'Liverpool betaalt nog deze maand dertig miljoen euro voor Turks wonderkind'
Zaterdag, 5 januari 2019 om 18:44

Liverpool wil nog deze maand de komst van Abdulkadir Omur afronden, zo melden Engelse media zaterdagavond. De negentienjarige middenvelder van Trabzonspor wordt als een van de grootste talenten van Turkije gezien en staat al geruime tijd in de belangstelling van zowel Liverpool als Manchester City. De interesse van the Citizens is de reden dat de koploper van de Premier League al deze maand wil toeslaan.

Omur, die wordt omschreven als a Trabzonspor wonderkid, wordt op Anfield gezien als de opvolger van Adam Lallana op lange termijn. Jürgen Klopp zou al geruime tijd de verrichtingen van de Turkse tiener in de gaten houden. De middenvelder maakte in januari 2016 zijn officiële debuut in de hoofdmacht van Trabzonspor en brak uiteindelijk afgelopen seizoen door. Ook deze voetbaljaargang is hij een van de smaakmakers in het team van Unal Karaman.

Meer: Sprookjeseinde raakt verder uit zicht voor Klopp na zeperd in Merseyside Derby | Zelfs Peter Bosz krijgt vraag over transferperikelen Arne Slot: ‘Laat mij...’

Trabzonspor hanteert een vraagprijs van ongeveer dertig miljoen euro en daar zou Liverpool welwillend tegenover staan. De Turkse club zou de middenvelder het liefst tot de zomer willen behouden. Liverpool gaat daar alleen mee akkoord als Lallana deze maand niet vertrekt, al dan niet op huurbasis, en dat is ook vooralsnog niet de intentie van Klopp. De manager wil in principe niet meer spelers kwijt, ook al is de Engels international blessuregevoelig.

Liverpool is bezig aan een uitstekend seizoen en doet nog op drie fronten mee. De Merseyside-club heeft als koploper een voorsprong van vier punten op titelverdediger Manchester City, staat in de achtste finales van de Champions League tegenover Bayern München en speelt maandagavond in de FA Cup tegen Wolverhampton Wanderers.

Meer nieuws
   
19:24
19:24
Manchester City sprankelt niet, maar houdt maximale druk op Arsenal
0
   
19:08
19:08
Marco Bizot gooit EK-kansen te grabbel met gruwelijke blunder
2
   
19:00
19:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
16
   
18:34
18:34
NAC Breda zet met moeizame zege op Jong PSV grote stap richting play-offs
0
   
18:33
18:33
Vitesse heeft positief puntenaantal na eerste Eredivisie-thuiszege van het jaar
14
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (11)

 
BJK-Q7
 
15
5 januari 2019 om 18:50
Abdulkadir heeft echt veel talent, maar dit zou niet de juiste stap voor hem zijn. Hij moet gewoon ergens naartoe gaan waar hij basis kan spelen en dat kan liverpool hem niet garanderen. Benfica is al een lange tijd achter abdulkadir, maar trabzonspor wilt hem niet kwijtraken. 30 miljoen zou trabzonspor wel echt goed helpen aangezien ze een krappe budget hebben.
 
FikretÇelik
 
1
5 januari 2019 om 18:53
Voor dezelfde positie als Keita en Fabinho (voor de bank dus). Milner, Wijnaldum, Henderson zijn de basisspelers. Lanalla is de volgende in de pikorde. Oxlade is ook weer terug. Wat mij betreft weer een overbodige aankoop voor het middenveld.
 
bobbydibarbosa
 
0
5 januari 2019 om 19:12
Ik verwacht dat dit lallana zijn laatste jaar is, en dat brexit middenveld bewijst gewoon niet goed samen te staan. Fabinho kun je bij de eerste 11 rekenen. Eigenlijk is op het middenveld alleen Wijnaldum als steunpilaar bestempelen.
 
Clutch
 
9
5 januari 2019 om 19:09
Waarom wordt hij een middenvelder genoemd? Hii speelt op rechtsbuiten, op de positie van Salah dus en qua speelstijl lijkt het ook een beetje daarop. Ik weet overigens niet of dit de juiste stap is op dit moment. Hij begint net te spelen.
 
wanneer34e
 
6
5 januari 2019 om 19:13
30 miljoen voor een speler van trabzon, das niet verkeerd. Corrigeer mij als ik t fout heb hoor, maar volgens mij hebben de traditionele top3 nog nooit zon bedrag geincasseerd voor een speler.
 
Clutch
 
1
5 januari 2019 om 19:49
Hoogste uitgaande transfer ooit was Cenk Tosun begin dit jaar voor 22 miljoen euro, exclusief premies. Ik denk dat er voor Abdulkadir ongeveer hetzelfde betaald zal worden, die 30 miljoen is dus waarschijnlijk inclusief bonussen.
 
wanneer34e
 
3
5 januari 2019 om 21:04
Ja zoiets staat me nog vaagjes bij. Maar das besiktas. En hier hebben we t over trabzon, voor de opkomst van basaksehir toch de 4e club van turkije(toch?) vind het knap dat ze zoveel krijgen. Krijgt feyenoord niet eens voorelkaar in nederland.. Geen disrespect naar feyenoord toe, gewoon een constatering.
 
Clutch
 
4
5 januari 2019 om 23:32
Trabzonspor is nog steeds een top 4 club, de opkomst van Basaksehir verandert daar niks aan. Ik moet nog maar zien of het echt 30 miljoen is, Abdulkadir is een heel groot talent maar hij heeft zich tot nu toe alleen laten zien in de Turkse competitie. Cengiz Under ging voor 15 miljoen weg na een heel goed jaar bij een titelkandidaat.
 
VVVDion
 
0
6 januari 2019 om 03:35
“Zo melden Engelse media”. Daily mirror meldt dit, wat ongeveer gelijk staat aan onzin. Zet dit lekker in de wandelgangen, Voetbalzone.
 
TheMagician
 
0
6 januari 2019 om 16:41
Abdulkadir heeft het zelf net nog de interesse bevestigd, dus neen. Dit hoort niet in de wandelgangen.