Leipzig haalt na Werner tweede spits binnen en verslaat Manchester United
Maandag, 8 augustus 2022 om 17:09

RB Leipzig haalt na Timo Werner met Benjamin Sesko een tweede spits voor de toekomst, zo meldt transfermarktexpert Fabrizio Romano maandagmiddag. Sesko wordt deze zomer gekocht, maar zal pas in de zomer van 2023 naar Die Roten Bullen komen. RB Salzburg wilde absoluut niet meewerken aan een vertrek van de negentienjarige Sloveen in deze transferzomer. Sesko zal zodoende vanaf medio 2023 vijf seizoenen onder contract staan bij Leipzig.

De negentienjarige Sloveen werd de afgelopen maanden hevig in verband gebracht met een overstap naar Manchester United, maar voelt toch meer voor een toekomstige overstap naar Oost-Duitsland. Sesko stond al voor de komst van Erik Ten Hag hoog op het lijstje bij the Red Devils, die definitief mis lijken te grijpen. Bij Leipzig denkt men dat Sesko zich in de Bundesliga net zo kan ontwikkelen als Erling Braut Haaland bij Borussia Dortmund heeft gedaan. Romano verwacht dat de transfer dinsdag publiekelijk gecommuniceerd zal worden.

De boomlange Sesko maakte in januari 2021 zijn debuut voor RB Salzburg. Sindsdien was hij in 41 officiële duels voor de Oostenrijkse club goed voor dertien doelpunten. Daarnaast speelde hij dertien interlands voor Slovenië, waarin hij twee keer scoorde. Vorige maand was Sesko nog trefzeker in het oefenduel tussen RB Salzburg en Ajax: in de zeventigste minuut maakte hij de 2-3. Dat was ook direct de eindstand. Het is nog niet bekend wat Leipzig voor Sesko zal betalen, maar de afgelopen dagen werd er in verschillende media gesproken over een bedrag van twintig miljoen euro.

Zondag meldde Romano al dat Werner dit seizoen terugkeert bij Leipzig. De Duitse spits zal definitief worden overgenomen van Chelsea, waar hij nooit zijn stempel heeft kunnen drukken. De Londenaren namen Werner in juli 2020 voor 53 miljoen euro over en sindsdien scoorde hij in Engeland slechts 23 goals in 89 officiële wedstrijden. Werner speelde tussen 2016 en 2020 al voor Leipzig en wist in 156 officiële wedstrijden negentig keer te scoren. Daarnaast gaf de inmiddels 26-jarige spits veertig assists. Net als bij de inkomende transfer van Sesko moet nog blijken wat Leipzig voor de spits zal betalen.

Meer nieuws
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
0
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
0
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
6
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
6
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
25
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (33)

 
Gtore7
 
8
8 augustus 2022 om 17:13
Een onderonsje dus
 
thoresen.
 
8
8 augustus 2022 om 17:15
Ja het is ook niet echt lastig om Man united te verslaan de laatste tijd.. binnen én buiten het veld.
 
Sirius
 
25
8 augustus 2022 om 18:08
Dit heeft niets met verslaan te maken. Dit is gewoon spelers overhevelen naar de grote broer voor een mats-prijsje. Dat hoort eigenlijk niet te mogen.
 
OREELY
 
6
8 augustus 2022 om 17:15
van salzburg naar leipzig, verassend verder zijn beide gewoon hele goede versterkingen voor leipzig. ze hebben dan wel een aantal spitsen die beetje op elkaar lijken qua style (ik kan het mis hebben). daarmee bedoel ik silva, sorloth en sesko. nkunku en werner vullen elkaar ook wel aan. benieuw hoe dit uit gaat pakken.
 
D.Pranjic
 
9
8 augustus 2022 om 17:29
Nkunku en werner voorin met olmo erachter is wel een heerlijke aanval.
 
N.Chelsea
 
0
8 augustus 2022 om 17:41
Of Silva en werker voorin met Nkunku erachter, ook helemaal niet slecht
 
DerKaiser123
 
18
8 augustus 2022 om 17:55
Olmo moet gewoon spelen. Szoboszlai ook. Tedesco moet van dat ruk systeem af. 5-mans defensie en 2 defensieve middenvelders slaat nergens op als je na Bayern de sterkste ploeg van Duitsland hebt.
 
El Fenomeno
 
5
8 augustus 2022 om 18:32
Gek word ik er van en dan zie je afgelopen zondag Forsberg en Szoboszlai op de bank zitten, maar wel met vijf verdedigers spelen, al hadden ze die wedstrijd simpel moeten winnen.
 
ajax1812
 
6
8 augustus 2022 om 17:15
Nog een speler die United afwijst.
 
PesoFGM
 
25
8 augustus 2022 om 17:17
Tuurlijk, Leipzig is in alles een betere club. Spelers, tactiek en beleid
 
Busby
 
29
8 augustus 2022 om 17:17
Romano spreekt over een bedrag rond 20mil euro terwijl voor United 50mil was. Beide ploegen zijn van Red Bull, dat is niet helemaal fris. Dit staat los van wat de beste keuze is want die tussenstap is waarschijnlijk beter voor zijn carrière.
 
AlckmariaAZ
 
15
8 augustus 2022 om 17:20
Tsja… zo werken die dingen in het moderne voetbal. Allerlei clubs hebben zulke constructies tegenwoordig. De Belgische League bestaat praktisch alleen maar uit “B-ploegen” van grotere clubs. Zoals Leuven, Cercle, Eupen etc.
 
Sirius
 
17
8 augustus 2022 om 18:06
Dit is natuurlijk wel pure belangenverstrengeling. Het kan niet zo zijn dat spelers voor mats-prijsjes naar de grote broer kunnen vertrekken. Van de UEFA hoef je op dat gebied ook niets te verwachten. Die deden met die nieuwe huurregels alsof ze dat vele verhuren willen tegengaan, maar nu blijkt dat het vooral spelers boven de 21 jaar betreffen. Daardoor kunnen de kapitaalkrachtige clubs gewoon talenten blijven opkopen en verhuren. Het is weer typisch de Uefa: Doen alsof je een probleem wil aanpakken om de boel evenwichtiger te krijgen, maar eigenlijk verandert er relatief weinig.
 
DerKaiser123
 
5
8 augustus 2022 om 19:56
Haaland en Ademeyi gingen ook voor “mats” prijsjes naar Dortmund. Verder hebben ze buiten Szoboszlai geen eens een speler gekocht van Salzburg de laatste 3 jaar.
 
passion s04
 
5
8 augustus 2022 om 18:35
Ja zo kun je ook omgaan met financial fair play, en dat wordt dan topbeleid genoemd. Dat krijg je als 1 eigenaar meerdere clubs heeft, kun je spelers voor minder inkopen.
 
Reqengi
 
3
8 augustus 2022 om 17:21
Vind dit niet echt verslaan. Semi dezelfde club. De te verwachten stap
 
DerKaiser123
 
3
8 augustus 2022 om 17:24
Beter kopen ze nog een goede verdediger. Aanvallers hebben ze daar wel genoeg nu. Gezien de tactiek van Tedesco spelen ze er toch maar met maximaal 2.
 
Rochester
 
7
8 augustus 2022 om 17:33
Verrassend, had niet verwacht dat Sesko zou vertrekken. Maar het is binnen het Red Bull-concern en het enigste wat dus veranderd, is dat hij van Salzburg naar Leipzig gaat. Maar ook dat had ik eigenlijk niet verwacht, want dacht dat hij dit seizoen zou blijven omdat hij bij Salzburg sowieso dit seizoen vaste basisspeler zou worden en hij zou sowieso het ene na het andere doelpunt maken in de Oostenrijke competitie en z'n goals in Europees verband meepikken. En ik dacht dat hij dan volgend jaar zomer zou vertrekken bij Salzburg. Bij Leipzig kunnen dat denk ik dan twee dingen betekenen: of Sesko die wordt rustig gebracht en dit seizoen gewoon rustig klaargestoomd voor volgend seizoen, of er speelt wat rondom André Silva. Want ik denk dat André Silva en Werner met z'n tweeën zullen spelen. Maar met Sesko halen ze wel een parel binnen, die gaat het denk ik sowieso goed doen bij Leipzig uiteindelijk. Goeder vervangers voor Sesko heeft Salzburg toch al klaar staan. Hebben Fernando van Shakthar Donetsk overgenomen en dat zal waarschijnlijk iemand voor de lange termijn worden, en hebben dan Koita en Adamu ook nog maar beide zijn helaas geblesseerd. En dan hebben ze Okafor, Simic en Konaté ook nog en denk dat Fernando, Adamu, Koita, Okafor en Simic dit seizoen de aanvallers voor Salzburg zullen zijn waarbij Simic nog een beetje zal switchen tussen Salzburg en FC Liefering. Konaté zal sowieso dit seizoen grotendeels bij Liefering spelen, en zal waarschijnlijk volgend seizoen langzaamaan richting de basis klaargestoomd worden bij Salzburg. Simic is al iets verder in dat traject en zowel Simic als Konaté zijn echt geweldige talenten. Bij Simic sluit ik nu Sesko is vertrokken, zelfs niet uit dat hij nu al wat meer minuten zal maken dan de verwachting was maar hij is er ook klaar voor. Vorig seizoen scoorde hij 26 goals in 36 wedstrijden, waarvan 19 in de 2de Oostenrijkse Bundesliga en 7 in de Youth League. En Konaté heb ik weleens op verschillende jeugdtoernooien zien spelen en is ook echt super goed. Komen weer een hele hoop parels aan vanuit Salzburg en staan elk jaar weer nieuwe spelers, talenten en vervangers klaar om de vertrokken spelers op te vangen. Het is daar gewoon bijna lopende band werk. De ene vertrekt en de andere staat letterlijk al klaar om het over te nemen en zo gaat het al jaren. Het werk dat ze binnen het Red Bull-concern verrichten, is gewoon geweldig en het is niet zo dat de spelers dan alleen maar 'eindproducten' zijn voor Leipzig maar ook gewoon spelers die vanaf Salzburg naar een andere club vertrekken en daar gewoon goed zijn.
 
Achterman
 
13
8 augustus 2022 om 17:45
Als je goed leest: "sesko zal zodoende vanaf medio 2023 vijf seizoenen onder contract staan bij Leipzig." Dus hij vertrekt niet deze zomer.
 
Rochester
 
2
8 augustus 2022 om 18:53
Lees het inderdaad, had dit bericht op VZ zelf niet gelezen maar via Romano. Maar ook via Romano het bericht niet goed gelezen??
 
hafcahaas
 
4
8 augustus 2022 om 19:34
Als je reacties wilt schrijven die langer zijn dan het artikel zelf, is het ook handig om het artikel te lezen. Of tenminste de headliner..
 
Soccerfan_1
 
2
8 augustus 2022 om 17:57
Oh nu gaan een hoop man Utd fans boos worden. Die waren al helemaal lyrisch toen man Utd sesko wilde halen.
 
BaronVonBorsig
 
1
8 augustus 2022 om 18:10
@ VZ: Dortmund heeft overigens ook een nieuwe spits binnen: de 34-jarige Modeste komt voor één jaar over van Köln. Mijn inziens echt een nutteloze aankoop voor teveel geld (4 mln) en teveel salaris (5,5 mln).
 
hafcahaas
 
3
8 augustus 2022 om 19:35
Is gisteren al een artikel over verschenen toch?
 
El Fenomeno
 
3
8 augustus 2022 om 18:30
Geen verassing. Je gaat voor een gezonde club met een prima filosofie waar goed positiespel, techniek en aanvallen voorop staat of je gaat naar een grijze middenmoter waar je samenspeelt met houten klazen en overbetaalde, nietszeggende spelers waar je als spits geen bruikbare ballen van kunt verwachten.
 
Django10
 
0
8 augustus 2022 om 18:48
Tegen 2023 Nkunku verkopen voor een topprijs. Werner op de vleugel en Sesko in de spits.
 
MrKrillin
 
0
8 augustus 2022 om 21:57
heeft in 2023 een clausule hoor. Dacht 60 mil is Nkunku dan op te pikken
 
Ronaldogoat7
 
0
8 augustus 2022 om 18:55
hoeveel betaald Leipzig eigenlijk voor Werner?
 
DerKaiser123
 
0
8 augustus 2022 om 19:57
19,5 miljoen.
 
Ronaldogoat7
 
2
8 augustus 2022 om 20:14
dat is een koopje zeker omdat Chelsea 53 miljoen betaalde, en hij is nog jong genoeg om later meer op te leveren.
 
ForzaFean
 
1
8 augustus 2022 om 19:37
misschien maar goed ook, een 19 jarige is wel erg jong om united uit het slop te trekken. dan moet het wel een wereld-talent zijn geweest.
 
GLENNN
 
0
9 augustus 2022 om 10:03
Ik snap niet zo goed waarom die Werner zo makkelijk mag vertrekken. Voorin is het bij Chelsea toch ook niet super goed bezet. En volgens mij speelde Werner nog ruim voldoende onder Tuchel, toch? En zeker niet als hij maar voor 20 miljoen (ongeveer) vertrekt, terwijl men er destijds een stuk meer voor betaald heeft (richting de 50 geloof ik?) Havertz zal nu wel de ``vaste`` spits worden met Broja als back-up. Batshuayi zou denk ik ook nog wel mogen vertrekken. Dan heb je er vlak achter eigenlijk nog maar een paar opties met Sterling, Ziyech (die weinig speelt) en Pulisic. CHO en Mount zouden er ook kunnen, maar worden volgens mij meer een linie naar achter gebruikt (mount middenveld en CHO meer als wingback)? Overigens maakte die Sesko wel een prima indruk op mij. Grote en sterke spits die erg doelgericht is. En uiteraard nog piepjong.
 
Jeffrey__
 
0
9 augustus 2022 om 17:35
Gaan ze nu dus met 3 spitsen spelen ofzo? Werner, Silva, Sesko? 442? Vreemde aankoop in dat opzicht, zal heus wel iets kunnen overigens.