'Little Iniesta' geniet: 'We kunnen dit seizoen de Premier League winnen'
Zaterdag, 29 juli 2017 om 09:15

Aankomend seizoen moet het seizoen worden van Harry Winks. De 21-jarige middenvelder signeerde in februari een nieuw contract tot medio 2022, nadat hij eerder in het seizoen was doorgebroken bij Tottenham Hotspur. Mauricio Pochettino heeft een rotsvast vertrouwen in Winks en noemt hem achter de schermen zelfs Little Iniesta, verzekeren de Engelse media. "Dat is nieuws voor me. Mij is dat niet verteld", lacht Winks.

"Ik zou het wel leuk vinden. Het is geen slechte bijnaam", voegt de jongeling daaraan toe. "Ik zit nog niet op dat niveau, maar ik verwerk graag aspecten van verschillende spelers in mijn spel. Iniesta is absoluut het type speler waartegen ik opkijk. Ik zou graag delen van zijn speelstijl overnemen." Winks deelt niet alleen zijn speelstijl met Iniesta, maar ook een gedeelte van zijn achtergrond. De jeugdinternational heeft immers een Spaanse moeder en ook zijn grootouders komen uit Spanje. In theorie zou hij dus naast Iniesta kunnen staan op het middenveld van Spanje, maar dat ziet Winks niet gebeuren. "Ik heb een band met Spanje, maar ik zie mezelf als Engels en ik wil voor Engeland interlands spelen. Ik leer Spaans, maar ik ben niet erg goed, nee."

Winks is afkomstig uit de jeugdopleiding van Tottenham en debuteerde in augustus 2016 in de Premier League. Het was geen eenmalig optreden: Winks maakte vrijwel iedere wedstrijd minuten, totdat hij in april een enkelblessure opliep bij een tackle aan Stephen Ward. Winks gleed de dug-out van Burnley in en moest zelfs zuurstof toegediend krijgen. De middenvelder noemt het de zwaarste tijd uit zijn carrière tot dusver. "Het ging goed en ik kreeg kansen", vertelt Winks, die 21 competitieduels speelde, waarvan 18 als invaller. "Er stonden grote wedstrijden op het programma, zoals de halve finale van de FA Cup en de Noord-Londense derby, net toen ik erbij kwam."

In de oefenduels met Paris Saint-Germain (2-4 zege) en AS Roma (2-3 nederlaag) kwam Winks de afgelopen week in actie. In het duel met Roma was hij goed voor een doelpunt. Het voetballen gaat nog niet als vanouds. "Ik voel nog steeds veel pijn en stijfheid, maar dat hoort bij een enkelblessure. Ik moet erdoorheen en hopelijk verdwijnt het in de komende maanden. Ik kan in ieder geval weer spelen." Winks zegt het voetbal gemist te hebben in de kleine vier maanden van zijn absentie. "Als je weer op het veld staat, besef je hoe erg je ervoor leeft en ervan geniet."

De jeugdexponent is blij met de kansen die hij krijgt. Winks mag zichzelf gelukkig prijzen, weet hij. "Dit is waar je van droomt als een jonge speler uit de jeugdopleiding, want het is algemeen bekend dat het moeilijk is voor jonge spelers om kansen te krijgen. De trainer bewijst dat als je hard werkt, toewijding toont en de juiste mentaliteit hebt, je een kans krijgt", geeft hij aan. Ondertussen bereidt Winks zich met Tottenham voor op de oefenwedstrijd tegen Manchester City van zaterdagnacht. Volgens de middenvelder heeft zijn ploeg de potentie om City, en alle andere titelconcurrenten, volgend seizoen voor te blijven in de Premier League.

Afgelopen seizoen eindigde Tottenham in de competitie als tweede, achter landskampioen Chelsea. Dit seizoen moet het beter. "Ja, we willen een prijs pakken. We zijn goed genoeg om elk jaar een prijs te pakken. We hebben spelers van wereldklasse, zoals Harry Kane, Moussa Dembélé, Dele Alli en Christian Eriksen. Als iedere speler zich wil blijven verbeteren, zie ik niet in waarom we geen extra stap zouden kunnen zetten en kampioen kunnen worden." Op zaterdag 5 augustus wacht nog een vriendschappelijk duel met Juventus op Wembley, waarna de competitie op zondag 13 augustus begint met een uitwedstrijd tegen Newcastle United.

Meer nieuws
   
15:18
15:18
Feyenoord plukt nieuwe hoofd jeugdopleiding weg bij Rangers
2
   
14:55
14:55
Van 't Schip wordt geen 'Head of Coaching' en praat met Ajax over andere rol
16
   
14:24
14:24
Marca beweert: Dick Schreuder op poleposition voor opvolging Arne Slot
40
   
14:00
14:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
22
   
13:33
13:33
Man United heeft twee spelers op het oog als partner van Lisandro Martínez
21
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (15)

 
LennaertCFC
 
6
29 juli 2017 om 09:36
Niet dus. Denk dat Spurs het moeilijk gaat krijgen in het nieuwe stadion
 
Ajacxied
 
6
29 juli 2017 om 09:42
Natuurlijk kan het, ze waren ijzersterk vorig seizoen en alleen door een absurd presterend Chelsea wonnen ze de titel afgelopen seizoen niet, maar Wembley gaat ze absoluut niet helpen nee dit seizoen (daar spelen ze de thuiswedstrijden toch?), vorig seizoen kregen ze er helemaal niks voor elkaar. Laten we alleen niet te erg lachen, het seizoen daarna speelt Chelsea ook niet thuis ivm verbouwing van Stamford Bridge als ik me niet vergis. Aan de andere kant, de Spurs waren veel afhankelijker van hun thuisvorm dan Chelsea, dus dat biedt alvast wat hoop
 
Vontasia
 
19
29 juli 2017 om 09:43
Hoe klein is kleine Iniesta dan wel niet?
 
maurootje
 
1
29 juli 2017 om 09:43
Alleen harry kane en eriksen zijn van (dichtbij) wereldtop. Alli en dembele totaal niet. Zeg dan Vertongen&Alderweireld ofz
 
MGMV
 
19
29 juli 2017 om 10:24
Persoonlijk vind ik Moussa Dembele best onderschat en echt een geweldenaar. Is bizar sterk, heeft een geweldige techniek, goede passing en kan goed box-to-box spelen. Heeft ook een kiezelhard schot, wat hij (naar mijn mening) nog te weinig gebruikt, maar dat komt meer door zijn controlerende positie. Hij is vaak echt een heerser op het middenveld.
 
Kowalski
 
2
29 juli 2017 om 12:37
Alli en Dembele niet!?
 
maurootje
 
2
29 juli 2017 om 12:45
Zijn jij vind ze ABSOLUTE wereldtop? Prima, ieder zn mening
 
XaviHernandez_
 
3
29 juli 2017 om 13:16
Dan kijk jij te weinig naar Tottenham. Dembele is absoluut de beste man van Tottenham. Hij laat jongens als Eriksen en Kane excelleren. Het is jammer dat hij blessure gevoelig is, maar zelfs dan is hij nog de beste PL speler op die positie.
 
MGMV
 
0
29 juli 2017 om 20:07
@maurootje, je zegt zelf dat Kane en Eriksen van (dichtbij) wereldtop zijn. Da's ook niet direct "absolute" wereldtop, maar wel zeker toppers op hun positie en daar reken ik Dembele zeker ook onder. Dat je dan Alli en Dembele als 'totaal niet' rekent qua niveau, doe je hun zeker tekort mee. Maar dan heb ik inderdaad een hele andere mening als jou, of je kijkt te weinig naar Tottenham.
 
corleonevito
 
0
29 juli 2017 om 13:25
Vertonghen is een gevalletje david luiz is normaal matig maar door hun partners worden hun zwakheden niet gezien.
 
TheRoscoe
 
4
29 juli 2017 om 09:54
Denk dat ze even mogen kalmeren over Winks. Vind hem zelf een talent die niet in het bijzonder opvalt, maar wordt vergeleken met Iniesta. Doet me denken aan toen Ryan Mason, die ook niks bijzonders deed, de hype van de maand was en werd vergeleken met de beste spelers in Europa. Over de kansen van Tottenham, we zien wel. Ze hebben een goede basiself, maar moeten hopen dat ze geen blessures krijgen. Verder zijn ze minder bereid om geld uit te geven aan spelers vergeleken met de rest van de Premier League en iedereen om hun heen versterkt zich. Enorm. Ik kan het in ieder geval niet voorspellen.
 
vastreke
 
0
29 juli 2017 om 10:47
Nou om winks al te vergelijken met iniesta vind ik persoonlijk al veel te vroeg En naar het gehele team van de spurs ben ik wel erg benieuwd doen al een paar jaar prima mee Dus geef ze een goede kans komend seizoen
 
El Donostiarra
 
0
29 juli 2017 om 12:08
Het zou eens mooi zijn voor Tottenham dat ze kampioen gaan worden. Er zijn nagenoeg nog 5 ploegen die zeker niet onderdoen dan Tottenham of die zitten nog wat hoger dan het niveau van hun. Ik denk dat nogal redelijk moeilijk gaat worden, maar altijd leuk dat ze die intentie hebben.
 
devilskid
 
2
29 juli 2017 om 13:30
De vloek van wembley voor de spurs. Vorig jaar geen wedstrijd gewonnen in de cl. Dat beloofd voor de competitie.
 
ParkLane
 
0
29 juli 2017 om 15:51
Oké. Ik ben vorig jaar toch echt naar Spurs - CSKA geweest op Wembley en die wedstrijd werd toch echt gewonnen. Ging weliswaar nergens meer over, maar toch...