Lionel Messi: 'Ajax is een jong team dat nergens bang voor is'
Donderdag, 14 maart 2019 om 00:16

Lionel Messi nam Barcelona woensdagavond bij de hand in de return van de achtste finales van de Champions League tegen Olympique Lyon. Na een doelpuntloos gelijkspel in Frankrijk, wonnen de Catalanen voor eigen publiek met 5-1. Met twee doelpunten en twee assists was Messi de grote man aan de kant van Barcelona. Toen hij zelf voor de 3-1 tekende, wist Messi dat kwalificatie voor de kwartfinales hem en zijn ploeggenoten niet meer kon ontgaan.

Messi had Barcelona vanaf de strafschopstip op voorsprong geschoten, waarna Philippe Coutinho op aangeven van Luis Suárez de 2-0 maakte. Na een aansluitingstreffer van Lucas Tousart was het Messi die met twee kapbewegingen achter elkaar Jason Denayer en Marcelo te kijk zette, om vervolgens de 3-1 te maken. "De keeper raakte de bal nog, maar gelukkig ging de bal over de lijn", aldus Messi na afloop, geciteerd door AS. "We kwamen snel op voorsprong en daarna zag je de beste versie van ons team. Na de 2-1 maakten we het onszelf onnodig moeilijk, maar na de 3-1 kregen we meer ruimte en wisten we de score uit te breiden."

Dinsdagavond plaatste Juventus zich ten koste van Atlético Madrid voor de kwartfinales. In Madrid won het team van Diego Simeone met 2-0, maar in Turijn won La Vecchia Signora met 3-0. "Ik had verwacht dat Atlético sterker was, maar Juve bleek te sterk", aldus Messi, die zijn rivaal Cristiano Ronaldo driemaal zag scoren. "Cristiano en Juventus waren indrukwekkend, een grote verrassing. Cristiano was magisch."

Vrijdagmiddag wordt bekend tegen wie Barcelona het in de kwartfinales mag opnemen. Een voorkeur heeft de Argentijn niet. "Alle teams die nu nog in het toernooi zitten zijn moeilijke tegenstanders", aldus Messi, die Manchester City als een zware tegenstander ziet. "Of Ajax, dat heeft laten zien dat het een jong team is en nergens bang voor is. Liverpool is ook erg sterk."

Meer nieuws
   
20:31
20:31
Prolongatie titel definitief uitgesloten voor Royal Antwerp na nieuwe nederlaag
0
   
20:30
20:30
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
3
   
20:16
20:16
Romano weet wie bijna zeker de eerste inkomende transfer van FC Barcelona wordt
1
   
20:00
20:00
Wie is de Italiaanse idealist die mogelijk de nieuwe trainer wordt van Ajax?
4
   
19:52
19:52
AS Roma mag blijven hopen op Champions League-ticket na remise tegen Napoli
1
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (16)

 
Moyashi
 
68
14 maart 2019 om 00:26
Mooie woorden vanuit de ene legende naar de andere legende. Messi was weer geweldig op dreef en af en toe pakte hij ballen af van achteren. Iets dat ik zelden bij hem zie, maar erg waardeer. Hij kon makkelijk 4 doelpunten maken vandaag met wat meer geluk. Ik hoop alleen dat ze voor volgende ronde niet bij een 2-0 voorsprong het verdedigend proberen uit te spelen, maar gewoon voor de 3-0 gaan om mentale tik uit te delen. Dat zag je vandaag ook, na de 3-1 dacht Lyon fk this shit. Het had geen nut meer en dan krijg je zo makkelijk de doelpunten die erna volgen. Ik hoop echt op nog een Treble dit jaar. Het moet nu toch echt weer eens de CL winst worden en mijn part gaat dat ten koste van La Liga en Copa Del Rey. Die beker met grote oren moet weer eens naar Camp Nou. Aangezien de finale in Madrid is komt het helemaal goed uit. Laat het a.u.b. gebeuren Messi!
 
bf1994
 
46
14 maart 2019 om 00:55
Het zou schandalig zijn als barca nu la liga opgeeft hoor. En de copa is nog maar een wedstrijd.Gewoon strijden voor alle drie. Zoals het hoort met dit team
 
Moyashi
 
12
14 maart 2019 om 01:01
Ben ik absoluut mee eens, maar ik bedoelde als ik dit seizoen tussen de 3 titels kon kiezen, dan zou ik toch echt voor de CL gaan. Meest prestigieuze titel en al tijdje niet gewonnen. Natuurlijk horen we de La Liga niet meer weg te geven ten koste daarvan, maar als ik kon kiezen dan is de keuze snel gemaakt haha.
 
*Exclusive*
 
96
14 maart 2019 om 00:27
“Cristiano was magisch” aldus de eveneens magische Messi! Toch geweldig om deze 2 van de allerbesten nog altijd te zien schitteren. Van mij mogen ze beide de finale halen! Dat zou nog eens wat zijn :-)
 
Naku
 
55
14 maart 2019 om 00:42
Messi En Cristiano altijd niets dan lof voor elkaar, maar hun fans zijn altijd op oorlogspad met elkaar. Blijft toch apart. Ik zou graag zien dat Barcelona morgen Juventus loot om te zien waar beide teams nu daadwerkelijk staan. Zou ook leuk zijn voor het verloop van de rest van het toernooi dan is namelijk weer een hele grote kanshebber uit. Nu al Real, Psg, Bayern en Atletico eruit.. Een verassing dit jaar zou leuk zijn. Of natuurlijk gewoon Barcelona, dan hoor je me ook niet klagen ;-)
 
Moyashi
 
27
14 maart 2019 om 00:59
Op basis van teamervaring en kwaliteit schat ik Porto als zwakste schakel met daarna United, Spurs en Ajax (laatste 3 ongeveer zelfde niveau), maar alles dat daarna volgt is momenteel naar mijn mening in evenwicht in verhouding. Liverpool, City, Juventus en Barcelona kunnen op een goede dag elkaar echt helemaal zoek spelen, maar het kan ook in andere gevallen achterin zo goed verdedigd worden dat je een saaie 0-0 of 1-1 kan krijgen i.p.v. galashow. Verdedigend is City de zwakste van de 4, maar aanvallend vind ik hun de sterkste van de 4. Juventus vind ik persoonlijk gevaarlijkste tijdens spelhervattingen, omdat die op verschillende manieren echt gevaarlijk zijn. Ronaldo, Chiellini, Manzukic, Bonucci etc zijn allemaal geweldige koppers en bij spelhervattingen of crossballen van de zijkanten zie ik hun beste kwaliteit. Op de counter zijn City en Liverpool weer dodelijk. Barcelona is meer stabiel en wint vaak op technische gebied door af en toe onverwachts langs de verdedigers te komen of door geniale bal van Messi met een snelle combinatiespel. Vanaf kwartfinales komt ook echt enorm veel geluk bij kijken. Je hebt soms als team je dag gewoon niet ondanks de betere kansen en aan de overkant veranderd ieder kans in goud. Hebben we ook zat vaak meegemaakt, dus vanaf hier is alles 50/50, want kwaliteitsverschil is erg klein tussen meeste teams. Ik hoop ook dat we Juventus treffen in de volgende ronde, maar dan moet echt iedereen 110% geven om ze te verslaan en daarnaast moeten Suarez, Pique, Dembele allemaal zoals nu in goede vorm zitten, want als we alles op Messi leunen gaan we weer de mist in. Hij kan wedstrijden voor je beslissen, maar soms gooien teams 3 man op hem alleen en ontbreek je direct aan creativiteit totdat de tegenstander je openbreekt. Messi is onze sterkste kracht, maar in sommige gevallen wordt het een zwakte in die zin als de rest niet in vorm is. Momenteel zie je goede loopacties van Suarez en Dembele en dan kan je niet alleen hopen dat je Messi goed dekt en daardoor winnen we laatste tijden wat overtuigender. Ik ben ook echt enorm gecharmeerd van Pique dit seizoen. Voor mij is dit zijn beste seizoen sinds de jaren dat we Trebles in wonnen. Hij is fenomenaal dit seizoen.
 
pro2312
 
0
14 maart 2019 om 13:47
Barcelona - Ajax in Madrid, 1-2 Messi 1-0 Frenkie 1-1 assist Tadic De Ligt 1-2 assist Ziyech
 
Naku
 
0
14 maart 2019 om 23:00
pro2312, daar teken ik voor!
 
bf1994
 
19
14 maart 2019 om 00:53
Ik hoop op een loting tegen juventus, liverpool of manchester city. Ik wil weten hoe goed dit barca is. Met alle respect naar real madrid maar ik vind het geen goede meetlat dat we 3x van madrid hebben gewonnen dit seizoen. Zij zijn niet in goede doen op het moment. Hoop echt op een juventus ofzo. Want als je die uitschakelt krijgt het team Zoveeel meer zelfvertrouwen.
 
JariJari
 
13
14 maart 2019 om 06:59
Depay wil naar de absolute top. No way.
 
VChre
 
4
14 maart 2019 om 09:25
Ajax hoeft ook niet bang te zijn. Die mogen lekker vrijuit voetballen. Op die manier kunnen ze vaak boven zichzelf uitstijgen en verdomde goed spel vertonen. Als de loting beetje meezit hoop ik op een halve finale Ajax - Barça.
 
Realistisch 11
 
10
14 maart 2019 om 10:10
Alles is zo gemedialiseerd. De vergelijking is gekomen door de media. En je hebt natuurlijk mensen die alles geloven en er in meegaan. Ik zou zeggen bekijk wedstrijden van beiden. Als je echt iets van voetbal kent, staat Messi mijlenver boven Cr7. CR7 perfecte mentaliteit, maakt veel goals, Gerd Muller maakte ook veel goals. Maakt dit hem de beste ooit?? Terwijl Messi alles doet, bepaald het tempo, geeft assist, enz... en qua ratio maakt hij ook nog eens meer goals dan Cr7. Dus echt de discussie tussen CR7 en Messi is echt overbodig!!
 
mick-94
 
8
14 maart 2019 om 10:32
De eindeloze discussie is inderdaad overbodig. Het zijn allebei geweldenaren die - gelukkig - onderling wel respect naar elkaar uit spreken. Jij laat je echter weer ontzettend kennen door - nota bene onder een artikel waar Messi Cristiano 'magisch' noemt - een kinderachtige discussie aan te wakkeren. Wanneer gaan die zogenaamde fanboys van Ronaldo en Messi eens een voorbeeld nemen aan hun idolen en stoppen met dat kansloze gekibbel?