Lionel Messi: 'De eerste dag durfde ik hem niet in de ogen aan te kijken'
Donderdag, 9 april 2020 om 09:52

Lionel Messi heeft bij Barcelona met veel topspelers gespeeld. De 32-jarige Argentijnse aanvaller geldt al jarenlang als de ster van de Catalaanse topclub, maar was in het verleden zelf diep onder de indruk van veel van zijn medespelers. Vooral voor Thierry Henry, die in de zomer van 2007 Arsenal inruilde voor Barcelona, had Messi veel ontzag.

Messi weet nog goed hoe hij reageerde toen Henry zich voor het eerst meldde bij Barcelona. "De eerste dag in de kleedkamer durfde ik hem niet in de ogen aan te kijken", zegt de wereldster in een interview met L'Équipe. Messi was onder de indruk van het palmares van Henry in Engeland. De Fransman werd met Arsenal twee keer landskampioen en werd ook vier topscorer van de Premier League.

Dybala kiest nog steeds voor Messi: 'Maar geen kwaad woord over Ronaldo'

"Hij had al een enorm voorkomen, je zag dat hij gearriveerd was. En opeens speelden wij in dezelfde ploeg. Ik had erg veel bewondering voor Henry. Ik genoot ervan hoe hij bepaalde acties uitvoerde", aldus Messi. De oud-spits speelde in totaal drie seizoenen bij Barcelona en won met de Spaanse topclub onder andere in 2009 de Champions League.

Henry heeft ook al meerdere keren zijn bewondering voor Messi uitgesproken. "Hij is de beste speler ter wereld voor mij, hoewel ik Cristiano Ronaldo enorm respecteer. Maar Leo is een freak. Het verschil? Je ziet een geschenk (Messi, red.) en je hebt een vent die alles behaalt met hard werken (Ronaldo, red.). Twee geweldige voorbeelden voor de kinderen. Ik zeg niet dat Messi niet hard werkt, maar bij hem komt alles zo naturel over", zei Henry eerder.

Meer nieuws
   
09:14
09:14
Davy Klaassen onthult waar hij komend seizoen hoopt te voetballen
5
   
09:00
09:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
7
   
08:56
08:56
Woerts meldt definitief akkoord Van Persie en Heerenveen; wachten op witte rook
6
   
08:03
08:03
V/d Vaart zou duo aanstellen voor opvolging Arne Slot; Afellay enthousiast
20
   
08:00
08:00
Wie is de Italiaanse idealist die mogelijk de nieuwe trainer wordt van Ajax?
4
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (19)

 
Tuskii
 
35
9 april 2020 om 09:58
Tja niet verwonderlijk op dat moment, Henry speelde toen de hele PL aan diggelen. Wat een beest was dat zeg
 
bpreal
 
19
9 april 2020 om 10:09
Kan me nog de Henry in zijn laatste jaar herinneren uit bij ons. Wat speelde hij magistraal zeg! Hij straalde ook een bepaalde aura en maakte ons compleet af in zijn eentje, ik wist niet naar wat ik keek!
 
bf1994
 
5
9 april 2020 om 13:10
Heb je het over de 2-6? Dat deed henry toch totaal niet in zijn eentje. En was ook niet de beste speler op het veld toen
 
TheMagician
 
5
9 april 2020 om 13:46
Denk dat hij de 0-1 bedoelt tegen Arsenal in 2006. Kwartfinale van de Champions League. Maakte een geweldige solo goal. Daar deed hij het wel praktisch in zijn eentje. Maar bon, nu ik zijn reactie herlees twijfel ik nu ook wel of hij niet de 2-6 bedoelde.
 
bf1994
 
3
9 april 2020 om 13:49
Oh, staat niet bij welke teamDus ging ik er van uit zijn kaatste jaar in europa
 
ElPhenomeno
 
18
9 april 2020 om 10:28
Op zich niet zo gek want Henry was toen een van de aller beste spelers van de wereld in die tijd. Samen met Zidane en Ronaldinho de beste spelers tussen 2003 en 2007. Daarna kwam het Messi en Ronaldo tijdperk.
 
LuisValle
 
22
9 april 2020 om 10:45
En je vergeet kaka ook nog
 
ElPhenomeno
 
21
9 april 2020 om 11:02
Die kwam inderdaad ook nog. Maar meer vanaf 2006 tm 2009. Vond hem bij Real helaas niet meer de speler van weleer.
 
Jackieboy10
 
3
9 april 2020 om 12:03
Ik vond Kaka een kortere periode echt goed. Bij Real is het toch een stukje minder geweest namelijk.
 
consy
 
9
9 april 2020 om 11:01
Kaka zat zeker ook op dat niveau in die periode, wat die man allemaal liet zien was van ongekende schoonheid.
 
Jackieboy10
 
13
9 april 2020 om 12:09
Henry, wat een geweldige speler was dat zeg! Gleed over het veld met de elegantie van een gazelle en was zo ontzettend goed. Samen met Bergkamp voor mij de beste speler in de historie van Arsenal, al is Henry qua goals natuurlijk ruimschoots de beste. Af en toe kijk ik nog highlights terug en dan verbaasd het mij telkens weer dat Henry eigenlijk erg compleet was. Zijn snelheid en afronding schieten natuurlijk altijd eerder te binnen, maar als je zijn vrije trappen kijkt zie je ook pareltjes. Enige wat hij nauwelijks deed was koppen. Ik herinner mij nog dat Wenger een keer heeft gezegd dat Henry een hele goede kopper was, maar dat hij het niet prettig/leuk vond. Toch bijzonder.
 
TheMagician
 
6
9 april 2020 om 14:05
Ben te jong om Henry live in zijn prime gezien te hebben. Heb natuurlijk wel al ruimschoots talloze video`s bekeken en wat bij mij opviel is de absolute arrogantie/zelfzekerheid bij de viering van zijn goals. Hij scoort dan bijvoorbeeld een geweldig doelpunt en hij liep erna al joggend met zo`n blik van: `ik ben de beste voetballer ter wereld, jullie kunnen me niet stoppen`. Heerlijk. Zelfs de beste centrale verdedigers in de PL zoals Ferdinand, Carragher en Terry hebben al gezegd dat ze `slapeloze nachten` hadden van Henry en dat er mensen oprecht bang waren om tegen hem te spelen. Zo`n presence had hij.
 
NielsGeerligs
 
3
9 april 2020 om 12:45
Henry was buitencategorie! En hij heeft eindelijk een opvolger. Mbappe..alhoewel ik alle jeugdigen onder ons nu al kan vertellen dat hij niet zo goed zal worden als Henry.
 
Jackieboy10
 
6
9 april 2020 om 13:33
Dat is natuurlijk giswerk en valt vooraf niet te zeggen. Mbappe doet het op jonge leeftijd wel beter dan Henry deed, het is alleen de vraag of hij daarin nog kan groeien en dat kan blijven vasthouden. Maar ongeacht evenaren, ik zie ontzettend veel gelijkenissen in Mbappe en Henry qua speelstijl. Beide hebben die gazelle achtige sprint met lange benen, lijken beiden een versnelling in een versnelling te hebben als het ware, hebben redelijk dezelfde bouw en zijn beide ijskoud voor de goal. Bij sommige goals van Mbappe zie je bijna Henry zijn trademark: vanaf links met rechts de bal over de grond in de hoek krullen.
 
Bon Jovi
 
6
9 april 2020 om 17:06
Dat zeg je uit nostalgie. Zie ik vaak op dit forum. Ik groeide ook op met Henry maar als we objectief kijken is Mbappe op zijn 20ste echt 2 klassen beter dan Henry op die leeftijd, dus ja. Het is bezt mogelijk dat Mbappe beter wordt, al weten we dat niet. Zijn nadeel is natuurlijk dat hij zakelijker is dan de veel sierlijkere Henry, wat eigenlijk niet zou mogen meespelen in de beoordeling op pure kwaliteit maar dat wel vaak doet.
 
MRSAMOSA
 
3
9 april 2020 om 13:25
Henry wat een speler was dat, ik vond alles geweldig aan hem. Zijn manier van rennen met zoveel snelheid vond ik altijd zo mooi om te zien! Vind het nog altijd jammer voor hem dat het niet gelukt is bij Monaco als coach, al weet ik niet of dat helemaal aan hem lag.
 
Joga_Bonito10
 
3
9 april 2020 om 19:30
Henry is voor mij de beste spits na il fenomeno. Hij had ook alles, zeer compleet. Identieke speelstijl als Mbappé. Wel moet ik zeggen dat ik Henry eleganter vind. Ik durf wel te stellen iets betere balbehandeling dan Mbappe. Mbappe imponeert mij echt vooral door zijn snelheid en schot.