Lozano komt mogelijk niet meer in actie voor PSV: 'We moeten even kijken'
Woensdag, 14 augustus 2019 om 15:02

PSV verdedigt donderdagavond een 0-1 uitoverwinning tegen FK Haugesund in de voorrondes van de Europa League, maar moet dat mogelijk zonder Hirving Lozano doen. De aanvaller viel afgelopen weekend in de wedstrijd tegen ADO Den Haag uit met een blessure, waardoor het nog niet zeker is of hij mee kan doen tegen de Noren. Lozano wordt bovendien nadrukkelijk in verband gebracht met een vertrek naar Napoli en heeft zijn laatste wedstrijd in Eindhovense dienst daardoor mogelijk al gespeeld.

Trainer Mark van Bommel wilde woensdagmiddag tijdens een persconferentie echter niet op de zaken vooruitlopen. Het zou kunnen dat PSV besluit om Lozano in afwachting van zijn transfer buiten de selectie te houden, maar de trainer liet zich niet in zijn kaarten kijken: "Volgens mij kwam het vooral in de media in een stroomversnelling. Wij maken ons niet druk, we horen het vanzelf wel", wordt hij geciteerd door onder meer de NOS.

De oefenmeester hoopt dat de fysieke ongemakken van Lozano in ieder geval geen roet in het eten zullen gooien: "Ik was vrij positief na de wedstrijd over zijn blessure. Hij heeft gisteren niet meegetraind, we moeten nu even kijken hoe hij ervoor staat. We spelen ook pas donderdagavond", blijft Van Bommel hoopvol.

Van Gastón Pereiro is, in tegenstelling tot Lozano, zeker dat hij het duel van donderdagavond niet zal halen. De Uruguayaan liep onlangs op de training een schouderblessure op en zal een aantal maanden aan de kant staan. Tot 'paniekaankopen' zal deze tegenvaller volgens Van Bommel echter niet leiden: "We hebben genoeg kwaliteit in onze selectie om zijn afwezigheid op te vangen."

Meer nieuws
   
20:31
20:31
Prolongatie titel definitief uitgesloten voor Royal Antwerp na nieuwe nederlaag
0
   
20:30
20:30
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
4
   
20:16
20:16
Romano weet wie bijna zeker de eerste inkomende transfer van FC Barcelona wordt
3
   
20:00
20:00
Wie is de Italiaanse idealist die mogelijk de nieuwe trainer wordt van Ajax?
4
   
19:52
19:52
AS Roma mag blijven hopen op Champions League-ticket na remise tegen Napoli
2
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (22)

 
est-1913
 
18
14 augustus 2019 om 15:16
Hopelijk wordt er geen risico genomen met Lozano. Hij is niet topfit en er staat een recordverkoop voor PSV op het spel. Voor alle partijen is dit een goed moment om uit elkaar te gaan, want met de komst van Bruma is er al ingespeeld op zijn vertrek. Dit zou een goede wedstrijd zijn om Ihattaren eens flink minuten te laten maken. Of dat nou als basisspeler is of als invaller (dan begint Pereiro op 10, normaal gesproken). Zoet; Dumfries, Baumgartl, Viergever, Sadilek; Rosario, Guti, Ihattaren; Bergwijn, Malen, Bruma
 
codygakpo
 
5
14 augustus 2019 om 15:21
Mo op 10 zou top zijn, alleen wat als hij het niveau nog niet aankan bergwijn op 10 en gakpo op de vleugel? Verder hoop ik niet dat ze doan halen lijkt me gewoon weer zo n ramselaar 2.0
 
BramThijs
 
0
14 augustus 2019 om 15:25
Alleen al vanwege de commerciële voordelen bij Doan zal hij dat nooit worden.
 
est-1913
 
3
14 augustus 2019 om 15:30
Bergwijn op 10 ben ik geen fan van. Dan liever Pereiro en Bergwijn op de flank, waar hij meer geschikt voor lijkt. Gakpo zie ik de komende tijd graag elke wedstrijd 30/20 minuten invallen. Net als Malen vorig seizoen. Doan zie ik ook niet helemaal zitten. Leuk talent maar niet precies wat wij nu nodig hebben. Van Ginkel zou precies zijn wat wij nodig hebben maar die is al 400 dagen geblesseerd. Ik hoop op iets vergelijkbaar. Huur zou prima zijn met het oog op de aankomende Ryan Thomas en Ihattaren.
 
SneekPSV
 
0
14 augustus 2019 om 16:35
Doan moet je niet willen. Die kun je dan plaatsten in het rijtje: Ramselaar, Maher, Thomas, Luckassen...... enz. Ik hoop maar dat ze eens verstandig worden en hier mee ophouden.
 
est-1913
 
0
14 augustus 2019 om 21:56
Aankopen uit de subtop zijn vaker missers dan pareltjes inderdaad. Iemand moet de volgende Mertens zijn...
 
EVDBR93
 
0
14 augustus 2019 om 15:49
Geen Schwaab - Viergever/baumgartl? Of is onze Duitse vriend niet fit genoeg/speelgerechtigd? Vraag me sowieso af hoe de verdediging er straks komt uit te zien.
 
est-1913
 
0
14 augustus 2019 om 16:12
Niet ingeschreven voor de eerste wedstrijd tegen Haugesund, dus voor de return is hij niet speelgerechtigd. Schwaab - Baumgartl zie ik wel gebeuren. Baumgartl heeft ondanks hij rechts is veel op LCV gespeeld. Rechtsback is de enige positie die je met zekerheid kan invullen. Als Viergever uit het centrum wordt gehaald voor Baumgartl/schwaab dan kan hij eventueel linksback. Mist wel een beetje loopvermogen, maar bij Ajax heeft hij daar toch zijn beste wedstrijden gespeeld. Lato is nu ook fit, dus daar ben ik ook benieuwd naar. Als huurling hoef ik hem alleen in de basis als hij significant beter is dan de rest. Boscagli is er ook nog, ik weet nog niet of Van Bommel hem ook als LB ziet.
 
EVDBR93
 
0
14 augustus 2019 om 16:16
Lato en Boscagli al helemaal vergeten.. Hoop in ieder geval dat Schwaab er weer komt te staan. Had altijd redelijk een zwak voor hem. Geen op en top verdediger, maar toch wel solide genoeg om te voetballen bij PSV (op z'n dieptepuntje tegen Ajax na). Vond alleen altijd Schwaab en Viergever een zelfde soort spelers, dus hoopte op een type Moreno naast Schwaab. LB positie wordt denk ik nog wel een dingetje, Angelino was zo goed daar, dat ga je niet opvangen.
 
cabinessence
 
0
14 augustus 2019 om 16:52
"schwaab - Baumgartl zie ik wel gebeuren" Ik denk dat Schwaab op de bank komt. Van Bommel heeft toch wel een voorkeur voor een links- en een rechtsbenige cv. En ik vind Schwaab en Viergever redelijk gelijkwaardig.
 
cabinessence
 
0
14 augustus 2019 om 16:50
"hopelijk wordt er geen risico genomen met Lozano." Toch zijn dit soort beslissingen altijd lastig. Stel je voor dat PSV Lozano inderdaad spaart, dat PSV straks op z`n bek gaat tegen Haugesund en dat de transfer alsnog afketst... Ik kan je alvast voorspellen wat dan de reacties gaan zijn.
 
est-1913
 
0
14 augustus 2019 om 16:58
Als ik had gevonden dat je op dit moment met Lozano aantoonbaar een stuk beter was, had ik het een ander verhaal gevonden. Maar met een half fitte Lozano die in aanloop naar deze wedstrijd helemaal niet heeft meegetraind en met zijn hoofd misschien al in Napels zit denk ik niet dat het zo zit.
 
JohnnyyPSV
 
1
14 augustus 2019 om 17:26
Pereiro was toch erg lang geblesseerd? Mij lijkt inderdaad juist nu een goede kans om Ihatarren te starten.
 
est-1913
 
1
14 augustus 2019 om 21:55
Oh shit, ja die ligt er twee maanden uit. Was ik even vergeten. Jammer. Biedt veel perspectief voor Ihattaren.
 
Woenselaar
 
6
14 augustus 2019 om 15:21
Of Lozano nou aan de kant staat vanwege de opgelopen blessure, of omdat hij bezig is met een transfer, ik zou hem hoe dan ook niet opstellen. Je weet dat hij weg gaat voor mogelijk een recordbedrag. Dat wil je niet saboteren. Bovendien ben je al aan het bouwen aan een nieuw team zonder Lozano, die gaat namelijk echt niet nog een seizoen spelen in Eindhoven. Dan kun je maar beter vroeger dan later beginnen.
 
cuco10
 
1
14 augustus 2019 om 16:12
Ben ik het geheel met je eens, Bruma en ook gakpo staan te trappelen om het over te nemen.
 
STORING
 
1
14 augustus 2019 om 15:45
Lozano laten banken zodat je geen risico’s neemt. En ook al vertrekt hij dan het liefst geen vervanger halen. We zijn toch een opleidingsclub? Dan moet een toptalent als Ihatarren meer minuten maken. Datzelfde geldt voor Piroe en ook Aboukhlal heeft kwaliteiten. Aan een Doan hebben we niks. Mocht PSV toch persé iemand willen halen dan hoop ik dat het een kopsterke speler is die de tweede ballen er in kan tikken. Een type als Siem de Jong of Toivonen. Dat zou ook een ideale stormram zijn. Maar zo een Doan hoor je zelf op te leiden en gaat ten koste van het vele talent wat we voorin hebben lopen. Lammers en Pereiro gaan nog terugkomen van blessures en verder heb je Bruma, Malen, Bergwijn, Gakpo, Ihattaren, Afellay, Piroe en Aboukhlal. Daar hoeft echt geen speler bij te komen. Vooral omdat veel spelers op verschillende posities kunnen spelen.
 
FTBLLR
 
3
14 augustus 2019 om 15:52
Vind je het dan niet wel erg jeugdig worden allemaal? Leuk hoor dat talent, en bij vlagen echt genieten, maar van de spelers die je noemt zijn er 5 onder de 20 jaar oud. En dan nog een Bruma waarvan je het nog moet afwachten, en de blessuregevoelige Afellay idem dito. Nee ik zou er nog wel 1 of 2 echt grote aankopen bij willen zien in de leeftijd tussen 25 en 30, die het gewend zijn om veel wedstrijden te spelen en die nooit of bijna nooit door een ondergrens zakken. Maar ja vind die maar eens...
 
WouterSL
 
1
14 augustus 2019 om 16:04
Dat zijn ook een hoop goals die PSV inlevert. Na LDJ nu Lozano weg
 
STORING
 
0
14 augustus 2019 om 16:40
En wat doe je in de tussentijd met dat toptalent? Die laat je verzuipen omdat je iemand wil halen die meer garantie biedt. Maar de grootste vraag is, waarom? Nu PSV geen CL heeft gehaald is dit een ideaal seizoen om die jongens vlieguren te laten maken. Vooral als je realistisch gezien er al snel achterkomt dat Ajax toch kampioen word. Het beste wat je dan kan doen is volop vlieguren geven aan al dat toptalent zodat ze volgend jaar meer afgerijpt zijn en ze meer in waarde stijgen. Liever dat dan geld uitgeven en kapitaal dat al rondloopt laten verzuipen.
 
FTBLLR
 
2
14 augustus 2019 om 16:59
Voel je niet persoonlijk aangevallen, maar oh wat heb ik toch een broertje dood aan die 'tussenjaarmentaliteit'. Ten eerste is het nog lang geen uitgemaakte zaak dat Ajax kampioen wordt. Ten tweede speel je (hopelijk) ook nog EL, waarin je gewoon ver moet zien te komen. En nee, niet AL dat talent hoeft te verzuipen, zelfs al haal je nog 2 ervaren spelers, dan nog hoeft er niemand te verzuipen. Maar dat zou wel wat meer balans in het elftal brengen qua ervaring.