Liverpool-fans belonen Virgil van Dijk: 'Ik ben heel blij met deze prijs'
Woensdag, 12 september 2018 om 16:45

Virgil van Dijk is door de supporters van Liverpool gekozen tot beste speler van de maand augustus. De aanvoerder van het Nederlands elftal is in de verkiezing Mohamed Salah en Sadio Mané voorgebleven. Het is voor de eerste keer dat Van Dijk de Standard Chartered Player of the Month Award in ontvangst mag nemen sinds zijn transfer van Southampton naar the Reds.

Liverpool staat na vier speelrondes ongeslagen aan kop in de Premier League met twaalf punten. In de wedstrijden tegen West Ham United (4-0), Crystal Palace (0-2) en Brighton & Hove Albion (1-0) in augustus kreeg de ploeg van manager Jürgen Klopp geen doelpunt tegen.

Meer: Sprookjeseinde raakt verder uit zicht voor Klopp na zeperd in Merseyside Derby | Zelfs Peter Bosz krijgt vraag over transferperikelen Arne Slot: ‘Laat mij...’

"Ik wil iedereen die op mij heeft gestemd bedanken", reageert Van Dijk op de clubwebsite. "Ik ben blij met deze prijs, maar eigenlijk heeft iedere speler uit onze selectie de award wel verdiend. Iedereen doet het geweldig en dat zie je ook terug in de resultaten." Liverpool hervat de competitie na de interlandperiode aanstaande zaterdag met een uitwedstrijd tegen Tottenham Hotspur.

Door zijn goede prestaties in de Premier League werd Van Dijk in de Engelse media de afgelopen weken regelmatig geprezen. "Mensen trokken het aan hem bestede bedrag in twijfel, maar hij is tot dusverre iedere cent waard gebleken", zei oud-speler Phil Babb. "Hij heeft echt geholpen om van Anfield weer een vesting te maken. Ik geloof dat we sinds zijn komst in de competitie geen doelpunten thuis hebben tegen gekregen. Hij is gewoon een kolos: goed aan de bal en de baas in de lucht."

Meer nieuws
   
15:55
15:55
'Mark van Bommel en Marc Overmars gaan vertrekken bij Royal Antwerp'
8
   
15:24
15:24
Salah en Klopp krijgen het aan de stok op frustrerende middag voor Liverpool
48
   
15:00
15:00
Live meepraten in de Premier League: Manchester United - Burnley
1
   
15:00
15:00
Waar zijn de spelers van het bekerwinnende FC Groningen in 2015 gebleven?
5
   
15:00
15:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (12)

 
Delpay96
 
14
12 september 2018 om 16:59
Beest van een verdediger, hopelijk gaan we nog minimaal 10 jaar van hem genieten. Aanvoerder van Oranje en een absolute topspeler.
 
Ajaxsupporter
 
7
12 september 2018 om 17:00
Geweldige verdediger. Er waren nog wat twijfels toen Liverpool hem overnam voor zo’n enorm bedrag, maar hij heeft het waargemaakt.
 
DerbyCountyFC
 
11
12 september 2018 om 17:01
Virgil van Dijk doet het zo goed bij Liverpool. Jammer dat we dat niet echt zien bij Oranje. Ik heb het idee dat hij veel beter speelt in een 4-mans verdediging dan in een 3/5 mans verdediging. Alleen maar mooi voor hem dat hij deze prijs heeft gewonnen.
 
Gooner4
 
9
12 september 2018 om 17:21
Een 3 mans verdediging is ook waardeloos, zeker als je het niet gewend bent.
 
Jackieboy10
 
4
12 september 2018 om 18:03
Juventus is goed in zo'n systeem, verder weinig ploegen eigenlijk. Ik zou als Nederland zijnde ook gewoon weer teruggaan naar 433 met Van Dijk en De Ligt/De Vrij centraal.
 
FrankBollegraf
 
7
12 september 2018 om 17:59
De duurste verdediger internationaal aller tijden en Nederlands voetbalspeler ooit, onder die druk zouden wellicht velen aan onderdoor gegaan, niet Virgil die blijft fier overeind.Zo genieten als je ook de oude videobeelden van hem bij Groningen en Celtic ziet, op en top klassespeler.
 
falcao
 
4
12 september 2018 om 18:14
Zal zeker kwaliteit hebben. Toch ga je soms weer twijfelen na die goal van Giroud, die rare terugspeelbal op Allison en dat moment in de CL tegen City toen hij aan de zijlijn de bal verspeelde al dan niet na een overtreding.
 
KopiteRed
 
13
12 september 2018 om 18:26
Tegen Giroud mocht die inderdaad wat meer lichaamscontact op zoeken. Die bal op Alisson was gewoon goed (als Alisson niet denkt dat die Hazard is en die bal wegtrapt hoor je niemand erover) en dat met Sterling was een overtreding.
 
MGMV
 
8
12 september 2018 om 19:22
Zal zeker kwaliteit hebben? Da's een flink understatement. Hij houdt bijna eigenhandig die verdediging van Liverpool overeind (lichtelijk overdreven natuurlijk) Echte klasse speler die alles heeft wat een verdediger moet hebben. Z'n enige nadeel is dat hij - zo bleek ook uit die goal van Giroud en enigszins dat moment in CL (geen idee hoe je bij die terugspeelbal komt?) - wat laconiek ofwel gemakzuchtig is, maar die momenten zijn op een hand te tellen. Hoe hij bijvoorbeeld Mbappe afstopte in een 1 op 1 zondag was daarentegen bijvoorbeeld weer waanzinnig. Uitstekend gewacht op het juiste moment.
 
falcao
 
0
13 september 2018 om 12:55
Die terugspeelbal was dacht ik een beetje hard en teveel naar de zijkant gespeeld. Zag het op de Duitse televisie, daar had de commentator het in elk geval ook over een ietwat merkwaardige terugspeelbal.