Leko terug bij Club Brugge: 'Twee zware dagen gehad in de gevangenis'
Vrijdag, 12 oktober 2018 om 13:51

Club Brugge-trainer Ivan Leko heeft vrijdag voor het eerst gereageerd nadat hij afgelopen woensdag door de politie van zijn bed werd gelicht en een nacht moest doorbrengen in de cel. De coach werd lange tijd ondervraagd naar aanleiding van een groot onderzoek in België naar matchfixing en financiële fraude. Behalve trainers werden ook scheidsrechters en zaakwaarnemers gearresteerd. Leko zegt niets met het schandaal te maken hebben.

Vrijdag stond Leko weer op het veld en leidde hij een training van Club Brugge. Na afloop van de training stond hij de pers te woord. "Ik vind het raar dat jullie me hier niet verwacht hadden. Natuurlijk ben ik hier", wordt de coach geciteerd door Sporza. "Daar heb ik nooit één procent aan getwijfeld. Zo sta ik in het leven. Ik werk hard, ik ben toegewijd aan mijn familie en aan mijn club."

Leko legt uit hoe hij de afgelopen dagen heeft beleefd. "Ik was in shock. Er kwam iemand mij 's ochtends om 6.00 uur uit mijn bed halen. Dan hoor je die beschuldigingen. Dat is moeilijk voor mijn familie en vrienden. Ik heb net twee dagen in de gevangenis gezeten, dat was heel zwaar voor mij. Ik wil een normaal leven leiden, dit is niet wie ik ben", aldus de trainer van Club Brugge. "Ik had maar één ding in mijn hoofd: ik wou met opgeheven hoofd en een zuivere naam dat gebouw weer verlaten."

"Of ik imagoschade geleden heb? Geen idee, ik heb het twee dagen niet kunnen volgen", vervolgt hij. "Waarschijnlijk is die schade heel groot, maar ik zal knokken. Het zou niet de eerste keer zijn dat ik vanaf nul moet beginnen. Met mijn wil en de steun van mijn familie, vrienden, club en supporters zal dat lukken. Dat geeft me extra motivatie om sterker en beter te zijn. Ik wil elke dag tonen dat ik dit niet verdiend heb."

De Belgische politie heeft vrijdag een update gegeven over het onderzoek: "In het kader van het onderzoek van het federaal parket, uitgevoerd door een Limburgse onderzoeksrechter, werden op 10 en 11 oktober 29 personen door de politie onderschept. Tien personen werden vrijgelaten na verhoor door de federale politie van Limburg. De overige 19 werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter."

Meer nieuws
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
0
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
0
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug, maar vergeet zichzelf te belonen
6
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
6
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
25
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (15)

 
ImparatorFT
 
6
12 oktober 2018 om 14:18
Even zonder dollen: twee dagen in de gevangenis, in Belgie, is toch niet zo erg als hij dat schetst? Als het ergens in een Zuid-Amerikaans land was, had ik hem meteen geloofd, maar hier in het westen is het toch niet zo erg, zoals hij dat schetst?
 
Sempros
 
22
12 oktober 2018 om 14:23
Ik zie hem in dit artikel niks schetsen over de situatie in de gevangenis? Ja het was zwaar, maar dat lijkt het me altijd als je uit het niets opeens wordt vastgehouden en ondervraagd.
 
HeskeyTheBest
 
24
12 oktober 2018 om 14:23
Heb je gelijk in, het is niet zo dat het hier in het westen heel slecht of gevaarlijk is. Maar mocht hij onschuldig zijn dan is het wel rot dat je 2 dagen van je leven in een cel moest doorbringen terwijl je niks hebt gedaan en zoals hij aangeeft had zijn familie er moeite mee.
 
protheus
 
13
12 oktober 2018 om 14:24
Met een pistool tegen zijn hoofd uit het bed gehaald om vervolgens beschuldigd te worden en de cel ingegooid worden. Ik kan zeker begrijpen dat dat heel zwaar is wanneer je onschuldig bent. De manier waarop gaat vaak heel hardhandig.
 
tubby
 
9
12 oktober 2018 om 14:26
Hij schetst het naar mijn idee prima, geen verwijzingen naar misstanden alleen dat het zwaar was. Natuurlijk is het zwaar, van niks aan de hand naar 2 dagen ondervraagd worden en gescheiden zijn van alles en iedereen. Ik zou dat ook geen pretje vinden. Daarna gaat hij in op imago schade wat natuurlijk ook heel reeel is.
 
ShadowzFR
 
3
12 oktober 2018 om 14:56
Lol. Lijkt me logischer dat hij beschrijft wat hem overkomt, Niet hoe de gevangenis eruit ziet. En zelfs dan zal het voor hem onwennig zijn, Aangezien hij gewoon een trainer is en geen draaideur crimineel
 
Chanfan
 
2
12 oktober 2018 om 17:38
Of het nu in Belgiƫ is of een Zuid-Amerikaans land is maakt toch niets uit? Het is geen hotel. Emotioneel is het bijzonder zwaar om door de politie om 6u s'morgens uit je bed gelicht te worden en meegenomen voor ondervraging en dan nog een nacht in de cel door te brengen. Je hebt totaal geen contact met familie, vrienden of de buitenwereld. Je wordt met andere woorden echt van je vrijheid beroofd. Ik weet niet hoe het me jouw psyche zit maar ik kan mij inbeelden dat dit echt niet makkelijk is.
 
Noumaa-21
 
1
12 oktober 2018 om 17:51
Als je ooit tussen 4 muren beland en van je vrijheid word beroofd zul je er waarschijnlijk anders over denken. Tuurlijk het is geen latijns amerika hier maar je vrijheid verliezen en in een kooi belanden voor 2 dagen is gewoon zwaar dat kan ik me goed voorstellen.
 
ImparatorFT
 
0
12 oktober 2018 om 20:55
Als je van jezelf weet dat je onschuldig bent, kan het nooit zo erg zijn. De waarheid komt tenslotte altijd boven tafel.
 
_Buffalo_
 
0
12 oktober 2018 om 16:13
Zal best wel zwaar geweest zijn voor hem, maar ik vind het zo ontiegelijk belachelijk hoe de supporters deze ochtend reageerden bij zijn aankomst op training. Het ziet er steeds meer naar uit dat deze man voor duizenden de euro`s (het precieze bedrag weten we niet) de Belgische staat heeft zitten oplichten, maar ja laten we allemaal in onze handjes klappen voor hem omdat hij een nacht in de cel heeft moeten doorbrengen. Ok hij heeft niet aan match fixing gedaan, maar het is toch frappant om je steun te gaan betuigen voor iemand die heeft zitten frauderen?
 
Blieke
 
2
12 oktober 2018 om 16:36
Ik deel je ergernis over dit soort supporters. Het komt mij over dat het merendeel van de aanwezigen gelooft dat dit een soort complot van club X is tegen Club Brugge (wordt stilaan een traditie daar) en dus denkt steun te moeten betuigen. Een beetje staan klappen voor iemand die verdacht wordt van fraude. Het moet niet gekker worden natuurlijk. Het lijkt me niet dat het federaal parket over een nacht ijs is gegaan en zonder reden de trainer van de landskampioen een nacht in de cel houdt. Er moeten ernstige aanwijzingen zijn dat Leko betrokken partij is.
 
tubby
 
0
12 oktober 2018 om 16:37
Laten we deze conclusie even afwachten tot na het vonnis, hierboven wordt gereageerd op wat hij zegt en hij zegt nergens dat hij onrechtmatig bejegend is. Hij zegt gewoon dat het zwaar was en hij er alles aan doet om zijn naam te zuiveren, prima reactie dus.
 
_Buffalo_
 
0
12 oktober 2018 om 16:54
Het gaat mij niet over zijn reactie, maar over het feit dat er supporters hem hebben zitten toejuichen deze ochtend (wat niet in dit artikel vermeld is dus ik snap je verwarring over mijn reactie). Ik zeg ook niet dat hij automatisch schuldig is, maar zoals Blieke al zei moeten er sterke aanwijzingen zijn, dus dan is het toejuichen op dit moment absoluut niet gepast. Hem steunen op het moment dat hij is vrijgesproken snap ik dan wel weer, maar op dit moment kun je dat niet weten.
 
tubby
 
0
13 oktober 2018 om 16:13
Nu ik je reactie terug lees zie ik het inderdaad! Ik ben het inderdaad met je eens l.