'Liverpool was toen al geïnteresseerd, maar Bayern wilde mij niet verkopen'
Vrijdag, 27 juli 2018 om 10:19

Liverpool lichtte eerder deze maand de clausule van vijftien miljoen euro die Xherdan Shaqiri in zijn contract had staan bij Stoke City. De Zwitsers international mocht door de degradatie van the Potters voor een relatief laag bedrag vertrekken en met zijn overstap naar Anfield ging er een droom in vervulling voor de aanvaller. Als het aan Shaqiri had gelegen, had hij namelijk al eerder voor the Reds gespeeld.

De rechtsbuiten stond namelijk tussen 2012 en 2015 onder contract bij Bayern München en Liverpool toonde in die tijd ook al interesse: "Ik heb destijds voor het WK in Brazilië met Brendan Rodgers gesproken. Hij belde mij op en ik was geïnteresseerd. Bayern wilde mij toen echter niet verkopen", blikt hij terug via de officiële kanalen van zijn nieuwe werkgever.

"Iedere speler wil op het hoogste niveau spelen", vervolgt Shaqiri, die uiteindelijk via Internazionale en Stoke toch bij Liverpool terecht is gekomen, zijn verhaal. "Ik heb in het verleden al wat prijzen gewonnen en ik ben blij dat ik die kans nu opnieuw krijg. Ik heb al voor grote teams gespeeld en ik weet wat er gevraagd wordt. Ik heb er al drie jaar in de Premier League op zitten en ik weet dat ik in deze competitie kan overleven."

De transfer van Shaqiri naar Liverpool werd niet overal met gejuich begroet en vooral Gary en Phil Neville hebben vraagtekens gezet bij de kwaliteiten van de Zwitser. Shaqiri laat zich hier echter niet door van zijn stuk brengen: "Ze hebben allebei voor Manchester United gespeeld, misschien houden ze gewoon niet van Liverpool. Sommigen vinden je een goede speler, anderen weer niet."

Meer nieuws
   
20:15
20:15
Kassa Feyenoord en PSV rinkelt: alles wat je moet weten van het nieuwe CL-format
20
   
20:08
20:08
Winkelmedewerker belandde per ongeluk op selectiefoto PSV: 'Kan niet voetballen'
0
   
19:45
19:45
De stemmen zijn geteld: winnaars Bronzen Schilden van de vierde periode bekend
0
   
19:32
19:32
Sfeer slaat om in interview Ten Hag en Weijland: 'Als jij je werk zou doen...'
35
   
19:28
19:28
Potter wekt ergernis op in onderhandeling met Ajax: 'Als je het zo speelt...'
6
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (20)

 
FcGrun050
 
5
27 juli 2018 om 10:23
Hij heeft echt een paar briljante momenten gekend met Stoke City. Wat je hem wel kan verwijten is dat hij niet altijd consistent is, maar wat wil je bij een ploeg als Stoke City. Maar vorig seizoen kan je hem echt niks verwijten, want hij had echt op belangrijke momenten nog een punt weten mee te nemen. Voor 15 miljoen is het natuurlijk een enorme bargain en onder Klopp gaat hij hele mooie seizoenen meemaken. Ik denk dat we de beste Shaqiri gaan zien.
 
Sirius
 
3
27 juli 2018 om 11:06
Dat idee heb ik ook. Het is natuurlijk erg lastig om je te onderscheiden bij ploegen die het zeer zwaar hebben in de competitie. Dat hij geweldig kan voetballen is een gegeven, alleen heb ik nog steeds het idee dat hij wat in mag leveren aan spiermassa. Als ik hem vergelijk met de Shaqiri van Basel en in het begin bij Bayern, was hij sneller en wendbaarder. Ook was hij wat minder breed. Als Liverpool dat een beetje doseert, kan hij nog behoorlijk belangrijk gaan worden.
 
FcGrun050
 
0
27 juli 2018 om 11:12
@SiriusJa dat zag je ook bij Depay. Die werd ook op een gegeven moment te bonkig, waardoor hij zijn agility verloor. Voornamelijk bij Manchester United zag je dat. Maar Shaqiri zegt dat hij daardoor zijn explosiviteit heeft in zijn spel. Het ideale atletische lichaam is natuurlijk die van Ronaldo. Kracht en explosiviteit heeft hij, terwijl hij geen snelheid heeft verloren, maar ik weet niet als Shaqiri daartoe in staat is.
 
Daaninho
 
2
27 juli 2018 om 11:30
Vind ik ook, Shaqiri waggelt nu echt en is echt stuk minder snel.
 
Davy de Pauw
 
8
27 juli 2018 om 10:24
Shaqiri is de ideale man als back-up. Zal normaal gesproken niet basis starten. Wel een prima man om achter de hand te hebben.
 
Wally_
 
11
27 juli 2018 om 10:31
Denk eigenlijk dat hij niet is gehaald als back up, maar dat Klöpp 442 gaat spelen. Dit is de opstelling die ik verwacht: Allisson Arnold-Lovren-VVD-Robertson Salah-Fabinho-Keita-Shaqiri Mané-Firminio En dan spelen Salah en Shaqiri als hangende vleugelspelers, fabinho en keita als verdedigende middenvelders, en mané en firminio kunnen met hun snelheid als diepe spits spelen, en de backs kunnen er over heen knallen, tevens hebben fabinho en keita veel snelheid waardoor ze het gat op het middenveld kunnen opvangen. Zo zou ik het doen, omdat het mij logisch lijkt!
 
DenApostel
 
5
27 juli 2018 om 11:18
Die kans lijkt me heel klein. Klopp speelt sowieso vrijwel altijd 4-3-3 vanuit de omschakeling met snelle mensen voorin en harde werkers op het middenveld. Zowel bij Mainz, en vooral Dortmund en Liverpool zijn in dat systeem de grootste successen geboekt. Ik kan me niet voorstellen dat hij ineens 4-4-2 gaat spelen. Zelfs toen Coutinho speelde, speelde Liverpool nog in een 4-3-3. Shaqiri is de ideale 4e man voorin. Een type die voor Salah kan invallen. Dan nog hopen dat Sturridge en Origi zich kunnen schikken in een rol als reserve en dan heb je ook goeie backups voor Mané en Firmino. Solanke, Ings en Woodburn verhuren, daar zit bij alle drie nog veel talent in dat er uiteindelijk uit gaat komen als ze veel spelen.
 
pedrovasquez
 
1
27 juli 2018 om 16:26
Ten eerste Klopp speelt altijd 4-3-3. Ten tweede waarom zou hij in hemelsnaam salah verder van het doel laten spelen, ontbrak het salah vorig jaar aan scorend vermogen dat hij niet meer dicht bij de goal van de tegenstander mag spelen? Ten derde ik denk dat Klopp zijn aanvoerder niet eruit gaat halen, vooral omdat Henderson de afgelopen 2 jaar eindelijk naar zijn niveau speelt. Ten vierde wie heeft jou dat wijs gemaakt als ik vragen mag?
 
DaveRavensbergen
 
3
27 juli 2018 om 10:31
Shaqiri is gewoon een degelijke voetballer, zal als back-up gaan fungeren van de grote mannen voorin
 
LucasAndersen
 
14
27 juli 2018 om 10:49
Bij Stoke de beste voorin? Beetje respect voor 'two meter Peter' hé
 
Sirius
 
1
27 juli 2018 om 11:11
Ik zie hem nog wel redelijk veel spelen bij Liverpool. In een ploeg als Stoke City het afgelopen seizoen is het natuurlijk lastig om je te onttrekken aan de sportieve malaise, maar op het WK kon je weer zien dat hij echt geweldig kan voetballen. Als Klopp hem consistentie bij kan brengen, kan hij nog best belangrijk worden voor Liverpool.
 
PSV/ARSENAL
 
0
27 juli 2018 om 10:36
Lekkere aankoop voor in de breedte, kan je ook inzetten als je iets moet forceren heeft een goede individuele actie en genoeg creativiteit.
 
KEIZER!
 
0
27 juli 2018 om 10:58
Mensen die denken dat Shaqiri alleen als vervanger van Salah of Mane is gehaald heeft het mis.. ik zie Shaqiri wel 30-40 wedstrijden spelen dit seizoen met minimaal de helft als basisspeler.. tegen de onderste 8 een middenveld met Fabinho, Keita en Shaqiri is gewoon echt een stoomwals aan creativiteit en snelheid Keita en Shaqiri wisselen dan af wie er diep gaat. En als je daarvoor nog Mane, Salah en Firmino hebt lopen dan zie ik het wel goed komen tegen clubs die de bus parkeren.
 
DenApostel
 
1
27 juli 2018 om 11:42
Shaqiri op het middenveld is zelfmoord, zelfs (of misschien juist) tegen de onderste ploegen die lekker gaan counteren. Shaqiri is snel, heeft een leuke dribbel en kan echt gas geven voorin maar zal op het middenveld te veel steken laten vallen en is ook niet het type speler die met een briljante eindpass vanuit het middenveld iemand voor de keeper zet. Dat hij heel veel aan spelen toe gaat komen ben ik wel met je eens. Als het goed is doe je lang mee in vier competities. Vorig jaar speelde Liverpool 56 officiële wedstrijden en lagen ze er in zowel de League Cup als de FA cup ook nog eens vrij snel uit. De kans dat je dit jaar weer 50+ of zelfs 60+ wedstrijden gaat spelen is groot.
 
Pluspakket
 
2
27 juli 2018 om 11:08
Het kan aan mij liggen maar shaqiri is toch niet van het niveau dat Liverpool zou moeten nastreven. Was een aardige speler bij Stoke maar meer ook niet. Met dit soort aankopen ga je echt niet mee doen om de titel in Engeland
 
PSV/ARSENAL
 
2
27 juli 2018 om 11:39
Nee maar ik denk ook niet dat shaqiri gehaald is voor de basis, gewoon een breedte aankoop en backup van de voorste 3.
 
pedrovasquez
 
1
27 juli 2018 om 16:30
Nou dan heb je weinig verstand van voetbal als je het mij vraagt. Shaqiri is gewoon een hele goede speler die ook goals kan maken. Dat hij van een ploeg als Stoke City komt zegt niks over zijn kwaliteit. Zonder hem was Stoke voor de kerst al gedegradeerd.