L'Équipe: Ben Arfa hakt knoop door en keert definitief terug in Ligue 1
Woensdag, 7 oktober 2020 om 11:35

Hatem Ben Arfa vervolgt zijn loopbaan bij Girondins Bordeaux, zo weet L'Équipe woensdag te melden. De 33-jarige aanvallende middenvelder zou reeds tot een persoonlijk akkoord zijn gekomen met de huidige nummer negen in de Ligue 1. De clubloze routinier tekent een eenjarig contract in Bordeaux, zo klinkt het.

Ben Arfa kwam in het tweede gedeelte van afgelopen seizoen enkele maanden uit voor Real Valladolid, de club van mede-eigenaar Ronaldo. Vanwege de coronacrisis kwam de spelmaker uiteindelijk tot slechts vijf wedstrijden in het shirt van de Spaanse club. Vanaf 1 augustus had Ben Arfa een transfervrije status. Hierdoor kan hij zijn loopbaan vervolgen bij Bordeaux, ondanks het feit dat de Europese transfermarkt afgelopen maandag zijn deuren sloot.

Bordeaux-trainer Jean-Louis Gasset liet zich onlangs in de Franse media al uit over de mogelijke komst van Ben Arfa naar zijn club. "Het is een genie op voetbalgebied, echt een geweldige speler. Maar we zullen moeten afwachten, meer kan ik er niet over zeggen." Enkele weken later lijkt het er dus op dat de middenvelder bij Bordeaux gaat tekenen. Zijn debuut volgt wellicht in de uitwedstrijd tegen Olympique Marseille op 17 oktober.

Ben Arfa speelde eerder in Frankrijk voor Olympique Lyon, Olympique Marseille, Olympique Nice, Paris Saint-Germain en Stade Rennes. Buiten de Ligue 1 kwam hij naast Valladolid uit voor Newcastle United en Hull City. De vijftienvoudig international van Frankrijk is de eerste aanwinst van Bordeaux voor dit seizoen.

Meer nieuws
   
15:52
15:52
Been raadt PSV'er af voor Engeland te kiezen: 'Kan beter naar het zonnetje gaan'
3
   
15:50
15:50
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
1
   
15:45
15:45
Live meepraten in de Eredivisie: Vitesse - Fortuna Sittard
0
   
14:51
14:51
Mikautadze scoort wederom, maar kan Metz niet aan cruciale punten helpen
20
   
14:35
14:35
Ajax-leiding wordt gespot in Eredivisie-stadion, maar lijkt voor niets gekomen
23
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (10)

 
caine
 
25
7 oktober 2020 om 11:49
In potentie was dit echt zo’n gruwelijk goeie voetballer. Zat in precies dezelfde lichting als Benzema bij Lyon. Jammer dat het nooit echt helemaal uitgekomen is!
 
lucas1234
 
32
7 oktober 2020 om 11:59
Zo zie je maar weer dat potentie lang niet alles zegt. Er kan in een carrière zoveel gebeuren waardoor een speler niet alles uit zijn potentie haalt. Bij Ben Arfa moet ik dan toch gelijk aan het moment met Nigel de Jong denken, waarbij hij zijn horrorblessure opliep, net op een moment dat hij heel goed speelde bij Newcastle. Nadien nooit meer de oude geworden. Al had die een paar jaar terug nog even een echt goede periode bij Nice.
 
Millonario
 
7
7 oktober 2020 om 13:09
En bij Rennes ook gewoon heel goed geweest. De Coupe de France gewonnen tegen nota bene Psg, gewoon een topprestatie natuurlijk.
 
Sirius
 
0
7 oktober 2020 om 14:53
Ben Arfa bleek ook niet bepaald de makkelijkste jongen. Dat heeft 'm zijn hele carriere achtervolgd en bij elke werkgever. Ik had namelijk ook niet het idee dat hij na z'n breuk technisch en fysiek achteruit was gegaan. Hij heeft zich naar mijn mening gewoon nooit echt ontwikkeld en lijkt z'n hele carriere al puur op z'n talent te "teren".
 
-NEC-
 
0
7 oktober 2020 om 17:18
Klopt. Vond hem bij Newcastle ook fantastisch. Denk wel dat die tackle van de Jong destijds in de weg heeft gezeten met zijn ontwikkeling...
 
Marseillefan93
 
3
7 oktober 2020 om 14:29
Op Voetbalzone heeft Bordeaux gelukkig nog het oude logo, want het logo wat ze nu daar hebben ziet er echt afgrijselijk uit. Wel een leuke speler natuurlijk voor Girondins Bordeaux dit. Ver weggegleden ook de afgelopen jaren Bordeaux
 
Bankstel
 
5
7 oktober 2020 om 14:59
Jij haat ook echt alles wat nieuw is haha
 
Marseillefan93
 
0
7 oktober 2020 om 18:33
Kijk zelf dan, wat het ziet er gewoon echt niet uit
 
Bankstel
 
1
7 oktober 2020 om 20:06
Ik vind de oude ook mooier hoor, maar zoveel verschil is het toch niet? Het logo is gewoon ff wat strakker gemaakt.