L'Équipe neemt uitblinkende Ajacied op in Champions League-sterrenteam
Vrijdag, 13 december 2019 om 09:40

Hakim Ziyech is door L'Équipe opgenomen in het sterrenelftal van de groepsfase in de Champions League. De spelmaker van Ajax krijgt een 6,83 als gemiddeld rapportcijfer. Alleen topscorer met tien doelpunten Robert Lewandowski (7,2) wordt nog beter beoordeeld door de Franse sportkrant. Ziyech kwam tot twee doelpunten en vier assists in de poulefase, al was dat niet voldoende voor de Amsterdamse club om de achtste finale te bereiken.

Bayern München is hofleverancier, want naast Lewandowski krijgen ook Kingsley Coman en Corentin Tolisso een eervolle vermelding. Verder is het een gemêleerd gezelschap, want in totaal zijn er spelers van negen verschillende clubs opgenomen. In de verdediging bijvoorbeeld is een plaatsje ingeruimd voor José Gayá, die er met Valencia voor zorgde dat Ajax na de winterstop niet langer in het miljardenbal uitkomt.

Kalidou Koulibaly is door zijn goede prestaties namens Napoli in de Champions League volgens diverse media op de radar verschenen van Real Madrid. De Koninklijke zou bereid zijn om vijftig miljoen euro neer te leggen, met Luka Modric als onderdeel van de miljoenendeal. Naar verluidt vraagt Napoli minstens 120 miljoen euro voor de fysiek sterke mandekker. Koulibaly heeft in de achterste linie naast Gayá assistentie van Juan Cuadrado en Thiago Silva, met Marc-André ter Stegen daarachter als doelman.

RB Leipzig wist Olympique Lyon, Benfica en Zenit Sint-Petersburg achter zich te houden in de groepsfase van de Champions League. Het levert Emil Forsberg een plaats op in het sterrenensemble van L'Équipe. Lyon levert een speler, al is dat niet Memphis Depay, die tegen Leipzig nog voor de cruciale 2-2 zorgde. Er is meer geluk voor ploeggenoot Houssem Aouar, die eveneens tot scoren kwam tegen de opponent uit Duitsland.

Meer nieuws
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
1
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
0
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
6
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
10
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
28
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (26)

 
Clarkkent2
 
23
13 december 2019 om 10:01
Tuurlijk terechte nominatie. Hoop voor Ziyech echt dat ie de stap naar de absolute top kan maken na dit seizoen. En waarom niet. heeft zich nu echt bewezen op CL niveau. Kost misschien maar 50 miljoen. Heeft mentaal en in zn spel echt stappen gezet bij jaax. En ook Marokko verdient wel een keer zn internationale wereldtopper ....ik zeg niet dat ie debruyne eruit moet speleen als nr 10 van City. Maar waarom zou hij niet van de rechterkant kunnen spelen bij een Bayern Munchen en daar jaren belangrijk kunnen zijn??
 
arsenal890
 
6
13 december 2019 om 10:06
Omdat Bayern na de zomer sane, gnarby en coman hebben voor de flanken? Daarnaast kan Havertz ook eventueel op de flank spelen. Beide spelers lijken naar Bayern te komen.
 
Clarkkent2
 
10
13 december 2019 om 10:31
@arsnela; Sane voor 150 miljoen of Ziyech voor 50, ik zou het wel weten. Ik vind m beter dan Coman. Havertz en Sane zijn er ook helemaal nog niet. Dus ik gaf maar een voorbeeld van wat zou kunnen, hij zou een aanwinst zijn voor alle absolute topclubs ook Real, Juve of Chelsea zou m kunnen halen.
 
arsenal890
 
6
13 december 2019 om 10:40
Sane is helemaal geen 150 miljoen. Sane is ook beter dan Ziyech. Daarnaast is de kans erg groot dat sane en/of Havertz komen. Chelsea word al gelinkt aan meerdere flankspelers en op nummer 10 loopt mount rond. Bij real zie ik heb ook niet spelen. Bij juve kan alleen ze spelen niet met een nummer 10.
 
FCVoetbal23
 
2
13 december 2019 om 11:22
Als ik Bayern was zou ik altijd voor Sané gaan. Zal rond de €100m kosten, Duits international, jonger en toch wel wat meer talent dan Ziyech. Heeft zich daarnaast vorig seizoen voor zijn blessure wel echt in de PL bewezen.
 
John Terry
 
3
13 december 2019 om 11:25
Sterker nog, bij Chelsea ontbreekt een klassieke 10 regelmatig omdat Kante/Kova/Jorginho dan samen staan. Ik ben fan van de nr 10 positie, waar Ziyech het best tot zijn recht komt, maar je ziet die spelers steeds meer naar de flanken gedrukt worden. Neem bij ons Mount, Dybala bij Juve, Coutinho bij Bayern, Reus een tijdje bij Dortmund. Dat gaat dus nog wel wat worden denk ik, een topclub vinden waar hij wekelijks op 10 kan spelen.
 
origineel
 
6
13 december 2019 om 10:14
Sorry maar als Ziyech na dit seizoen de absolute top niet overtuigd heeft zal dit nooit meer gebeuren. Op 10 is hij weergaloos en veruit onze belangrijkste speler (wanneer iedereen fit is), is veel meer balvast en strooit met mooie ballen. Als er na dit seizoen niemand komt voor hem dan zijn ze echt stekeblind en dan hoop ik dat Overmars Hakim kan overtuigen dat op handen gedragen worden in Amsterdam ook geen straf is. Als rechtsbuiten zie ik hem overigens geen transfer maken naar de absolute top, mist daarvoor gewoon bepaalde kwaliteiten die je moet bezitten op de vleugel (snelheid, passeer actie).
 
NL_Modric
 
4
13 december 2019 om 10:27
Passeer actie heeft ie denk ik wel. Voor de rest natuurlijk wel eens. Ik hoop dat we nog jaren van hem mogen genieten, maar ik kan het me haast niet voorstellen.
 
Clarkkent2
 
4
13 december 2019 om 10:32
@origineel: vanaf rechts komen is iets anders dan een rechtsbuiten. veel ploegen in de top spelen niet met een pure rechtsbuiten buitenom actie voorzet. Hij strooit daar ook gewoon met passes en heeft topwedstrijden gespeeld. Ben het overigens niet eens dat hij in amsterdam moet blijven Hij heeft genoeg beteent voor Ajax en ik vind nu niet dat alle jongens die uitblinken bij ajax altijd een transfer mogen maken en hij nu degene moet zijn die Mister Ajax moet gaan worden? Nee juist voor een marokkaanse nederlander zou het geweldig zijn als hij de eerste in de absolute top wordt. Heeeft ie door zn ontwikkeling ook echt verdiend.
 
origineel
 
0
13 december 2019 om 10:38
Nl_modric Ja wellicht beetje ongelukkig verwoord van mezelf. Bedoel meer dat er bij buitenspelers zoveel op snelheid en diepgang gelet word dat alleen de allerfijnste en behendigste spelers met een gebrek aan snelheid hiermee wegkomen (spelers als Bernardo Silva, Mahrez). Zo verfijnd vind ik Ziyech zijn dribbel niet.
 
origineel
 
0
13 december 2019 om 10:40
Clarkkent2 Ik zeg ook niet dat Ziyech moet blijven of het verplicht is aan ons. Als hij de stap wilt maken en de interesse is er dan is het hem van harte gegund. En ik denk dat zo`n beetje ieder Ajacied het daar wel mee eens is.
 
SammyR
 
1
13 december 2019 om 10:41
Ik zou juist geweldig vinden als een Marokkaanse Nederlander de nieuwe mr. Ajax wordt, al helemaal na een vrij stroeve periode waar hij in conflict lag met een deel van het Ajax publiek. Als hij blij is bij Ajax waar hij regelmatig indruk kan maken in Europa en dé man is. Wat zou er nou geweldig zijn als hij een van de vele goede spelers zou zijn bij een Man City, Liverpool, Barca, Real, etc?
 
THenry_228
 
0
13 december 2019 om 10:39
@Clarkkent: De Bruyne zou hij inderdaad niet uit de basis spelen bij Man City, die is nog van een niveautje hoger hoor. Maar dat Ziyech klaar is voor een stap hogerop is ondertussen wel duidelijk. Ik zie hem dan ook hee graag bij Arsenal, al denk ( vrees) ik dat Ziyech dat zelf niet ziet zitten. Het is nochtans dat soort spelers dat Arsenal moet halen om de weg naar boven in te slaan!
 
arsenal890
 
2
13 december 2019 om 10:42
Het schijnt dat Ziyech wel fan is van Arsenal en barca? Barca is te hoog gegrepen vind ik. Maar Arsenal zou wel moeten kunnen denk ik. Vooral omdat ze een bewegenlijke voorhoede hebben waar hij met veel passes kan strooien.
 
John Terry
 
1
13 december 2019 om 11:27
Arsenal lijkt mij ook een goede match voor hem, achter Auba en Lacazette. Stokje van Ozil overnemen. Maar ik denk dat Ziyech qua sportief plaatje hoger wil mikken.
 
TILBURG013
 
2
13 december 2019 om 12:11
Ja maar wat is er dan echt hoger dan Arsenal? Bayern, Barca, Real, Liverpool etc? Dat zie ik gewoon niet gebeuren.. dan is Arsenal toch gewoon een mooie stap als je op een hoger niveau wilt spelen. Kijk dit seizoen is dramatisch maar ik zie dat maar als tijdelijk.. met een nieuwe manager en wat goede aankopen ziet het er heel anders uit! Moet het bestuur wel geld uitgeven natuurlijk. Plus Ziyech is zelf fan van Arsenal.
 
Clarkkent2
 
1
13 december 2019 om 14:17
@tilburg. En waarom zie je dit niet gebeuren. Voor 50 miljoen is hij een prima aanwinst voor Bayern, Psg. City, United, Real, enz. Ik vind Ziyech eerder een aanwinst voor dat soort clubs dan Donny. Veel mensen zeggen leeftijd maar bij dat soort clubs hebben ze vaalk liever geen jonkies maar mannen die er gelijk staan. Arsenal zou kunnen maar waarom? Als je hoger kan? Op welk vlak hvan zijn spel heeft Ziyech zich niet bewezen dan?
 
TILBURG013
 
0
13 december 2019 om 16:30
Aha vandaar dat hij al hoger speelt dan Arsenal... Dat wij hem allemaal goed genoeg vinden, betekent niet automatisch dat hij bij een club als Real of Barca terechtkomt. Ik vind hem ook geweldig maar blijkbaar zien de topclubs (die er toch meer verstand van hebben dan wij) dat niet. Je zegt voor 50 miljoen een prima aankoop. Vorig jaar was hij 25/30 miljoen en werd hij alleen in verband gebracht met Sevilla. Tot dusver misschien een kleine link met Bayern maar die zijn voor Perisic gegaan omdat ze liever echte buitenspelers hebben. Die gaan weer voor Sane, Havertz en misschien ook wel Werner. Daar zie ik hem dus niet heengaan. Real en Barca gaat hem ook niet worden. Nou dan blijft dus City over maar die hebben spelers die beter zijn of minimaal even goed dus zie ik ook niet gebeuren. PSG zou kunnen maarja met nu nog jongens als Di Maria, Mbappe en Neymar is dat ook niet echt reëel. Misschien inderdaad na de zomer. United vind ik geen hoger niveau dan Arsenal..
 
Tegengif
 
1
13 december 2019 om 17:23
De topclubs die er meer verstand van hebben dan wij... dat zou je mogen verwachten ja. Ondertussen halen die de ene miskoop na de andere. Kijk alleen al naar Manchester United. Ik geloof 100% dat ik een betere technisch directeur zou zijn dan de gasten die daar de afgelopen jaren aan het roer hebben gestaan. Real en Barca gaan ook lekker, ahum
 
TILBURG013
 
0
13 december 2019 om 17:27
Ja als je het zo stelt is het lekker makkelijk. Ook lekker makkelijk om van buitenaf iets te roepen terwijl je totaal geen kennis van zaken hebt. Voordat bijvoorbeeld Coutinho werd gehaald, vond 99% van de mensen het een geweldige aankoop, hetzelfde geldt voor Dembele. Dat het dan anders uitpakt zegt genoeg over de complexiteit van het zijn van technisch directeur. Elke aankoop kan namelijk tegenvallen. En hoezo Real Madrid, noem er eens een paar dan? Hebben gewoon veel goede aankopen gedaan ook met het oog op de toekomst.. of jij bent zeker zo iemand die iemand na 2 maanden al afschrijft..
 
Tegengif
 
0
13 december 2019 om 18:50
Nee, maar leuk dat je me in een hokje probeert te plaatsen. Ik heb speciaal voor jou alleen even gekeken naar de transferzomer van anderhalf jaar geleden. Barca heeft daar onder andere de enorm succesvolle aankopen Malcolm, Vidal, Murillo, Boateng en Paulinho gedaan. Bij Real kom ik op Diaz, Diaz en Odriozola. Beiden veel geld kwijt en zeer weinig opgeschoten. Had ik zeker beter gedaan.
 
AZE/CHE 4 EVER
 
2
13 december 2019 om 11:11
Coman en Forsberg boven Sterling en Gnabry... dat kan je toch moeilijk serieus nemen.
 
TILBURG013
 
1
13 december 2019 om 12:14
En wat heeft Gnabry laten zien dan in de poule? Had een wedstrijd tegen Tottenham met 4 goals en 1 assits en in alle andere wedstrijden is hij bij geen 1 goal meer betrokken geweest. Dan zou je hem dus moeten selecteren op basis van 1 wedstrijd? Het gaat over de hele groepsfase. Wat hij vooral heeft gedaan daarna is kansen missen. Sterling had inderdaad gekund maar Forsberg was ook gewoon erg goed. Vind het wel leuk om een keer wat andere spelers te zien..
 
Twenteov
 
2
13 december 2019 om 12:24
Het zou sowieso fijn zijn als de voetbalwereld zgn. verkiezingen zoals de Ballon d'or en dit soort tijdschriften van uitgerekend Fransen, die niet bekend staan als objectief, niet meer serieus nemen. Who cares wat een Frans tijdschrift zegt.
 
Silvacity
 
0
13 december 2019 om 13:25
@Twenteov Zodra er ratings worden gegeven aan spelers wordt het interessant. We willen uiteraard weten hoe de ratings tot stand zijn gekomen. Prachtige opmerkingen trouwens. Objectiviteit in speler verkiezingen. Erg lastig. Laten we anders elke spelers lijstjes niet meer serieus nemen en erover discussieren.
 
Twenteov
 
0
13 december 2019 om 13:34
Silvacity lijkt me subjectief dat dat interessant is. Ik vind het nl. niet interessant waar jij het brengt als enige waarheid. Prachtige opmerking ook. Ik snap dat het beoordelen van spelers een subjectief iets is, echter zijn Fransen nogal chauvinistisch als het over eigen Franse spelers gaat en zullen die bewust of onbewust niet helemaal eerlijk en komt-ie: objectief beoordeeld worden zonder enige voor- of afkeur waar andere spelers misschien wel een te lage beoordeling krijgen. Of denk jij dat Fransen bij uitstek geschikt zijn voor dergelijke beoordelingen? Ik vind het bijzonder dat mensen deze lijstjes en de ballon d'or serieus nemen en begrijpen. Verder eens met je laatste zin, maar dat meen je sarcastisch. Prachtige opmerking.