Liverpool komt met schrik vrij na wonderbaarlijke comeback van Salzburg
Woensdag, 2 oktober 2019 om 22:52

Liverpool is er ternauwernood in geslaagd om het tweede groepsduel in de Champions League winnend af te sluiten. De titelverdediger leek na 36 minuten op weg na een uiterst comfortabele zege, daar er op dat moment al een 3-0 voorsprong op het scorebord stond. Red Bull Salzburg knokte zich terug tot 3-3, maar zag Liverpool door een doelpunt van Mohamed Salah toch nog met 4-3 winnen.

Red Bull Salzburg, dat in de Champions League officieel FC Salzburg heet, begon spetterend aan de groepsfase van het miljardenbal met een 6-2 overwinning op Racing Genk, dankzij een hattrick van de pas negentienjarige Erling Braut Haland. Titelverdediger Liverpool kende met een 2-0 nederlaag op bezoek bij Napoli een tegenvallende start van de Champions League en was tegen de Oostenrijkers uit op revanche. Al binnen tien minuten stond de thuisploeg, met Georginio Wijnaldum en Virgil van Dijk in de basis, op Anfield op voorsprong. Sadio Mané ontving de bal van Andrew Robertson, passeerde Rasmus Kristensen, combineerde met Roberto Firmino en rondde beheerst af.

Al snel nam Liverpool verder afstand van Salzburg. Robertson zette de aanval zelf op, meldde zich in het strafschopgebied en ontving de bal van Trent Alexander-Arnold om van dichtbij de marge te verdubbelen. Nog voor rust leek Liverpool de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Salzburg-doelman Cican Stankovic bracht nog redding op een kopbal van Firmino, maar was kansloos op de rebound van Salah. Desondanks kwamen de bezoekers nog voor rust terug in de wedstrijd. Hwang Hee-chan ontving de bal in het strafschopgebied, stuurde Van Dijk het bos in met een formidabele kap en schoot raak.

De spanning kwam helemaal terug in de wedstrijd toen Salzburg tien minuten na rust ook de 3-2 op het scorebord bracht. Na een snelle vrije trap vond Hwang Hee-chan Takumi Minamino in het strafschopgebied, waarna de Japanner de aansluitingstreffer binnenschoot. Enkele minuten later kwamen de bezoekers zelfs op gelijke hoogte. Minamino fungeerde deze keer als aangever en vond tienersensatie Haland, die voor een leeg doel geen fout maakte en voor zijn achttiende (!) treffer van het seizoen tekende.

Liverpool moest de rug zien te rechten en slaagde er negen minuten na de gelijkmaker weer in om op voorsprong te komen. Een aanval van the Reds leek in eerste instantie te stranden, maar dankzij Fabinho kwam de bal terug richting het strafschopgebied. Firmino wist te verlengen met het hoofd, waardoor Salah vrijkwam in het strafschopgebied en de 4-3 kon aantekenen. Die klap konden de bezoekers uit Oostenrijk niet meer te boven komen, waardoor Liverpool zijn eerste zege boekten in dit Champions League-seizoen.

Meer nieuws
   
21:47
21:47
The Times weet welke rol Slot precies gaat krijgen binnen organisatie Liverpool
10
   
21:37
21:37
Late gelijkmaker van Leverkusen wekt grote woede: 'Het is een schande!'
1
   
21:05
21:05
Robin van Persie gaat in op vraag of hij ooit trainer van Feyenoord wordt
4
   
20:28
20:28
Ongekend: Leverkusen behoudt ongeslagen status door goal in minuut 97
29
   
20:15
20:15
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord ontwaakte
11
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (38)

 
SamirHammadi
 
40
2 oktober 2019 om 23:00
De oooo zooo geweldige van dijk zie ik nu toch al een aantal weken foutjes maken, hmmm..
 
PoetryInMotion
 
38
2 oktober 2019 om 23:16
Vandaag inderdaad gewoon slecht, maar dat zou ik nog als offday bestempelen. Tegen Napoli weliswaar ook een incidentele (grote) fout. Maar nog totaal geen reden om te twijfelen aan zijn wereldklasse lijkt me, toch?
 
SamirHammadi
 
16
2 oktober 2019 om 23:27
Wereldklasse? Moet je langer dan 1 seizoen op wereldniveau spelen, dus nee. Als hij nog zo’n jaar speelt als afgelopen seizoen, dan wel. Maar begin is dus niet zo goed
 
Joey91
 
35
2 oktober 2019 om 23:36
Hoe bedoel je 1 seizoen? Vergeet niet dat Van Dijk 2 CL finales heeft gespeeld met Liverpool waar hij dus al 2 jaar een van de absolute sterkhouders is en op wereldniveau speelt.
 
ThugVz
 
62
2 oktober 2019 om 23:37
Hebben we hier echt iemand gevonden die Van Dijk geen wereldtopper vind? Yikes...
 
TheWorld
 
10
2 oktober 2019 om 23:16
Blijft een topper maar toch geen gouden bal waard? Maakt hij toch duidelijk hier.
 
Ijsmuts
 
29
2 oktober 2019 om 23:28
Vind het zo’n onzin om dit eruit te pikken om je punt te maken. Alsof messi of ronaldo, die worden bewierookt om hun (spel en) goals niet een paar keer per jaar in kansrijke positie missen?
 
Daaninho
 
6
3 oktober 2019 om 03:08
Wat heeft Van Dijk vorig jaar allemaal gewonnen? Beste speler van de PL, beste speler van europa, de champions league en bijna kampioen. Wat heeft Messi gewonnen? Enkelt kampioenschap en gefaalt in de cl, idem dito voor Ronaldo. Als er 1 was die de Ballon D'or had mogen winnen was het Van Dijk wel.
 
Grzegorz Krych
 
9
2 oktober 2019 om 23:34
Nou, niemand zou'm willen wisselen hoor. Soms wordt er ook gewoon goed gespeeld door de aanvallende tegenstander he...
 
HenkJansmit
 
15
3 oktober 2019 om 00:07
Wat ben jij gretig zeg. Een type Derksen. Maakt de minste fout als verdediger. Heeft die jonge toch ook de lat zo hoog gezet, net als Messi. Moet die ook vrije trappen scoren.
 
Kevinvan Aarle
 
4
2 oktober 2019 om 23:00
Liverpool toch.. bijna de wedstrijd nog weggegeven..
 
lfc11
 
6
2 oktober 2019 om 23:00
Liverpool maakt het zich onnodig moeilijk vanavond. Werkelijk niks aan de hand, maar de gehele verdediging gaf niet thuis vanavond (in verdedigend opzicht) en dan sta je opeens 3-3. Gelukkig pak je alsnog de verdiende 3 belangrijke punten hier, maar toch even schrikken als je ziet hoe die doelpunten vallen van Salzburg. Gomez miste scherpte nu hij tweede keus is en dat was te zien. Sterk in de duels, maar positioneel matig en liet zich soms verrassen. Matip werd gemist achterin.
 
KopiteRed
 
41
2 oktober 2019 om 23:21
Lovren eerder opstellen dan Gomez hahahahaha het is toch meer dan ongelooflijk dat iemand zo’n mening kan hebben.
 
KopiteRed
 
14
2 oktober 2019 om 23:34
Je bedoelt de periode dat Gomez en van Dijk het nog beter deden dan Matip en van Dijk nu? Ze kregen amper een goal tegen en braken zelfs een bizar record van Chelsea. Joe Gomez heeft alles wat een verdediger moet hebben. Zo’n complete speler. Hij was wat off vandaag door een gebrek aan speelminuten maar is 35 klassen beter dan die ezel Lovren.
 
ckitsh
 
10
2 oktober 2019 om 23:09
Gomez mist echt wedstrijdritme. De aantal keren dat hij heeft gespeeld op rechts was hij ook al een stuk minder dan voor zijn blessure vorig seizoen. Voor Liverpool enorm geluk dat Matip echt een geweldige vorm heeft sinds februari/maart. Zonder twijfel top 5 CBs in de PL
 
tomboy
 
22
2 oktober 2019 om 23:01
Zeer interessante scouting daar bij Salzburg, afgelopen jaren veel talenten uit veel verschillende landen opgepikt, en het merendeel blijkt een succes te zijn.
 
Rondvaartboot
 
4
2 oktober 2019 om 23:55
Dan te bedenken dat Minamino niet goed genoeg bevonden werd door Feyenoord... Inmiddels 3 assists en een goal in de CL. Echt een geweldige voetballer. Zowel bij Japan, als Salzburg.
 
VoetbalFan28
 
7
2 oktober 2019 om 23:04
Ajax haal komend seizoen zo gauw mogelijk Haland op als de opvolger van Huntelaar, deze jongen blijft maar scoren voor Salzburg en het maakt hem niet uit tegen wie het is, is 1.91 meter lang waardoor hij dus zijn lengte ook mee heeft, heeft een scherp overzicht en kent tot nu toe nog geen vormdip waardoor zijn prijskaartje steeds maar hoger wordt naarmate hij elke wedstrijd maar zo blijft spelen dus snel zijn en gewoon een aantal miljoen erop inzetten want aan geld geen gebrek in Amsterdam!
 
Sammerens
 
34
2 oktober 2019 om 23:08
Waarom zou hij in vredesnaam naar Ajax/de Eredivisie gaan? Totaal niet realistisch.
 
VoetbalFan28
 
2
2 oktober 2019 om 23:11
Het is altijd nog een stapje hoger dan de gehele Oostenrijkse competitie, speelt voor een club die naar mijn mening op dit moment met hoe ze nu spelen bij de beste 16 landen ter wereld hoort en volgend jaar als ze de meeste spelers binnenboord houden ook weer eventueel hoge ogen kunnen gaan gooien in Europa dus waarom niet... Daarnaast is er in Oostenrijk ook qua competitie geen druk omdat Salzburg de laatste jaren alleenheerser zijn, ben wel benieuwd hoe deze jongen het ook in een competitie doet waar wel concurrentie voor de titel is in combinatie met Europees voetbal en die jongen is nu 19 volgend jaar 20 dus genoeg tijd om later dan de stap hogerop nog te maken ga ik dan wel vanuit?
 
Sammerens
 
2
2 oktober 2019 om 23:16
Oostenrijk heeft net lange tijd boven de Eredivisie gestaan op de coëfficiënten lijst. Nederland is ze net gepasseerd. Het zijn gewoon vergelijkbare competities, dus de Eredivisie is niet/nauwelijks een stap hoger.Die jongen staat nu op de rader bij alle topclubs en scoort aan de lopende band. Een tussenstap naar de Eredivisie is totaal niet logisch. Daarnaast zit hij bij RB en in de huidige markt kost deze jongen nu al tientallen miljoenen.Hij gaat gewoon naar een grote competitie zodra hij vertrekt bij Salzburg.
 
VoetbalFan28
 
1
2 oktober 2019 om 23:26
Voornamelijk vanwege Salzburg inderdaad, daarnaast was dat omdat er steeds te makkelijk gedacht werd door sommige Nederlandse clubs de laatste jaren dat ze het wel zouden halen maar als de selecties met elkaar vergeleken worden dan is de Nederlandse competitie toch wel even ietsjes sterker...
 
Sammerens
 
5
2 oktober 2019 om 23:38
En Nederland niet vanwege Ajax? Het zijn gewoon competities die bij elkaar in de buurt zitten.
 
VoetbalFan28
 
0
2 oktober 2019 om 23:52
in de buurt maar Nederland is net even wat beter, daarnaast is het inderdaad aan Ajax en Salzburg voornamelijk als het om de punten gaat in Europees verband maar alle clubs bij elkaar zijn als je naar de selecties kijkt zoals ik al eerder aangaf in de Eredivisie net even wat beter dan in de Oostenrijkse competitie en daarnaast is er in Nederland nog eventuele concurrentie zoals met PSV met hoe ze nu ook voetballen op dit moment dus mooi ook voor die jongen om te kijken hoe goed hij ook onder meer druk kan voetballen als je ook voor de titel speelt met nog minstens 1 andere ploeg die je op de nek hijgt terwijl je Europees gezien bij Ajax op dit moment meer kan behalen dan bij Salzburg op dit moment, al met al een prima tussenstap eigenlijk voor je naar de echte top kunt gaan.
 
Daaninho
 
1
3 oktober 2019 om 03:09
Zie Haland eerder nog naar Leipzig gaan , goeie tussenstap.
 
daveke
 
0
3 oktober 2019 om 10:03
Het is realostischer ook gezien de stappen uitnhet verleden dat Haland naar RB Leipzig gaat
 
Leverkussen
 
3
2 oktober 2019 om 23:08
Echt dom van RB Salzburg om Haland niet direct in de basis te laten starten. In de eigen competitie 11 doelpunten in 9 wedstrijden en in de vorige wedstrijd tegen Genk maakte hij er ook al drie. Die Daka bakte er vrij weinig van. Als ze Haland direct lieten starten, had ik RB Salzburg wel zien winnen vanavond van dit Liverpool. Wat veel fouten achterin.
 
Sammerens
 
19
2 oktober 2019 om 23:09
Die jongen heeft er even uit gelegen en was niet 100% fit. Vrij logisch dat ze hem niet lieten starten
 
KEIZER!
 
12
2 oktober 2019 om 23:10
Hij is de hele week ziek geweest. En kon dus geen hele wedstrijd spelen. Al met al deden de Aziaten het niet slecht voorin bij Salzburg.
 
KEIZER!
 
4
2 oktober 2019 om 23:09
Adrian is een leuke 2e keeper maar Alisson had die 2e goal gehad. Tevens speelde van Dijk echt heel heel heel slecht. Gomez redelijk maar van Dijk was vandaag onthutsend slecht. Evenals Henderson en TAA. Firmino, Robertson, Mane en Salah waren de spelers die een voldoende verdienden. Respect voor Salzburg. Leuke ploeg dat lekker durft te voetballen uit tegen Liverpool. Waar menig andere club zich compleet voorziet van een 3 dubbele dubbeldekker (Bayern, City o.a.) kiezen deze lui er over om gewoon volle bak te gaan. Heerlijk! Ik heb genoten.
 
Kopite
 
8
2 oktober 2019 om 23:31
Soms heb je zo'n wedstrijd. 3 punten in de pocket en niet meer over hebben. Nog steeds ongeslagen thuis. On to Leicester!