Legende zet vraagtekens bij actie Ronaldo: 'Niet gaan is compleet iets anders'
Maandag, 3 september 2018 om 20:30

Cristiano Ronaldo besloot donderdag niet af te reizen naar Monaco om onder meer de prijsuitreiking van de UEFA voor Beste Speler van Europa bij te wonen. De aanvaller van Juventus is furieus dat Luka Modric ten koste van de Portugees de trofee in ontvangst mocht nemen. Alessandro Del Piero is van mening dat Ronaldo zich beter had moeten opstellen in de kwestie.

De Juventus-legende vindt het terecht dat de Kroatische middenvelder van Real Madrid is verkozen tot Beste Speler van afgelopen seizoen. "Het was de juiste beslissing om Luka Modric die prijs te geven", zegt Del Piero in gesprek met Sky Italia. Del Piero zegt het onverstandig te vinden dat Ronaldo niet bij de ceremonie aanwezig was.

"Als hij was gegaan, was er geen controverse. Nu is er wel controverse. Modric heeft iets ongelooflijks neergezet in Madrid en op het WK, dus de prijs is verdiend. Maar Cristiano heeft ook een geweldig seizoen achter de rug. Ik was ook boos geworden als ik Ronaldo was, maar niet naar het gala gaan is iets compleet anders."

Ronaldo heeft zijn draai nog niet echt gevonden bij Juventus, maar Del Piero houdt vertrouwen in de sterspeler: "Hij doet het vaak beter in de tweede seizoenhelft. Daarbij zal het ook anders gaan in de Champions League. In Europa is er veel meer ruimte en ploegen willen de bal vaker hebben, dus is er meer ruimte voor counters", concludeert de oud-aanvaller.

Meer nieuws
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
0
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
0
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
6
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
6
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
25
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (33)

 
 
59
3 september 2018 om 14:33
Ik vind het van weinig respect tonen van CR. Modic is je ploeggenoot geweest en heeft het hartstikke goed gedaan. Snap dat je teleurgesteld bent maar nu heeft hij zich wel laten kennen.
 
Juicher
 
60
3 september 2018 om 14:55
Hij heeft zich niet laten kennen. Dit is Ronaldo ten voeten uit. Laat je beeld niet vertroebelen door alle charme offensieven die zijn uitgevoerd door zijn entourage. Ronaldo is een geweldige voetballer, maar wel een extreme egoist. Altijd al geweest.
 
Naku
 
75
3 september 2018 om 14:35
Als je ziet hoe Ronaldo soms reageerde dat zijn eigen teamgenoot scoorde terwijl hij bijna kon scoren, of makkelijk kon scoren als hij de bal zou krijgen, verbaast iemand dit dan nog? Begrijp me goed het is een geweldige atleet, komt heel sympathiek over in z`n interviews, maar dit soort gedrag is dan ook weer Ronaldo. Het had hem wel gesierd als hij was gegaan, maar Ronaldo is zoals hij is.
 
JeffreyMassing
 
14
3 september 2018 om 17:30
Zegt ie met zn barca bril op pfff
 
Voetbalfan1982
 
23
3 september 2018 om 20:59
Zelfs iemand die onder een steen heeft gezeten ziet in dat dit niet door de beugel kan. Toen er op hem werd gestemd was het hosana en stond meneer met een big smile op alle voorpagina`s. Nu dezelfde stemmers een ander verkiezen tot beste speler is meneer furieus en weigert hij op te komen dagen. Naast het gegeven dat het een egocentrische narcist is, getuigt het van zeer weinig respect naar de andere genomineerden. Modric was ook nog eens iemand die jarenlang dagelijks met hem in de kleedkamer zat. Verder bedroevend dat er niemand in zijn omgeving is die hem een trap onder zijn kont durft te geven. Zaakwaarnemer is verbolgen, Allegri snapt het ook, ........Al met al Bah, hopen dat Modric zijn wel verdiende gouden bal wint en Madrid Juve inde 1/8 finale eruit kegelt.
 
Frankireal
 
5
3 september 2018 om 14:36
Na het wk was hij de held. Gaat het nu even minder na 3wedstrijden krijg je dit weer, we weten hoe ronaldo is en hoe hij in elkaar zit jmmr genoeg. Eind van het seizoen is hij 34 met de treble de enige echte goat.
 
Adelante
 
38
3 september 2018 om 14:36
Natuurlijk geen slimme zet van Ronaldo, maar dit gaat nergens meer over. Al dagen wordt er over deze actie gesproken. Alsof hij iemand heeft omgelegd, verdomme. Of Modric de terechte winnaar is, zullen velen betwisten. Ik herinner me dat de meest constante speler de beste speler is. Dat was Messi, niet Ronaldo en niet Modric. Maar goed, blijkbaar moet Messi ook eens op vakantie gaan tot en met april. Dat hij er dan eventjes 16 inschiet, dat zal hem wel die prijs geven. Lachwekkend.
 
Naku
 
12
3 september 2018 om 14:39
Wie de terechte winnaar is blijft iets subjectiefs in voetbal. Dit is geen 100 meter hardlopen waarin het een feit is wie de snelste is. Is en blijft een teamsport.
 
Adelante
 
26
3 september 2018 om 14:43
Wel is het een feit wie de meeste: - goals- assists- gecreëerde kansen- conversie ratio-dribbels,... had. Messi was statistisch gezien kop en schouders boven iedereen. Dat zijn waardeloze coach de team in de steek laat, kan hij weinig aan doen. Messi had tegen Atlético en Real gescoord en geassisteerd. Of is de classico niet het hoogste podium meer?
 
el_dude
 
3
3 september 2018 om 14:50
Klopt. Dit was niet het hoogste podium. Het gaat puur en alleen maar om de prestaties Europees. En daar heeft Messi zelfs niet gespeeld tegen Real of A.
 
Constant kante
 
6
3 september 2018 om 14:56
"messi had tegen Atlético en Real gescoord en geassisteerd. Of is de classico niet het hoogste podium meer?" Dus in feite moet de voetballer van het jaar altijd gekozen worden uit spelers van enkel Barca, Real en Athletico, want El Classico is nu eenmaal het hoogste podium? Onzin! Sowieso, ook hier weer, blind statistieken fetishisme. Wat zeggen kille cijfers, zonder te kijken naar hoe die cijfers tot stand kwamen en gewoon naar het concrete spel, eigenlijk? Nou heel simpel, ik kan álles concluderen op basis van alleen statistieken. In het wilde weg. Dus in die zin zijn jouw conclusies op basis van alleen statistieken evenveel of even weinig waard als iedere andeer conclusie die ook uit die cijfers te trekken valt.
 
iman0510
 
3
3 september 2018 om 14:58
Adelante, CL is de hoogste podium en niet Levante, el classico, Leganes ... in de CL heeft messi het vorig jaar gewoon laten afweten PUNT. Dit gaat over europa's beste speler en CL weegt hard door. Ala de prijs de Beste Spaanse liga speler was had messi hem dik verdiend. De top 3 was dan ook logisch zonder messi omdat de andere 3 Europees veel belangrijker waren dan messi.
 
 
7
3 september 2018 om 15:01
Hoezo zou überhaupt iemand, die alleen top gepresteerd heeft in La Liga, de beste speler van Europa moeten worden... Lachwekkend hoe erg je je best doet om Messi deze prijs toe te schuiven. Had je je Barca pyjama aan tijdens je betoog?
 
J.Pernambucano
 
4
3 september 2018 om 15:20
@adelante, Puur op statistieken kijken is nog al lastig en moeilijk te vergelijken. Je noemt nu alleen goals en assists en dergelijke, maar dan moet je ook gaan kijken naar de verdedigers en keepers bijvoorbeeld, want ja die kunnen deze prijs ook winnen. Intercepties, reddingen etc. etc. Dan moet je nog gaan verzinnen hoe je die tussen verschillende posities gaat vergelijken en dan heb je nog dingen als balverlies, dat gaat dan weer minpunten op leveren bij wijze van spreke. Kan als je daar een formule voor kan bedenken. Daarnaast ben je voor het leveren van assists en doelpunten ook nog steeds afhankelijk van je teamgenoten. Dus puur op statistieken kijken is volstrekt kansloos. Dan vergeet ik nog het belangrijkste, wat in het geval van Modric heel erg belangrijk is. De impact die een speler op een elftal kan hebben. Denk bijvoorbeeld aan de rust die een speler kan creëren, iemand die het tempo bepaald, wanneer wel en wanneer niet volle bak gaan etc. etc. Dat zijn allemaal kwaliteiten die je niet in statistieken uit kan drukken maar wel heel belangrijk zijn. Modric heeft gewoon terecht gewonnen door zijn stempel op zowel Real als het Kroatische elftal te drukken. Diep respect voor deze geweldige speler! Jammer dat Ronaldo zijn oud-teamgenoot dit niet gunt.
 
 
0
3 september 2018 om 15:22
@adelante Uiteindelijk heb je alsnog niet veel aan die feiten die je brengt in een team sport. Wat is een goal zonder assist? Wat is een assist zonder goal? Is een keeper met 1000 reddingen beter dan een speler die 20x heeft gescoord? Zoals hierboven terecht is gezegd is het geen 100 meter waarbij de snelste de beste is en de winnaar.
 
WhiskyPapi
 
0
4 september 2018 om 18:37
Die persoonlijke prijzen zijn allang een lachertje geworden. Sinds dat jaar dat de deadline om te stemmen was verschoven, Ronaldo er drie inknalde tegen Zweden en Portugal eigenhandig naar het EK schoot, om hem vervolgens als winnaar te kiezen.
 
el_dude
 
11
3 september 2018 om 14:36
Wel grappig hoe dat iedereen toch zijn zegje wil zeggen maar weinig rekening houdt met de omstandigheden. Het WK heeft hier niks mee te maken. Het gaat puur en alleen om de Cl. Logisch dan dat er commotie is. Ronaldo verdiende het.
 
Timba69
 
14
3 september 2018 om 14:42
Ik wist niet dat Ronaldo alle kansen ook zelf gecreëerd had nadat hij ook zelf de bal veroverd had na een uittrap van hemzelf.... Voetbal is een teamsport en het gaat niet alleen om doelpunten.
 
el_dude
 
5
3 september 2018 om 14:47
Zeg ik nu iets over de goals? Ben er trouwens van overtuigd dat het gewoon op basis van "het is tijd voor Iemand anders" gestemd geweest is. Moest dit het eerste jaar van Ronaldo geweest zijn had hij zonder twijfel de prijs.
 
Constant kante
 
7
3 september 2018 om 14:57
"het is tijd voor Iemand anders" Ik herinner me een tijd dat deze prijs, bijna standaard, ieder jaar naar Messi ging. Toen vonden ook heel veel mensen dat Ronaldo hem 'ook wel eens een keertje zou mogen winnen'. How quickly things change!
 
Wijngaard
 
0
3 september 2018 om 22:41
Zijn halve finale wedstrijden en in de finale was CR natuurlijk top. Speelde goed en maakte de oh zo belangrijke omhaal... oh nee, hij deed helemaal niks. Uiteindelijk heeft Madrid gewonnen en was het gewoon een teamprestatie waarin Modric, Ramos en Keylor waarschijnlijk belangrijker waren dan CR.
 
theo uphus
 
29
3 september 2018 om 14:39
Del Piero heeft volkomen gelijk. Over de kwaliteiten van Ronaldo hoeft het hier niet te gaan. Hij is nog steeds een absolute sterspeler. Ik vind hem persoonlijk daarnaast echter een narcist van jewelste. Als persoonlijkheid vind ik hem een gruwel. Dat heeft hij door weg te blijven in Monaco nog eens onderstreept. Hij heeft zelf die prijs al zo vaak gewonnen. En altijd kwamen de nummers 2 en 3 hem dan feliciteren. Zoals een sportman dat behoort te doen. Niet echter Ronaldo, die zijn ex maatje niet even hoefde te bedanken voor zijn vele assists. Ronaldo ging liever even in een hoekje zitten janken. De narcist.
 
Edo
 
2
3 september 2018 om 15:18
Ik ben het met je eens, en vind het eigenlijk jammer dat Del Piero er nog bij zegt dat Modric terecht gewonnen heeft. Dat doet er namelijk niet toe. Het weg blijven bij het gala en het aandacht trekken richting zijn eigen persoon zijn gewoon storend gedrag, of Modric nou terecht heeft gewonnen of niet. Sport is zoveel mooier als de topspelers en de topteams af en toe de spotlights gunnen aan anderen die een grote prijs hebben verdiend. Wat dat betreft is het continue gekibbel tussen Barcelona en Real Madrid ook echt problematisch. En dan boeit het me totaal niet wie daar de meeste schuld aan heeft, want dat is allemaal subjectief.
 
profoff
 
1
3 september 2018 om 14:52
Tja als het nou 1 of 2 personen waren die besloten hadden wie de prijs krijgt, dan had ik me nog voor kunnen stellen dat je je belazerd voelt of dat je denkt dat er sprake is geweest van bevooroordeeldheid. Maar als zoveel mensen mogen stemmen en je wordt niet gekozen. Dan is het gewoon terecht.
 
JeffreyMassing
 
3
3 september 2018 om 17:29
Iedereen die al jaren Real Madrid volgt en niet alleen de leuke wedstijdjes die weet hoe belangrijk Modric was en is voor Madrid.. Toen Sneijder de triple won en topscorer van het wk werd en de finale verloor na verlengen werd hij 3e achter Messi en Ronaldo Het is gewoon n hype geworden na het WK over Modric Ja hij is fantastisch maar dat is al jaren zo En zonder de doelpunten van Cr7 had modric helemaal niets gewonnen Buiten het feit dat het WK niet mee genomen mag worden in de verkiezing Alleen Cl. En El. En daar was Ronaldo toch Magistraal eerlijk is eerlijk en dus verdiend hij 100% deze prijs en als je iets 100% verdiend en niet krijgt waarom zou hij dan gaan? Bovendien.. ik heb geen 1 reactie of text gezien wat Ronaldo heeft gezegd het is allemaal van horen en zeggen.. Misschien had zn priveJet wel problemen weet jij veel
 
droadnagel
 
3
3 september 2018 om 20:43
Dit en andere reactie’s over het weg blijven van dit gala is exact de reden waarom Ronaldo niet is gegaan. Wetende dat hij niet won en niet in de spotlights stond bleef hij weg. Iedereen heeft het er nu nog over en wie staat er in de spotlights ? Juist Ronaldo en niemand heeft het over Modric. Hier op geilt hij ,op aandacht in welke vorm dan ook.
 
ridanu
 
1
3 september 2018 om 21:00
Jammer! Weet niet wat er achter zit
 
ValentinoRomelio
 
0
3 september 2018 om 21:12
Ben benieuwd op welke feiten de media af gaan. Leugens en negatieve publiciteit vergrotem natuurlijk wel de kans dat hij niet gekozen word.
 
ValentinoRomelio
 
4
3 september 2018 om 21:17
Bij Real heeft Ronaldo het een heel seizoen lang beter gedaan. Dan is het natuurlijk politiek als het nu om alleen het wk gaat. Vallen in het rechter spek en bonen wk rijtje met Rusland was pure geluk of opzet. Portugal, Spanje, Duitsland, Brazillie, Argentinie en Frankrijk mochten elkaar afslachten. Die uit verkiezing op basis van dit WK is lachwekkend. Ronaldo heeft uiteraard gelijk al stelt hij als dit nieuws wasr is zich niet professioneel op.
 
theo uphus
 
1
3 september 2018 om 22:04
@jeffrey Massing wat ben jij bezig met een wel heel slap en typisch Ronaldo lulverhaal om recht te lullen wat krom is. Hij was er niet voor de man die hem 6 jaren aan doelpunten heeft geholpen. Dat is gewoon een schande.
 
anaklesi
 
0
3 september 2018 om 23:35
@adelante als er een iemand die constant speelde dan is het messi?? Hahahahaha messi en ronaldo zijn niet van dezs planeet. Dat wij dit mee mogen maken als Voetballiefhebbers is een geschenk in ons leven. Maar messi verdiende hem sws niet dit jaar. Modric is wat mij betreft de terechte winnaar van deze prijs. Wat ronaldo brtreft ik vind hem Maar een rare kwast die heel Goed kan voetballen ??
 
ottofant
 
0
4 september 2018 om 08:31
IK vind wel dat Messi sws bij de eerste 3 had moeten zitten ipv Salah .. Salah heeft niets gewonnen
 
Arnout108
 
0
4 september 2018 om 08:14
Dit vind ik toch wel een minpuntje aan Ronaldo. Hij voetbalt vaak alleen maar voor zichzelf. Hij is over het algemeen niet blij als teamgenoten scoren en wil altijd de grote ster zijn. Aan de ene kant is dat een positief punt, anders haal je nooit zulke indrukwekkende cijfers maar het heeft natuurlijk ook negatieve kanten. Zo kunnen andere aanvallers vaak niet maximaal presteren omdat Ronaldo alles opeist. Buiten het voetbal zou hij vast een prima gozer zijn maar zodra hij met voetbal bezig is mag het van mij wel iets minder egoïstisch. Nu gunt hij Modric geeneens die prijs, en dat terwijl hij zonder Modric nooit 3 keer achtereenvolgend de CL had kunnen winnen.