Liverpool heeft nog twee targets na vijfde contractverlenging in korte tijd
Dinsdag, 24 augustus 2021 om 15:29

Andy Robertson heeft zich tot medio 2026 aan Liverpool verbonden, zo maakt de Engelse topclub via de officiële kanalen bekend. De 27-jarige vleugelverdediger had bij the Reds nog een contract tot 2024, maar heeft dus nu voor twee jaar bijgetekend. Na Virgil van Dijk, Alisson Becker, Fabinho en Trent Alexander-Arnold is Robertson de vijfde Liverpool-speler in korte tijd die zijn contract verlengt.

Volgens Engelse media moeten Jordan Henderson en Mohamed Salah spoedig volgen. Henderson ligt nog vast tot medio 2023 en gaat volgens The Athletic snel bijtekenen, terwijl ook het contract van Salah nog twee jaar doorloopt. Met Robertson is er nu in ieder geval reeds een akkoord bereikt over een nieuwe verbintenis. "Het is geen geheim dat ik gelukkig ben bij de club, aangezien ik me nog langer aan Liverpool verbonden heb", zegt Robertson op de website van Liverpool.

"Ik wil zo lang mogelijk bij de club blijven. Mijn familie en ik voelen ons hier op onze plek en ik ben blij dat deze reis verdergaat", geeft de vleugelverdediger te kennen. Liverpool telde in de zomer van 2017 negen miljoen euro neer om Robertson over te nemen van Hull City. De 48-voudig Schots international - die eerder voor Queen's Park en Dundee United speelde - kwam voorlopig tot 177 optredens voor Liverpool, met wie hij onder meer de Premier League en de Champions League wist te winnen.

Meer nieuws
   
20:31
20:31
Prolongatie titel definitief uitgesloten voor Royal Antwerp na nieuwe nederlaag
0
   
20:30
20:30
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
4
   
20:16
20:16
Romano weet wie bijna zeker de eerste inkomende transfer van FC Barcelona wordt
5
   
20:00
20:00
Wie is de Italiaanse idealist die mogelijk de nieuwe trainer wordt van Ajax?
4
   
19:52
19:52
AS Roma mag blijven hopen op Champions League-ticket na remise tegen Napoli
3
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (23)

 
HolLiv
 
2
24 augustus 2021 om 15:35
Weer een prima contractverlenging!
 
DanGr
 
2
24 augustus 2021 om 15:36
Ik verwacht dit seizoen niet al te veel van Liverpool. Ze hebben echt wel een kwaliteitsinjectie nodig om mee te doen om het kampioenschap. Henderson is te oud, die kan het niet meer bijbenen op het middenveld. En met aankopen als Konaté, Minamino en Grujic win je de oorlog ook niet. Had graag Saul zien komen en een goede spits. Op diverse Liverpool fora lees ik dat ze bezig zijn met Lewandowski. Ondanks zijn leeftijd zou dat een topaankoop zijn.
 
SashHaha
 
25
24 augustus 2021 om 15:44
Huh heb jij Henderson dit jaar in actie gezien? Ik merkte niet hij het niet bij kon benen. Liverpool krijgt juist een kwaliteitsinject met de terugkeer van Van Dijk, Matip en Gomez. Fabinho kan weer gewoon naar het middenveld, Thiago zit in zijn tweede jaar, Curtis Jones heeft klasse getoond en het doorbreken van Elliot is ook in gang gezet. De komst van Jota, die er iedere keer gewoon staat, lijkt Firmino ook weer wat meer te kunnen brengen. Ik denk dat Liverpool er heel goed voorstaat dit seizoen.
 
vanLeeuwen
 
20
24 augustus 2021 om 15:44
Nog zo'n grap, dat er wat vernieuwing mag komen op het middenveld, betekent niet meteen dat Henderson het bejaardentehuis in moet. Vorig jaar werd zijn aanwezigheid erg gemist op het middenveld. Hij kan nog minimaal 2 jaar mee op top niveau en dan zeggen dat Lewa wel een topaankoop is...
 
FrisianReds
 
8
24 augustus 2021 om 15:55
Konaté is een jonge talentvolle verdediger en zelfs aanvoerder van Jong-Frankrijk. Een prima aanvulling op de huidige verdedigers. Hij heeft in het voorseizoen al laten zien een ontzettend sterke verdediger te zijn. Dikke kans dat die zich in de basis speelt. Minamino en Grujic zijn geen aankopen. Die waren verhuurd. Grujic is al sinds 2016 eigendom van Liverpool. Henderson is btw 31. Dat is echt nog niet te oud voor dit niveau. Daarnaast is Harvey Elliot bij de ploeg gekomen. Eerder verhuurd en daar laten zien een uitstekende speler te zijn. Afgelopen week mocht die al in de basis starten. Kortom: ik deel je mening niet en ben best optimistisch. Ik zou er alleen nog wel graag een echt goede aanvaller bij zien. Met Jota, Salah, Mané en Firmino heb je met 4 eigenlijk te weinig toppers.
 
Schop1989
 
11
24 augustus 2021 om 17:04
Sinds wanneer is Minamino en Grujic een aankoop in 2021 en op welke fora zit je?
 
B_liv
 
2
24 augustus 2021 om 17:46
En dan is Grujic ook nog eens verkocht
 
MexicoLozano7
 
3
24 augustus 2021 om 15:37
Ben bang voor Robertson dat z'n basisplaats gezien is aangezien Tsmikas echt 2 klasses beter is dan Robertson zowel aanvallend als verdedigend.
 
vanLeeuwen
 
37
24 augustus 2021 om 15:40
Wat een grap, dat Tsmikas idd erg veel lijkt op Robbo en misschien wel in de buurt komt van zijn kwaliteiten is Robbo nog steeds minimaal 1 klasse beter, afgelopen 3 jaren bij 8plus doelpunten betrokken geweest.
 
TikkiTakkaToch
 
26
24 augustus 2021 om 16:01
Tsmikas mag vrij letterlijk de veters strikken van Robbo, die makkelijk tot de beste links-backs ter wereld kan worden gerekend. Sinds 18/19 heeft Robbo 30 assists in de PL....dat is slechts 3 minder als KDB...
 
Schop1989
 
5
24 augustus 2021 om 17:07
Tsmikas doet het lekker in de afgelopen 2 wedstrijden. 2 wedstrijden.... 2 wedstrijden
 
vanLeeuwen
 
1
24 augustus 2021 om 15:38
Geen transfers, maar gelukkig wel wat verlengingen, toch zou er op den duur toch wat verfrissing moeten komen, benieuwd hoe ze dat gaan aanpakken de komende jaren.
 
Rochester
 
3
24 augustus 2021 om 15:41
Robertson speelt toch al langer dan de zomer van 2019 voor Liverpool? Won in het seizoen 18-19 nog die CL met Liverpool.
 
vanLeeuwen
 
3
24 augustus 2021 om 15:45
zeker moet 2017 zijn
 
KEIZER!
 
2
24 augustus 2021 om 16:20
Mooi nu de rest nog. Ik verwacht tot nog 1 transfer van Liverpool in de voorhoede. Elliot, Keita, Jones vervangen de rol van Wijnaldum middenveld zit naar mijn mening wel snor met Milner, Hendo, Keita, Fabinho, Elliot, Jones, The Ox en Thiago. Mits er niet 3/4 tegelijk geblesseerd zijn komt het goed. Verwacht nog wel een speler uit de hoge hoed net zoals Jota vorig seizoen.
 
Schop1989
 
2
24 augustus 2021 om 17:11
Robertson was al nagenoeg bekend, Henderson de captain zal een veel grotere boost geven. Vorige wedstrijd weer uiterst sterk op het middenveld en echt de meest belangrijke man bij Liverpool. Hij lijmt het geheel aan elkaar, waardoor de sterspelers kunnen presteren.
 
TikkiTakkaToch
 
0
24 augustus 2021 om 17:49
Je vindt Hendo de meest belangrijke man bij Liverpool? Persoonlijk vind ik dat een vrij bizarre claim, ook zonder Hendo presteren sterspelers als Robbo, Allison, Salah om maar wat namen te noemen. Firmino al meerdere seizoenen dramatisch, met of zonder Hendo, TAA kwam terug van een blessure etc. Beetje vreemd om te beweren dat zonder Hendo sterspelers minder presteren, oftewel ze hebben het eigenlijk stiekem aan Hendo te danken, wat natuurlijk onzin is
 
PoetryInMotion
 
1
24 augustus 2021 om 18:35
Vorig seizoen het verschil met en zonder Hendo eens bekeken? Natuurlijk zijn Salah en Van Dijk ook twee hele belangrijke pionnen in 't elftal, maar door de leiderschapskwaliteiten en rust die Henderson op 't middenveld brengt (en niemand anders weet te brengen) kun je hem zeker bij de belangrijkste spelers rekenen. En misschien dus zelfs wel de belangrijkste.
 
TikkiTakkaToch
 
0
24 augustus 2021 om 19:44
Welnee joh, dit soort onmeetbare subjectieve "impact" gezwets is allesbehalve de feitelijke waarheid. Belangrijke speler hoor, terechte Captain, zichtbare passie voor de club, maar mensen gaan nu doodleuk hun mening weer als feit brengen. Bij letterlijk elk team denkbaar zijn volgens miljoenen voetbalfans de top goal scorer of top assister de belangrijkste spelers, maar bij alleen Liverpool zou het een CM zijn met nauwelijks assists???? Hendo is echt niet de belangrijkste speler van Liverpool, in al die jaren heeft hij hoeveel prijzen gewonnen zonder Salah, Fabinho Allison etc??? Toch veelzeggend dat Hendo, wiens impact het aller allergrootste zou zijn, z`n team niet 1 keer naar de CL finale heeft geleid pre 2017, maar dat bijvoorbeeld Mo Salah in letterlijk z`n eerste seizoen LFC naar de CL finale leide. Tamelijk absurd om dan Hendo boven oa hem te plaatsen qua impact, maar goed, alleen van dijk en henderson heb jij als favoriete (actieve) LFC spelers, dit verraad je vooringenomenheid natuurlijk wel
 
PoetryInMotion
 
0
24 augustus 2021 om 21:01
Ik heb eigenlijk het idee dat jij meningen als feiten verkondigt, ik zeg alleen dat het niet gek is dat je Henderson tot de belangrijkste spelers, en misschien dus wel de belangrijkste speler kan rekenen. Als jij Salah vindt, Van Dijk, Fabinho, ik kan het allemaal wel begrijpen. Het mooie aan dit team is dat ieder zijn eigen kwaliteiten heeft en het allemaal perfect in elkaar past. Henderson lijkt de lijm die 't allemaal bijeen houdt te zijn in de ogen van mij en Schop, niks mis mee en welonderbouwd toch? Wat betreft verschil in impact: er zit wel een verschil tussen Liverpool pre 2017 met alle Bentekes, Markovicen en Balotelli's van dien en het Liverpool erna he? Messi zou FC Sheriff ook niet even naar een Champions League finale schieten, hoe goed hij ook is.
 
Schop1989
 
0
25 augustus 2021 om 11:10
Feiten zoek je? Bekijk in het kampioensjaar en vorige seizoen eens hoe ze het deden zonder henderson en met henderson. Simpel met winst en verliespunten kun je dan zien dat ze het vooral in het kampioensjaar eigenlijk perfect deden en zonder hem het meeste verliespunten leden. Overtuigt zijn van iets wekt altijd iets op bij mensen die het niet zien of weten. Ik vind het niet gek dat jij `onzin`, `bizar`, `gezwets` gebruikt in je reactie. Onmeetbare subjectieve impact laat ook blijken hoe open jij staat voor psychologie. Heel moeilijk te meten inderdaad, maar het is en blijft een belangrijke factor om mee te nemen. Een Pep die voor de finale een motivational filmpje afspeelde bij Barca, de team rondo die Wolves elke wedstrijd doen, het publiek. Niet exact meetbare impact, maar nog steeds impact, dus geen gezwets. Leiderschap is ook zo`n ding. Pep is dan weer een mooi voorbeeld, die koopt nu ineens heel veel nationaal talent op om consistenter te worden. Als hij meer wil pieken of kwaliteit wil dan koopt hij wel de beste van de wereld, nee hij wil consistenter worden en dat doe je door een plateau te creã£â«ren van leiders en vaak nationale spelers. Allemaal psychologische effecten en gezwets