Lionel Messi kan vanavond in La Céramica indrukwekkend record breken
Dinsdag, 2 april 2019 om 19:36

Aan de goede reeks van Villarreal, vier officiële zeges op rij, kwam zaterdagavond een einde. Celta de Vigo was met 3-2 te sterk voor de nummer zeventien van LaLiga. Barcelona hoopt dat de zegereeks van de voorbije weken voorlopig nog niet ten einde is: stadsgenoot Espanyol (2-0) was afgelopen zaterdag het zevende opeenvolgende slachtoffer van de ploeg van Ernesto Valverde. Opta blikt vooruit op de krachtmeting in het Estadio de la Cerámica, dinsdagavond vanaf 21.30 uur.

O Barcelona heeft niet één van zijn laatste negentien duels in LaLiga met Villarreal verloren: veertien zeges, vijf remises. In elk van de drie voorgaande onderlinge ontmoetingen waren de Catalanen echter als verliezer van het veld gestapt.

O Geen enkele andere club won in de geschiedenis van LaLiga vaker van Villarreal dan Barcelona: 21 keer, evenveel als Real Madrid.

O Barcelona heeft al zeventien opeenvolgende duels in LaLiga niet verloren: veertien zeges, drie remises. Dat is de beste, huidige reeks van welke club dan ook in de top vijf competities van Europa.

O Lionel Messi kan uitgroeien tot de voetballer met de meeste overwinningen in de geschiedenis van LaLiga. De teller van de aanvaller van Barcelona staat nu op 334 zeges, evenveel als voormalig Real Madrid-keeper Iker Casillas.

O Villarreal staat na 29 speeldagen in het seizoen 2018/19 op evenveel punten: 29. Van de laatste negen clubs die op het allerhoogste niveau in Spanje in exact dezelfde situatie verkeerden, degradeerde uiteindelijk alleen Osasuna, in 2013/14.

O Lionel Messi was in elk van zijn laatste vijf competitiewedstrijden tegen Villarreal bij minimaal één doelpunt betrokken: een assist, vijf treffers.

O Niemand maakte in LaLiga meer doelpunten tegen Villarreal dan Lionel Messi: dertien, evenveel als voormalig Real Madrid-aanvaller Cristiano Ronaldo.

O Ernesto Valverde is de trainer die in de geschiedenis van LaLiga de meeste overwinningen op Villarreal boekte: tien, één meer dan Joaquin Caparrós en twee meer dan Unai Emery.

O Toko Ekambi was in zijn laatste vijf duels in LaLiga voor eigen publiek goed voor vier treffers. De aanvaller van Villarreal was in de acht voorgaande thuiswedstrijden echter niet tot scoren gekomen.

O Villarreal-trainer Javier Calleja verloor elk van zijn drie ontmoetingen met Barcelona in competitieverband, met een doelsaldo van 1-9.

Meer nieuws
   
15:55
15:55
'Mark van Bommel en Marc Overmars gaan vertrekken bij Royal Antwerp'
0
   
15:24
15:24
Salah en Klopp krijgen het aan de stok op frustrerende middag voor Liverpool
41
   
15:00
15:00
Live meepraten in de Premier League: Manchester United - Burnley
0
   
15:00
15:00
Waar zijn de spelers van het bekerwinnende FC Groningen in 2015 gebleven?
5
   
15:00
15:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (6)

 
JohanLeo
 
10
2 april 2019 om 05:44
Dat zou weer een prachtig record zijn op de palmares van Messi! Reken maar dat hij dat record wil pakken in zijn eeuwige strijd met die ándere beste speler van de wereld Chris Ronaldo!
 
ÖnderAydogdu
 
5
2 april 2019 om 12:50
Er zou echt een ongelofelijk wonder moeten gebeuren wil Messi dit record niet pakken.
 
Support19
 
0
2 april 2019 om 20:26
Ik vroeg me af hoe het kwam dat beide clubs 'pas ' 21 keer van villareal hebben gewonnen sinds 1928. Nooit geweten dat villareal pas sinds 1998 in laliga acteert.
 
Sanderr
 
0
2 april 2019 om 20:36
Messi begint op de bank helaas. Wel logisch opzich keertje rust in aanloop naar de CL ook weer.