Lerby waarschuwt Ajax: 'Hij is echt een speler om in de gaten te houden'
Zaterdag, 25 februari 2017 om 08:25

Sören Lerby vindt Ajax 'absoluut' niet de favoriet in de koppeling aan FC Kopenhagen in de achtste finale van het toernooi om de Europa League. De oud-voetballer noemt de Deense club 'by far de beste ploeg van Scandinavië'. "Als ik het heel zonnig bekijk, geef ik Peter Bosz en zijn spelers vijftig procent kans", zo stelt de zaakwaarnemer.

Lerby wijst zaterdag in De Telegraaf op de kwaliteiten van FC Kopenhagen: een ploeg met heel veel lengte en kracht, en een goede organisatie. "Ze geven bijna niks weg. De spelers van Kopenhagen zijn slopers. Ajax zal echt twee keer op de toppen van zijn kunnen moeten spelen om door te bekeren."

FC Kopenhagen heeft een hoge begroting en kan wat doen, zo benadrukt Lerby. "Nicolai Boilesen staat er onder contract, maar speelde tot dusver nog niet veel. Andreas Cornelius vormt het grootste gevaar. Hij is echt een speler om in de gaten te houden." FC Kopenhagen verzamelde negen punten in de groepsfase van de Champions League, maar moest toch voorrang verlenen aan Leicester City en FC Porto. In de zestiende finales van de Europa League rekenden de Denen af met Ludogorets uit Bulgarije.

Meer nieuws
   
21:09
21:09
Perez loopt vooruit op PSV-transfer: '35 miljoen is toch wel heel veel geld?'
7
   
21:00
21:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
7
   
20:59
20:59
Paris Saint-Germain wederom kampioen van Frankrijk na nederlaag AS Monaco
5
   
20:31
20:31
Prolongatie titel definitief uitgesloten voor Royal Antwerp na nieuwe nederlaag
1
   
20:30
20:30
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
4
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (37)

 
afca0cbs
 
2
25 februari 2017 om 08:29
We zullen zien. Alleen al dat beide teams gelijkwaardig zijn aan elkaar maakt het een leuke tweestrijd.
 
devpdev
 
12
25 februari 2017 om 08:32
Jammer van de loting. Je had beter een aansprekende club kunnen loten. Dan had je 2 mooie wedstrijden en misschien een ronde verder. Ik voorspel twee wat saaie wedstrijden en uiteindelijk uitschakeling. Helaas.
 
RyanBabel8
 
5
25 februari 2017 om 09:26
Dit soort wedstrijden hebben ze ook gewoon nodig. Kwestie van ervaring opdoen en punten sprokkelen. Ze zullen een keer toch wel zo'n tweeluik winnend afsluiten? Want anders blijft Ajax een ezel die zich continu aan dezelfde steen blijft stoten. Uit moeten ze gewoon scoren en met een 1-1 of mooier nog een kleine zege vertrekken en thuis het afmaken. Bij anti-voetbal zijn Ziyech en Klaassen verplicht om het middenveld kapot te spelen. Laat een ronde later dan maar een Belgische ploeg komen.
 
Thierryer
 
2
25 februari 2017 om 11:26
Het wordt tijd voor een killerspits. Niet nadenken maar schieten. Alle vertrouwen in dolberg, maar ff dipje. SIer huis is in topvorm. Kansje bij de selectie?
 
AjaxxxLove
 
0
25 februari 2017 om 14:35
Dolberg schiet ook vaak zat uit de meest verrassende posities. Jammer alleen dat je twee buitenspelers hebt die nogal graag naar binnen trekken en zelf schieten, dan krijg je als spits gewoon weinig ballen.
 
MRB-Vlogs
 
3
25 februari 2017 om 08:37
Lorby zegt dus juist dat Kopenhagen de favoriet is, en het niet 50/50 is. Als hij zegt dat ze veel lengte hebben en echte brekers zijn... Dan denk ik ook niet dat Ajax gaat winnen. Met een vermoeide Dolberg en Ziyech kom je er toch moeilijk voetballend uit. In drukkracht moet je het natuurlijk ook niet zoeken voorin. Als je alleen op naam af gaat zou ik ook 50/50 denken. Als ik de (Deense) experts hoor ligt dat eerder 40/60 of 30/70.
 
GunnerFan
 
3
25 februari 2017 om 09:50
Net ff filmpje van die Cornelius gezien, ik vind hem vergelijkbaar met Jan Kollen, lange spits die voorzetten er in werkt, iets waar Ajax al heel veel moeite mee heeft en helemaal nu we Sanchez gaan missen, word een lastig potje!!
 
GunnerFan
 
0
25 februari 2017 om 09:51
Jan Koller uiteraard, auto correct
 
BvdP
 
11
25 februari 2017 om 08:44
Dit is inderdaad een prima spits, maar de verdediging doet het vooralsnog prima dit seizoen, enkele slippertjes daargelaten. Het is erg jammer dat Sanchez er niet bij is in de eerste wedstrijd, maar De Ligt heeft ook een grote broekzak. Tete zal ook spelen en wat mij betreft blijven Riedewald en Viergever ook staan. Met Onana er nog bij heb ik er achterin wel vertrouwen in. Probleem zal vooral aanvallend liggen, waar er gewoon te weinig stootkracht is. Het is te hopen dat Kluivert en Neres tegen die tijd zichzelf in de basis gespeeld hebben of dat Boilesen opgesteld wordt...
 
Juicher
 
0
25 februari 2017 om 13:32
De Ligt is 17.. Die jongen is nog zo wisselvallig als de pest (zie Cambuur). Als je daar je hoop op moet vestigen dan wordt het lastig.
 
BvdP
 
3
25 februari 2017 om 15:18
Ik heb 100x meer vertrouwen in De Ligt dan in Westermann. Op Cambuur na, waar trouwens het hele team door het ijs zakte, heeft hij in al zijn andere wedstrijden voor het eerste (7 stuks) uitgeblonken achterin.
 
JasonRhijn
 
4
25 februari 2017 om 08:52
Ajax en Kopenhagen verschillen niet veel van elkaar. Ik denk dat het uit een moeizame wedstrijd wordt en thuis wat aanvallender voor Ajax. Je hebt soms voor en nadelen bij deze wedstrijden. Kopenhagen hanteert de anti voetbal tactiek en dat is vooral niet aanvallend spelen. Ajax houdt wel van voetbal en wilt echt voor de winst gaan met de achterliggende gedachten het liefst met 3-0 winnen.
 
everybodyblind
 
15
25 februari 2017 om 09:25
zou mij niets verbazen als we er gewoon uitliggen. ik snap ook niet waar er nog zoveel ajacieden zijn die kopenhagen onderschatten. wij zijn niet in de positie om voetballanden zoals denemarken, polen, tsjechie etc te onderschatten. het zegt boekdelen dat juist die ploegen exactdenken zoals de meeste van ons over loting. verschil is zij hebben alle recht zo te denken terwijl wij meer nog in t verledenleven en maar iedereen onderschatten.
 
Buitenspelgoal
 
3
25 februari 2017 om 10:08
Ik zie niet echt veel mensen die ze onderschatten hoor. Meer tevreden met het feit dat je tegen een Lyon, Roma en zeker een United het nog veel moeilijker had gehad. Kopenhagen kan Ajax inderdaad prima uitschakelen, maar andersom kan het ook. Je maakt dus nog een kans. Ik denk ook niet dat het een walkover voor Ajax wordt als ze winnen, maar winnen kan zeker.
 
everybodyblind
 
2
25 februari 2017 om 10:16
dat is t verschil idd. de meeste is toch "opgelucht" dat kopenhagen uit de koker is gerold. en geen lyon man utd etc. maar hoe terecht is dat? ik ben van mening dat ajax niemand maar dan echt niemand mag onderschatten. de resultaten van de afgelopen jaren bieden daar gewoon geen enkele aanleiding voor. wij zijn meer dan een keer uitgeknikkerd door een "maar" ploegje uit random landen.
 
Cyberize7x
 
0
25 februari 2017 om 10:43
Hoe terecht is dat? Nou wat dacht je van het feit dat clubs als Man U, Lyon en Roma Kopenhagen over twee wedstrijden helemaal wegspelen, wat dacht je dat er met Ajax zou gebeuren? Je kunt niet ontkennen dat deze loting iets gunstiger is dus is het volgens mij vrij logisch dat mensen dat eventjes benadrukken in hun reacties.
 
everybodyblind
 
2
25 februari 2017 om 11:42
ik lees anders hoe ver we kunnen komen. finale plaats nog aan toe. op basis van comments en polls. en verder zeg je gunstiger.. ik wil nog wel zien hoe terecht dat is. wat ik eerder aangaf. we hebben al te vaak en te veel verloren van een "maar" random ploegje. maar ze mogen mijn ongelijk bewijzen.
 
ijzerchef
 
1
25 februari 2017 om 11:48
100% terecht. Het gaat erom dat je je kansen maximaliseert en dan kan je beter Kopenhagen hebben dan Lyon. Het is geen makkelijk karwei en niemand bij Ajax onderschat Kopenhagen.
 
Rolo1984
 
2
25 februari 2017 om 11:15
@everybodyblind; ja hier mag je blij mee zijn. We doen nu net of kopenhagen een wereldploeg is. Je kan de reacties en die op de loting tegen legia naast elkaar zetten toen mochten mensen ook al niet positief zijn van mensen, zoals jij. Ik zie niet in wat er mos met vertrouwen. Voor sommige mensen is het glaas nu eenmaal altijd half leeg. Wat tegen gent, genk ofzo hadden we ook dezelfde reacties gekregen.
 
everybodyblind
 
0
25 februari 2017 om 11:37
je hebt geen enkel idee hoe mn eerste reactie was toen legia gekoppeld werd aan ajax. praat geen onzin lah. op basis van de eerdere ontmoeting had ik tegen legia wel degelijk hoop en zag ik kansen, maar ik schat niemand onder. en verder ja zelfs gent en genk kunnen ajax gewoon moeilijk maken. wat ik zeg. ajax mag niemand onderschatten.
 
3*Ajax
 
2
25 februari 2017 om 11:52
Volgens mij overwinterde Kopenhagen voor het eerst in zoveel jaar weer en hadden ze sinds 2011 niet meer de 1/8ste finales van de EL gehaald. Waarom hebben zij dan alle recht om ons een "makkie" te vinden? En ja met het oog op een volgende ronde is dit natuurlijk beter dan United, Lyon, Roma, BMG, Schalke of Rostov.
 
Juicher
 
0
25 februari 2017 om 13:35
Dat geldt voor hun toch ook precies zo? Dus zij schatten hun kansen ook hoog in omdat ze niet tegen Lyon, United Roma etc. hebben geloot. Ten opzichte van die clubs is Ajax gewoon een makkie of het nou leuk vindt of niet.
 
mayarood
 
6
25 februari 2017 om 09:26
Mogelijk kun je met snellere, wendbare en beweeglijker spelers deze club toch kapot spelen. Ajax zal vooral het rendement op moeten krikken. Een kans moet hoe dan ook benut worden. Er worden op dit moment te weinig goals gescoord.
 
Glory
 
1
25 februari 2017 om 09:29
Vaag. Die gasten zien er niet uit als brekers. En Ajax geeft ook weinig weg. Ajax heeft een nog grotere begroting en dat gaat nu niet meer helpen. Ajax hield Boilessen nog verder weg van het eerste dan FCK. Je ziet tot nu toe het standaard riedeltje na een loting. Wat bluf van mensen over de underdog. Daaraan herken je ook de verhoudingen. Bij Ajacieden zie je het ook als ze een sterkere tegenstander loten.
 
richard677
 
1
25 februari 2017 om 09:59
Kom op zeg het is FC Kopenhagen uit Denemarken. Als we hier al de underdog zijn kunnen we net zo goed ook met de EL stoppen. Zou wat mij betreft schandalig zijn.
 
everybodyblind
 
4
25 februari 2017 om 10:10
tis ook schandalig. maar wen er maar aan. het nederlandse voetbal is een zinkend schip. een zinkend grandioos schip. en veel van ons leven nog steeds in de waan dat wij in de jaren 90 zitten. het is schandalig dat wij de underdog zijn tegen ploegen uit roemenie, denemarken, tsjechie etc. ajax heeft echter wel de potentie om aan te haken. mits ze de selectie voor een langere periode kunnen behouden. maar als ze zelf de betere spelers te vroeg blijven verkopen, zullen we nergens meer komen.
 
Cyberize7x
 
1
25 februari 2017 om 10:46
Je moet ook doorselecteren af en toe. Afgelopen zomer zijn alleen Milik en Cillessen vertrokken, die volgens mij uitstekend zijn opgevangen. Dolberg krijgt te weinig aanvoer van de vleugels, maar verder is t een prima vervanger. Onana idem, niemand heeft het meer over Cillessen.
 
Zekerneutraal
 
1
25 februari 2017 om 11:43
Volgens mij geeft hij enkel aan wat de staat van het Nlse voetbal op dit moment is en daarbij zegt hij geen woord te veel! Als Belgie EN betere spelers opleidt EN betere prestaties in Europa levert met veel minder begroting dan ajax en PSV of Feyenoord, dan moet ook JIJ het schandalig vinden hoe we er op dit moment voor staan. Dat ajax bang moet zijn voor Kopenhagen, moet jou wakkerschudden..........
 
Diego_Forlan
 
4
25 februari 2017 om 10:58
We moeten ze zeker niet onderschatten maar we moeten nou ook niet doen alsof dit een wonderploeg is. Ze hebben dit seizoen redelijk gepresteerd in de CL, maar toch 3e in de veruit zwakste groep. Vorig jaar voorronde EL uitgeschakeld door Jablonec en het seizoen ervoor 4e in een EL groep met Torino, Brugge en Helsinki..
 
JeromB
 
0
25 februari 2017 om 12:58
Inderdaad. Als je ziet hoe Ajax en psv het de afgelopen jaren in veel zwaardere champions league groepen deden is deze prestatie van kopenhagen helemaal niet zo groots. Legia heeft het nog beter gedaan in de champions league maar daar kon ajax toch ook gewoon van winnen (en ook verdiend vind ik). Ik vind het wel opportunistisch om nu te besluiten dat Kopenhagen, na een serie redelijke wedstrijden in Europa, opeens favoriet is. Ajax heeft het ook gewoon prima gedaan in Europa.
 
pinko
 
0
25 februari 2017 om 11:33
De beste loting was RC Genk geweest. Alle andere gekwalificeerde ploegen in de EL zijn beter, in het gunstigste geval gelijkwaardig aan Ajax In eerdere jaren had Ajax immer een scorende voorhoede met aantrekkelijke spelers. Nu spelen er 3 tuinkabouters die geen potten kunnen breken in Europa. Gelukkig heeft Ajax een redelijk middenveld, maar de defensie zonder Sanchez is wankel genoeg. Resumerend, kansenverhouding 20/80 in het voordeel van FC Kopenhagen. Hebben Ajax ook al twee keer eerder uitgeschakeld. En toen met een betere kansenverhouding voor Ajax. Dus kansen zijn minimaal.....
 
Zekerneutraal
 
0
25 februari 2017 om 11:39
Tegen Legia was de helft van de spelers van ajax op! Ziyech, Younes, Traore maar zelf Sanchez. Kopenhagen dwingt je nog meer dan Legia om veel loopwerk te doen. Zij zullen deze jongens maar ook Schone willen vermoeid laten raken.
 
mistermiyagi
 
1
25 februari 2017 om 11:39
Vorm van het moment, Ajax die goed speelt is sterker als Kopenhagen. Ajax speelt de laatste maanden niet altijd goed, wisselvallig (jonge ploeg) Ajax moet zorgen voor veel beweging en snelheid, de bal moet heel snel rondgaan. Voorzetten heeft geen zin, lange ballen ook niet.. actie en op goal schieten, actie maken en steekpass, combinatie, één tweetjes. Neres en Kluivertje kunnen dit!
 
BalR20
 
0
25 februari 2017 om 14:03
Ik ken Kopenhagen niet zo goed dus. Maar aangezien ik hoor dat ze lopers zijn en dus een goeie conditie hebben, denk ik wel dat 2 pittige potjes worden. Iemand misschien meer info over Kopenhagen?