Leonne Stentler heeft afwijkende mening over Lassina Traoré
Zondag, 25 oktober 2020 om 23:18

Lassina Traoré solliciteerde zaterdag naar een vaste basisplaats bij Ajax. De spits, die voor de tweede opeenvolgende wedstrijd in de Eredivisie vanaf de aftrap begon, scoorde liefst vijf keer tijdens de 0-13 overwinning op VVV-Venlo. Het is echter de vraag of zijn optreden voldoende is om een basisplaats te verdienen in de Champions League-wedstrijd tegen Atalanta van dinsdagavond. Aan tafel bij Studio Voetbal wordt zondagavond besproken of Erik ten Hag ook in Europees verband moet kiezen voor Traoré.

Theo Janssen verwacht dat Ten Hag ervoor zal kiezen om 'iets met Dusan Tadic' te doen. Tegen VVV begon de aanvoerder vanaf links, net als in de Champions League-wedstrijd tegen Liverpool (0-0) van woensdag. In dat duel begon Mohammed Kudus in de spits, maar hij liep al vroeg in de wedstrijd een ernstige meniscusblessure op. "Misschien gaat Traoré eruit", voorziet Janssen. "Maar aan de andere kant: waarom zou je hem niet laten staan? Ik zou hem wel laten staan."

Ook Pierre van Hooijdonk is onder de indruk van Traoré. "Ik ben altijd wel fan geweest van Traoré en ik vond dat hij iets te vroeg werd afgeschoten. Hij schiet er gewoon vijf in. Als je hem laat staan in de competitie, wordt hij topscorer", voorspelt de oud-aanvaller, die in 2002 zelf topscorer van de Eredivisie werd bij Feyenoord. Leonne Stentler, voormalig international van de Oranje Leeuwinnen, zou Traoré echter niet in de basis opstellen tegen Atalanta.

"Ik denk dat Traoré hier nog niet klaar voor is", stipt de voormalig rechtsback van ADO Den Haag en Ajax aan. "In zijn eerste momenten tegen VVV heeft hij twee ongelooflijke missers. In zo'n Champions League-wedstrijd moet alles direct raak zijn. Hij zou de ultieme wissel zijn, maar ik zou niet met hem starten." Zelf zei Traoré zondag in het Algemeen Dagblad dat hij hoopt op een basisplek. "Ik wil eerste spits worden en elke minuut die ik daarvoor krijg, probeer ik te gebruiken om de trainer de boodschap te sturen dat ik er klaar voor ben."

Door de overwinning gaat Ajax niet alleen aan kop in de Eredivisie, maar heeft het ook verreweg het beste doelsaldo van de competitie. Het zou Arno Vermeulen echter verbazen als doelsaldo beslissend zal blijken in de strijd om de landstitel. "Ik heb het gevoel dat Ajax dit seizoen met vlag en wimpel kampioen gaat worden. Dit elftal is zoveel beter dan de concurrentie, ook in de breedte. Spelers die terugkomen van een blessure, kunnen één keer spelen en hoeven niet iedere keer te spelen. Feyenoord heeft die breedte niet", stipt Vermeulen aan.

Meer nieuws
   
06:00
06:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
12
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
1
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
1
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
7
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
12
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (34)

 
ajaxreal1990
 
13
25 oktober 2020 om 23:22
Traore is nog niet helemaal gepolijst als voetballer maar ik denk serieus dat als hij iets beter gaat meevoetballen hij echt een soort carriere als lukaku kan hebben.
 
SoccerinoFCU
 
33
25 oktober 2020 om 23:31
Nou echt toppers laten vaak aan het begin van hun carriã£â¨re al geweldige dingen zien. Zo ook Lukaku die op 16/17 jarige leeftijd de Belgische competitie aan flarden schoot. Hij was toen al niet meer te houden.
 
ninjakai
 
33
25 oktober 2020 om 23:40
Dus is Traore een echte topper, immers hij schiet de eredivisie aan flarden. Het ziet er lomp en onbehouwen uit, maar zelfs voir de wedstrijd tegen VVV waren de statistieken van Traore waanzinnig. Ook waar Traore op afgerekend wordt is ongekend. Boadu wordt weggezet als toptalent, maar die kan werkelijk waar niets in de kleine ruimte. Traore mist 2 kansen en direct is het niet opstellen in de CL, daar kan je dat niet permitteren. Nee idd, van die 4 kansen die Promes miste, had Traore er minstens een gemaakt. Nu ook tegen VVV 5 goals 3 assists! Maakt niet uit tegen welk krokketen elftal je speelt, dat is extreem indrukwekkend voor een 19 jarige spits bij Ajax.
 
SoccerinoFCU
 
37
25 oktober 2020 om 23:51
Hij heeft alleen afgelopen weekend indruk weten te maken met 5 goals tegen een zeer zwakke Vvv. De statistieken daarvoor zijn niet best...15 wedstrijden en 2 goals en dat als spits van Ajax, waar je veelal op de helft van tegenstander speelt en genoeg kansen krijgt. Een topper gaat het niet worden, dat kun je nu al zien en daarvoor hoef je ook geen kenner te zijn. Dat lompe en onbehouwen manier voetballen is zijn speelstijl en dat zal hij ook altijd behouden.
 
Gryga22
 
30
26 oktober 2020 om 06:02
Ach ja.. ene Ruud van Nistelrooij zat op zijn 19de bij Den Bosch (eerste divisie) en scoorde daar 2x in 21 potten. Lukaku is natuurlijk een uitzondering met zijn 16 jaar:
 
London Calling
 
4
26 oktober 2020 om 11:27
Sommige spelers als Lukaku of de Ligt stonden er al op hun 17e inderdaad. Maar er zijn genoeg toppers bij wie dat veel langer duurde. Patrick Kluivert en Ruud van Nistelrooy zijn bijvoorbeeld op de dag af even oud, maar toen de ene de CL finale besliste zat de andere nog bij FC den Bosch in de eerste divisie op de bank. van Nistelrooy ging pas naar PSV (en ging ook daar pas echt scoren) toen Kluivert van Milan naar Barca ging en naast 2 CL finales inmiddels ook al een EK en een WK had gespeeld. Maar als je nu vraagt wie van de twee beter was en een mooiere carriere heeft gehad dun zullen veel mensen van Nistelrooy zeggen.
 
rannio
 
1
26 oktober 2020 om 15:57
Voeg ik Vardy nog even toe en als we echt spijker en kop willen ook nog even Drogba (op zijn 23ste zat hij nog in de Ligue 2) en dan zeg ik inpakken en volgend item niet?
 
bobson1982
 
31
25 oktober 2020 om 23:23
Die mening is misschien daar aan tafel afwijkend maar Traoré op CL niveau.. liever niet. Je krijgt nl niet de luxe om er 6 te missen.
 
PaulR_1982
 
1
26 oktober 2020 om 13:48
Ik vind de titel boven dit bericht zo misleidend, maar er zit een vrouw aan tafel he, dus daar moet iets over gezegd worden. Haar mening is misschien afwijkend van die van Theo Janssen en Pierre van Hooijdonk, maar ze heeft gewoon gelijk. Omdat Traore er 5 van de 13 heeft gemaakt tegen VVV moet hij opeens in de basis voor een CL wedstrijd. Als Ten Hag dit doet dan zie ik Valentijn Driessen alweer snel naar zijn laptop grijpen om een opruiend stukje te schrijven over Ten Hag.
 
MessiBazoer
 
41
25 oktober 2020 om 23:24
Of je nou met Huntelaar, Traore of Tadic speelt. Ze zullen allemaal wel rond de 20 goals maken. Trouwens, weet niet of het me als enige opviel, maar viel het jullie ook op dat Theo en Pierre elke keer als ze wat zeiden alleen naar elkaar keken? Ze namen Leonne en Arno Vermeulen niet echt serieus had ik het idee. Al heb ik nog nooit gehoord dat iemand Arno Vermeulen serieus neemt trouwens.
 
mvbfan
 
19
25 oktober 2020 om 23:36
Ik denk nog dat Huntelaar het meeste van de 3 zal maken. By far, beste schot, links en rechts, balgevoel, rust aan de bal, positionering, honger/gedreven, veruit beste kopper, ervaring (slim met vrije trappen uitlokken.)
 
ajax1812
 
7
25 oktober 2020 om 23:39
Is ook degene die het minste minuten gaat maken, dat maakt natuurlijk ook een wezenlijk verschil.
 
maradungatje
 
16
26 oktober 2020 om 06:12
@messibazoer, ik vond het schandalig gedrag van van hooijdonk, keek leonne niet eens aan en deed net alsof ze niet bestond. Als ze iets zei reageerde hij niet eens op haar. Als de mol wordt aangesproken op z'n gedrag mag van deze totale l*l ook worden aangesproken. Wat een wanvertoning!
 
Musi26
 
4
26 oktober 2020 om 07:46
Ja en nee. Ja als iemand aanwezig is dan moet je hem of haar respecteren. Nee, waarom worden amateurs uitgenodigd? Je gaat toch ook geen hoofdklasse spelers uitnodigen. Dus in die zin kan ik het begrijpen, maar nogmaals als iemand er eenmaal zit, dan moet je dit met respect doen.
 
brandkraan
 
5
26 oktober 2020 om 08:05
Ik ben het met je eens voor wat betreft het hebben van respect naar elkaar toe. Maar of je nu amateur of prif bent,iedereen kan en mag een mening hebben over het spelletje. Wat dat betreft zijn al die professionele tv analisten niet beter dan jij of ik die thuis op de bank zitten te kijken.
 
Hansi
 
6
26 oktober 2020 om 08:15
Dat meisje had niks dan open deuren te melden, net als de witte chinees. Dus ik snap het wel.
 
Gaalmeister
 
5
26 oktober 2020 om 08:56
Als iemand koning open deuren is dan is het Pierre van Hooijdonk wel. Vond Leonne juist eindelijk iets zinnigs zeggen. Ik zat ook met kromme tenen te kijken naar Pierre en Theo, het was gewoon een beetje zielig.
 
laurens92
 
97
25 oktober 2020 om 23:24
Mooi om te zien dat Leonne Stentler de persoon is die het minst op TV te zien en direct met de meest verstandige woorden komt. Dat ge-ouwehoer van Pierre staat ook nergens op over top scoren worden. Mooi baantje toch dat analist zijn elke week gewoon je mening met de wind mee laten varen.
 
JackSparrow
 
5
26 oktober 2020 om 09:01
Als een Ajacied dit zou zeggen had ik je geloofd. Troare is een spits die bij jou club in de basis zou staan waarschijnlijk en zou iedereen er blij mee zijn. *on topic*: Hoe vaak heeft Traore al echt de ans gehad om zowel in competitie, beker en Europees te laten zien wat hij kan.
 
AcKaka
 
18
25 oktober 2020 om 23:26
Traore topscorer. Ik neem pierre niet echt serieus, maar komop. Gun het hem echt maar heeft nog niet het niveau. Lijkt ook iets te gespierd. Kan zeker wat worden en tegen vvv speelde hij geweldig, maar dit is wel heel voorbarig.
 
MessiBazoer
 
13
25 oktober 2020 om 23:30
Te gespierd inderdaad, komt daardoor erg lomp over. Ik denk overigens dat hij in de Eredivisie wel een prima spits is, prima aanspeelpunt, ook voor Ajax. Als hij 34 wedstrijden 90 minuten zou spelen, maakt hij er echt wel 15/20. Ben ik van overtuigd.
 
AcKaka
 
5
25 oktober 2020 om 23:34
Beetje zoals depay bij united. Denk het idd ook wel dat hij de 15/20 zal halen. Fysiek ook sterk wat in de eredivisie veel zegt. Topscorer zie ik hem (nog) niet worden. Denk dat huntelaar ook wel 15/20 zou scoren als hij alle speeltijd krijgt maar goed om te kiezen voor de toekomst. In de CL zie ik liever tadic vooralsnog.
 
MessiBazoer
 
19
25 oktober 2020 om 23:35
Tadic heeft sowieso mijn voorkeur, kan perfect mee voetballen. Als je dan Neres en Antony op de vleugels hebt, heb je een top aanval.
 
AcKaka
 
6
25 oktober 2020 om 23:38
Precies. Mooie aanval heeft ajax. Dan ook nog promes al is hij nu hopeloos uit vorm, maar wel een goede speler. Gelukkig is antony er dinsdag wel bij. Mooie speler. Dan heb je in de spits traore nog en huntelaar met een fantastische mentaliteit. Qua breedte zit het in de aanval wel goed, al had ik lang nog wel gehouden.
 
FCG95
 
1
26 oktober 2020 om 10:38
@messibazoer Ik denk dat ik met 34x90 minuten bij Ajax ook wel rond de 10 goals zou maken.
 
FManager
 
7
25 oktober 2020 om 23:27
Traoré is er nog niet klaar voor om in de basis te staan op dit niveau. Die druk moet je zo'n jonge jongen ook niet op willen leggen. Gewoon Tadic voorin en Neres en Antony op de vleugels. In de eredivisie komen er dan weer kansen voor Traoré.
 
 
6
25 oktober 2020 om 23:27
Ik heb eerlijk gezegd wel vertrouwen in Traore. Laat andere spelers om hem heen toch iets meer vrij voetballen met bepaalde loopacties. Echter in de CL zie ik idealiter toch liever Tadic in de spits mits Neres en Antony de flanken bekleden.
 
ninjakai
 
8
25 oktober 2020 om 23:47
Mwaa, kan je hem ook gewoon neerzetten. Zeker nu. Traore, met Anthony en Neres op de vleugels en Tadic op 10 kan gewoon. Traore is dan het aanspeelpunt waar de rest omheen draait. Sterk genoeg om luchtduel aan te gaan en gevaarlijk te zijn bij hoge voorzetten. Snel genoeg om elke counter dreigend te maken en nog genoeg overzicht om ballen af te spelen als andere er beter voorstaan. Hij is niet zo verfijnd in het voetballen als Tadic, maar flink groter en sneller en koppen kan die ook uitstekend. Zet je Klaassen en Martinez op de dubbele zes om voldoende verdedigende power over te houden. Wat traore ook gewoon doet, nee verdedigen bij standaard situaties en dat doet hij nog zeer succesvol ook (toch een enorme zwakte van Ajax momenteel).
 
WeetHetBeter!
 
6
25 oktober 2020 om 23:42
Beste redactie, de uitslag van Ajax Liverpool van woensdag 21 oktober is in 0-1 geëindigd.
 
JohnQ
 
8
26 oktober 2020 om 00:09
Die van Hooijdonk is echt zo opportunistisch... dan is Feyenoord het verst dan is het weer een incident. Nu moet Traore maar gelijk in de spits... Tadic is gewoon te traag op links op topniveau. Je hebt met Neres, Antony en Promes 3 hele snelle en goede buitenspelers en Tadic heeft bewezen het gewoon heel erg goed te doen in het centrum. Traore opstellen op basis van 1 wedstrijd tegen een erbarmelijk VVV is gewoon een onnodige en blinde gok, zoveel heeft hij daarvoor ook nog niet laten zien.
 
Bossie
 
2
26 oktober 2020 om 00:48
Hopelijk geeft deze wedstrijd Troare rust en vertrouwen . Zeker.de.rust bewaren voor de goal kan hij wel gebruiken. Naast zijn doelpunten legt hij ook vaak genoeg ballen klaar voor zijnn medespelers. Als hij nu ook blijft scoren dan kan het zeker wel wat worden
 
wolterx
 
4
26 oktober 2020 om 09:19
Dit is wel een onderschatte kwaliteit van Traore inderdaad. Hij geeft verrassend veel assists en brengt spelers vaak genoeg in positie. Hij is completer dan Brobbey bijvoorbeeld die weer duidelijkere specifieke kwaliteiten heeft met zijn snelheid en kracht (Brobbey is fysiek nog sterker dan Traore, vooral doordat Brobbey steviger lijkt te staan). Zou allebei wel eens bij een ploeg willen zien wat meer verticaal speelt en de ruimtes achter verdediging aanvalt. Kunnen daar serieuze cijfers halen. Traore nu 50 g/a volgens Transfermarkt sinds hij eind januari 2019 kwam naar (Jong) Ajax, dat zijn prima cijfers voor een spits van 18/19.
 
Weerniet
 
1
26 oktober 2020 om 02:13
Vermeulen kan niet na één wedstrijd zeggen dat Ajax wel effe kampioen gaat worden. Ik denk dat PSV lang mee kan doen. Maar op doelsaldo komt niemand er meer aan dit seizoen.