Louis van Gaal wil Henk Fraser als assistent bij Oranje
Dinsdag, 20 juli 2021 om 13:37

Louis van Gaal is bezig met de invulling van de technische staf bij het Nederlands elftal. Het Algemeen Dagblad meldt dinsdagmiddag dat de beoogde nieuwe bondscoach van Oranje Henk Fraser wil aantrekken als zijn rechterhand. Zijn werkgever Sparta Rotterdam bevestigt dat er al contact is geweest met de KNVB, maar benadrukt tevens dat er nog geen definitief akkoord is bereikt wat betreft het tussentijdse vertrek van Fraser. De trainer is wel vereerd door de avances vanuit Zeist, zo klinkt het.

"Het was nog in de aftastende fase", doelt technisch directeur Henk van Stee in gesprek met RTV Rijnmond op de eerste contacten tussen de voetbalbond en Sparta. "Louis wilde weten wat de mogelijkheden waren. Misschien heeft hij wel veel meer kandidaten benaderd. Dat weet ik niet." Het Algemeen Dagblad meldt voorts dat Fraser het werk als oefenmeester bij Sparta zou kunnen combineren met zijn werkzaamheden bij Oranje. Als speler heeft hij een gezamenlijk verleden met Van Gaal bij Sparta in de jaren tachtig, wat ook geldt voor Danny Blind. Hij is eveneens in beeld als assistent bij het Nederlands elftal. Blind was in het verleden al eens als bondscoach en assistent-bondscoach verbonden aan Oranje.

Komst Van Gaal zeker niet rond: 'Hij heeft bepaald eisenpakket neergelegd'

De beoogde nieuwe bondscoach hecht veel waarde aan de invulling van de technische staf van Oranje.Lees artikel

Het is nog niet bekend hoe Fraser aankijkt tegen de wens van Van Gaal om met hem te gaan samenwerken bij het Nederlands elftal. De trainer verlengde vorige maand nog zijn contract bij Sparta tot medio 2024. Zijn oude verbintenis in Rotterdam liep door tot de zomer van 2022. Van Gaal zelf staat tot en met het WK van 2022 in Qatar onder contract bij de KNVB, mocht hij daadwerkelijk kiezen voor een terugkeer als bondscoach. Fraser zou hem dan na de eindronde kunnen opvolgen, indien de voetbalbond tegen die tijd geen andere geschikte kandidaat weet te vinden.

Fraser werkte eerder als hoofdtrainer bij ADO Den Haag en VItesse en staat sinds medio 2018 voor de groep bij Sparta. In zijn eerste seizoen bij De Kasteelheren wist hij gelijk promotie naar de Eredivisie af te dwingen. Sparta handhaafde zich op het hoogste niveau en afgelopen seizoen eindigde men op een fraaie achtste plaats. Hierdoor werd een ticket voor de play-offs om Europees voetbal in de wacht gesleept. Feyenoord bleek echter te sterk te zijn in de halve finale in De Kuip: 2-0.

Valentijn Driessen meldde onlangs dat Van Gaal wat betreft zijn technische staf bepaalde garanties wil hebben van de KNVB. "Hij heeft een bepaald eisenpakket neergelegd bij de KNVB en de juiste mensen daarvoor vinden kost meer tijd dan verwacht", zei de journalist vrijdag in de podcast Kick-Off. De KNVB had Van Gaal eigenlijk vorige week al willen presenteren, maar dat lukte dus niet. "Blijkbaar is er nog wel wat nodig voordat hij zijn contract kan gaan ondertekenen, en dat begrijp ik ook wel. Er zijn meerdere mensen die hij graag in zijn staf wil hebben en die moeten allemaal van buiten de KNVB komen. Frans Hoek kun je bijvoorbeeld zo bellen. Die heeft wel wat afspraken, maar die kan dat wel verzetten", aldus Driessen.

Meer nieuws
   
11:09
11:09
Ajax zet streep door 2 potentiële trainers: 'Zij werden als 'te bleu' gezien'
4
   
10:20
10:20
Gewilde Wirtz is 'toptarget' en ziet specifieke transfer in 2025 zelf ook zitten
13
   
10:00
10:00
De 15 namen die Arne Slot deze zomer kunnen opvolgen bij Feyenoord
49
   
09:38
09:38
Footy Headlines lekt na thuistenue ook uitshirt Feyenoord voor komend seizoen
25
   
09:15
09:15
Feyenoord ontvangt gigantisch bedrag van Liverpool voor Arne Slot
93
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (123)

 
Martijn23
 
137
20 juli 2021 om 13:42
Goed nieuws! Lijkt me echt een gast die je flink op je flikker geeft als je taken niet uitvoert.
 
Tjeu25
 
87
20 juli 2021 om 13:44
Nu gaan ze echt voor de harde hand met van gaal en henk ga je niet altijd lachen. Er zal gewerkt moeten worden voor elkaar en dat is precies wat nodig is.
 
FlamengoBrasil
 
52
20 juli 2021 om 13:52
Henk Fraser is niet alleen maar harde hand, maar heeft ook wel veel humor. Heb hem gezien als assistent trainer bij Jong Oranje, en daar zorgde hij als trainer ook wel voor de sfeer, naast dat hij ook spelers op hun plek kon zetten. Daarnaast heeft hij vanuit die functie o.a. ook al met Depay en Wijnaldum gewerkt, en ongetwijfeld nog een paar spelers. Dus dat is ook wel positief.
 
4fRedondo
 
12
20 juli 2021 om 15:36
Ff los van de kwaliteiten van Fräser, is het natuurlijk wel super slim gezien de hype rondom diversiteit.
 
messibarca.
 
1
20 juli 2021 om 16:02
Die hard hand,of toptrainer is geen garantie voor succes. Hoop uiteraard wel dat die 2 kemphanen Oranje een beetje kleur kunnen geven.
 
hippocampus
 
4
20 juli 2021 om 17:26
Hier zeg je iets interessants, wat naar mijn mening zeer relevant is in deze tijd. Als je kijkt naar de gemiddelde etnische afkomst van de spelers van Oranje de afgelopen 20 jaar, is deze steeds iets diverser geworden. Voornamelijk vanuit Suriname zijn er erg veel spelers belandt (van welke generatie dan ook) in ons elftal, waaronder zeer belangrijke spelers zoals Wijnaldum en van Dijk. Het is zeer waarschijnlijk dat daarom een assistent-coach (fraser heeft Surinaamse roots) wordt aangetrokken door van Gaal (die dit tactisch gezien al voorzien had). Het zou totaal passen bij het team van ons land. Het wordt tijd dat de staf meegaat met het team. Ik zie voordelen!
 
IlMaestro21
 
0
20 juli 2021 om 21:07
Ik begrijp dit oprecht niet. Iemand past bij het team omdat z'n karakter goed bij het team past of nodig is, niet omdat z'n opa en oma toevallig uit hetzelfde land komen als de opa en oma van een aantal andere spelers.
 
4fRedondo
 
1
20 juli 2021 om 22:00
Ik heb hele gesprekken gevoerd over blm met een aantal teamgenoten van diverse entiteiten. Het komt erop neer dat de witte mens het niet kan begrijpen en zij het niet uit kunnen leggen. Een assistent met een andere entiteit zou wel verstandig zijn met Van Gaal aan het hoofd.
 
Ducktaildo
 
68
20 juli 2021 om 13:44
Hoop niet dat hij te hard is voor onze mannen. Ik bedoel, het moet wel gezellig blijven met de Boys....
 
Kraterios AFC
 
19
20 juli 2021 om 13:45
Als het net zo gezellig is als afgelopen EK, doe mij dit dan maar.
 
Japie_Krekel
 
29
20 juli 2021 om 13:53
Wat discipline is goed maar het moet ook geen strafkamp worden. Een beetje sfeer in een nationale selectie is natuurlijk ook wel belangrijk
 
Bossie
 
13
20 juli 2021 om 13:56
Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat van Gaal dit doet om jou , Japie, positief te stemmen. Ik ben wel benieuwd of die twee karakters bij elkaar zullen passen .
 
Pieterpost
 
3
20 juli 2021 om 14:10
Dat zal wel loslopen. Misschien even wennen, maar als we gewoon weer in een 4-3-3 formatie gaan spelen met een goede selectie en de resultaten volgen zal het plezier vanzelf komen. Denk dat ze het in 2014 ook heus wel naar hun zin hebben gehad. Hopelijk kunnen we gauw weer "juichen langs de lijn"
 
Japie_Krekel
 
11
20 juli 2021 om 14:16
@Bossie ik ben idd wel een fan van de coach Fraser en ik heb hem hoger zitten dan een Andries Jonker of Stuivenberg bv. Van Gaal heeft wel eens problemen met spelers maar zover ik weet nooit met stafleden. Op deze manier kan Fraser zich ook weer doorontwikkelen want alhoewel ik geen fan ben van de mens Van Gaal is het natuurlijk wel een goede coach
 
TheMagistrate
 
4
20 juli 2021 om 14:32
Dit is een geweldige dag voor de discipline. Als er iets ontbeert, is t leiderschap en discipline bij oranje. Ik hoop dat vGaal een vuurtje kweekt in de harten van die jongens zodat ze voor elke meter gaan strijden. Alleen dan zie ik een rol van betekenis voor oranje op het wk.
 
Japie_Krekel
 
2
20 juli 2021 om 14:40
Discipline is idd enorm belangrijk zolang de balans ook maar goed blijft. Deels discipline en deels een goede sfeer zou top zijn. Dat heeft Koeman al aangetoond bij Oranje. Die haalde het maximale eruit op die manier
 
BramThijs
 
9
20 juli 2021 om 15:02
V Gaal vraagt toch om Fraser? Dan neem ik toch aan dat ze wel met elkaar overweg kunnen.
 
Constant kante
 
4
20 juli 2021 om 17:22
Japie "@bossie ik ben idd wel een fan van de coach Fraser en ik heb hem hoger zitten dan een Andries Jonker of Stuivenberg bv. " Ik ben ook een Fraser fan. Heeft zelf natuurlijk ook gewoon in de nationale top gespeeld en ook paar interlands. En wat ik vooral leuk vind aan hem is dat hij naast een goede trainer (ik heb vernomen dat zijn oefenstof echt uitstekend is en dat luistert nauwer dan je denkt), tactisch ook sterk en daarnaast vind ik zin utstraing gewoon kloppen. Ik betrap hem nooit op proleterig gedrag, staat de pers altijd keurig te woord en is respectvol in de benadering. Ook een verleden bij PSV als coach. Ik zou het echt toejuichen. En een voorbeeld van een trainer met een huidskleur die er niet zit om quota te halen. Hij heeft gewoon vanuit zichzelf de juiste kwaliteiten en kwalificaties voor de functie. Waarom zou je hem dan niet nemen? Of weten mensen andere en betere assistenten?
 
Japie_Krekel
 
1
20 juli 2021 om 17:57
Ik ben het helemaal met je eens. Imo moet iemand niet aangesteld worden op basis van zijn afkomst maar op kwaliteit en ik ben ook onder de indruk van de kwaliteiten van Fraser. Zo ook veel spelers die onder hen gewerkt hebben dus dat zegt ook wel iets
 
Pieterpost
 
7
20 juli 2021 om 13:59
Zeker goed nieuws. Mensen moeten alleen niet denken dat Louis nu Depay op z'n flikker gaat geven of zo als hij bondscoach wordt. Die twee hebben ook wel wat overeenkomsten en zijn allebei een beetje gek op hun eigen manier. Denk dat hij Memphis 'juist" weer aan het voetballen krijgt tenminste als hij realistisch blijft en niet alleen om zijn stempel te drukken ineens rare dingen gaat doen. Het fundament is namelijk al gelegd door Koeman in de Nations League voor een succesvol Oranje en het is nu aan Louis en Fraser om daar een goed vervolg aan te geven.
 
nooblex
 
0
20 juli 2021 om 16:31
Geweldig nieuws want Henk is natuurlijk wel echt een goeie coach wat hij met Sparta heeft gedaan is echt heel knap!
 
AFC-BusbyBabe
 
1
20 juli 2021 om 17:16
Altijd al gecharmeerd van Henk Fraser. Los van zijn Feyenoord verleden. Ik kijk daar niet naar. Maar velen kijken altijd wel naar het verleden van een trainer. Maar hij presteerd goed met zijn ploegen. Komt goed over naar de media. Prettig naar te luisteren. Met een duidelijke visie. En ook de discussie om een donkere trainer voor de groep moet staat, is dan ook niet meer van toepassing. Slimme zet van LVG.
 
DaveLubeck921
 
0
20 juli 2021 om 18:51
Ja Joh , alleen maar omdat hij zwart is en meer niet
 
Trekveer123
 
29
20 juli 2021 om 13:42
Dat is wel iemand die je nodig hebt in je technische staf. Alleen is de vraag of Fraser assistent wil zijn ipv hoofdcoach bij een club.
 
Suc6Magnet
 
15
20 juli 2021 om 13:52
Ik vrees dat het meer een geste richting commissie Mijnals is… zou niet weten wat verder de link is tussen van Gaal en Fraser. Heb het idee dat ze dit brengen als wens van Louis, terwijl het een eis van de KNVB is…Edit: toen ik dit schreef stond de alinea over link tussen Van Gaal/Fraser nog niet in het artikel. Dat verklaart zeker al veel meer. Neemt natuurlijk nog altijd niet weg hoe boos de commissie Mijnals was toen er werd gekozen voor Frank de Boer zonder dat er gesproken was met een ‘gekleurde’ kandidaat. Het zou natuurlijk vreemd zijn als ze nu weer volledig de commissie Mijnals links zouden laten liggen. Daar doelde ik op.
 
ayCaramba
 
90
20 juli 2021 om 14:05
Daar hebben we de eerste al. Allereerst doet Louis wat hij wil, Louis denkt niet in “kleurtjes” en dat is ook waarom jongens als Rashford, Seedorf, Kluivert, Davids, Lens, Alaba onder hem debuteerden. Hij nam Kluivert ook mee als assistent destijds. Ik stel voor dat VZ alle comments verwijdert van dit soort suggesties die Nederlanders met kleur als diversiteitsbeleid quota bestempelen.
 
AFCAjax0164
 
45
20 juli 2021 om 14:08
Als je de tekst eens zou lezen ipv alleen de koptekst, zou je weten dat ze samen hebben gespeeld bij Sparta.
 
origineel
 
15
20 juli 2021 om 14:09
Van Gaal lijkt me niet het type die meespeelt met zulke onzin. Bovendien staat de link met Fraser in dit artikel.
 
Apocalyps
 
17
20 juli 2021 om 14:14
'heb het idee dat ze dit brengen als wens van Louis, terwijl het een eis van de Knvb is…' Waarop is jouw idee exact gebaseerd? Ik ben benieuwd of jij dit ergens concreet aan kunt refereren of dat dit niets meer dan een (onderbuik-)gevoel is. Louis van Gaal nam ook Patrick mee als assistent, he? Is dat ook te wijten aan commissie Mijnals? Heeft een van jullie een idee hoe Louis van Gaal daadwerkelijk over dit soort zaken denkt? Want ik kan een aantal garanderen dat jullie van een koude kermis gaan thuiskomen.
 
Nairo449
 
13
20 juli 2021 om 14:21
Als je verder dan de titel had gelezen dan had je antwoord op je vraag. En dan had je die vreemde aanname ook niet gemaakt. On: van Gaal - Fraser zou ik wel zien zitten. En na afloop van het van Gaal tijdperk kan Fraser het overnemen. Fraser is sowieso een trainer met veel potentie. Als hij nu dan ook een termijn als assistent bondscoach van Ban Gaal aan de slag zou kunnen gaan, zou dat hem nog meer bagage geven.
 
C4P741NCHR15
 
3
20 juli 2021 om 14:33
Dat was mij eerste (onbewuste) gedachte, maar 1 seconde later ging ik gewoon na denken en het artikel daadwerkelijk lezen, iets wat jij beide hebt nagelaten. Fraser is een goede keuze en zou na dit “leertraject” prima zelfstandig voor de groep kunnen staan, dat hij niet blank is is enkel een “bonus”.
 
Apocalyps
 
19
20 juli 2021 om 14:37
`ik stel voor dat VZ alle comments verwijdert van dit soort suggesties die Nederlanders met kleur als diversiteitsbeleid quota bestempelen.` Aan de andere kant is het niet gek om dat soort reacties te laten staan. Je ziet direct welke problemen naar boven komen borrelen en wat bepaalde mensen denken als er iemand naar voren wordt geschoven die toevallig een kleurtje heeft (en dan maakt het niet eens uit of het een half witte Nederlander is...). Het enige wat sommige mensen zien is kleur en dan opeens trekt men de kwaliteiten / capaciteiten van de persoon in kwestie in twijfel... 'kwaliteit hoort centraal te staan.' Alsof kwaliteit niet te vinden is bij mensen van kleur (of bij vrouwen)... Dit is exact een van de redenen waarom dit hele diversiteits gebeuren momenteel zo onder de aandacht is.
 
CocoAfc
 
5
20 juli 2021 om 15:03
Dan is het weer een geste. Een van de grotere gebreken van een mens is te berekenend willen zijn. Altijd dat Sherlock gedoe. Misschien is Fraser wel gewoon een goede keuze? Hoelang hoor ik wel niet lovende kritieken over Fraser als coach en als mens, assistent worden bij Oranje is dan een beloning die op ze plaats is. Toen Blind, de Boer, Hiddink en Advocaat coach werden, sprak je toen ook van een geste? Dat riekte namelijk als de malle naar vriendjespolitiek. Een amateur, een fossiel, de slechtste PL coach ooit en een lieve zakkenvuller die je in de steek laat als je ff niet kijkt. En die waren nog bondscoach geworden ook, niet eens assistent.
 
LeidseHood
 
2
20 juli 2021 om 16:57
Thanos fighting the good fight deze keer. Succes! Al zijn er maar 1 of 2 mensen op VZ die net iets meer reflecteren of net een tweede keer denken voordat ze iets neerkwakken over 'maar het draait om kwaliteit', dan heb je al wat bereikt, los van je eigen mening uiten. Ik moet wel zeggen, het is verbeterd op VZ, vroeger was het racisme veel erger, zeker wanneer er topics over dubbele nationaliteit waren. Je wist dat er bij Fraser ook weer lelijke opmerkingen geplaatst gingen worden. Terwijl Fraser natuurlijk niet alleen door z'n huidskleur in het profiel past.
 
Suc6Magnet
 
0
20 juli 2021 om 18:12
@ayCaramba ik vrees dat je me verkeerd begrepen hebt. Ik bedoelde ‘geste’ in de negatieve zin van dit woord. Ik was zelf voorstander dat Fraser bondscoach zou worden, dus geen enkele twijfel aan zijn kwaliteit. Ik bedoelde dit richting de KNVB, in de hoop dat zij juist niet dit als geste richting de commissie Mijnals doen maar gewoon vanwege de kwaliteit van Fraser.
 
Suc6Magnet
 
0
20 juli 2021 om 18:24
@Coco: bij alle coaches die jij noemt was ik het er niet mee eens, wellicht alleen Advocaat. Alle anderen waren wat mij betreft qua kwaliteit niet geschikt. Bij die coaches riep ik al om Fraser, zo ook nu. Had hem graag als bondscoach gezien met Louis als adviseur/mentor. Het enige dat ik weet is dat de commissie Mijnals zich de laatste keer zo boos heeft gemaakt. En ik hoop gewoon niet dat Fraser als geste gepolst wordt (dat wou de commissie mijnals namelijk) maar inderdaad om zijn kwaliteit.
 
PaulR_1982
 
1
20 juli 2021 om 15:21
Nou, het lijkt me niet verkeerd om Fraser tot en met het WK, als we ons plaatsen met Van Gaal te laten werken. En da kun je hem daarna aanstellen als bondscoach. Fraser is een goede trainer, maar heeft als nadeel dat hij niet bij topclubs heeft gewerkt. Als hij nu anderhalf jaar assistent is, dan valt dat laatste argument om Fraser geen bondscoach te maken ook weg.
 
siepie
 
1
20 juli 2021 om 15:21
Wellicht is het een assistentschap met uitzicht op hoofdtrainerschap. Dat maakt het al interessanter
 
Vernon
 
1
20 juli 2021 om 15:38
@trekveer Er staat in het artikel dat hij die twee kan combineren. Dus dan kan hij gewoon Sparta trainer blijven. Prima deal zo, lijkt me.
 
Heuvel 1974
 
13
20 juli 2021 om 13:42
Goede keuze. Ben alleen bang dat Sparta dit niet echt ziet zitten.
 
PsvFan700
 
13
20 juli 2021 om 13:50
Het seizoen gaat bijna beginnen en Fraser heeft net verlengd. Henk en Henk brengen veel stabiliteit bij Sparta na vele turbulente jaren dus denk dat je gelijk hebt Heuvel. Daarnaast ook niet chique van de KNVB om zo kort voor het seizoen een club van zijn hoofdtrainer te beroven, maar goed dat is slechts mijn mening.
 
TilburgAjax
 
12
20 juli 2021 om 13:54
Er wordt gemeld dat een dubbelfunctie een optie is. Dat lijkt me toch best te combineren, zeker omdat er tijdens interlandperiodes geen clubvoetbal speelt. Wellicht is er een kleine overlap maar dat kunnen de assistent-coaches toch ook wel opvangen lijkt me.
 
FlamengoBrasil
 
4
20 juli 2021 om 13:54
Er staat ook in de tekst dat hij de functie mogelijk zou kunnen combineren. Al vraag ik me af hoe van Gaal daar tegenaan kijkt, omdat hij altijd full commitment wilt hebben van zijn spelers en zijn staf. Maar als hij het kan en mag combineren, waarom niet? Zeker als tweede assistent.
 
BramThijs
 
16
20 juli 2021 om 13:42
Goed voor het NL elftal maar dat zou echt zeer slecht nieuws voor Sparta betekenen. Ik zie Henk wel als iemand die daarna het stokje van Louis over zou kunnen nemen. Dus ik zeg doen!
 
Bartvan der Veen
 
3
20 juli 2021 om 13:53
Ja maar dat moet de KNVB niet in het contract van Henk gaan opnemen wat ze in die van Danny Blind wel deden
 
Vernon
 
1
20 juli 2021 om 15:42
Hij kan de twee functies combineren. Staat in het artikel.
 
BramThijs
 
2
20 juli 2021 om 16:09
Oo dat stond er in eerste instantie niet!
 
Suc6Magnet
 
0
20 juli 2021 om 18:14
@BramThijs klopt, VZ heeft het artikel later aangevuld. Had ik ook al last van.
 
Aguerooo
 
51
20 juli 2021 om 13:42
Ik zeg doen. Kan hij daarna het stokje overnemen van Louitje, altijd fan van Fraser geweest, prima kerel.
 
Soccerfan_1
 
29
20 juli 2021 om 13:53
Zullen we aub ophouden met van tevoren al bepalen wie het stokje gaat overnemen? Dat is al eens goed fout gegaan.
 
Rick1o1
 
13
20 juli 2021 om 14:01
Ja met Blind die totaal ongeschikt is als trainer. Fraser heeft toch al bewezen op zijn minst een capabele trainer te zijn? Dat vind ik wel een verschil. Maar ben het wel met je eens dat vantevoren misschien iets te vroeg is. Laten we eerst eens kijken hoe het gaat als assistent en dan kun je na het wk alsnog evalueren met hem als eerste optie.
 
Aguerooo
 
4
20 juli 2021 om 14:37
Fraser is geen Frank de Boer of Blind gelukkig. Overigens heb ik vaker benoemd dat Fraser ideaal in het plaatje van Oranje past als opvolger van de Boer. Maarja nogmaals. geen 2 ongeschikte faalhazen vergelijken met Fraser Overigens zeg ik ook niet dat ze nu direct in het contract moeten gaan zetten dat Fraser het over mag nemen. Pas een contract geven zodra het bekend is dat er een nieuwe bondscoach moet komen, niet eerder.
 
CocoAfc
 
1
20 juli 2021 om 15:05
Deels mee eens, maar de vorige keer werd 1 of andere amateur naar voren geschoven. Fraser is geen amateur, maar laten we idd niet vooruitplannen op die manier.
 
Reyhan
 
3
20 juli 2021 om 13:42
Deze had ik bepaald niet zien aankomen, maar op zich wel een verstandige zet. Zo kan Fraser aan de zijde van Van Gaal klaargestoomd worden om later het stokje van hem over te nemen.
 
Glory
 
2
20 juli 2021 om 13:42
Assistent van van gaal is een ondankbare taal. Ik zie Louis nog tekeer gaan tegen giggs. Alsof het ook nog een pupil was.
 
ayCaramba
 
28
20 juli 2021 om 14:11
En toch zegt Giggs dat hij meer heeft geleerd onder Van Gaal dan onder Ferguson.
 
CocoAfc
 
4
20 juli 2021 om 15:07
Ehm, Giggs was een pupil onder van Gaal.
 
Vernon
 
1
20 juli 2021 om 15:44
@glory Van Gaal is een uitstekende manager. Daar hoort soms een felle reactie bij. Daar word je niet alleen maar slechter van. Ik verwacht dat dat bij Fraser ook helemaal niet nodig is. De spelers daarentegen, die kunnen hun borst nat maken.
 
Baardgrasmus
 
9
20 juli 2021 om 13:43
Lijkt me een meer dan prima optie. Geen toezeggingen doen voor de opvolging, al is dit een vele malen betere combinatie dan Hiddink/Blind. Als het goed werkt kan je Fraser altijd nog doorschuiven na het Wk.
 
consy
 
5
20 juli 2021 om 13:43
Lijkt me de perfecte optie om ernaast te hebben. Ook zelfs voor een eventuele opvolging van van Gaal na het WK wat mij betreft een prima optie.
 
DeAnalist9
 
6
20 juli 2021 om 13:43
Lijkt me een hele mooie combinatie. Fraser is in mijn opinie een van de weinige Nederlandse coaches waar ik nog enige potentie in zie. Naast van Gaal kan hij veel leren.
 
bliek
 
3
20 juli 2021 om 13:45
Zou je sparta op willen geven voor een paar wedstrijden per jaar. Hij lijkt me een prima assistent.
 
Pieterpost
 
0
20 juli 2021 om 14:26
Misschien kan hij het stokje na een succesvolle periode wel overnemen van Louis. Zag sommigen hem al voordragen als bondscoach voor nu.
 
bliek
 
1
20 juli 2021 om 14:47
Ja bij Sparta haalt hij wel het maximale uit de groep, Ik zelf zie van Gaal liever niet mar als het een overbruggingsjaar is is het denk niet anders.
 
Deenb
 
1
20 juli 2021 om 13:47
Prima! Goed nieuws. Al ben ik benieuwd of Fraser nu Sparta op gaat geven voor een paar wedstrijden Oranje.
 
joventut
 
7
20 juli 2021 om 13:48
Fraser zou dan de assistent zijn naast Danny Blind. Of je dat nu moet willen, als Fraser zijnde. Ik vind Fraser inmiddels een sterkere coach dan Blind.
 
EenLiefhebber
 
5
20 juli 2021 om 13:48
Uitstekend nieuws! Fraser is echt iemand die veel potentie heeft en dit is precies wat hij nodig heeft om een top trainer te worden. Zou geweldig zijn als hij het doet.
 
KAWS
 
4
20 juli 2021 om 13:59
Henk Fraser als assistent zou ik erg toejuichen! In de Feyenoord jeugd liep iedereen met hem weg en ook in de Eredivisie heeft hij zich inmiddels wel bewezen! Een coach met nog een mooie toekomst voor zich die gek zou zijn als hij dit niet zou doen, in mijn ogen althans. Het is toch mooi als je samen met van Gaal, Oranje mag gaan leiden? Danny Blind mag wat mij betreft lekker achterwege blijven, daar zie ik geen meerwaarde in.
 
hoogdrukzetten
 
5
20 juli 2021 om 14:01
Ik denk dat Henk Fraser in meerdere opzichten de ideale man is voor deze klus. Het eerste en meest belangrijke is dat hij autoriteit uitstraalt en veel voetbalverstand met zich meebrengt. Ook denk ik dat hij de verdedigers en dan voornamelijk de Ligt veel kan leren over situaties en hoe om te gaan met posities en spitsen. En een niet geheel onbelangrijk feit helaas deze dagen is dat Fraser natuurlijk een andere huidskleur heeft en dat de diversiteit weer ten goede komt van de staf want helaas moeten we daar ook naar kijken daar waar ik en met mij veel supporters kwaliteit als eerste uitgangspunt stellen denken de spelers en bepaalde bevolkingsgroepen daar heel anders over. Overigens zou het wel chique zijn wanneer Fraser gewoon bij sparta aanblijft en dit erbij gaat doen.
 
LeidseHood
 
1
20 juli 2021 om 17:03
Maar waarom is het kijken naar diversiteit zo'n probleem. Je ziet hier toch dat het niet ten koste van kwaliteit hoeft te gaan. Daarnaast zie je zelfs dat het kwaliteit kan toevoegen als een Fraser bijvoorbeeld beter in staat zou zijn sommige jongens te raken, omdat hij zich meer kan inleven in hoe ze zich voelen of zijn opgevoed ofzo. Jij doet alsof kwaliteit en diversiteit twee verschillende dingen zijn. Meestal liggen ze in elkaars verlengde. Zeker wanneer er keuze is, zoals in de voetbalwereld waar er genoeg diversiteit is qua mensen met verstand van het spelletje.
 
Hil81
 
7
20 juli 2021 om 14:04
Tja, er moest ook iemand van kleur bij natuurlijk. Is bijna een harde eis vanuit het comité. Dit doet overigens niks af aan het feit dat Fraser een uitstekende trainer is die strak op discipline zit.
 
Weerniet
 
3
20 juli 2021 om 14:06
Een bondscoach én een assistent die je fors op je falie geven als het nodig is. Ik zie het wel zitten. En ze staan beide ook bekend als trainers die ook wel willen meedenken. Het zal geen strafkamp worden maar ze zullen er wel behoorlijk bovenop zitten.
 
Bossie
 
3
20 juli 2021 om 14:08
Ik ben wel benieuwd of die twee kunnen samenwerken. Fraser is geen Blind die volgzaam doet wat van Gaal hem opdraagt.
 
MartinSchenk416
 
4
20 juli 2021 om 14:20
Goede keus om Fraser als assistent en misschien ook als opvolger bondscoach. Vind 'm meer geschikt dan van Bronkhorst die is te soft. Fraser pakt je wel aan en heeft uitstraling
 
Streepan
 
5
20 juli 2021 om 14:20
Lijkt me echt een top duo. Passen wel bij elkaar. Ben altijd wel gecharmeerd geweest van Fraser. Hopelijk lukt dit.
 
binny
 
7
20 juli 2021 om 14:42
Gigantische fan van Fraser. Goede coach, haalt het onderste uit de kan, spelers gaan door het gaatje door hem en hij is erg down to earth. Toch kan hij ook spelers op hun donders geven en accepteren ze dat ook, ook zullen de mensen die een zwarte trainer willen hebben er blij mee zijn. Als het goed gaat kan Fraser dan doorschuiven naar bondscoach na Louis!
 
raza
 
9
20 juli 2021 om 14:42
Goede keus. Henk presteert al jaren bovengemiddeld met zijn teams! Het is knapper om met Sparta de play-offs te halen dan ten Hag met Ajax kampioen te worden. Henk laat misschien zijn teams niet altijd mooi voetballen maar er zit wel strijdlust in. Strijdlust is aan Henk wel besteed. Wat een bikkel van een verdediger was dat maar had ook de nodige technische vaardigheden aan de bal. Heeft maar 5 interlands gespeeld maar had nu met 2 vingers in de neus altijd bij oranje gezeten.
 
sebasjuh
 
0
20 juli 2021 om 14:58
Als je met hem een deal kan maken dat hij dan daarna het stokje overneemt van van Gaal zou dat toch top zijn. Fraser nog een paar jaar in de leerschool bij van Gaal en daarna Oranje overnemen. Ben alleen benieuwd of Fraser dat zou zien zitten om niet meer de eindverantwoordelijke te zijn. Aan de andere kant is het voor zijn carrière wel een boost als je het daarna kan overnemen.
 
CocoAfc
 
1
20 juli 2021 om 14:59
Zolang niet meer uitgekeken naar onze volgende interland. Dit maakt echt me dag. Niet eens perse Fraser, wie ik overigens prima vindt, maar gewoon weer een absolute topcoach zoals van Gaal. En het is al helemaal mooi als hij een Fraser mee wilt, een coach waar altijd lovend over wordt gesproken. Prachtig voor Fraser en hopelijk ook prachtig voor ons als volk. LOUIIIIEEEE
 
mvbfan
 
0
20 juli 2021 om 15:00
Ik vind het kopstuk een beetje misplaatste tiitel. "Van Gaal wilt Fräser als assistent," klinkt alsof hij al bondscoach is.
 
4Ever4Ajax
 
0
20 juli 2021 om 15:03
Ik zie Fraser liever bij een club dan nu assistent bij Van Gaal. Ik denk echt dat Fraser meer aankan dan hij tot nu toe heeft gedaan. Maar wie weet als dit doorgaat, dat Fraser het mag overnemen na Van Gaal.
 
Nr.11
 
3
20 juli 2021 om 15:05
Fantastisch idee. Ik denk dat Fraser in de toekomst de beste Nederlandse coach gaat worden
 
Opafred
 
0
20 juli 2021 om 15:10
Te bizar voor woorden om een hoofdtrainer weg te halen bij een club. Zou zeer teleurgesteld zijn als Fraser hier in zou stappen. Geen eer te behalen met die veredelde sterren toch. Waar gaat Sparta trainer halen met kwaliteiten van Fraser.
 
PareesaGabol
 
0
20 juli 2021 om 15:28
Gaat dat niet botsen tussen Henk en Louis? Louis heeft vooral volgers nodig. Scholletje bijv. Henk zal kritiek uitten op Louis. Zie dit dus niet gebeuren. Ik denk dat Louis gewoon rondkeek. Dirk Kuyt is dan beter of Robben.
 
PareesaGabol
 
0
20 juli 2021 om 15:32
Overigens ik zie een hoofdtrainer dit niet doen. Tijdens de interland periodes wil Henk natuurlijk ook wat rust.
 
Janta
 
0
20 juli 2021 om 15:41
Zonder verdere uitleg, een goede keuze van v. Gaal.
 
Hysteria
 
0
20 juli 2021 om 15:49
Combi van Gaal - Fraser is op het eerste gevoel een hele vreemde. Ik weet ook niet of Fraser voldoende aanzien heeft om de top op zijn flikker te geven. Ik moet nog zien of dit gaat werken.
 
Janta
 
0
20 juli 2021 om 16:25
Het is een echte no nonsens koppel die niet snel over zich laat lopen.
 
JohnMorisson924
 
1
20 juli 2021 om 15:54
En daarmee gelijk de opvolger van Van Gaal binnen. Prima trainer met ervaring waarvan ik eigenlijk niet snap dat hij de baan niet eerder aangeboden heeft gekregen.
 
Rudeboy65
 
2
20 juli 2021 om 16:02
Ben ik blij mee! Zeker als het de bedoeling is dat Henk wordt klaargestoomd als eerste man. Heb hier op VZ al vaker voor hem gepleit. Harde gast, pikt geen shit en heeft een positieve spelopvatting.
 
dreetje888
 
0
20 juli 2021 om 16:12
Once in a lifetime, zou t gelijk pakken als ik Henk was, zou gauw kom je niet meer in zo'n luxe positie met clubs als ADO,Sparta en Vitesse , succes Henk want je hebt zeker potentie om dit ooit over te nemen
 
Dwijl
 
0
20 juli 2021 om 16:18
Dit is natuurlijk een goede optie als assistent. Ergens zie ik Fraser toch liever direct Bondscoach worden, zonder dat daar korte termijn oplossing Van Gaal aan vooraf gaat. Ik denk namelijk dat Fraser in staat is om die functie direct goed in te vullen.
 
nooblex
 
0
20 juli 2021 om 16:30
Geweldig nieuws want Henk is natuurlijk wel echt een goeie coach wat hij met Sparta heeft gedaan is echt heel knap!
 
jeron
 
2
20 juli 2021 om 16:57
Zeer groot voorstander van!! Van Gaal, Fraser en ik hoop op Robben Daarna kan Fraser verder met Robben en een volgende
 
Rob81
 
0
20 juli 2021 om 17:31
Het maakt onder LvG ook eigenlijk niet uit wie hij meeneemt. Hij is toch de absolute leider en heeft een maniakale vorm van supervisie.
 
Ben_Ajax
 
0
20 juli 2021 om 17:34
Lijkt mij een zeer goede kandidaat. Ervaring, hard/eerlijk, leuke man en bovenal speelt hij altijd leuk voetbal met beperkt materiaal. Zie in ander artikel dat hij past vanwege kleur. Mag daar niet reageren ivm level 3. Mijn inziens moet kleur nooit rol spelen en is fraser gewoon geschikt om zijn kwaliteiten als trainer en mens. Wordt beetje moe van kleur, inclusiviteit etc. Ben zelf kleurling en wil altijd afgerekend worden op mijn kwaliteiten (werk) en persoonlijkheid (privé) en niet op kleur. Voorgetrokken worden vanwege mijn kleur vind ik erger als afgewezen worden vanwege racisme. Ik hoef van niemand medelijden of een zetje in mijn rug maar gewoon altijd een eerlijke kans vanwege mijn kwaliteiten
 
Raubaht
 
0
20 juli 2021 om 17:38
Prachtig. De ideale en perfecte assistent. En hopelijk daarna van Gaal opvolgen als bondscoach. Maar waarom Blind er steeds weer bij moet is mij een raadsel, dat is zo’n no-bod
 
 
0
20 juli 2021 om 17:39
Goeie keuze, hij kan die verwende verdetten wel ff op hun plek zetten,
 
MoniqueVerschoor
 
2
20 juli 2021 om 17:52
Ik vind t toch een bizar fenomeen. Eis je dat je je werknemer blank moet zijn, staat decwereld in brand. Maar blijkbaar is het volkomen nornaal als je roept dat je werknener een kleurtje moet hebben... Is de tijd dat we werknemers aanstellen obv kwaliteiten ipv huidskleur nu dedibituef voorbij? Blijkbaar is het dus de bedoeling dat we discriminatie alleen eenzijdig achter ons moeten laten?
 
fc moulijn
 
0
20 juli 2021 om 18:23
Prima zet denk ik, kan Henk mooi klaar gestoomd om het daarna van Louis over te nemen
 
Haan75
 
0
20 juli 2021 om 19:22
Wil?? Gezien het beleid van diversiteit zal hij een gekleurde assistent moeten hebben en dan vind ik fraser een goede keuze. Ook een vechter, no-nonsens mentaliteit die de internationals die de kantjes er vanaf lopen flink op hun kloten kan geven. Gio, kluivert, ten cate zie ik dat nog niet zo snel doen.... En dan kan het kleuren kaartje niet gespeeld worden...... En het zou mooi zijn als hij dan straks het stokje van louis over kan nemen.
 
WimJokevanAbkoude
 
0
21 juli 2021 om 15:25
Zou een mooi trio zijn ,allemaal verstand van t spelletje!en vooral mensen met n groot empathisch vermogen, doen jongens.