Liverpool presenteert derde aanwinst en wenst transferboek nu te sluiten
Zondag, 19 juni 2022 om 12:23

Liverpool maakt melding van de komst van Calvin Ramsay. De achttienjarige Schotse rechtsback komt over van Aberdeen, volgens Engelse media voor een vast bedrag van vijf miljoen euro (plus 2,5 miljoen euro aan eventuele bonussen). Ramsay staat in eigen land te boek als een groot talent en kijkt zeer uit naar zijn nieuwe avontuur. "Er zijn veel jonge spelers hier doorgebroken, zie bijvoorbeeld Trent Alexander-Arnold en Harvey Elliott", aldus de Schot op de clubwebsite.

Liverpool ziet in Ramsay een ideale back-up voor Alexander-Arnold. De Schot doorliep de volledige jeugdopleiding van Aberdeen en kwam tot 39 officiële duels voor de club. Daarin wist hij een keer te scoren en gaf hij liefst negen assists. In het afgelopen seizoen waren bij meerdere wedstrijden delegaties van Liverpool aanwezig. De scouts raakten tijdens die duels overtuigd van Ramsay's kwaliteiten.

Ramsay is niet per se een zelfde soort speler als Alexander-Arnold. Waar de laatstgenoemde vrijwel alles met zijn geweldige rechterbeen doet, is Ramsay tweebenig. Ook kiest hij vaker voor een dribbel dan de Engelsman, die bekend staat om zijn vroege voorzetten. Eventueel zou hij eveneens kunnen dienen als back-up voor zijn landgenoot Andrew Robertson op de andere flank, al heeft Liverpool daar met Kostas Tsimikas reeds een goede tweede optie in huis.

Ramsay zal de derde inkomende transfer worden voor Liverpool. Eind mei werd bekend dat de talentvolle Portugees Fábio Carvalho de overstap maakt naar Anfield. De negentienjarige aanvallende middenvelder kwam voor ruim vijf miljoen over van Fulham. De afgelopen dagen rondde Liverpool de komst van Darwin Núñez (Benfica) af, de grootste zomerse aankoop dit jaar. Ramsay is dus de derde aanwinst voor the Reds. Volgens The Times heeft Liverpool zijn selectie daarmee rond en worden geen inkomende transfers meer verwacht. Op het aanstaande vertrek van Sadio Mané naar Bayern München is dan ook al ingespeeld met het aantrekken van Núñez (en in januari Luis Díaz).

Meer nieuws
   
10:29
10:29
Kraay jr. reageert op overstap Slot: 'Ik begrijp hier niets van, lachwekkend!'
5
   
10:00
10:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
7
   
09:10
09:10
Slot denkt aan Nederlander als eerste topaankoop bij Liverpool
29
   
08:39
08:39
Engeland heeft bar weinig vertrouwen in Slot: 'Hij is een Ten Hag in vermomming'
52
   
06:00
06:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
15
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (21)

 
FUSRABAT
 
14
12 juni 2022 om 18:38
Komende 6 jaar of banken of verhuurd worden of Trent moet ineens z'n kicksen gaan ophangen en voetbal niet meer leuk vinden tot die tijd zit je gewoon op het bankje.
 
Lierse1997
 
5
12 juni 2022 om 18:41
Wel echt een stap zonder perspectief inderdaad. Verder dacht ik dat Liverpool het wel zag zitten in Neco Williams, maar dan is dit ook niet de meest logische transfer.
 
Trotski
 
40
12 juni 2022 om 18:45
Of 2/3 jaar trainen met de absolute top, lekker je minuten pakken in de bekers en invalbeurten en daarna een mooie transfer naar een Arsenal/Dortmund/etc. Als hij goed genoeg is zal hij vaak genoeg mee mogen doen. (Wie weet maakt TAA zelfs de stap naar het middenveld waar al vaak over gespeculeerd is)
 
DerKaiser123
 
5
12 juni 2022 om 18:55
Fijn, dat jij al precies weet hoe zich dat allemaal gaat ontwikkelen. Als of mensen ooit verwachten hadden dat Arnold en Robertson het zouden redden. Ontwikkeling van spelers is zo onvoorspelbaar als maar kan. Helemaal op die leeftijd.
 
Trotski
 
24
12 juni 2022 om 19:05
Ik weet niet hoe dit zich gaat ontwikkelen, maar ik kan me voorstellen dat deze jongen met die gedachten de transfer maakt
 
Realmezut
 
24
12 juni 2022 om 18:45
Volgens mij leer je enorm veel als backup van Trent. Daarbij speelt Liverpool een enorme hoeveelheid wedstrijden en zal z'n salaris ook niet mals zijn. Ik denk dat dit een uitstekende stap is.
 
Rochester
 
5
12 juni 2022 om 18:56
Ken deze speler niet, maar lijkt mij wel een goede transfer voor Liverpool. Hebben ook gewoon versterkingen in de breedte nodig en dat is iets wat Liverpool de laatste jaren sowieso al goed doet met spelers als Minamino, Shaqiri, Tsimikas, Origi, etc. en deze Ramsay is dan wel een stuk jonger dan de genoemde spelers, maar dat zou nog best wel goed kunnen uitpakken doordat hij zich dan kan doorontwikkelen. En hij zal dan niet direct een basisspeler worden, maar als hij net als Tsimikas (op links) gewoon geregeld speelminuten krijgt dan speelt hij in principe nog aardig wat wedstrijden en kan dat ieder seizoen dan waarschijnlijk steeds opbouwen. Denk dat Liverpool voor de basis alleen nog een (aanvallende) middenvelder nodig heeft en verder nog wat versterkingen in de breedte nodig zal hebben. Ik verwacht niet dat Liverpool Salah, Firmino en Mané in 1 transferzomer zal laten gaan, al hebben Salah en Firmino allebei nog maar 'n 1-jarig contract. Denk dat ze Firmino wel zullen laten gaan als er een goed bod komt, Salah alleen als hij echt niet rond komt met Liverpool en Mané naar Bayern München zal uiteindelijk wel rondkomen verwacht ik. Ervan uitgaande dat Salah zal blijven en Firmino en Mané zullen vertrekken, kunnen ze misschien Nkunku nog aantrekken? Die zal dan ook een vermogen moeten kosten, maar denk wel dat Liverpool dan een hele goede speler binnenhaalt en dan kan je voorin met Salah op rechts spelen, Nkunku op 10, Diaz op links en Núñez in de spits en dan kan je in een soort systeem spelen dat Salah, Nkunku, Diaz en Núñez voor positiewisselingen zorgen. Want Nkunku kan ook vanaf de vleugels of als een soort valse spits spelen, Núñez kan uitwijken naar de flank en Diaz kan ook als nummer 10 spelen en Salah vanaf beide vleugels. Heb je een hoop variatie en onvoorspelbaarheid voor de tegenstander.
 
SterkeJerke
 
7
12 juni 2022 om 20:44
Waarom zou Liverpool Nkunku kopen? Ze hebben Carvalho toch al gekocht als 10? Denk niet dat Liverpool twee keer bijna 100 miljoen wil uitgeven aan twee spelers.
 
DerKaiser123
 
4
12 juni 2022 om 21:23
Omdat Nkunku absolute wereldtop is.
 
Rochester
 
3
12 juni 2022 om 21:32
Carvalho is ook goed en heeft veel potentie, maar denk niet dat hij direct basisspeler zal worden. Zal net zoals Elliot rustig klaargestoomd worden, al heeft Elliot ook pech gehad met blessureleed.
 
SterkeJerke
 
0
12 juni 2022 om 22:12
Prachtige speler ja, maar zie Liverpool niet zoveel geld voor twee spelers in een zomer uitgeven, maar ik laat me verrassen.
 
Lierse1997
 
4
12 juni 2022 om 19:05
Houdt dit in dat Williams te licht bevonden is door Liverpool of gaat die nog een jaar aan Fulham uitgeleend worden?
 
JeoNowIt
 
4
12 juni 2022 om 19:09
@Lierse1997 Nottingham Forest en Fulham zouden Williams graag kopen. Liverpool vraagt niet veel dacht ik, iets rond de 15 miljoen en ze gunnen het hem ook omdat hij waarschijnlijk amper zou spelen bij ons. Liverpool heeft een goede band met Fulham dus ik verwacht dat hij daar verder gaat spelen.
 
Lierse1997
 
3
12 juni 2022 om 19:34
Op zich wel jammer. Leek me voor de lange termijn toch een nuttige selectiespeler te kunnen zijn.
 
lfc11
 
2
12 juni 2022 om 19:38
Weinig aan toe te voegen. Is ook zeker een nuttige selectiespeler, maar denk inderdaad dat beide partijen dit de beste oplossing vinden.
 
JeoNowIt
 
6
12 juni 2022 om 19:06
Note: Trent de assist in de 2e wedstrijd tegen Villareal, wat een bal met links was dat zeg.
 
lfc11
 
18
12 juni 2022 om 19:37
Om inderdaad maar een voorbeeld te noemen. Met links geeft hij net zo goed weergaloze ballen. Als een algemene nieuwssite dit neerpent vooruit, maar voor VZ is dit lachwekkend.
 
Heddeum
 
2
12 juni 2022 om 20:49
Ik denk wel dat ze er goed aan doen om nu alvast een talent aan te trekken. Verhuren zonder optie aan een Championship club en hij kan zich verder ontwikkelen.
 
 
1
12 juni 2022 om 19:01
Uitstekende stap lijkt mij ,als back-up voor TAA En aangezien Hoever inmiddels bij Wolves speelt Komt net als Tsimikas wel aan zijn minuten Wedstrijden genoeg