Leicester City zet manager Puel op straat na forse nederlaag
Zondag, 24 februari 2019 om 11:30

Leicester City heeft manager Claude Puel per direct op straat gezet, zo communiceert men via de officiële kanalen. Het ontslag van de 57-jarige Fransman volgt op de forse 1-4 nederlaag tegen Crystal Palace van zaterdagmiddag. Puel stond sinds oktober 2017 aan het roer bij the Foxes, die momenteel de twaalfde plek in de Premier League bezetten.

Puel volgde anderhalf jaar geleden Craig Shakespeare op als eindverantwoordelijke bij Leicester City. In zijn eerste seizoen eindigde de Fransman met the Foxes als negende in de Premier League. Afgelopen zomer investeerde Leicester City totaal 114 miljoen euro op de transfermarkt, waardoor de verwachtingen enigszins hooggespannen waren. De huidige twaalfde plaats valt om die reden tegen voor de clubleiding, waardoor men heeft besloten om Puel de laan uit te sturen.

Er zouden intern al langer twijfels hebben bestaan over Puel en de 1-4 nederlaag tegen Crystal Palace vormde de zogenaamde druppel. De oefenmeester werkte eerder voor AS Monaco, de club voor wie hij zijn gehele spelerscarrière actief was, Lille OSC, Olympique Lyon, OGC Nice en Southampton, alvorens hij bij Leicester City aan de slag ging. Assistent Jacky Bonnevay laat de Engelse club tevens per direct achter zich.

Mike Stowell en Adam Sadler nemen voorlopig het roer over van Puel, terwijl de club de zoektocht naar een nieuwe manager is begonnen. Eerder deze week werd er in de Engelse media al gespeculeerd over het ontslag van de Fransman, waardoor er ook al een aantal mogelijke opvolgers de revue zijn gepasseerd. Rafael Benítez zou in beeld zijn bij the Foxes en is bij Newcastle United in het bezit van een aflopende verbintenis, al is contractverlenging niet uitgesloten. Ook Brendan Rodgers van Celtic werd eerder deze week aan Leicester City gelinkt.

Meer nieuws
   
10:29
10:29
Kraay jr. reageert op overstap Slot: 'Ik begrijp hier niets van, lachwekkend!'
3
   
10:00
10:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
7
   
09:10
09:10
Slot denkt aan Nederlander als eerste topaankoop bij Liverpool
18
   
08:39
08:39
Engeland heeft bar weinig vertrouwen in Slot: 'Hij is een Ten Hag in vermomming'
46
   
06:00
06:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
15
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (26)

 
Arsenallz
 
31
24 februari 2019 om 11:40
Succes met het vinden van een coach die het even beter gaat doen. Elke club investeert veel in Engeland, dat is geen garantie. Het team van Leicester is niet bijzonder goed.
 
Arsenallz
 
1
24 februari 2019 om 13:30
Daarnaast vind ik de investering van Leicester nou ook niet bijzonder genoeg om te zeggen dat ze ineens veel beter zouden moeten presteren. Van de zes grote aankopen zijn het drie verdedigers en een keeper. Dan heb je Maddison, prima speler en Ghezzal die weinig laat zien. Het aankoopbeleid is gewoon matig. De spelers die het jaar ervoor veel geld hebben gekost hebben niks gebracht: Iheanacho, Iborra en Adrien Silva. Op die manier kun je blijven investeren.
 
unhip
 
12
24 februari 2019 om 11:40
Ik zie Leicester dit seizoen nog wel degraderen als een moderne tragedie, als Icarus die het bovenmenselijke bereikt, kampioen worden, maar door de hoogwaan van zijn succes wel te dicht bij de zon komt en als zijn zoon neerstort en degradeert. Al is dit verhaal misschien al wel compleet met de eigenaar die ookal is neergestort en blijven ze voorlopig nog een middenmoter.
 
Voetbalvlogger
 
16
24 februari 2019 om 11:56
Je ziet ze dit seizoen nog wel degraderen? Ik denk dat je ze ziet ( insert Icarus punchline ) vliegen
 
unhip
 
0
24 februari 2019 om 19:09
Haha, misschien wel. Maar ze zijn een grillig team dit seizoen en het zou wel het verhaal `compleet` maken. Maar wellicht proberen we teveel hollywood plotlines in het echte leven te zien.
 
arsenal1250
 
1
24 februari 2019 om 12:29
Ik zie het degraderen niet gebeuren, er zijn veel zwakkere ploegen in de PL zoals Fullham, Huddersfield en Cardiff. Southampton blijft hopelijk erin. Denk dat LC gewoon een middenmoter blijft en als ze verstandig kopen/verkopen, nog lang in de PL kunnen blijven.
 
arsenal890
 
20
24 februari 2019 om 11:41
Ik kijk geen leicester hoor maar deden ze het zo matig? Een twaalfde plek, gewonnen en gelijk gespeeld tegen verschillende topclubs. Lijkt mij toch niet super slecht voor leicester city.
 
arsenal1250
 
9
24 februari 2019 om 11:48
Denk dat Leicester op meer had gehoopt. Ze hebben CL gespeeld en dan wil je ook doorgaan in Europa lijkt me. Met de 12e plek zit dat er zeker niet in, je kunt zelfs nog flink zakken op de ranglijst met deze stand. Als je overigens wel naar de wedstrijden zou kijken, dan zou je zien dat het spel dat ze spelen heel matig is en spelers te kort komen voor Europees voetbal.
 
OzwardGozku
 
8
24 februari 2019 om 11:50
Ze bleven maar verliezen, ze stonden ongeveer in november nog 7de en 8ste en nu zie je ze terug in het rechterrijtje. Naar mijn mening heeft Leicester de 8ste sterkste selectie van Engeland ( naast de top 6 en Everton) een team met als doelstelling in de top 10. De laatste tijden ging het bergafwaarts met de club met als kers op de taart de 1-4 nederlaag tegen Crystal Palace gisteren in de King Power Stadion. Ik had de wedstrijd gister gezien en het was ongeloofelijk wat ik zeg. Leicester had zowat 30 kansen en Palace maar een stuk of 5 waarvan 4 er in gingen. Ze zijn denk ik in Leicester wel toe aan iets nieuws.
 
psv-dor-liv
 
3
24 februari 2019 om 12:15
West Ham heeft zeker wel een betere selectie. Ze staan als nummer 9 ben ik van mening
 
mantequilla
 
0
24 februari 2019 om 13:04
ik heb de pot gekeken,leicester was veel en veel beter,maar palace was zeer effectiever,leicester mist een goei afmaker,spelmaker hebben ze wel met maddison,maar de flanken en middenveld zijn geen mahrez/kante kwaliteit,defensie is ook om te janken.
 
Mozias
 
1
24 februari 2019 om 13:32
Dus naast een goede afmaker missen ze goede vleugels, goede middenvelders en een goede defensie? Maar verder speelden ze wel goed?
 
arsenal1250
 
8
24 februari 2019 om 11:45
Hij heeft zich vooral zelf op straat gegooid met zijn rare en onlogische wissels. Sta je er goed voor, haal je de beste man (maddison) van het veld (recent gebeurd). :s Verder leek het spel echt helemaal nergens op. Achteraf makkelijk gezegd, maar ik denk dat LC veel eerder had door moeten selecteren en spelers naar topclubs moeten laten gaan. Nu heb je een keeper die niet tevreden is (al ben ik niet helemaal kapot van hem) en een verdediger die je voor best veel geld had kunnen verkopen afgelopen zomer. Opzicht hebben ze wel leuke spelers als Ndidi, Maddison en Chilwell, maar verder is het toch wel matig. Tielemans speelt er nog maar kort, maar hij doet wel zijn best. Vooral Gray is erg teleurstellend, al denk ik dat dit mede komt door de tactiek die Puel speelde.
 
beesting
 
3
24 februari 2019 om 12:40
Dat helikopter ongeluk heeft denk ik ook wel wat gedaan binnen die club..
 
STORING
 
3
24 februari 2019 om 12:55
Voetbal en vooral de PL van vandaag de dag. Je hebt een coach in huis die het onmogelijke heeft gepresteerd, geliefd is bij de hele stad en waarmee je zelfs CL hebt gespeeld. Vervolgens zet je die op straat bij een beetje tegenwind en blijf je zwerven in het rechterrijtje met verschillende coaches en word het alleen maar minder en minder. Ja bekijk het dan lekker. Leicester heeft ook geen selectie meer waar je iets van kan verwachten. Als er geen kwaliteitsinjecties komen zie ik ze binnen 2-3 jaar degraderen.
 
mantequilla
 
0
24 februari 2019 om 13:05
dat heet dus karma,het kan je misschien niet direct ''pakken'',maar het gaat je ooit ''pakken''
 
arsenal1250
 
0
24 februari 2019 om 14:11
Alsof het hier in NL niet gebeurd?
 
Zermatt_Person
 
0
24 februari 2019 om 15:01
Onzin. Toen Ranieri ontslagen werd, ging het direct een stuk beter eindigde Leicester City in de middenmoot. Als Ranieri was aangebleven als coach toendertijd, degradeerde Leicester City gewoon.
 
STORING
 
0
24 februari 2019 om 15:05
@Zermatt_Person Meestal gaat het een paar weken beter zodra er een nieuwe coach is. Dat is zo goed als overal zo. Maar daarna werd het weer niks en daarom is die coach ook de laan uit gestuurd. Met die logica moest Van Gaal ook ontslagen worden bij AZ in het jaar voordat ze kampioen werden. Dat is niet gebeurd en dat de rest is bekend.
 
Eagles
 
1
24 februari 2019 om 13:19
Het zat Leicester ook wel erg tegen gister. Palace had 6 kansen en scoorde er 4. Leicester had rond de 25 (!) schoten en kreeg er maar 1 in. Maar goed, mij hoor je niet klagen.
 
Barcca
 
1
24 februari 2019 om 13:43
Dit zat er ook wel een beetje aan te komen. Laatste tijd tegenvallende resultaten , maar ik moet zeggen dat ze ook vaak pech hadden. Het geluk zat niet hun kant op waardoor de punten werden verspeeld. Ik vraag me af wie het roer gaat overnemen. De vraag is ook natuurlijk of het beter zal gaan worden. De selectie is niet denderend. In ieder geval heeft zijn opvolger een enorm kluif hieraan. Ik ben zeer benieuwd.
 
azchelsea
 
0
24 februari 2019 om 14:12
Bizar. Manager deed het echt verdienstelijk. Vooral voor het nieuwjaar was het echt goed. Krijg toch wat minder sympathie voor leicester nadat ook al Ranieri veel te weinig krediet kreeg. Het lijkt echt alsof er nog verwacht wordt dat leicester wel even champions league haalt ofzo. Geen idee wie het nu zou moeten overnemen? Sam allardyce maar gebruiken tot iedereen gaat beseffen dat de vorige manager wel beter was?