uitstekend versterkt. Ik verwacht alleen wel dat het dit seizoen nog niet als een trein gaat lopen, maar als er geen gekke dingen gebeuren hoort Chelsea in 21/22 tot de titelkandidaten. Pulisic-Werner-Ziyech met daarachter Havertz is echt een Fifa-opstelling, heerlijk.
 
rubentje13
 
2
22 september 2020 om 16:11
De verwachtingen zijn hoog, maar weet niet of het terecht is. Kepa is geen goede keeper, maar wie heeft ooit van die Mendy gehoord voordat Chelsea achter hem aanging (en de mensen die fifa spelen)? Het is maar de vraag of een relatief onbekende keeper het keepersprobleem gaat oplossen. Daarnaast vind ik het centraal achterin nog niet fantastisch, Silva is erg goed, maar de rechtsback en de lcb vind ik maar erg matig. Ik schat Chelsea echter wel hoger in dan United. Denk dat de top 4 race dit jaar spannender dan ooit wordt, met United, Chelsea, Spurs en Arsenal en als outsiders Everton en Leicester (ik ga ervan uit dat Liverpool en City sowieso wel in een CL plek terecht komen)
 
ATM Siempre
 
11
22 september 2020 om 16:17
De rechtsback matig? Ik vind dat Reece James het echt geweldig doet op rechtsback. Achter hem heeft chelsea ook nog Azpi.
 
Rockett
 
4
22 september 2020 om 16:21
Nou met dat 'potentiele topteam' bakken ze er op dit moment nog niet zoveel van (alhoewel het seizoen pas 2 wedstrijden oud is) naja ik moet het nog maar zien om eerlijk te zijn
 
ViscaCatalunya
 
0
22 september 2020 om 16:29
Ze hebben namen gekocht maar of ze samdn gaan spelen en of Lampard lang de tijd krijgt is nog maar de vraag. De plek voor bijvoorbeeld Havertz is nog steeds niet gevonden.
 
sloep01
 
4
22 september 2020 om 15:19
Nee dat niet maar Liverpool was ook gewoon vele malen beter hoor , dus gewoon verdiend gewonnen .
 
Ajacxied
 
7
22 september 2020 om 16:01
In dat opzicht kwam Liverpool wel op een goed moment, liever Silva, Chilwell, Pulisic, Ziyech en Mendy er niet bij met een nog niet ingespeeld team in een wedstrijd die je normaal toch vaker verliest dan je hem wint, dan dat je hen mist tegen een Burnley en daar tegen puntverlies aanloopt. Ik vond Liverpool trouwens vrij matig tot de rode kaart van Chelsea, veel balbezit en meer schoten, maar echt gevaarlijk was het niet
 
EhvMrc
 
7
22 september 2020 om 15:20
Ziyech is bijna terug, dat klinkt als muziek in de oren. Razend benieuwd naar hoe hij presteert als hij er paar wedstrijden instaat
 
GoudseKaas
 
5
22 september 2020 om 16:02
Ik hoop dat hij het goed gaat doen, maar ik ben bang dat Ziyech heel vaak geblesseerd zal zijn en daardoor nooit zijn 'ajaxtijd' gaat overtreffen. Je zag in zijn laatste jaar bij Ajax al dat hij steeds vaker pijntjes en blessures had, dan is een overstap naar de fysiek sterkste competitie van Europa misschien niet een verstandige..
 
EhvMrc
 
0
22 september 2020 om 19:11
Klopt, El Ghazi had ook als enige tip dattie de krachthonk moet opzoeken. Veltman speelt een oefenpot en mee een blauwe oog te pakken, timo werner had het zelfs zichtbaar moeilijk. Eeuwige zonde als dat echt gebeurd maar ik hoop t niet.
 
VisWoestijn
 
7
22 september 2020 om 15:20
Dit werd ook wel hoog tijd, eigenlijk had een keeper de absolute prioriteit moeten zijn voordat de zomer in ging. Geen enkele verdediger heeft vertrouwen in de keeper waardoor er sowieso al geen rust is achterin. Als een Cech of Courtois nog achterin had gestaan, dan had Christensen waarschijnlijk ook niet Mane onderuit gehaald.
 
AZE/CHE 4 EVER
 
24
22 september 2020 om 15:23
Dat is beetje makkelijk. Christensen zijn domheid kan je echt niet op Kepa afschuiven
 
VisWoestijn
 
3
22 september 2020 om 15:30
Christensen is zeker niet van het gewenste niveau en had vele malen slimmer Mane kunnen afstoppen als hij wat slimmer was geweest. Maar als dan ook nog eens een Kepa als een malle uit zijn doel komt rennen terwijl hij die bal nooit eerder ging bereiken dan Mane.. Dan snap ik wel dat een niet al te slimme Christensen zich genoodzaakt ziet tot het op welke manier dan ook stoppen van Mane.
 
jibriilCFC
 
0
23 september 2020 om 00:20
Kepa was echt zeker wel bij de bal gekomen, wat wil je dan dat hij doet, de rode loper uitrollen voor mané? Ik weet dat kepa een belabberde vorm heeft, maar ik snap echt niet waarom een speler die het niet goed doet zelfs voor de dingen die hij redelijk doet wordt afgekraakt. Was gewoon volledig christensens fout, al was kepa niet bij de bal gekomen, een tegendoelpunt kan je veel beter krijgen dan een rode kaart incasseren in de eerste 45 minuten. Christensen heeft gewoon het team in de steek gelaten
 
SocioFan1
 
3
22 september 2020 om 15:48
Zure begin voor Chelsea. Ze hebben heel heel snel, Pulisic, Ziyech, T Silva, Chillwell en al helemaal een nieuwe keeper nodig in de basis. Zodra zij gaan spelen, kan Chelsea echt stappen maken. Ze hebben nu toch een valse start. Bedoel tegen Liverpool was toch lachwekkend, eerst rood van die amateur Christensen en dan de held Kepa met een dikke blunder. Zo kom je toch niet vooruit. Kepa zullen ze het beste kunnen verhuren, wellicht terug naar Spanje, beste voor beide.
 
jibriilCFC
 
0
23 september 2020 om 00:22
Ik kan echt niet wachten op de onfitte spelers, ben ervan overtuigd dat het team gaat draaien om Ziyech heen en dat hij met zijn heerlijke pass het spel gaat dirigeren. Silva achterin gaat gegarandeerd ook veel meer rust brengen. Met chilwell hebben we eindelijk een linksback die weet wat voetballen is en pulisic is natuurlijk een fantastische speler, ik heb er zin in in ieder geval