Liverpool volgt eerste basisplek in 16 maanden op met nieuw contract
Donderdag, 22 augustus 2019 om 20:13

Alex Oxlade-Chamberlain heeft geen plannen om Liverpool te verlaten. The Reds maken donderdagavond bekend dat de middenvelder een nieuw, langdurig contract heeft ondertekend. Volgens Engelse media gaat het om een verbintenis tot medio 2023, wat betekent dat the Ox zijn contract met een seizoen verlengt op Anfield.

Oxlade-Chamberlain maakte twee jaar geleden de overstap van Arsenal naar Liverpool en speelde sindsdien 47 wedstrijden. In april 2018 liep hij een ernstige knieblessure op die hem langdurig aan de kant hield. In de laatste weken van het afgelopen seizoen kwam Oxlade-Chamberlain tot twee korte invalbeurten en in de voorbereiding op het nieuwe seizoen maakte hij de nodige minuten.

Nadat Oxlade-Chamberlain in de strijd om de Community Shield tegen Manchester City (nederlaag na strafschoppen) en de strijd tegen Chelsea om de Supercup (winst na strafschoppen) als invaller het veld in kwam, had hij zaterdag tegen Southampton (1-2 zege) zijn eerste basisplaats in een officieel duel in zestien maanden. De 26-jarige Engelsman is dolblij met zijn nieuwe contract.

"Het zat al een tijdje in de pijplijn, dus het is mooi om het eindelijk af te ronden en mijn verblijf hier te verlengen", vertelt de 32-voudig international. "Ik heb het gevoel dat ik een jaar heb gemist, dus het voelt heel goed om nu een contract te tekenen. Ik zie het als een kans om dat jaar terug te krijgen en de gemiste tijd goed te maken. Je moet je zegeningen tellen op de momenten dat je zulke kansen krijgt. Niet iedereen krijgt de kans om voor Liverpool te spelen."

Meer nieuws
   
09:14
09:14
Davy Klaassen onthult waar hij komend seizoen hoopt te voetballen
7
   
09:00
09:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
7
   
08:56
08:56
Woerts meldt definitief akkoord Van Persie en Heerenveen; wachten op witte rook
6
   
08:03
08:03
V/d Vaart zou duo aanstellen voor opvolging Arne Slot; Afellay enthousiast
20
   
08:00
08:00
Wie is de Italiaanse idealist die mogelijk de nieuwe trainer wordt van Ajax?
4
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (9)

 
HakimZiyach22
 
5
22 augustus 2019 om 20:22
Zo zie je maar dat een trainer zo belangrijk kan zijn in de ontwikkeling van een speler. Wenger heeft Ox overal neergezet, behalve op de positie waarin hij het best rendeert. Onder klopp heeft ie onder andere tegen city echt geweldig gespeeld op het middenveld. Uiteindelijk ook nog eens voor een zeer lage prijs binnengehaald, voor een Engelsman nota bene.
 
Samcro
 
2
22 augustus 2019 om 22:17
Bij Arsenal had hij betere spelers voor zich en was hij nog niet de speler die hij nu is, te grillig en wisselvallig - al heeft dat niet alleen aan hem gelegen, heel Arsenal was zo.
 
TILBURG013
 
1
22 augustus 2019 om 23:46
Hij is bij Liverpool ook nog een stuk beter geworden en bij Arsenal was hij natuurlijk ook ontzettend vaak geblesseerd. Toendertijd ging hij bijvoorbeeld een Cazorla er ook niet uitspelen aangezien die veel beter was. 43,5 miljoen voor een 1-jarig contract, het is maar wat je weinig noemt natuurlijk en dat was in 2017.
 
YoeriCFC
 
11
22 augustus 2019 om 20:24
Toch mooi voor Ox en ik moet er meteen bij zeggen dat hij mijn absolute ongelijk bewezen heeft. Ik zag in hem de ideale en perfecte upgrade van Victor Moses in Conte’s systeem bij Chelsea en kon amper geloven dat hij naar Liverpool zou gaan! Zeker omdat hem daar beloofd zou zijn dat hij centraal op het middenveld zou komen te spelen, en dat zag ik zo snel niet gebeuren. Sterker nog, ik kon me niet voorstellen dat hij het goed in zou vullen maar hij heeft voor zijn blessure echt uitstekend gespeeld daar! Het is jammer dat hij er zo lang uit lag, want hij was een van Klopp’s beste spelers!
 
Siemen2491
 
9
22 augustus 2019 om 20:24
Prachtig, Ox heeft veel mooie dingen laten zien bij Liverpool voor zijn blessure. Over een paar weken is hij helemaal terug de oude, zeker met het vertrouwen dat hij krijgt van het bestuur. Ook zeer interessant om te zien dat bijna alle LFC spelers nog een superlang contract hebben. Deze groep gaat nog veel mooie dingen laten zien de komende jaren!
 
Scouserper
 
4
22 augustus 2019 om 20:34
Goede actie van het bestuur. Wederom een speler die nu langdurig vastligt. Als er nog eens interesse is volgende transferperiodes dan zal er een steeds grotere zak geld op tafel moeten worden gelegd.(als Liverpool al openstaat voor een transfer en speler zelf natuurlijk)
 
Inkognitow
 
1
22 augustus 2019 om 21:43
Uitstekend werk, Ox heeft voor die blessure laten zien van waarde te kunnen zijn voor het team. Hopelijk zet hij de komende weken nog meer stappen om weer de oude te worden en zich nog meer te ontwikkelen.
 
Millonario
 
0
22 augustus 2019 om 23:02
Tegen Chelsea in de Super Cup stond hij toch in de basis?