Lionel Messi verwacht zware pot tegen Oranje: 'WK was al zwaar, maar nu...'
Zondag, 4 december 2022 om 00:12

Lionel Messi was zaterdagavond van groot belang voor zijn Argentinië in de achtste finalewedstrijd tegen Australië (2-1 overwinning). La Pulga nam de openingstreffer voor zijn rekening en maakte zo zijn eerste treffer in de knock-outfase van een WK. In de kwartfinale wacht nu het Nederlands elftal en Messi zegt uit te kijken naar die krachtmeting.

Messi, die tegen Australië zijn duizendste officiële wedstrijd afwerkte, denkt een zware kluif aan Oranje te gaan hebben. "Zij spelen heel goed, ze gaat het ons niet makkelijk maken", laat Messi weten tegenover TyC Sports. "Het is een zware tegenstander, die over uitstekende spelers beschikt. Zij staan in de kwartfinale van het WK. Ik weet dat ze het ons moeilijk kunnen maken. Het WK was al zwaar, maar nu we in de kwartfinale staan zal dat nog meer het geval zijn."

Ook bondscoach Lionel Scaloni sprak zich uit over de aanstaande ontmoeting. "Het maakt me trots dat ik het mag opnemen tegen Van Gaal", liet hij weten op de persconferentie na afloop van het duel met Australië. "Hij was al een grootheid toen ik nog speelde bij Deportivo La Coruña en hij heeft veel belangrijke dingen gedaan voor het voetbal", stelt Scaloni lovend. "Het zal een hele mooie wedstrijd worden tussen twee historische landen."

Het zal zeker niet de eerste keer zijn dat beide ploegen elkaar tegenkomen op een WK. Tijdens de mondiale eindronde in 2014 troffen de teams elkaar in de halve finale. Zowel Nederland, dat toen ook getraind werd door Van Gaal, als Argentinië kwam toen niet tot scoren. Uiteindelijk namen de Zuid-Amerikanen de strafschoppen beter. Op het WK van 1998 in Frankrijk stonden de landen tegenover elkaar in de kwartfinale. Toen won Nederland wél (2-1), mede door een historische treffer van Dennis Bergkamp.

Meer nieuws
   
14:53
14:53
'Ik had Van Dijk en De Vrij als teamgenoten, maar Sandler is het meest compleet'
4
   
14:30
14:30
Test jouw kennis over de Champions League en win maar liefst 25.000 euro!
0
   
14:24
14:24
VZ Kort: FC Den Bosch presenteert nieuwe hoofdtrainer
77
   
14:17
14:17
'Potter en Pusic bovenaan de lijst om Arne Slot op te volgen bij Feyenoord'
42
   
13:54
13:54
Ajax maakt werk van komst Chivu als assistent en doet Roemeen enorme belofte
15
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (78)

 
Abe Korneev
 
89
4 december 2022 om 00:19
Logisch, elk land heeft het moeilijk tegen Oranje! Zijn ze niet gewend 532… Alle zuurpruimen kunnen bakzeil halen. Nederland gaat Wereldkampioen worden voor van Gaal!
 
Nick_148
 
44
4 december 2022 om 02:45
Zuurpruimen.. Mag je niet benoemen dat het voetbal triest is? Voetbal is ook entertainment dacht ik. Voor winsten en prijzen kun je ook de beurs of verkiezingen gaan volgen ergens.
 
Shahubsie
 
122
4 december 2022 om 03:01
Gelukkig is entertainment subjectief. Ik ben gisteren erg geëntertaind, met een verhoogde hartslag gekeken tot aan de 9de minuut, heb gejuicht voor het doelpunt van Depay. Daarna lekker de rust in gegaan en het eten klaar gemaakt om nog in de tweede helft met samen geknepen billen de rest van de wedstrijd te zien totdat de 3-1 viel. Waar ik ook blij van werd was de invalbeurt van Xavi. Niet dat het spectaculair was, maar dát het er was.Dus, zoals je ziet, heeft Louis me gisteren ontzettend geëntertaind
 
Hendrik123
 
27
4 december 2022 om 07:30
@Nick Je mag het wel benoemen, maar het voegt niks toe. Dat zegt vaak iets hoe iemand in het leven staat. Je kunt het ook positief belichten. Voor iedereen leuker. Ik vond het een leuke wedstrijd gisterenavond en het resultaat kon niet positiever. Daarnaast heb ik behoorlijk wat voetballende acties gezien die verre van triest waren, dus wat dat betreft vind ik zuurpruimen wel een goede benaming.
 
Vernon
 
19
4 december 2022 om 08:15
Nick Dat mag. En hij mag je dan een zuurpruim vinden. Gisteren zagen we voor de wedstrijd veel mensen die alleen zaten te zeuren over hoe slecht het was. Puur herkauwende wat de eerste drie wedstrijden waren. En roepen dat we gingen verliezen. Dat vind ik idd zuurpruimen. Vooral ook omdat je 7 punten hebt gepakt, waar Duitsland, Belgie en veel anderen erg blij mij waren geweest.
 
NeeNeeSticker
 
8
4 december 2022 om 10:00
Waren de eerste drie wedstrijden gewoon slecht dat was deze niet. Soms wat saai maar tactisch een technisch gewoond echt wel goed. Tuurlijk geniet ik nog meer van sprankelender en aanvallender voetbal maar al met al een puik prestatie van Oranje!
 
 
24
4 december 2022 om 06:04
Nederland is nog nooit wereld kampioen geworden . Ook nu worden ze geen wereld kampioen natuurlijk. Een Spanje, Brazilië of Frankrijk gaat Nederland nooit van zijn leven verslaan .
 
Isco24
 
73
4 december 2022 om 08:17
Net zoals Kameroen, Japan otlf Zwitserland nooit van die landen zou winnen..
 
Vernon
 
10
4 december 2022 om 09:15
Tribuneklant Waar komt toch die rotsvaste overtuiging vandaan? Ik ga er voor het gemak even van uit dat je vaak voetbal kijkt. Dan zie je opdit toernooi (Arg Saudi, Japan Duitsland, Japan Spanje, etc etc) maar ook verder in het verleden werkelijk overal verrassende resultaten. Griekenland dat ooit met een flutploeg EK werd, bijvoorbeeld. Nederland dat onlangs nog de vloer aan veegde met Belgie, toen heel verrassend. Italie dat het hele WK niet haalt. Nederland heeft niet lang geleden gewoon nog van Frankrijk gewonnen. Frankrijk heeft tegen kleine ploegen vaak niet gewonnen. Spanje verliest van Japan. Al die negativiteit is echt niet nodig. Wij zullen geen favoriet zijn tegen toplanden. Maar winnen kan en gebeurt heel vaak toch.
 
2022
 
5
4 december 2022 om 09:42
Japan wint met geluk van Duitsland en Saudi met geluk van Argentinie, vervolgens verliest Spanje van Japan wanneer ze al geplaatst zijn en Brazilie hetzelfde. Met geluk kunnen we winnen van Argentinie, Brazilie, Spanje of Frankrijk. Maar deze tegenstanders waarvan ik Argentinie de minste vind gaan niet naief tegen ons voetballen zoals de USA. De meeste van ons zijn de wedstrijd tegen Ecuador vergeten, maar die hadden we gewoon moeten verliezen.
 
D.Pranjic
 
6
4 december 2022 om 10:36
Ja en heb je gister Argentinië nog zien spelen? Die krijgen laatste minuten zelfs de 2 2 nog tegen. Maar als jij zo zeker weet dat we niet verder komen. Ga je tijdens de wedstrijd toch lekker even een dutje doen. Nep supporters als jou zijn we liever kwijt dan rijk.
 
TheDoc
 
2
4 december 2022 om 10:39
Ik hoop oprecht van niet. Het zou een schande zijn om met dit laffe afbraakvoetbal kampioen te worden.
 
toss
 
34
4 december 2022 om 00:21
Als Nederland deze lijn doortrekt dan winnen we deze match.Het zou ook zomaar een wedstrijdje zoals 8 jaar geleden kunnen worden. Weinig kansen, gesloten pot. Ik denk/ hoop echter dat NL deze lijn nu door kan zetten.Argentinie vind ik wispelturig en lijkt goede met slechte periodes in de wedstrijd af te wisselen.Messi ook (nog) niet in grote vorm.
 
MrKrillin
 
3
4 december 2022 om 10:04
Ik ben niet onder de indruk van Argentinië. Zie ze daarom er uitvliegen. Zie Oranje alleen moeite krijgen tegen Portugal en Frankrijk. Rest niet.
 
saimen
 
5
4 december 2022 om 12:15
Dus Brazilië in de halve finale wordt geen probleem?
 
Michel_73
 
2
4 december 2022 om 12:49
geen probleem lijkt me overdreven, maar zo goed is Brazilië niet hè, finale Nederland-Frankrijk....kleine kans dat Frankrijk dat niet redt, maar je weet het nooit
 
Shiraz
 
0
4 december 2022 om 13:44
Messi niet in grote vorm? Jij hebt die pot tegen Australië blijkbaar niet gekeken. Zelf gescoord, hele team weggedribbeld en zijn teamgenoten (vooral Lautaro) 3/4/5 keer een 100% kans gegeven. Als die een beetje afmaker zijn, wint Argentinië 4-1 ipv 2-1 en praten we allemaal anders. Het wordt een taaie pot. Die Argentijnen gaan overal voor en winnen bijna elk duel. Als het vizier van de aanvallers ook nog op scherp staat, heeft Nederland wel een probleem. Nederland moet trouwens hopen dat Lisandro Martinez er niet in staat. Die Otamendi blijft soms een ware prutser. Wat die soms allemaal wel niet doet, blijft een vraagteken.
 
JurgenSeekles903
 
0
5 december 2022 om 20:37
Hij heeft 2 keer goe demand weggezet en wat rondgedribbeld vaak leuk maar zonder resultaat
 
Guaporta
 
48
4 december 2022 om 00:23
Vier woorden en ben het al niet met hem eens. Blijkbaar "spelen zij heel goed"... Nou, dat heb ik anders nog niet gezien. De vleugelverdedigers bieden te weinig diepgang, het middenveld is uit balans en de aanvallers creëren te weinig gevaar. De Argentijnen lijken hun beste vorm ook nog niet gevonden te hebben, maar zijn op dit moment al verder dan het Nederlands elftal.
 
yamiown
 
94
4 december 2022 om 00:32
Veel balbezit en goed spelen staan niet aan elkaar gelijk. Nederland staat organisatorisch enorm sterk. De enige grote kansen die we in 360 minuten hebben weggegeven zijn de gelijkmaker van Ecuador en de kans van Pulisic vandaag. Anders alleen zondagschoten en die goal die vandaag per ongeluk valt. Daarentegen hebben we best veel kansen gemist tegen bijv. Qatar en Senegal, terwijl ook in de tweede helft vandaag de wedstrijd eerder beslist moest zijn.
 
Guaporta
 
69
4 december 2022 om 00:40
Met alle respect voor de tegenstanders, maar kom nou... Senegal zonder Sadio Mané, Qatar en een moegestreden Verenigde Staten, dat zijn toch geen tegenstanders van formaat? Vijf verdedigers tegen dat soort aanvallers en dan weinig kansen weggeven is echt geen prestatie van wereldformaat, dat is simpelweg het niveau wat we minimaal mogen verwachten. Kijk, je zal me niet horen pleiten dat de Argentijnse ploeg echt mijlenver voor ligt op Oranje. Maar we overdrijven nu echt wat we tot nu toe hebben gepresteerd in Qatar.
 
PSV.1913
 
48
4 december 2022 om 00:47
Maar zo'n lijstje kan je ook maken over Argentinië natuurlijk. Wat zij hebben laten zien ben ik ook niet van onder de indruk. Ik zeg ook niet dat Nederland een topteam is, maar dat is Argentinië ook niet. Ze horen wat mij betreft niet in het rijtje toplanden waar Frankrijk en Brazilië wél bij horen. Schat het op 50/50.
 
SoldierBoy
 
58
4 december 2022 om 00:52
Guaporta, vond je de tegenstanders van Argentinië wel denderend dan? Ze verliezen van Saudi-Arabië. Eigenlijk zou ik hier al moeten stoppen. Ze winnen nipt van Australië. Is dat een betere ploeg dan Senegal? Ik vind de Argentijnen echt geen onoverwinnelijke indruk achterlaten en ik denk dat we tegen de Argentijnen onze beste pot dit WK gaan spelen. Zij willen aanvallen en wij willen hen lokken, want daar ligt onze kracht. Heerlijk man, met reactief resultaatvoetbal wereldkampioen worden!
 
La Bombonera
 
25
4 december 2022 om 00:53
@PSV.1913, Ach sinds Scaloni trainer is heeft Argentinië 5x tegen Brazilië gespeeld en 2x verloren, 1x gelijk en 2x gewonnen, waaronder de Copa finale. De laatste drie wedstrijden waren 2x winst en 1x gelijk. Dus qua resultaten doet Argentinië zeker niet onder tegen Brazilië
 
hansdekoning
 
46
4 december 2022 om 00:55
Nederland werd compleet weggespeeld door Ecuador, weet niet welke wedstrijd jij hebt gekeken. Nederland is ook alles behalve overtuigend.
 
yamiown
 
11
4 december 2022 om 01:01
Middenveld en aanval werden inderdaad weggespeeld door Ecuador, maar het is nou niet dat Ecuador veel kansen heeft gehad. Een goede goal, een zondagschot op de lat en een schot waar Noppert goed antwoord op had.
 
Soccerfan_1
 
14
4 december 2022 om 05:47
Best veel kansen gemist? We hebben amper een kans gecreëerd in de groepsfase
 
2022
 
1
4 december 2022 om 09:52
Gezien de kansen en afgekeurde doelpunten hadden ze ruim kunnen winnen van Saudi en Australie en ze zullen de deur ook niet wagenwijd openzetten zoals die Amerikanen. Ik verwacht een tactisch schaakspel.
 
consy
 
25
4 december 2022 om 03:04
Alle doelpunten kwamen van onze backs af vandaag en dat probeer je dan nog steeds negatief in te kleuren vanwege "geen diepgang". Heel bijzonder, je zal vast een zware avond gaan krijgen wanneer Oranje heeft gewonnen van Argentinië. Dat gaat overigens ook gewoon gebeuren, een speler als Acuna zal zwaar in de problemen komen tegenover Dumfries.
 
Vernon
 
5
4 december 2022 om 08:18
Guaporta Prima dat je het niet met hem eens bent, maar met alle respect kunnen we de mening van Messi wellicht iets meer gezag geven dan die van een gemiddelde internetter. Dat het bij nl beter kan klopt. Maar we hebben ook gewoon 3 keer gewonnen en 1 gelijk. De vleugelverdedigers waren gisteren juist goed.
 
 
8
4 december 2022 om 08:19
De kritiek op de vleugelverdedigers is na de laatste wedstrijd wel vreemd ?? Dat het nog steeds geen sambavoetbal is ben ik wel met je eens, maar goed, we zijn achterin sterk en voorin minder dus vanaf deze fase snap ik dat wel.
 
HakimZiyach22
 
27
4 december 2022 om 00:27
Moeilijk om per 3 dagen een topniveau aan te tikken. Vind dat Argentinië het nog goed heeft gedaan vandaag. Stabiel spel en door een geluksgoal nog 1/2 momentjes van paniek. Omgekeerd ook meerdere kansen verpest. Ben benieuwd hoe van Gaal Messi wil bestrijden, eigenlijk kan dat niet goed gaan. Want ene di Maria loopt ook nog rond. Om hem tegen Blind te laten duelleren is ook geen pretje haha. Ik vermaak me sowieso wel, kan niet wachten.
 
La Bombonera
 
27
4 december 2022 om 00:36
Ik denk dat Argentinië er vooral een heel fysiek duel van gaat maken, waarbij de slag op het middenveld belangrijk gaat worden. En daar heeft Argentinië naar mijn mening toch echt een voordeel. Zeker als Enzo wat verder naar voren gaat spelen en Paredes erbij komt in plaats van MacAllister. Als je dan de slag op het middenveld wint en Nederland moet de lange bal gaan spelen win je die ook met Ota en Cuti tegen Depay en Gakpo. Dan heb je op de flanken met Molina en Di Maria, twee van de snelste spelers tegen Blind en op de andere kant een uitwijkende bewegelijk Alvarez en Acuña die qua fysiek niet onder doet tegen Dumfries.
 
HakimZiyach22
 
15
4 december 2022 om 01:03
Ja ik hoop ook dat Enzo wat meer op 8 gaat spelen, je laat een groot deel van z'n kwaliteiten liggen vanaf 6. Is altijd in beweging en in staat om de laatste pass te geven. Die moet Oranje zeker in de gaten houden. Ik neem aan dat Scaloni een lagere lijn hanteert dan de vorige wedstrijden, mede door de snelheid van Depay en Gakpo. In de lucht zijn ze inderdaad kansloos. Vooral breedte wordt belangrijk, met Gonzalez was het helemaal gevaarlijk geweest, maar goed. Zeker aan de kant van Blind ligt ruimte zat.
 
ericvanloo
 
5
4 december 2022 om 01:43
La Bombonera Ik vond Mac Allister vandaag met Alvarez echt de beste, Messi buiten beschouwing gelaten, verwacht ook dat hij gaat spelen voor Paredes, ik verwacht hem wel erbij in de 2e helft.
 
NeeNeeSticker
 
0
4 december 2022 om 10:09
Di Maria is overschat, die vangt de verdediging wel op. Messi is niet overschat, ik vermoed dat Van Gaal De Roon vast op Messi zet.
 
OlafHoogland
 
95
4 december 2022 om 00:28
Laten we vooral hopen dat Scaloni Lisandro Martinez weer op de bank houdt. Die is in staat om net als Mascherano in 2014 zijn anus nog uit scheuren om een doelpunt van Oranje te voorkomen. Die andere verdedigers zie ik ons wel langskomen.
 
spursfan1882
 
2
4 december 2022 om 01:27
Romero niet vergeten.
 
KokkieAFCA0341
 
21
4 december 2022 om 01:43
Als bondscoach ben je naar mijn idee ongeschikt als je Martinez op de bank houdt, in z'n invalbeurt liet ie met gemak zien 1 van de betere te zijn achterin
 
Shiraz
 
0
4 december 2022 om 13:46
De beste achterin zelfs. Romero en Otamendi centraal oogt echt heel instabiel. Alsof het elk moment mis kan gaan. Lisandro daarentegen is echt een stabiele slager.
 
MR_United
 
17
4 december 2022 om 00:34
De eerste echte krachtmeting voor beide landen dit toernooi. Nederland speelt geen goed spel, maar heeft nog niet verloren. Argentinie vond ik vanavond ook niet heel bijzonder, en verloren wel hun openingswedstrijd tegen Saudi-Arabie. Het is zeker niet onmogelijk om hier te winnen, alleen moet de creativiteit voorin echt beter. Vandaag ging het de tweede helft beter, alleen Bergwijn maakt echt niets af. Ik zou graag Depay met Gakpo zien, met daarachter Berghuis of Xavi op 10. Xavi had vandaag in zijn korte tijdsbestek toch een paar goede passjes, ipv het eeuwige gepingel van Bergwijn. Achterin stond vandaag gewoon goed, zelfs Blind had een goede wedstrijd. Ben benieuwd naar vrijdag.
 
Sander555
 
16
4 december 2022 om 08:52
Grappig hoe Blind nog steeds bekritiseert wordt na een goal en assist en xavi bejubeld terwijl hij 50 procent balverlies had
 
rubentje13
 
4
4 december 2022 om 09:15
Omdat ie ook gewoon matig speelde weer. Wordt er steeds kinderlijk eenvoudig uitgelopen, heft vaak buitenspel op. Leuk een goal en assist, maar hij doet niet waarvoor hij op t veld staat.
 
MR_United
 
0
4 december 2022 om 11:24
@Sander Logisch omdat Blind al lange tijd staat te k*tten, ondanks dat ie deze wedstrijd belangrijk was. Xavi is 19 en doet het goed bij PSV, maar mensen hebben er nog geen verwachtingen bij.
 
Sirius
 
7
4 december 2022 om 00:58
In 2014 hadden we Robben, nu hebben we eigenlijk geen enkele aanvaller die ook maar in de buurt komt van dat kaliber. Anderzijds vind ik dit Argentinie wel een stuk minder dan het Argentinie van 2014. Hoe dan ook ben ik wel bang voor een nederlaag als Argentinie op komt dagen. Die hebben meerdere spelers die een wedstrijd kunnen beslissen op een hoog niveau. Oranje heeft er eigenlijk maar 1 en die is totaal nog niet de oude (memphis).
 
MR_United
 
17
4 december 2022 om 01:07
Niet alleen Robben, ook Van Persie was een aanvaller van de buitencategorie. Nu hebben we aanvallend niemand van dat kaliber idd. Soms droom ik weleens weg bij de gedachte aan een voorhoede en middenveld van 2010/2014, met de verdediging van nu (alleen Van Bronckhorst ipv Blind dan). Dan zou je serieus een topfavoriet zijn. Argentinie is zeker beduidend minder dan in 2014, ook grotendeels omdat Messi voorheen buitenaards goed was, nu is ie `gewoon` goed.. hij wordt oud en het beste is er vanaf, maar hij blijft altijd gevaarlijk. Toch, als ik Argentinie vanavond ook weer zag, is het echt niet onmogelijk. Veel zal afhangen van hoe doeltreffend onze aanvallers die dag zijn.
 
Piet Baum
 
20
4 december 2022 om 01:35
Van Persie was dat toernooi niet zo best
 
MR_United
 
6
4 december 2022 om 01:59
Niet zo best? De wedstrijd tegen Spanje gemist? ??
 
barcalover123
 
27
4 december 2022 om 02:31
Mr_united buiten dat doelpunt tegen Spanje was Robin toch niet heel bijzonder verder?
 
Real_Amsterdam
 
28
4 december 2022 om 03:12
Van persie is bij NL op eindtoernooien nooit echt best geweest
 
skittleboef96
 
1
4 december 2022 om 06:22
@barcalover123 "buiten dat doelpunt tegen Spanje" Haha, hij scoorde 2x tegen Spanje en schoot ook nog op de lat. Zonder twijfel de beste wedstrijd van Van Persie in het oranjeshirt. Ik weet niet of of we zonder hem voor de ommekeer konden zorgen na de 1-0 van Spanje, want Spanje was compleet de weg kwijt na de 1-1.
 
Douwe Dabbert
 
11
4 december 2022 om 09:14
"Zonder twijfel de beste wedstrijd van Van Persie in het oranjeshirt."Dat klopt maar ook de enige. RvP heeft werkelijk waar op geen enkel toernooi indruk gemaakt.Van Marwijk durfde hem niet te wisselen waarschijnlijk door hun akkefietje bij Feyenoord, van Gaal heeft hem 1x ruim voor tijd gewisseld op het wk en dat viel niet best. Huntelaar maakte even later de penalty tegen Mexico.Van Persie was een geweldige speler maar hij liet het zien in clubverband en niet in het nationaal team..
 
fcdc1
 
8
4 december 2022 om 10:21
En Van Persie werd gewisseld tegen Argentinië waardoor in de beslissende strafschop reeks notabe Ron Vlaar de verantwoordelijkheid op zich moest nemen om die eerste strafschop te nemen, waar waren de grote jongens?Heel dat toernooi had Van Persie te maken met een dubbele dekking want iedere tegenstander was bang voor zijn kwaliteiten, daardoor kregen de andere ook meer ruimte om te voetballen
 
Douwe Dabbert
 
4
4 december 2022 om 11:15
"waar waren de grote jongens?" Sneijder mist zijn penalty ook. Van Persie werd gewisseld omdat hij totaal niet in de wedstrijd zat en dat had niets met dubbele dekking te maken. Eerlijk is eerlijk, Robben was die wedstrijd ook bar slecht.. Wat imo in die wedstrijd niet goed gedaan is, is dat van Gaal de wedstrijd aanvangt met 2 niet fitte spelers. De Jong en BMI, beide worden gewisseld, RvP wordt dan ook nog gewisseld (terecht) zodat van Gaal geen wissels meer overheeft om Krul in te brengen voor de strafschoppenserie. Uiteraard zijn strafschoppen een loterij dus het is niet te zeggen hoe het anders zou zijn verlopen maar m.i is dat de grootste fout van die wedstrijd geweest..
 
SocioFan1
 
11
4 december 2022 om 01:26
Ja en toen had je ook geen wereld defensie als nu dus ja. En idd Argentinie is niet zoals toen. Er is kans, fifty fifty. In van Gaal we trust! ??
 
Sirius
 
14
4 december 2022 om 01:50
Mua, Van Gaal heeft vooralsnog geen positief effect op het resultaat gehad. De tactiek werkt overduidelijk niet en als collectief gaat het ook niet bepaald goed. Echter heeft de loting niet tegengezeten evenals het wedstrijdverloop. Tactisch is dit Oranje echt los zand.
 
Soccerfan_1
 
23
4 december 2022 om 05:52
Tactisch heeft van gaal gister USA totaal overklast. Dat het niet om aan te gluren is ok maar gister hebben ze precies gedaan wat ze moesten doen om USA uit hun doen te laten raken. Die konden niet in hun spel komen.
 
Sander555
 
5
4 december 2022 om 08:55
Wat kijk jij sirius? Usa is tactisch overklast terwijl van Gaal zei dat het meeste niet goed ging
 
KingB
 
3
4 december 2022 om 09:43
De tactiek werkt niet? We hebben geen oefenwedstrijden kunnen spelen. Van Gaal heeft hiervoor de poule wedstrijden gebruikt. Tuurlijk belachelijk om met 5 verdedigers te spelen tegen Qatar, maar hij was puur aan het voorbereiden op de knock out. En gister hebben we er al de vruchten van geplukt.
 
SocioFan1
 
0
4 december 2022 om 19:52
Haha ik moest ook even lachen dat ie zegt dat de tactiek overduidelijk niet werkt haha. Dan snap je echt weinig van voetbal met alle respect voor Sirius uiteraard. Zou zeggen kijk even het vi filmpje van Pieter terug. Dan weet je genoeg.
 
FabianHuizBaazMarten
 
30
4 december 2022 om 01:55
Nederland knalt Argentinië eruit. De wingbacks zijn vandaag geactiveerd. Memphis is vandaag geactiveerd. Verdediging werd de 2e wedstrijd geactiveerd. Tegen Argentinië wordt het middenveld geactiveerd. Het wordt 4-1 voor nederland. ????????????????????
 
kamal1
 
17
4 december 2022 om 02:40
En toen ging je wekker af hahaha ??????????
 
mvbfan
 
14
4 december 2022 om 02:59
Depay gearriveerd? Pff, wat een egotripper is dat zeg, niet normaal. Hij denkt dat hij Messi is. Zijn goal werd de bal wel op een presenteerblaadje gelegd. Verders, alle onmogelijke ballen vanuit onmogelijke hoeken toch nog proberen voor eigen succes.
 
ajaxmind
 
4
4 december 2022 om 04:02
Laten we dan hopen dat Messi denkt dat hij Depay is..
 
Pieterpost
 
11
4 december 2022 om 05:25
Wat een afgunst weer. Die goal schiet hij gewoon onberispelijk hard binnen en is zo’n beetje de beste goal van dit WK. Dat het daarna minder werd kwam vooral door wedstrijdritme.
 
Soccerfan_1
 
12
4 december 2022 om 05:54
Egoïstisch gedrag heeft niets met wedstrijd ritme te maken. Hij kan gewoon wederom een bal afleggen om een 2-0 binnen te laten schieten. Maar het is Depay hè dus nog even kappen en draaien en nog een keer kappen want Depay wil het liefst zelf op doel schieten.
 
Shiraz
 
0
4 december 2022 om 13:50
Goeie goal, maar de beste van dit WK? Het is ook niet ‘zo een beetje’ de beste goal van het WK. Los van dat het teamspel voorafgaand aan die goal echt geniaal was, zijn er minimaal 5 betere goals dit wk. Lobje van Aboubakar, halve omhaal van Richarlison, Mexico vrije trap tegen Saudi, Messi’s goal tegen Mexico, Iran zn goal tegen Wales, Gavi’s buitenkantje rechts tegen Costa Rica. Zo kan ik nog wel doorgaan. We moeten ook weer niet overdrijven he.
 
Partyboooi
 
3
4 december 2022 om 07:31
Een herhaling van 98 zou fantastisch zijn! Ik herinner me nog goed die wedstrijd, begonnen uitstekend, kwamen daarna in de problemen. En oa door slimmigheidje van vd Sar werd het 10 tegen 10, waarna Oranje weer terug kwam in de wedstrijd en Bergkamp zijn wondergoal maakte. Zo'n wedstrijd wordt het sowieso niet, maar als Oranje "lelijk " wint, who cares?
 
Ger123
 
6
4 december 2022 om 07:41
Je staat te voetballen tegen amerika waar praat je over. En zelfs tegen amerika was het niet om aan te gluren ronduit slecht. Stond een voetballer in van VVV bij die Amerikanen. Die Argentijnen hadden een 100x betere tegenstander was gewoon een mooie pot zowel van Argentinië of Australië ze krijgen op hun klote. En die de Jong is helemaal een drama die zakt echt door het ijs stelt niks voor.
 
Stefanvan der Windt
 
17
4 december 2022 om 07:53
Argentinië die bijna moest verlengen tegen Australië en verloor tegen Saudi-Arabië. Mexico speelde heel zwak dit toernooi. Dus alles wat we over NL zeggen, geldt ook zeker voor Argentinië.
 
barryballs
 
9
4 december 2022 om 08:56
Welk land is wel aan te gluren dan? Zo'n beetje elk land heeft matige potten gehad, België, Argentinië, Spanje, Duitsland, Engeland etc. Hebben allemaal tegen mindere tegenstanders dramatische potten ertussen zitten.
 
NeeNeeSticker
 
0
4 december 2022 om 10:15
Mijn koninkrijk voor een Bergkamp, wat was die goed in '98!
 
Woenselaar
 
0
4 december 2022 om 14:07
Als je maar negatief kan zijn he, heb je de hele aanval die de 1-0 inluidde gezien? "Niet om aan te gluren" haha
 
Ger123
 
0
4 december 2022 om 19:10
Heb jij het gezien? Wat een ruimte kregen ze, een verdediging van lik me reet. We zien het vrijdag wel.
 
DinamoM
 
3
4 december 2022 om 09:59
Messi weer met een dertien in een dozijnreactie zoals we gewend zijn van hem. Reacties als deze kan je gewoon copy/pasten naar elke tegenstander. Fantastische speler, maar zo weinig inhoud.
 
Schveenman
 
1
4 december 2022 om 10:06
Het zal in balbezit nog wel wat beter moeten. Maar dat onderkennen ze zelf ook. Ik begin wat positiever te worden. Zeker weten kans tegen argentinie. Wie moet/gaat messi afstoppen? F de jong?
 
Ger123
 
0
4 december 2022 om 19:12
De jong? Als je blaast valt hij om.
 
Kalou2005
 
1
4 december 2022 om 11:26
De Argentijnen zullen niet onder de indruk zijn van ons, maar dat zijn wij ook niet van Argentinië. Daarbij zullen ze wellicht al lichtelijk denken aan een volgende wedstrijd die hoogstwaarschijnlijk tegen aartsrivaal Brazilië zal zijn. Het wordt een zware pot en laten we ook met het oog op het verdere verloop van het toernooi hopen dat een de Jong geen 2e gele kaart pakt na die domme kaart van gisteren. Argentinië is in mijn ogen de minste van alle toplanden en écht te pakken. Op Messi na een inspiratieloos elftal met een tamelijk ongebalanceerde defensie.