Liverpool vecht zich terug na spectaculaire comeback van AC Milan
Woensdag, 15 september 2021 om 22:59

Liverpool heeft woensdagavond een zwaarbevochten overwinning geboekt op AC Milan. In een herhaling van de Champions League-finales van 2005 en 2007 won de grootmacht uit de Premier League met 3-2, nadat Milan er in het slot van de eerste helft juist in slaagde om een achterstand om te buigen in een voorsprong. Virgil van Dijk zat negentig minuten op de bank. Tegelijkertijd remiseerden Atlético Madrid en FC Porto met 0-0, nadat een goal van Porto werd afgekeurd in de slotfase, waardoor Liverpool aan kop gaat in Groep B.

Liverpool - AC Milan 3-2
Voor het eerst troffen Liverpool en Milan elkaar in de Champions League in een wedstrijd die niet de finale betrof. The Reds zetten vanaf het eerste moment druk en beloonden zichzelf in de negende minuut. Trent-Alexander Arnold combineerde met Mohamed Salah en sprintte door richting het strafschopgebied. Hij verschafte zichzelf de ruimte voor een schot, dat werd getoucheerd door Fikayo Tomori en doelman Mike Maignan te machtig bleek. Kort daarna kreeg Salah een uitgelezen kans om zelf ook tot scoren te komen. Nadat Ismaël Bennacer een schot van Andy Robertson met de arm tegenhield, mocht Salah aanleggen voor een penalty; Maignan hield zijn schot echter uit de linkerhoek.

Meer: The Athletic heeft nog voor zijn komst naar Liverpool mooi nieuws voor Arne Slot | Salah en Klopp krijgen het aan de stok op frustrerende middag voor Liverpool

Het was pas de tweede gemiste penalty van Salah voor Liverpool in negentien pogingen. Het was een dure misser, want in de slotfase van de eerste helft kantelde Milan de wedstrijd 180 graden. De bezoekers waren zeker niet de bovenliggende partij, maar kwamen drie minuten voor de pauze op gelijke hoogte via Ante Rebic en scoorden vervolgens via Brahim Díaz. Het doelpunt van Rebic kwam voort uit een rappe tegenaanval: de spits werd gevonden door Rafael Leão en vond de verre hoek. Een minuut later gaf Díaz het laatste tikje nadat een schot van Theo Hernández voor de doellijn werd geblokkeerd door Robertson.

Drie minuten na de pauze kwam Liverpool langszij. Salah combineerde met Divock Origi en vond de ruimte voor een succesvol schot in de benedenhoek. Salah werd daarmee de gedeeld topscorer van Liverpool in Europese wedstrijden op Anfield, met zijn veertiende goal; clublegende Steven Gerrard maakte er evenveel. Halverwege de tweede helft completeerde Liverpool de comeback, doordat Jordan Henderson een afvallende bal heerlijk op de slof nam na een afgeslagen corner. Liverpool hield de voorsprong vervolgens zonder al te veel problemen vast.

Atlético Madrid - FC Porto 0-0
In de levendige openingsfase leek Luis Suárez door de defensie van Porto te breken, maar Pepe dwong de spits van Atlético tot een uiteindelijk ongevaarlijk schot. Zelf hadden de bezoekers kunnen scoren via Mehdi Taremi, die na een dieptebal van Jésus Corona van dichtbij miste. Uit een hoekschop kopte Porto-middenvelder Marko Grujic even later rakelings naast, waarna de wedstrijd wat meer gesloten werd. Vlak na rust ontsnapte Atlético opnieuw, toen een voorzet van Otávio op de paal belandde. Ángel Correa stichtte gevaar namens de Madrilenen en zag zijn schot ternauwernood naast getikt worden door Diogo Costa. Taremi dacht Porto naar de winst te schieten na een zwakke terugspeelbal van Renan Lodi, maar werd teruggefloten vanwege een handsbal. In de vijfde minuut van de blessuretijd ontving Porto een directe rode kaart: Chancel Mbemba moest inrukken nadat hij Antoine Griezmann neerhaalde in een kansrijke situatie.

Meer nieuws
   
15:18
15:18
Feyenoord plukt nieuwe hoofd jeugdopleiding weg bij Rangers
0
   
14:55
14:55
Van 't Schip wordt geen 'Head of Coaching' en praat met Ajax over andere rol
10
   
14:24
14:24
Marca beweert: Dick Schreuder op poleposition voor opvolging Arne Slot
31
   
14:00
14:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
22
   
13:33
13:33
Man United heeft twee spelers op het oog als partner van Lisandro Martínez
19
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (31)

 
SilaYolu
 
10
15 september 2021 om 23:03
Heerlijke goal van wannabe Gerrard
 
maurootje
 
28
15 september 2021 om 23:03
Na 7 jaar zijn we terug in de mooiste competitie ter wereld met het jongste team uit de CL met 24,7 jaar gemiddeld. Begonnen met een nederlaag; was het te verwachten? Ja; doet het pijn? Een beetje; in de eerste helft werden we van het veld geblazen en stonden we terecht achter, als je dan alsnog 1-2 voor komt, is het zo zuur dat je met niets naar huis gaat, zelfs al is dit dik verdiend aan Liverpool. Enige die goed speelde was Maignan en Rebic. De rest stelde gewoon telleur of Liverpool was te goed zeg het maar.. mijn meester plan dat Kessie gewoon Fabinho moet uitschakelen was echt niets van te merken; Kessie werd volledig uitgeschakeld door puur niet in duels te komen; hij rennende overal maar achteraan. Enige mooie puntje was dus Maignan optreden en CL debuut Tonali en Maldini; daar waar papa Maldini eerder tegen heeft gevochten; alleen dan wel treefje hoger; 2x CL finale tegen de Reds. Oja en door dit tempo te hebben aanschouwt en meegemaakt, kunnen we het, in vergelijking met dit, het slakken tempo van Juve aanstaan weekend wel aan.l ??Forza Milan
 
barcalover123
 
12
16 september 2021 om 00:25
Echt prachtig om ACM weer terug te zien in de CL en dan meteen zo starten tegen Liverpool. Wat een legendarisch wedstrijd blijft ACM tegen Liverpool. Het is jullie van harte gegund de club en haar fans horen in deze competitie!
 
ACMark
 
16
15 september 2021 om 23:04
Dit was 90 minuten lang eenrichtingsverkeer, al laat de uitslag dat niet zien. Desondanks knap dat dit jonge Milan met amper CL ervaring veerkracht toont, maar als je de ambitie hebt om weer serieus mee te kunnen doen, dan moet het team echt nog veel meer groeien en moet er kwaliteit bij gehaald worden. Wat dat betreft ben ik in ieder geval blij met zo`n zware poule, dat geeft toch wel een goeie graadmeter hoe je er voor staat in vergelijking met de topploegen. Het kwaliteitsverschil was vandaag in ieder geval pijnlijk duidelijk.
 
Hombre_Guapo
 
10
15 september 2021 om 23:04
Wat een geweldig doelpunt van Henderson zeg! Zwaar bevochten wedstrijd maar mooi dat Milan weer op een goed niveau zit!
 
maurootje
 
2
15 september 2021 om 23:09
Vind het knap dat je nog het niveau kon zien dan, weinig te zeggen gehad, alleen laatste gedeelte 1e helft kwamen we er gewoon 2x door en 2x gescoord.
 
El Fenomeno
 
4
15 september 2021 om 23:16
Milan heeft gigantisch veel geld uitgegeven in de laatate vijf jaar, dan mag je wel wat topspelers verwachten. Ik had echt het gevoel van blaffende honden die niet bijten. Allemaal degelijke tot leuke spelers, maar ik mis gewoon echt klasse.
 
Rossoneri27
 
16
15 september 2021 om 23:41
El Fenomeno je brengt dat steeds naar boven maar we weten beide dat het bestuur een paar keer is veranderd en de aankopen van het bestuur geflopt zijn. De visie van dit bestuur is jeugd kopen en laten groeien (Tomori, Tonali, Theo, Kessie, Bennacer, Saele, Diaz) gemixt met ervaring Zlatan Kjær Giroud. Dan mik je dus ook niet op echte topspelers, want die kunnen we sws niet betalen.
 
ACMark
 
4
16 september 2021 om 00:04
Niet te vergeten dat topspelers ook niet naar Milan komen. Misschien in de verre toekomst, gewoon zaak dat Milan weer elk jaar CL haalt dan kun je misschien weer eens een topaankoop verrichten. Maar financieel is het gewoon bijna onmogelijk, helaas.
 
barcalover123
 
6
16 september 2021 om 00:28
Acmark gewoon geduld met jouw ploeg hebben. Het feit dat ze na 7 jaar weer terug zijn is al een mooie stap en voor m’n gevoel zijn jullie de laatste 2/3 seizoenen wel echt steeds stappen aan het maken. Dit seizoen weer even wennen aan de competitie, knallen in de Serie A en zorgen dat je weer CL speelt volgend seizoen. Houd je dat 2 a 3 seizoenen vol dan kan je echt wel top spelers halen. Acmilaan is nog steeds een van de mooiste clubs in Europa.
 
ACMark
 
0
16 september 2021 om 00:42
Zeker! Dat heeft nog wel een aantal jaar nodig. Gelukkig is er nu een solide bestuur en een duidelijke visie, dus uiteindelijk heb ik er ook wel vertrouwen in. Feit blijft natuurlijk wel dat het gat heel lastig te dichten is met clubs als Liverpool, PSG en noem ze maar op. Maar met de laatste jaren ben ik nu allang weer tevreden dat ik naar dit soort potjes kan kijken. Dat is wel weer even wat anders dan de Europa League
 
AMadrid1991
 
3
15 september 2021 om 23:07
Wat een enorme zaadpot. Was ook wel te verwachten met deze opstelling. Dit was al de 4e verschillende formatie van dit seizoen, Llorente en Hermoso zijn geen backs en Suarez weer eens dramatisch en Joao Felix die er meteen in staat met 20 minuten in de benen dit seizoen. Dan beb je ook nog eens Lemar die uitvalt en Carrasco en Koke die (gelukkig) zeldzame zaadpotten spelen.
 
lfc11
 
13
15 september 2021 om 23:07
Een meer dan verdiende overwinning voor Liverpool. Het kwaliteitsverschil was heel groot en dat Milan nog tot 1-2 kwam, was knap van ze, maar totaal niet in lijn met de verhoudingen op het veld. Echter zeer mooi dat een club als AC Milan, toch een Europese grootmacht qua naam en historie, weer terug is in de CL. Ze zijn er nog lang niet, maar met deelname aan de CL is de weg naar boven ingezet. Hopelijk weten ze zich, net als Liverpool, na enkele slechte jaren weer te herstellen en mee te doen om nationale en internationale prijzen, want dat hoort bij die club. Prachtige winnende treffer van Henderson trouwens en toont weer eens zijn waarde aan als aanvoerder (al heeft hij goals daar niet eens voor nodig).
 
SEOds
 
11
15 september 2021 om 23:09
Die goal van Henderson zeg! Daar kan je zo GERAAAAARD onder zetten. Pff
 
FCPDani
 
9
15 september 2021 om 23:09
Joh even serieus waarom is dat doelpunt bij Porto afgekeurd...? Super hard benadeeld door de scheidsrechter. Porto had met de overwinning kunnen vertrekken. Wellicht ben ik sentimenteel op dit moment en kijk ik met een Porto-bril of zijn er meerdere mensen die mijn mening delen?
 
BenficaLopes
 
11
15 september 2021 om 23:12
Ik ben alles behalve Porto fan maar dat doelpunt had gewoon moeten tellen.
 
FCPDani
 
2
15 september 2021 om 23:14
Ja, op Europees gebied is mijn rivaliteit 0.0. Ik geniet van Portugese successen op de Europese velden. Zo had Benfica gister gewoon moeten winnen van Kiev. Helaas niet het geval... Maar wat schaam ik mij licht voor Sporting... Weet niet hoe het met jou zit Lopes..
 
Aguerooo
 
6
15 september 2021 om 23:15
100 procent met je eens. Stond met open mond te kijken hoe die afgekeurd kon worden, begrijp er nu nog geen drol van, overtreding op de keeper? Hoe dan. Jou clube, FC Porto, is gewoon keihard genaaid.
 
FCPDani
 
0
15 september 2021 om 23:20
Ja, benadeeld worden is altijd vervelend, maar het is extra vervelend als je in een poule zit met teams met veel meer kwaliteiten. Dan zijn alle punten heel erg welkom
 
Aguerooo
 
0
15 september 2021 om 23:48
Klopt, de beelden net nog even goed bekeken en zoals je zelf hieronder ook al aangaf, maakte Taremi helaas hands, en we weten wat de hands regels zijn, maakt niet uit hoe of wat, aanvallend hands is altijd hands en zal altijd teruggefloten worden. Deze goal is dus (helaas voor jou club) terecht afgefloten. Misschien toch wel iets minder zuur nu het terecht is? Jullie spelen inderdaad in een lastige poule, vorig seizoen was deze zeker wat gunstiger haha maar geef de hoop niet op, het is en het blijft voetbal!
 
El Fenomeno
 
2
15 september 2021 om 23:15
In de CL worden grote ploegen regelmatig voorgetrokken, dat blijft er altijd in zitten.
 
AMadrid1991
 
7
15 september 2021 om 23:22
Hij tikt toch gewoon met zijn hand die bal in het goal? Of heb ik het nou helemaal verkeerd gezien? Een overtreding op Oblak was het in ieder geval niet. Taremi was gewoon eerder bij de bal.
 
FCPDani
 
2
15 september 2021 om 23:31
Ja, ik heb het even terug gekeken op Twitter en de bal raakt inderdaad de hand licht aan. Maar idk in hoeverre dit afgefloten moest worden. Ten eerste raakt hij, nadat Oblak de bal eerste instantie tegenhield, de bal met zijn been en rolde de bal richting het open doel. Ten tweede raakt hij bij het struikelen over Oblak de bal lichtjes met zijn hand tijdens zijn val, dus in hoeverre is dit met voorbedachte rade gedaan... Als de bal na de redding van Oblak tegen de hand van Taremi ging vind ik het een compleet ander verhaal, maar na de redding raakte Taremi de bal met zijn been en rolde het het doel in, maar raakt hij perongeluk gedurende zijn val de bal met zijn hand lichtjes. Ik vind het wel heel zwaar en daarmee onterecht gestraft..
 
AMadrid1991
 
2
15 september 2021 om 23:39
Kijk, in vind het ook zwaar, omdat zoals jij al zegt, het anders ook een 100% goal is en Taremi er niks aan kan doen, maar hands is hands in dit geval. Het is letterlijk het laatste contact voordat de bal in de goal rolt. Als scheids en var kan je hier gewoon niks anders omdat dit in de regels staat. Ik ben ook niet helemaal objectief natuurlijk, maar ik vind dat als je als uefa (of wie dan ook deze regels bedenkt) opschrijft dat aanvallend hands altijd afgekeurd moet worden, dat je hier ook geen uitzondering voor moet maken. Dan hadden ze die regel maar anders moeten bedenken.
 
FCPDani
 
3
15 september 2021 om 23:48
Ja, ik snap je punt en als het omgekeerd was had ik hetzelfde gevonden.. Die regel is je vriend of je vijand. It is what it is. Gefeliciteerd met de punt!
 
Rockett
 
3
15 september 2021 om 23:18
Wat een wedstrijd was dit zeg. Genieten geblazen. Jammer van Milan had het ze gegund na zoveel jaren afwezig in de CL.
 
 
5
15 september 2021 om 23:18
Lekker goal van Henderson even op de pantoffel
 
Sequeira
 
1
15 september 2021 om 23:27
Porto is een overwinning onterecht ontnomen!
 
WichardKhoesiaal
 
3
16 september 2021 om 01:16
Hands
 
Zwollenaar1987
 
2
15 september 2021 om 23:28
Blij met de 3 punten tegen ac milan maar oh wat maakten we het ons onnodig moeilijk. Als het bij rust 4 of 5-0 had gestaan dan was het helemaal niet zo'n gek idee geweest. We bliezen milan van het veld en werkelijk uit het niets maken ze 2 goals. Gelukkig schoot hendo die 3-2 er nog ff geweldig in. Maar score had hoger gemoeten. Wens de milan fans hier verder veel succes in de rest van de cl