'Liverpool-deal in vergevorderd stadium: Konaté op weg naar Anfield'
Maandag, 29 maart 2021 om 09:28

Liverpool werkt achter de schermen hard aan de komst van RB Leipzig-verdediger Ibrahima Konaté. Volgens The Athletic bevindt de deal zich in de afrondende fase. Wanneer alles volgens plan verloopt, sluit de 21-jarige Frans jeugdinternational komende zomer aan bij het team van manager Jürgen Klopp. Er zijn echter meer kapers op de kust voor Konaté, die voor een afkoopsom van veertig miljoen euro is af te halen bij de nummer twee van de Bundesliga.

Liverpool wil zich versterken in verdedigend opzicht. Na het wegvallen van de zwaar geblesseerde Virgil van Dijk kreeg het team van Klopp te maken met meerdere defensieve problemen. Met oog op het nieuwe seizoen ligt de prioriteit van the Reds op het aantrekken van een verdediger en zodoende is Konaté in beeld gekomen. De rechtsbenige Franse mandekker werd opgeleid bij Sochaux en maakte op jonge leeftijd de overstap naar RB Leipzig. Hij brak daar als jong talent door in de hoofdmacht en kwam in het seizoen 2017/18 tot veertien basisplaatsen in de Bundesliga.

Dit seizoen kwam hij tot dusver weinig aan spelen toe namens Leipzig. Met vier basisplaatsen in de competitie maakt hij een tegenvallend seizoen door. Mede door blessureleed stond hij deze jaargang voor een groot deel aan de kant. Momenteel is Konaté met Jong Frankrijk actief op het EK Onder-21 in Hongarije. In de eerste groepswedstrijd tegen Rusland (2-1 winst) vormde hij het centrum van de achterhoede met Sevilla-verdediger Jules Koundé. Met een door Transfermarkt geschatte marktwaarde van 35 miljoen euro behoort hij tot de duurste spelers op het eindtoernooi.

De meest waardevolle spelers op het EK Onder-21 volgens Transfermarkt

Ibrahima Konaté behoort tot de spelers met de hoogste marktwaarde op het EK Onder-21.Lees artikel

Leipzig heeft geen haast met de verkoop van Konaté. De verdediger ligt immers tot aan de zomer van 2023 vast. Daarom is de verwachting dat onderhandelen over de transfersom geen zin heeft en Liverpool zal moeten voldoen aan de vraagprijs van veertig miljoen. Mocht het tot een deal komen, dan is Konaté de tweede centrumverdediger die Leipzig na dit seizoen verlaat. Eerder werd bekend dat Dayot Upamcano voor 42,5 mijoen euro aan Bayern München is verkocht. Met Josko Gvardiol (Dinamo Zagreb) en Mohamed Simakan (Strasbourg) trok Leipzig reeds twee nieuwe centrumverdedigers voor komend seizoen aan.

Meer nieuws
   
20:31
20:31
Prolongatie titel definitief uitgesloten voor Royal Antwerp na nieuwe nederlaag
0
   
20:30
20:30
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
4
   
20:16
20:16
Romano weet wie bijna zeker de eerste inkomende transfer van FC Barcelona wordt
1
   
20:00
20:00
Wie is de Italiaanse idealist die mogelijk de nieuwe trainer wordt van Ajax?
4
   
19:52
19:52
AS Roma mag blijven hopen op Champions League-ticket na remise tegen Napoli
2
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (43)

 
RJV92
 
7
29 maart 2021 om 09:46
Zou een goede aankoop zijn. Voor mijn gevoel staat deze jongen in de schaduw van Upamecano (en andere Franse CV's) en is hij daardoor wat minder bekend, maar echt een jongen met heel veel potentie in mijn ogen. En een CV erbij is broodnodig voor Liverpool
 
Football93
 
40
29 maart 2021 om 09:51
Deze heeft zelfs meer potentie dan Upamecano. Alleen jammer dat hij veel te maken kreeg met blessures de laatste tijd. Heeft een enorme snelheid en dat in combinatie met zijn fysiek. Heeft ook een goeie pass. Zal een goeie aankoop zijn van Liverpool.
 
Deenb
 
18
29 maart 2021 om 10:23
4/5 ? Nee, dit is echt broodnodig. Matip, Kabak, Gomez zijn niet goed genoeg. VVD met Konate zal het basis duo worden. Hierin zal veel gerouleerd worden met Kabak ( als de optie toe lichten ) en Gomez.
 
BlackMambaTR
 
7
29 maart 2021 om 11:08
Eens met Deenb. Er is geen grotere fan van Kabak bij Liverpool dan ik, maar bij een topclub zou het basis duo top en ervaren moeten zijn en daarachter 2 jonge honden die leren en later het stokje overnemen. Je mag niet je plannen maken op talenten als je voor de CL speelt. Zij moeten de ruimte hebben om terug val te hebben. Fergie was hier echt goed in. Vidic/rio met daarachter jones/smalling/evans. Ben je beter dan speel je ipv rio/vidic, maar zij droegen de druk niet de talenten
 
Grzegorz Krych
 
9
29 maart 2021 om 12:14
Matip en Gomez niet goed genoeg? Leuke grap man. Het enige waarop je Matip kan afrekenen is het feit dat hij geen 2 wedstrijden per week kan spelen aan een stuk. Gomez niet goed genoeg is al helemaal lachwekkend. Of waarom denk je dat Klopp geen Cv's heeft gehaald in de zomer?
 
Deenb
 
8
29 maart 2021 om 09:49
Lijkt me een goede transfer had hem graag naar Chelsea zien komen. Kabak en Konate zullen elkaar goed kunnen afwisselen.
 
BaronVonBorsig
 
4
29 maart 2021 om 18:12
Persoonlijk vind ik Konaté echt wel een flinke klasse beter dan Kabak. Kabak had natuurlijk behoorlijk wat brandhout om zich heen bin Schalke ‘04 maar zelf bracht hij ook maar weinig.
 
barcalover123
 
31
29 maart 2021 om 09:50
Zo hinderlijk dat Barca afgelopen jaren zo veel bullshit heeft gekocht waardoor je nu geen geld hebt. Eerst had je Upamecano kunnen halen voor 40 mil en nu deze jongen ook al. Hadden we van Lenglet, Umtiti, Couthino en Pjanic af kunnen komen dan had je dat geld gebruikt voor deze jongen. Verdediging zou meteen boost krijgen. Araujo - Pique - Konaté zou een hele goede verdediging zijn.
 
Viscaa
 
29
29 maart 2021 om 09:54
Daar ben ik het zeker mee eens. Wel wil ik even de kanttekening plaatsen dat Umtiti ook een groot talent was toen hij overkwam van Lyon. Als hij niet zoveel geblesseerd was geweest dan had hij zich uitstekend door kunnen ontwikkelen en had je samen met Pique en Araujo ook een prima verdediging gehad nu.
 
Meerholz
 
5
29 maart 2021 om 09:57
Ik snap echt niet dat Mingueza nooit genoemd word in deze stukken. Barca heeft geen verdedigers nodig voor de basis, want Araujo en mingueza samen zijn bizar goed op zo jonge leeftijd. Waarschijnlijk dan eric Garcia die nog komt die mooi kan banken, en todibo die van mij ook wel een nieuwe kans mag krijgen, zit barca toch al goed genoeg in de verdedigers?
 
Viscaa
 
0
29 maart 2021 om 11:02
@meerholz, Minqueza vind ik toch echt nog een stuk minder dan Araujo. Dit is wel zeker een groot talent voor de komende jaren. Garcia zou inderdaad een hele mooie toevoeging zijn, dus ik hoop oprecht dat hij komt. Todibo heeft het bij Benfica totaal niet laten zien en kon mij ook niet overtuigen bij Schalke, dus daar zou ik wel afscheid van nemen.
 
Viscaa
 
0
29 maart 2021 om 11:03
@desacreditar, Mbappe is natuurlijk wel van de buitencategorie, het mag geen verrassing zijn dat hij Mingueza voorbij liep, die mist namelijk snelheid en het is pas zijn 1e seizoen bij Barca A. Gezien de situatie waar Barcelona nu in zit en de manier waarop hij zich dit seizoen laat zien én reeds ontwikkeld heeft, denk ik echt dat het een potentiële wereldtopper is.
 
youpjansen
 
9
29 maart 2021 om 09:50
Beest van een verdediger! echter nog niet heel veel gespeeld in de hoofdmacht, rb leipzig doet wel echt leuke dingen op transfergebied, met het aantrekken van gvardiol en simakan hebben ze alweer 2 verdedigende talenten binnen en maken een hoop winst!
 
Garriesteas
 
10
29 maart 2021 om 09:55
Er zijn natuurlijk veel mensen met hun twijfels over Leipzig en de commercie achter de club. In Duitsland wordt de club helemaal gehaat, maar inmiddels begint de club zich wel te ontwikkelen tot (kopende) talentenfabriek. Grote clubs profiteren hier vrij gemakkelijk van, aangezien Leipzig hun talenten niet voor de absolute hoofdprijs wil verkopen. Je moet ook eerlijk zijn dat er voldoende grote clubs zijn, waar talenten geen kans krijgen. Bij Leipzig spelen ze aanvallend voetbal, krijgen jongeren een kans en als zij de club willen verlaten, mogen ze voor een mooi bod gaan. Nu verkopen ze weer 2 ijzersterke verdedigers aan de top van Europa. Toch mooi! En zelf ook gewoon prima presteren.
 
PSVGillingham
 
0
29 maart 2021 om 17:39
Hoe komt het dat Leipzig zijn talenten niet voor de absolute hoofdprijs wil verkopen?
 
BaronVonBorsig
 
0
29 maart 2021 om 21:20
Beide hebben clausules, anders was de prijs ook puur hoger geweest. Denk ook niet dat Leipzig zo blij is met deze prijs voor beide. Maar het volgende talent was vorige week alweer gecontracteerd (uit Frankrijk nogmaals) en ze plukken vast nog weer 2 of 3 spelers bij Salzburg vandaan. Die nieuwe Amerikaan daar vind ik het veel fijn.
 
arsenal890
 
2
29 maart 2021 om 10:05
Dit lijkt mij wel echt een toptransfer als dit daadwerkelijk gaat gebeuren. Ook stukken beter dan die kabak. Kabak was gehuurd met een optie tot koop dacht ik? Die zal dan niet definitief komen lijkt mij?
 
 
1
29 maart 2021 om 10:22
Prima aankoop, maar ik zou als speler zijnde nog even wachten. Liverpool staat op dit moment op Conference league tickets, ik vraag me af of je als grote talent dat mee kan op CL niveau, wilt spelen tegen de winnaar van de Play-Offs eredivisie... Daarnaast is kans ook groot dat Liverpool dit toernooi niet serieus gaat nemen, waardoor je mogelijk helemaal geen Europese potjes gaat spelen
 
real8madrid
 
4
29 maart 2021 om 10:29
Dit is toch puur liggen slapen, nee? Konate heeft een afkoopsom van 40 miljoen, Upa had een afkoopsom van 45 miljoen. Die tweede vind ik veel beter. Dat Liverpool zich nu voor Konate meldt (die ik nog steeds zeker het geld waard vind) wil toch enkel zeggen dat ze een maand geleden nog lagen te slapen toen Bayern Upa binnen haalde? Of ligt dat aan mij?
 
Veeodee
 
11
29 maart 2021 om 10:59
Mwa doen niet veel onder voor elkaar. Konate heeft pecht gehad met zijn blessures. Verder zijn ze aardig gelijkwaardig. Beide hebben ze fysiek en een hoge snelheid. Ik vind echter Konate de betere voetballer. Rustiger aan de ball en heeft een goede pass in de benen. Doen naar mijn mening dus niet veel onder voor elkaar. Wel is Konate 5 miljoen goedkoper en 1 jaar jonger. Dus zonerg zitten te slapen valt wel mee.
 
KEIZER!
 
1
29 maart 2021 om 15:28
Liverpool was ook in de race voor Upa. Alleen zijn er genoeg spelers die liever voor Bayern spelen dan voor Liverpool, om wat voor een reden dan ook.
 
real8madrid
 
0
29 maart 2021 om 15:45
Ook een goed punt. Nooit iets concreet zien passeren over verregaande interesse van Liverpool maar dat betekent niet dat die interesse er niet was inderdaad.
 
Tooke007
 
0
29 maart 2021 om 20:16
Wie zegt er dat ze lagen te slapen? Kan het mss gewoon niet zijn dat Upa naar Munchen wou en daarmee uit?
 
Busby
 
1
29 maart 2021 om 11:39
In potentie een heel goede speler maar heeft echt vaak last van blessures. In mijn ogen een redelijk grote risico, al valt 40mil mee naar de Engelse normen.
 
DerKaiser123
 
1
29 maart 2021 om 12:05
Toch wel een groot risico. 2 jaar lang nauwelijks gespeeld bij Red Bull. Al een tijdje fit maar toch krijgen ook spelers als Klostermann en Orban steeds de voorkeur van Nagelsmann.
 
TakeMeHome
 
1
29 maart 2021 om 12:47
Mocht dit waar zijn, dan ben ik werkelijk helemaal klaar met United!! Die hadden ze soort van interesse.. & nu schijnt de grootste rivaal hem binnen te gaan halen??!
 
Peev
 
0
29 maart 2021 om 12:48
Klopp mocht ook Perr Schuurs ophalen voor 25miljoen er gingen toen toch geruchten dat ze in Schuurs geinteresseerd waren?
 
GunneRo
 
0
29 maart 2021 om 13:02
Hij wordt pas in de zomer gehaald. Dus de blessures van Virgil en Gomez zijn niet zo relevant als hier doet vermoeden. Vraag is hoeveel speeltijd hij krijgt. Virgil is onomstreden, Gomez een Engels 'talent' (plusje achter zijn naam) en Kabak ontwikkelt zich goed. Daarnaast kan Williams de next-big-thing zijn. Hij zal bij Chelsea of Manu meer kans maken op een basisplaats. Of bij Arsenal...
 
arsenal890
 
0
29 maart 2021 om 13:48
Williams maakt weinig indruk en kabak is slechts gehuurd. Dat hij ergens anders meer kans maakt op een basisplek is duidelijk inderdaad. Hoop dat Arsenal hem kan halen! Dan heb je met gabriel, saliba en konate 3 goeie jonge verdedigers.
 
MichTheRed
 
1
29 maart 2021 om 13:16
Met deze transfer zou ik wel tevreden zijn voor mij moet die niet onder doen voor Upemecano. Het enige nadeel is dat die blessuregevoelig is en daar hebben we met Gomez en Matip al 2 van rondlopen.
 
KingBony
 
2
29 maart 2021 om 19:10
Wauw! Weer een speler vanuit de befaamde jeugdopleiding van FC Sochaux die het ver schopt! Heel gaaf om te zien dat een club met zo'n relatief klein budget, grote spelers en talenten groot gebracht heeft. Deze Konaté dus. Maar ook spelers als Jeremy Rousillon (in mindere mate) en Maxence Lacroix van Wolfsburg. In het verleden Ivan Perisic, Marcus Thuram, El-Hadji Diouf, de centrale verdediger Miranda (van Atletico en Inter) en Mathieu (die bij Barca zat). Volgens mij komt Bakambu er ook vandaan. In de zomer van 2019 verkochten ze nog Lucien Agoumé, toen aanvoerder van Frankrijk U17, voor 4.5 miljoen aan Internazionale. Echt een goed instituut dus!
 
Tooke007
 
1
29 maart 2021 om 20:19
Doe normaal joh Perisic ?????? die is geflopt daar en doorgebroken bij Roeselare in Belgie en erna naar Club Brugge.
 
KingBony
 
0
29 maart 2021 om 21:10
Ik zeg ook niks over de prestaties van de spelers. Ik heb het over de jeugdopleiding, en het identificeren van talent. Iedereen weet dat Perisic bij Brugge echt doorbrak en zodoende een transfer naar Dortmund verdiende.
 
RM1335
 
0
30 maart 2021 om 03:49
Volgens Leipzig is er in de verste verte geen deal, noch dat er één zit aan te komen. Konaté heeft ook nog een contract tot 2023 daar.