Laporta spreekt één woord Nederlands en verklapt 'geheim' over Depay
Donderdag, 22 juli 2021 om 19:54

Memphis Depay is donderdagavond officieel voorgesteld als nieuwste aanwinst van Barcelona. In het bijzijn van onder meer president Joan Laporta en de moeder van Depay tekende de aanvaller zijn tweejarige contract in het Camp Nou. Hij verscheen kort op het veld om voor de camera wat trucjes met de bal te doen. Later op de avond nam hij samen met Laporta plaats voor een persconferentie vanaf het veld.

"Vandaag is de dag waarop het is gelukt", luidden de eerste woorden van Depay na het tekenen van zijn contract. "De gesprekken hebben lang geduurd, maar de wil om hiernaartoe te komen is er altijd geweest. Ik wil de voorzitter en het hele bestuur bedanken, en natuurlijk ook mijn eigen team. Iedereen hier weet hoe belangrijk deze club wereldwijd is. Als kind besefte ik al hoe groot deze club is. Ik heb mijn droom nagejaagd. Om hier nu als 27-jarige man te tekenen, is geweldig. Ik zie ernaar uit om in een vol stadion te gaan spelen."

Laporta reageerde meteen op de woorden van Depay. "Memphis gaf aan dat een droom voor hem uitkomt. Ik heb een geheim gehoord van je moeder: toen jij vijf jaar was, kreeg je een cadeau van je opa", zei Laporta, die het woord 'opa' in het Nederlands uitsprak. "Een Barcelona-shirt. Het was voorbestemd. Je opa zei dat je op een dag voor Barcelona zou spelen en dat is gebeurd." De moeder van Depay zat op de tribune en keek instemmend toe. Vorige maand doken foto's van een jonge Depay op met een Barcelona-shirt met de naam van Patrick Kluivert achterop. Kluivert tweette de foto's zelf met een knipoog.

"Mijn moeder kan dat verhaal beter vertellen dan ik, want ik was jong", zei Depay lachend. "Maar ik heb dat shirt inderdaad. Ik zag die foto voorbijkomen en ik dacht hetzelfde: het was voorbestemd. Mijn opa is niet meer onder ons, maar ik weet zeker dat hij trots zou zijn. Ik kom natuurlijk uit Nederland, waar je wordt grootgebracht met Barcelona-legendes zoals Johan Cruijff, de speelstijl, de ideeën over voetbal... Het voelt als een warm welkom hier en daar wil ik jullie voor bedanken."

Meer nieuws
   
13:12
13:12
'Ajax en Potter financieel akkoord; nog slechts één struikelblok op tafel'
43
   
12:51
12:51
Sneijder en Theo Janssen maken overstap en gaan komend seizoen elders analyseren
23
   
12:37
12:37
Elfrink: 'Hij heeft de clubs voor het uitkiezen, maar is onbetaalbaar voor PSV'
5
   
12:09
12:09
VZ Kort: Hans van Breukelen gaat de kampioensschaal uitreiken aan PSV
77
   
11:57
11:57
Situatie van één speler bij Barça draait 180 graden na aanblijven Xavi
12
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (20)

 
SamJuve
 
24
22 juli 2021 om 20:10
In de winterstop is hij al weg met koeman en co
 
Benzema.
 
10
22 juli 2021 om 20:15
Laporta? Lijkt me wel beter ja. Die gaat de club alleen maar verder naar beneden halen anders.
 
 
17
22 juli 2021 om 20:37
@Benzema, en waarom? Laporta moet het puin ruimen van Bartomeu, geen makkelijke taak.
 
MMatthias
 
2
22 juli 2021 om 22:28
Hij bedoelde Depay en Koeman volgens mij. Over Laporta zijn 2de termijn zou ik eerder voorzichtig positief zijn, tenzij je een Real fan bent. Laporta heeft op het einde van zijn 1ste termijn veel prijzen gewonnen. Hoe hij de financiële situatie toen achterliet is mij onbekend. Nu heeft hij een moeilijke taak door zo snel mogelijk de financiële lasten te verlichten maar alsook nog dat de club bij de top kan blijven horen van Spanje als Europees. Indien Barcelona Messi loslaat is de financiële last in 1 klap opgelost maar behoren ze ook direct niet meer tot de top. Indien ze hem kunnen behouden behouden ze de kans nog bij de top te behoren maar dan moet wel de hele selectie toegeven aan de financiële situatie, sommigen 30%, 40% of 50% en meer in het geval van Messi maar liefst ook spelers als Piqué, Busquets, Alba, Roberto, Griezmann, Umtiti en eigenlijk ook de Jong. Als ze die spelers met 50% loonsverminderingen kunnen overtuigen en de overige spelers met 30 of 40% komt het wel goed. En anderzijds is er nog de optie verkopen, verhuren en contract ontbinden.Daarnaast kan een deel van die flinke loonsvermindering mogelijks voor sommige spelers op de langere termijn dan gezien weer gerecupereerd worden doormiddel van extra bonussen. Het is voornamelijk komend seizoen overbruggen tot er weer inkomsten zijn van oa ticketverkoop enz.Ik denk wel dat dit goed komt.Zoiets regel je in een transferperiode niet in 2 weken. Het is al geweldig als dit bestuur het meest dringende werk waaronder alle salarisen en contracten per speler kan heronderhandelen en afronden en dat in 2 tot 6 maanden tijd. Bijna de gehele selectie van Barca is overbetaald volgens de normale markt zelfs tegenover rijke ploegen als City, PSG, ManU,...en zeker nu met deze crisis.
 
peet34
 
18
22 juli 2021 om 20:16
Hopelijk gaat die het redden en weet die zich te focussen op het voetbal ipv randzaken..
 
barcalover123
 
46
22 juli 2021 om 20:24
Hij focust zich op het voetbal? Wat hij in zijn vrije tijd doet moet ie toch zelf weten. Ben jij 24/7 met je werk bezig of doe je naast je werk aan hobby’s ?
 
Pieterpost
 
6
22 juli 2021 om 20:42
Ik heb veel respect voor Memphis als voetballer en mag hem denk ik wel, maar hij heeft wel z'n eigenaardigheden inderdaad. Zo vind ik dat hij naar hardstyle zou moeten luisteren en niet naar hiphop(pinto)
 
MSN10
 
23
22 juli 2021 om 20:57
Bro dat zijn van die mensen die hem graag willen zien vallen. Ff serieus ik hoop dat hij zich bezig houd met voetbal en niet randzaken!?!?! Wtf!!!? Randzaken? Echt jonge het niveau hier is soms wauw. Ik lees veel over Memphis gaat het niet halen en let maar op hij gaat mondjes snoeren. Wat is eigenlijk voor hem het verschil om tegen Bilbao te spelen of een Marseille? Die jongen kan voetballen kan goals maken kan een actie maken kan assists geven kan vrije trappen nemen kan penalty’s nemen is echt koelbloedig gewoon. Die jongen gaat het gewoon redden daar. Ik kan daar zo slecht tegen als je iemand afschrijft zonder nog iets gezien te hebben want dan weer je die gunfactor is er gewoon niet klaar. Zulke mensen hoop ik dan uit de grond van mn hart dat ze het tegenovergestelde zullen laten zien en dat heeft niks met Barcelona te maken algemeen gewoon. Nogmaals hoe ga je iemand afschrijven en dingen roepen van die is al in de winter weg pff ga leven zoeken krantenwijk doen ofso.
 
 
11
22 juli 2021 om 21:31
@MSN10, soms kan ik iemands gedachtegang niet volgen, en dat is het geval bij de heer Peet. Ik bedoel stel je voor dat je voetballer bent, je komt thuis van trainen. Moet je dan op de bank gaan zitten en aan voetbal blijven denken? Voetbal kijken? Laat die jongen af en toe een rapnummertje maken als hij dat leuk vindt. De een kijkt netflix, de ander vindt lezen leuk en Memphis houdt van muziek maken. Ieder zijn hobby naast werk.
 
peet34
 
51
22 juli 2021 om 22:03
Rustig maar mensen niet zo op de teentjes getrapt. Had het inderdaad nogal kort verwoord. Met randzaken in deze context bedoelde ik focussen op het voetbal ipv bezig te zijn met wat andere (voornamelijk de media) van m vinden. Vind nog steeds dat als die dat eens los weet te laten, nog veel meer uit zijn potentie zou kunnen halen. Wat die in zijn vrije tijd verder doet zal me verder weinig interresseren. Toch wel knap dat iedereen vervolgens alles erbij haalt wat die in zijn vrije tijd doet. Jullie zijn wel goed op de hoogte van zijn leven blijkbaar
 
Sanderr
 
9
22 juli 2021 om 23:23
Achja als je zo'n post plaatst kun je zulke reacties verwachten ook toch, peet34? Je tweede post is iets duidelijker maar nog altijd suggestief. Stellen dat Memphis meer met randzaken bezig is dan met voetbal is gewoon onzin. Er zijn genoeg mensen die met hem gewerkt hebben die beamen hoe toegewijd hij is en hoe hard hij werkt om topfit te zijn en goed te presteren. Hobby's even geheel buiten beschouwing gelaten want dat doet verder helemaal niet terzake. Maar ik vind het gewoon erg raar dat mensen over een trainingsbeest als Depay eigenlijk zeggen dat ie niet genoeg focust op zijn sport. Ik vind hem juist een voorbeeld voor veel profs als je ziet hoe toegewijd hij is..
 
peet34
 
7
22 juli 2021 om 23:35
Wel apart dat je iets onzin noemt,, om vervolgens zelf met suggestieve verhalen te komen op basis van genoeg mensen die iets zouden zeggen en iets wat jij vindt. Maar goed ik stelde het ook nergens als feiten, alleen uit onder andere de documentaire over depay, valt me wel met wat die allemaal stelt dat die het ontzettend belangrijk vindt wat andere van hem vinden, ondanks dat die juist non stop loopt te roepen dat het hem niks uitmaakt wat mensen van hem vinden. Denk oprecht dat als wat vrijer in zn hoofd zou worden, hij een stuk constanter is dan op dit moment geval is. Maar zoals je zegt het is suggestief, net zoals alles wat jezelf beweert haha :P En dat die verder zo hard werkte bij zijn herstel is verder ook niet zo speciaal. 90 van de topvoetballers werkt hard om terug te komen na een blessure. Om hem dan een trainingsbeest te noemen?
 
 
1
22 juli 2021 om 23:12
Depay focus zich meer op voetbal dan menig voetballer. Kijk alleen toen hij zwaar geblesseerd raakte hoe hard hij trainde om terug te komen.
 
barcalover123
 
35
22 juli 2021 om 20:22
Zat net te kijken bij de kapper maar kreeg wel kippenvel bij dat verhaal van z’n opa. Sommige dingen hebben gewoon zo moeten zijn. Ook je moeder die ongelooflijk trots in de tribune zit. Depay, ik ben niet je grootste fan maar ik hoop natuurlijk dat je wel je kwaliteiten kan laten zien en dat je de club verder kan helpen. Met Je mentaliteit zit het in ieder geval goed!
 
frigel50
 
6
22 juli 2021 om 20:40
Hij zal zeker zijn kansen van Koeman krijgen! Bij het Ned.11tal hadden die 2 een klik.
 
Medellin
 
4
22 juli 2021 om 21:08
Ik was wat te snel en was al op google (depay Kluivert) aan het zoeken naar dat shirt van Kluivert maar ik kwam een foto tegen van Depay met Kluivert Jr. Is dat dan Justin? Depay zit met zijn Kluivert Jr op zijn schoot met zijn polo van Oranje aan. Depay zat pas op zijn 19de bij Oranje en dan was Justin al 14, dus wie was dat dan? Shane? Maar die lijkt er niet op. Verder hoop ik dat hij slaagt bij Barcelona. Het is hem gegund. Zo zie je dat hij per se naar Barcelona wou.
 
WQSMilan
 
0
23 juli 2021 om 19:03
Nee het was echt Patrick Kluivert.
 
Andonis
 
6
22 juli 2021 om 22:15
Dit is toch hartstikke leuk voor zo’n jongen. Ik gun hem echt alle succes van de wereld daar.
 
JohnArrow607
 
0
23 juli 2021 om 11:22
Die hooghoud link naar Facebook waar staat oeps momentje in de kleedkamer staat. Nou dat is wel een hele grote kleedkamer waar wel 100.000 man zich in kunnen omkleden. ??