Landskampioen Napoli haalt laatste spanning uit titelstrijd na zege op Juventus
Zondag, 3 maart 2024 om 22:42

Napoli heeft zondagavond in eigen huis een zeer zwaarbevochten zege behaald op Juventus. I Partenopei waren in grote delen van de wedstrijd de onderliggende partij tegen Juventus, dat echter te veel kansen miste en via Federico Chiesa slechts eenmaal scoorde. Napoli maakte er twee, via Kvicha Kvaratskhelia en Giacomo Raspadori vlak voor tijd. De voorsprong van Inter op nummer twee Juventus bedraagt twaalf punten. Bovendien hebben de Milanezen nog een duel tegoed. Regerend landskampioen Napoli stijgt naar plek zeven.

Bij Napoli werd de aanval gevormd door het niet te stoppen trio van vorig seizoen: Matteo Politano, Victor Osimhen en Kvaratskhelia. Op het middenveld was er ruimte voor onder meer voormalig Ajacied Stanislav Lobotka. Bij Juventus moesten flankspelers Andrea Cambiaso en Samuel Iling-Junior voor de aanvoer richting spitsen Dusan Vlahovic en Chiesa zorgen.

Napoli begon prima aan het duel en al in de tweede minuut veerde Stadio Diego Armando Maradona op. Giovanni Di Lorenzo genoot een zee aan ruimte, maar spaarde Juventus door iets te produceren wat tussen een voorzet en een schot in zat. Ook Juventus liet zich niet onbetuigd. Chiesa zette goed door en gaf scherp voor op Vlahovic, die zijn kopbal enkele centimeters naast het doel deponeerde.

Alhoewel Napoli er met regelmaat gevaarlijk uit bleef komen, was het Juventus dat de grootste kansen kreeg om de voorsprong te grijpen. Zo schoot Samuel Iling-Junior bij de tweede paal naast en trof Vlahovic niet veel later de paal. Napoli werd ook dreigend, via Politano en Kvaratskhelia, maar veel leverde dat niet op.

Vlak voor rust was het alsnog raak voor Kvaratskhelia. De Georgiër schoot met een volley raak achter Wojciech Szczesny, die net niet genoeg kon doen om te voorkomen dat de bal in de korte hoek binnenviel: 1-0. Juventus wanhoopte niet en had in de persoon van Vlahovic al voor rust op gelijke hoogte moeten komen. De Serviër kreeg de bal na slordig spel bij Napoli voor zijn voeten en roste de bal over het doel van Alex Meret.

Ook na de onderbreking bleef Juventus aanzetten. Aan kansen geen gebrek voor de topclub uit Turijn, dat tien minuten na rust op 1-1 had kunnen komen via Cambiaso. De Italiaan werkte zijn poging over. Napoli kwam ondertussen wat beter in de wedstrijd, al bleef de thuisploeg de onderliggende partij.

Tien minuten voor tijd maakte Chiesa er op heerlijke wijze 1-1 van. Zijn lage streep in de verre hoek was Meret te machtig. Max Allegri had even daarvoor Kenan Yildiz en Joseph Nonge in het veld gebracht. Laatstgenoemde ging vlak voor tijd in de zestien van Juventus op de enkel van Osimhen staan: strafschop. De Nigeriaan ging zelf achter de bal staan en miste, maar in de rebound was het Raspadori die alsnog raak schoot: 2-1.

Juventus bleef ook in blessuretijd zeer gevaarlijk. Yildiz bracht de bal scherp voor het doel, waar Daniele Rugani klaarstond om af te werken. De verdediger schoot in zeer kansrijke positie wild over. Daarmee ging de laatste kans op een punt verloren voor Juventus en lijkt de strijd om de scudetto definitief beslist.

Meer nieuws
   
13:00
13:00
Stunttrainer met twee opeenvolgende promoties kandidaat om Ten Hag op te volgen
2
   
12:43
12:43
Felix Kroos maakt volgende EK-ganger Duitsland bekend; Toni grapt over nieuws
5
   
12:07
12:07
Sneijder: 'Snap niet dat die 3 spelers nog denken dat Ronald Koeman hen oproept'
31
   
12:00
12:00
Voetbalzone is op zoek naar nieuwe stagiairs! (hbo+)
0
   
11:45
11:45
Ontevreden NAC Breda-supporters dienen motie van wantrouwen in bij bestuur
4
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (14)

 
gioo33
 
2
3 maart 2024 om 22:48
Als eerste wat nu moet gebeuren allegri ontslaan hoe kun je die jongen nou wisselen na dat penalty moment beetje van t schip praktijken!! Je gaat over na 4-3-3 en chiesa scoort meteen.. open je ogen allegri en pak je koffers kerel
 
BACO
 
5
3 maart 2024 om 22:56
Ging het maar zo makkelijk. Kost een hoop centen en hij gaat nergens een salaris ontvangen als in Turijn dus die gaat echt niet zelf weg......Helaas
 
StadioSanPaolo
 
0
3 maart 2024 om 23:03
Ja Allegri moet eruit. Je kan niet verder groeien met hem als coach. Je hebt nu een goede td, het spelers materiaal is prima en nu mist alleen nog een goede coach. En die wissel is natuurlijk belachelijk. Hoop dat die jongen er bovenop komt.
 
Jimmmmm
 
0
3 maart 2024 om 23:15
Zo prima is het materiaal niet hoor. We hebben 0 echte backs van kwaliteit. Geen creatieve spelers op het middenveld en amper wissels op de bank buiten de jongeren. Maar we wisten dat het dit jaar aanklampen zou worden wanneer je geen transfers kunt doen. Overgangsjaar waarbij top 4 een must is.
 
Hangover96
 
0
4 maart 2024 om 11:19
Ik zie Juventus wel 2e worden hoor, buiten Inter is de concurrentie echt behoorlijk minder dan vorig jaar.
 
Jimmmmm
 
0
3 maart 2024 om 22:51
Ik ben nog altijd verbaasd over het aantal grote missers vandaag. Ongelooflijk gewoon. Normaal win je hier gewoon. Dan maakt Chiesa nog een mooie 1-1 en maakt mijn landgenoot een jeugdzonde waardoor we nog verliezen. Hij kreeg erna wel een enorm zware les van Allegri met die wissel. Nog 10 punten voor op plaats 5. Tijd om terug te winnen volgende week. Helaas is het tegen Atalanta nu en is ook Vlahovic er niet bij.
 
gioo33
 
2
3 maart 2024 om 22:53
Dus jij vind dat normaal van je vriend allegri want hij is je vriend dat weten we nu onderhand wel.. tis gewoon het Zelfvertrouwen van een jonge van 18 kapot maken.. die zware les geef je hem maar op een training en niet op deze manier
 
Jimmmmm
 
3
3 maart 2024 om 23:01
Als ik zijn vriend was zat ik in het stadion elke week en betaalde hij de vlucht ook nog eens. Ik ben ook niet blij met die wissel trouwens. Ik heb nergens gezegd dat ik het normaal vind. Vindt is trouwens met dt in de jij vorm vriend.
 
StadioSanPaolo
 
2
3 maart 2024 om 22:53
Jaaa +3! Goed resultaat en bij vlagen weer ouderwets goed Napolitaans voetbal gezien. Woensdag gewonnen met 6-1 en vandaag winst tegen Juve. Sinds Calzona er is gaat het qua resultaat en veldspel een stuk beter. De clubleiding moet zich gaan realiseren dat mooi voetbal tot onze clubvisie en club filosofie moet behoren. Onze beste periodes sinds de overname van ADL waren met Sarri en Spaletti. Daar moeten we op voortborduren. Coaches moeten we aanstellen op basis van het feit dat ze op die lijn verder gaan. Een Gatusso, Rudi Garcia en Walter Marazzi zijn letterlijk de doodsteek voor de club. Je ziet ook aan alles dat de fans en de spelers dat ook zo zien. Calzona was assistent van Sarri en Spaletti en dat is een goede trainer om het seizoen mee af te maken. Volgend seizoen moet er echt gekeken worden naar een coach die heel veel aandacht heeft voor opbouwen met korte passes en positie wisselingen (ik hoop de Zerbi). De Contes en Mourinhos moeten we niet hebben.
 
Jimmmmm
 
2
3 maart 2024 om 23:02
Proficiat maar tegen Barca wel verliezen he. We willen naar dat WK haha.
 
StadioSanPaolo
 
0
3 maart 2024 om 23:05
Hahah helemaal vergeten van dat club WK. Nou support ik ook Barcelona, dus zou ik het niet zo’n ramp vinden als we in Camp Nou verliezen haha
 
Jimmmmm
 
1
3 maart 2024 om 23:07
Hahaha deal! Maar ik denk niet dat ze spelen in Camp Nou!
 
StadioSanPaolo
 
1
3 maart 2024 om 23:11
Je hebt nog gelijk ook. Het wordt al laat voor me
 
Zermatt_Person
 
0
4 maart 2024 om 14:35
Italiano zou een perfecte optie zijn. Bij Di Zerbi weet ik niet of hij haalbaar is.