L'Équipe: UEFA legt Deniz Aytekin het zwijgen op over Remontada
Maandag, 15 februari 2021 om 14:24

De UEFA heeft scheidsrechter Deniz Aytekin verboden om interviews te geven over de Champions League-wedstrijd tussen Barcelona en Paris Saint-Germain van vier jaar geleden, die bekend is komen te staan als Remontada. Nu de twee Europese topclubs elkaar dinsdagavond opnieuw treffen in het miljardenbal kreeg de arbiter meerdere interviewverzoeken, maar volgens L'Équipe heeft de Europese voetbalbond hem het zwijgen opgelegd.

Aytekin was op 8 maart 2017 de scheidsrechter bij het duel in het Camp Nou, dat door Barcelona met 6-1 werd gewonnen. De Catalanen leken op voorhand kansloos doordat de heenwedstrijd in Parijs met 4-0 werd verloren. Aytekin kwam onder vuur te liggen vanwege een aantal beslissingen die in het voordeel van Barcelona uitpakten. Zo deelde hij discutabele strafschoppen en vrije trappen uit aan Barça, dat door een winnend doelpunt van Sergi Roberto vlak voor tijd de kwartfinales bereikte.

Barcelona - PSG was de laatste wedstrijd die Aytekin floot in Europees verband. De UEFA besloot hem van de Europese lijst te schrappen, waardoor hij nooit meer in de Champions League of Europa League floot. In de Bundesliga kwam hij de afgelopen jaren nog wel gewoon in actie. In aanloop naar de wedstrijd van dinsdagavond in het Camp Nou vroeg Le Journal du Dimanche Aytekin om een interview, maar de krant kreeg nul op het rekest.

Aytekin gaf onlangs nog wel een interview in BILD, maar daarin zweeg hij over Remontada. Dat hij ooit Marco Reus als speler van Borussia Mönchengladbach geen strafschop gaf, noemde hij de grootste fout uit zijn carrière. De wedstrijd tussen Barcelona en Paris Saint-Germain begint dinsdagavond om 21.00 uur.

Meer nieuws
   
00:01
00:01
Ziggo onderbreekt Girona - Barcelona vanwege Dodenherdenking: kijkers woedend
95
   
23:58
23:58
Luka Modric neemt opnieuw record over van Real Madrid-legende Ferenc Puskás
4
   
23:55
23:55
Yankuba Minteh: binnen twee jaar van zandvlaktes naar uitblinken bij Feyenoord
8
   
22:54
22:54
Atlético Madrid dicht bij Champions League-ticket dankzij fraaie goal Riquelme
1
   
22:40
22:40
Inter verliest door fout Dumfries voor de tweede keer dit seizoen van Sassuolo
15
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (109)

 
PeerBerwers
 
29
15 februari 2021 om 14:30
Er zijn toen zeker een aantal discutabele beslissingen genomen, maar dat doet wat mij betreft niet veel af aan de overwinning. Als PSG zijnde mag je gewoon niet meer verliezen nadat je de 1e wedstrijd 4-0 wint, hoe slecht de scheids ook fluit.Wel jammer dat Barcelona er de wedstrijd daarna kansloos af ging tegen Juventus en wat mis ik Luis Enrique. Onder hem speelde Barcelona schitterend voetbal.
 
Lierse1997
 
232
15 februari 2021 om 14:36
Dat is echt de grootste drogreden aller tijden. Dus omdat je stevig verliest moet je het maar accepteren dat je gewoon een aantal schandalige beslissingen tegen krijgt? Er zijn toen echt een paar geschifte beslissingen gemaakt. Dat Mascherano bij de 4-1 geen rood krijgt (en de daarbijhorende penalty van PSG niet fluit) is gewoon een enorme fout en dus absoluut niet de schuld van PSG of iets dergelijks.
 
RM1335
 
38
15 februari 2021 om 17:07
Barcelona tegen Chelsea toentertijd gezien Lierse? Toen Drogba nog speelde? Die farce deed niet veel onder voor deze. Had barca ook nooit gewonnen als daar geen luchtje aan de arbitrage had gezeten.
 
Lierse1997
 
11
15 februari 2021 om 17:08
Ach dat met al die luchtjes altijd. Het was gewoon een schandalig optreden van de arbitrage, maar in dergelijke complotten geloof ik persoonlijk niet.
 
toenie
 
13
15 februari 2021 om 17:52
Barcelona - Chelsea datzelfde jaar gezien? Toen die aanvoerder, die Duitser geen tweede gele kaart kreeg nadat hij een doorgebroken Iniesta een kans hand ontnomen? In de heenwedstrijd is Barcelona toen benadeeld, in de terugwedstrijd bevoordeeld, eens. Al kreeg in de terugwedstrijd Abidal rood voor een overtreding die er niet een was. Ik kan me nog herinneren, als we toch oude koeien uit de sloot halen, Inter uit. Het Inter van Mourinho. Toen werd er 2 keer een buitenspeldoelpunt goedgekeurd, Barcelona ging er met 3-1 af. Tja, fouten gebeuren ,de ene keer heb je hem mee in Europa, de andere tegen. Zeker nu er een VAR is.
 
92643
 
108
15 februari 2021 om 14:36
Het doet voor mij alles af aan die overwinning. De scheidsrechter ging mee in het theater van o.a. Suarez en gaf Barcelona praktisch de goals met zijn fouten. Meest ergerlijke wedstrijd allertijden, wat mij betreft.
 
Mick00
 
5
15 februari 2021 om 19:39
Ik zit dus net de samenvatting te bekijken van deze wedstrijd.. en ik wil helemaal niet zeggen dat het niet mee heeft gezeten voor barca, maar zo is er bijvoorbeeld in de eerste helft een penalty ook niet gegeven voor barca na vasthouden van neymar. Barca heeft het vaak genoeg tegen gezeten, maar toevallig zat het die avond mee.
 
4Ever4Ajax
 
54
15 februari 2021 om 14:56
@peerberwers: Ik vind dat deze wedstrijd er alles toe deed. Met PSG als club heb ik geen ene moer en houd absoluut niet van zo'n sjeik-speeltje, maar in deze wedstrijd zijn ze gewoon enorm zwaar benadeeld. Het gaat niet om 1 of 2 cruciale beslissingen, maar een hele rits. Ik heb met complete verontwaardigdheid deze wedstrijd gezien. Ik was blij dat Barca door ging, maar dat klopte natuurlijk van geen kant. Het feit dat de scheids hierna nooit meer in Europa heeft mogen fluiten plus hij heeft dus klaarblijkelijk een spreekverbod, spreekt boekdelen. Dit voelde gewoon enorm als omkoping.
 
Constant kante
 
16
15 februari 2021 om 15:32
4ever "het feit dat de scheids hierna nooit meer in Europa heeft mogen fluiten plus hij heeft dus klaarblijkelijk een spreekverbod, spreekt boekdelen." Alleen is het een feit dat hij, na Barcelona - Psg, nog gewoon diverse wedstrijden in Europa heeft gefloten, in de EL, Kwalificatieduels voor het EK en WK, Nations League en zelfs CL duels. Dus dan is mijn vraag aan jou welke boekdelen hier dan precies worden gesproken want in je gevoel omschrijf je een zeer zware aantijging dat hier sprake zou zijn van omkoping. En yep, ik vond dat PSG ook benadeeld werd, maar ik heb geen bewijzen van omkoping. Jij wel? Dus wat zijn dan die boekdelen, als deze arbiter gewoon nog in Europa fluit?
 
4Ever4Ajax
 
64
15 februari 2021 om 15:38
Ah, daar hebben we m'n grote vriend weer die woorden in mijn mond legt die ik nooit uitspreek/schrijf. In de tekst staat letterlijk "barcelona – PSG was de laatste wedstrijd die Aytekin floot in Europees verband. De Uefa besloot hem van de Europese lijst te schrappen, waardoor hij nooit meer in de Champions League of Europa League floot." Dus als die tekst niet klopt, kan jij als moderator vast wel zorgen dat dit wordt aangepast. Daarnaast lees je niet goed, ik zeg nergens dat het omkoping is, ik schrijf als laatste alleen dat het voelde als omkoping. Dat is een wereld van verschil.
 
Constant kante
 
9
15 februari 2021 om 16:00
"dus als die tekst niet klopt, kan jij als moderator vast wel zorgen dat dit wordt aangepast. " Jij weet duidelijk niet het verschil tussen moderator en redacteur. Verder stel je dat ik 'woorden in je mond leg'. Maar jij schrijf zelf: 'het feit dat de scheids hierna nooit meer in Europa heeft mogen fluiten.' Heeft niets te maken met het feit dat ik slecht zou lezen. Dat zijn letterlijk jouw eigen woorden. Dat jouw woorden berusten op het feit dat jij kennelijk klakkeloos en kritiekoos iets overneemt wat fout blijkt te zijn, maakt het voorgaande niet alleen niet anders, het geeft ook exact het niveau van jouw kritische beoordelingsovermogen is. Je roept maar wat, zonder eerst zelf eens te onderzoeken hoe het nou exact in elkaar zit. Vandaar dat je zoveel op je gevoel doet. Dát spreekt inderdaad boekdelen. En dan hoef je je ook niet bij de feiten te houden.
 
4Ever4Ajax
 
86
15 februari 2021 om 16:04
Ah, dus elk stukje tekst die hier op VZ staat, moet ik eerst verifieren op andere sites? Is dat wat je zegt? Deze site heeft dan ook weinig meer om het lijf als je elke item hier elders moet gaan verifieren. Je comments worden echt met de minuut triester zeg. Je maakt me te pas en te onpas uit voor racist, nu is het mijn niveau. Nou chapeau, ik dacht dat het niet erger kon, maar je overtreft jezelf wederom.
 
Constant kante
 
5
15 februari 2021 om 16:18
"ah, dus elk stukje tekst die hier op VZ staat, moet ik eerst verifieren op andere sites? Is dat wat je zegt?" Nee, dat zeg ik niet. "deze site heeft dan ook weinig meer om het lijf als je elke item hier elders moet gaan verifieren. " Kritiek kan je kwijt bij de redactie. Niet hier. Verder, hã©t verschil tussen kritisch volgen en klakkeloos dingen overnemen én dan iedereen behalve jezelf de schuld geven is nu eenmaal levensgroot. "je comments worden echt met de minuut triester zeg. Je maakt me te pas en te onpas uit voor racist, nu is het mijn niveau. " Het is jouw recht om mij triest/zielig of een eikel te vinden. Geen enkel probleem mee. Meningen verschillen namelijk. Maar jij zegt hier dat ik je hier `voor racist uitmaak`. Ik heb jou niet alleen niet `te pas en te onpas` voor racist uitgemaakt, ik heb jou nog nooit voor racist uitgemaakt. En ik verwacht van jou een duidelijk en onvoorwaardelijk excuus voor deze hele nare beschuldiging en feitelijk onjuiste aantijging. Wat mij betreft is de 'discussie' inzake deze scheidsrechter en de Remontada (want jij wilt daar niet over praten, alleen over mij) wel gesloten. Je excuses kun je kwijt via pm.
 
4Ever4Ajax
 
55
15 februari 2021 om 16:23
Blijkbaar heb jij kritiek op het stuk, want jij geeft aan dat het niet klopt. En als dat niet klopt, heb je gewoon een terecht punt. Maar waarom dat dan mijn probleem is als ik ervan uit ga dat de tekst hierboven klopt, dat begrijp ik niet. Dan schrijf jij de redactie toch (aangezien ik volgens jou toch niet wist wat het verschil was)? Met betrekking tot het racismestuk, die klachten liggen al lang bij de hoofdmoderators (met onderbouwing). Ik verwacht een excuus van jou, niet andersom.
 
RM1335
 
2
15 februari 2021 om 18:27
Hij is door de UEFA wel bewust weggehouden van de grote rondes en grote clubs in de CL. Ze lieten hem alleen enkele voorronde wedstrijden van de `kleinere` clubs fluiten.
 
Kaassie
 
3
16 februari 2021 om 11:17
Konstant kante, Er zijn nog veel meer websites die vertellen dat Deniz Aytekin na Remontada geen enkele wedstrijd in Europees verband heeft gefloten. Het is dan niet zo heel gek dat 4ever4ajax er dan vanuit gaat dat het klopt. Het is de waanzin ten top om iemand af te branden voor een onbenulligheidje. Ga dan je lusten botvieren op de redactie want die leveren ons verkeerde informatie. Het is ook niet zo heel gek als 4ever4ajax tegen jou zegt dat je er vast wel voor kan zorgen dat die tekst wordt aangepast. Jij hebt als moderator waarschijnlijk kortere lijntjes naar de redactie dan wij maar jij maakt daaruit op dat 4ever4ajax het verschil niet weet tussen een moderator en redacteur. Hoe kom je toch aan de waanideeã«n? Het is ook waanzinnig om te vragen of hij bewijzen heeft van omkoping als hij alleen maar aangeeft dat hij het voelt als omkoping. “het geeft ook exact het niveau van jouw kritische beoordelingsovermogen is” Ik weet niet wat beoordelingsovermogen is maar je zal, neem ik aan, beoordelingsvermogen bedoelen. Vertel ons eens iets meer, wat is zijn niveau van kritische beoordelingsvermogen dan? Dat kan je niet want je lult weer eens uit je nek en je doet je wederom interessanter voor dan dat je bent. En ja, je hebt 4ever4ajax wel degelijk voor racist uitgemaakt. Wanneer je tegen hem zegt dat hij niet tegen racisme is dan zeg je niet direct dat hij een racist is maar indirect natuurlijk wel. Excuses naar hem zijn zeer op zijn plaats. Het is mij een raadsel dat jij ooit moderator bent geworden en nog steeds bent want jij bent een regelrechte schande voor het gehele moderatorsteam.
 
Sirius
 
2
15 februari 2021 om 17:43
Nou ja, kijk die wedstrijd eens terug. Ik had destijds een ontzettend afkeer tegen PSG en Barcelona had een mooi elftal. Ik was die wedstrijd dus voor Barcelona en ook ik vond het optreden van die scheidsrechter zeer twijfelachtig en dat heb ik niet zo vaak. Oranje - Portugal, dat was een wedstrijd waar de scheidsrechter de wedstrijd helemaal niet onder controle had. Barcelona - Psg, dat zag er wel heel anders uit. Nu wil ik niet gelijk zeggen dat er ook iets goed mis was, maar ik vind het absoluut niet gek dat er nog steeds zoveel om die wedstrijd te doen is. Ik heb sowieso wel vaker het idee dat de belangen van de Uefa zich beperken tot een handjevol clubs.
 
ajaxf1
 
90
15 februari 2021 om 14:31
Ik ben niet zo van de complottheorieën maar deze wedstrijd....die doet me toch twijfelen. Die penalty die Neymar(?) kreeg sloeg echt nergens op. Apart dat hem nu het zwijgen wordt opgelegd want hij fluit geen Europese potten meer, kunnen ze hem zelfs pakken op nationaal vlak? Oftewel, zijn licenties voor Bundesliga bv afnemen? Heel zielig gedrag en bij mij roept het vragen op.
 
251
 
49
15 februari 2021 om 14:35
100% klopte er veel niet aan deze remontada. Heeft niks te maken met complot theorieën, je kan als arbitrage een fout maken maar zoveel fouten in een wedstrijd in het voordeel van steeds dezelfde team, daar klopt niks van
 
PuyolMessi
 
16
15 februari 2021 om 16:25
Meunier die door zijn eigen gestuntel, al vallend de vrije baan van Neymar in het strafschopgebied verhinderd vind jij nergens op slaan? Opzettelijk of niet, maar Barcelona werd door die obstructie een grote kans ontnomen en dat Neymar neer gaat is dan ook volkomen logisch. Dat er over gediscussieerd kan worden, akkoord; maar dat je dit aanhaalt als aanwijzing voor potentiëel malafide omkooppraktijken maakt dat ik je niet serieus kan nemen.
 
ajaxf1
 
19
15 februari 2021 om 16:49
Leuk hoor dat je een moment eruit pakt. Maar de handsbal van Mascherano bv werd ook niks mee gedaan. Dit was gewoon een hele vreemde pot, kan je wel doen of het niet zo is maar er zijn meerdere momenten in deze wedstrijd die gewoon raar zijn. Edit ik doelde trouwens op de penalty die Suarez kreeg, Neymar schoot hem binnen.
 
PuyolMessi
 
10
15 februari 2021 om 17:05
Een vreemde pot was het zeker en de strafschopfout op Suarez (ondanks oerdom gehandeld door Marquinhos) was inderdaad discutabel. Naast de handsbal van Mascherano kan je meteen de handsbal van Marquinhos in het strafschopgebied zetten. Maar ik heb zo een gevoel dat je deze fase helemaal niet meer kan herinneren, terwijl je die van Mascherano zo voor de geest kunt halen. Ik vraag me toch steeds af waarom dit het geval is.
 
misseva88
 
13
15 februari 2021 om 14:33
Volgens mij wil de Uefa helemaal niet dat er interviews worden gegeven door scheidsrechters die Europees spelen. Het gaat dan dus verder dan alleen over deze ene wedstrijd.
 
ajaxf1
 
6
15 februari 2021 om 16:17
Maar hij fluit niet meer Europees toch? En waarom zouden ze geen interviews mogen geven? Als er iets is waar de Uefa weleens wat aan mag gaan doen is het transparantie. Zoveel onzin die plaatvind. Deze pot, Chelsea-Ajax, Zagreb-Lyon. En dit zijn slechts potten die ik me kan herinneren, laat staan wat je vindt als je gaat zoeken. Ik zou namelijk dolgraag wat meer willen horen over dit soort potten, ging nergens over.
 
Sirius
 
1
15 februari 2021 om 17:40
"als er iets is waar de Uefa weleens wat aan mag gaan doen is het transparantie." - Waarom zouden ze dat willen? Ze worden om het kwartaal in verband gebracht met een nieuw schandaal en ze weten het altijd vrij makkelijk te deflecteren. Ik denk dat we ons met z`n allen kapot schrikken als een onafhankelijke partij die organisatie zou moeten doorlichten. Ik heb sowieso altijd het idee dat organisaties op dergelijke schalen letterlijk over lijken gaan.
 
251
 
20
15 februari 2021 om 14:33
Nou zo is het al weer duidelijk genoeg, geen interview voor nodig
 
cruijffisme
 
20
15 februari 2021 om 15:00
Was al duidelijk, ik als barca fan schaam me echt diep. Wedstrijd tegen chelsea in 2009 en deze wedstrijd is een schande voor onze historie.
 
Sirius
 
0
15 februari 2021 om 17:38
Als supporter hoef je je nooit ergens voor te schamen. Je betaalt nota bene (in)direct geld om wedstrijden te kijken. Daarmee doe je al veel te veel voor een club om schaamte te hoeven voelen. Bovendien weten we niet hoe de vork in de steel zit. Is er gefraudeerd en zo ja, door welke partijen? Het belang van de club weegt niet op tegen de eventuele gevolgen, dus het lijkt me sterk dat de club Barcelona zelf hier iets mee te maken zou hebben. Het verschil in inkomsten was voor Barcelona makkelijk verwaarloosbaar op dat moment in de voordelen voor Barcelona wegen simpelweg niet op tegen de nadelen. Ik zou best kunnen geloven dat er meer speelt, maar die belangen gaan dan wel wat verder dan een club.
 
toenie
 
0
15 februari 2021 om 17:58
Niet mee eens. Zoals ik al zei, werd Chelsea in de heenwedstrijd bevoordeeld. We zijn minimaal net zo vaak een scheids tegengekomen in Europa die de wedstrijd in ons nadeel floot. Barça - Psg, tja. Die man deed het inderdaad niet best, maar ik heb nog nooit een spervuur aan argumenten en complottheorieen gehoord als we een keer verloren. Een gevalletje hoge bomen is dit.
 
Gegenpressing
 
22
15 februari 2021 om 14:34
Bizar eigenlijk dat dit kan hè. Uefa schrapt hem aan de ene kant van de Europese lijst zodat hij nooit meer een Europese wedstrijd kan fluiten, en daarnaast mag hij nooit praten over de dag die tot die beslissing heeft geleden. Die beste man heeft geen moord gepleegd, kom op zeg. Tuurlijk zat het voor Barca die dag allemaal mee, maar met 6-1 verliezen mag als PSG zijnde natuurlijk nooit. Kan me nog goed herinneren dat er in die wedstrijd ook nogal wat kansen werden gemist door Psg...
 
Lierse1997
 
28
15 februari 2021 om 14:44
En daarvoor wonnen ze met 4-0 maar dat wordt dan plots vergeten?
 
reds1965
 
7
15 februari 2021 om 14:44
Ik geloof niet dat de wedstrijd omgekocht was om Barcelona te laten winnen, zo gek kan niemand het van te voren bedenken bij een 4-0 achterstand en dan zulke fouten van een scheids om het te bewerkstelligen. Dan geloof ik eerder dat er door een partij gigantisch veel druk is uitgeoefend op de scheids (bijv de UEFA) om er een ongekend spektakel van te maken en dat Aytekin daardoor helemaal de weg kwijt is geraakt.
 
mcgregor
 
14
15 februari 2021 om 14:59
Wel als psg een geldig doelpunt word ontnomen en een zuivere penalty na een overtreding op si Maria niet word gegeven .. Daarnaast kreeg barca voor elke schwalbe of een penalty of een vrijetrap.
 
barcalover123
 
13
15 februari 2021 om 14:56
De beste man heeft gewoon na die 6-1 Europese wedstrijden gefloten hoor.
 
RM1335
 
2
15 februari 2021 om 18:45
Alleen voorronde CL van kleinere clubs, nooit meer in de eindrondes en nooit meer de grote jongens.
 
JK-Ajax
 
28
15 februari 2021 om 14:34
Tsjah want elke kritiek schuiven we gewoon lekker onder het kleed en we leggen men het zwijgen op. Dit zegt al genoeg over hoe erg het zaakje van destijds stinkt.
 
Barca--070
 
11
15 februari 2021 om 14:57
Het leukste is overigens dat een VAR denk ik bij de penalty gevallen niet had ingegrepen. Er is namelijk tweemaal sprake van contact (of het opzettelijk en zwaar is laat ik in het midden). Ik heb sinds de invoering van de VAR penalties gezien die nog vele male lichter waren.
 
Pep.Guardiola
 
31
15 februari 2021 om 15:02
Wat een onzin allemaal, de wedstrijd is compleet overdreven beoordeeld door met name mensen die het barca niet gunnen. En al helemaal belachelijk dat de scheidsrechter sindsdien niet meer in de cl of el mocht optreden doordat de media het groter heeft gemaakt dan het is. Als deze scheidsrechter zo erg is afgestraft. Waarom zijn all die scheidsrechters die Real Madrid 3 jaar lang hebben geholpen met schandalige beslissingen niet gestraft? Barcelona heeft gewoon een wereldprestatie geleverd tegen Psg. De penalty van Neymar, is gewoon terecht ondanks dat het een ongelukkige situatie is. De penalty op Suarez, ja dat heeft Suarez goed uitgelokt en daar is gewoon contact geweest. Verder was het een mooie wedstrijd waar Barcelona liet zien om nooit op te geven. El Remontada!
 
Lierse1997
 
43
15 februari 2021 om 15:08
En wat vond je van de fout van Mascherano op Cavani bij 4-1? Daar had Mascherano rood moeten krijgen en PSG een penalty (bij 4-2 zou Barcelona dan nog 3 goals moeten maken met 10 man om door te gaan).
 
PuyolMessi
 
11
15 februari 2021 om 16:43
Wat een selectief geheugen heb jij toch. Barca kreeg geen strafschop na een duidelijke handsbal van Marquinhos. Ook een tweede strafschop werd Barcelona ontnomen na opzichtig handwerk van Meunier tov Neymar. Meunier had overigens nooit het einde van de wedstrijd na zijn handvol schandalige overtredingen, maar onbegrijpelijk gespaard bleef van gele kaarten. Overigens bedoel je wellicht de fout van Mascherano op Di Maria. Dat zou, hoewel verre van duidelijk in real-time, inderdaad eventueel een overtreding moeten geweest zijn. Mijn punt is dat de scheids slecht was voor beide partijen en dat als alles correct gefloten werd, PSG er niet zo goed zou vanaf komen als jij, en al de rest van de mensen hier die heimwee hebben naar de Barça-Chelsea hetze, willen doen uitschijnen.
 
Lierse1997
 
22
15 februari 2021 om 17:10
Ach als je jezelf wilt wijsmaken dat Barcelona daar niet goed is weggekomen dan is het maar zo. Als de arbitrage toen zijn werk had gedaan dan had Barcelona het die wedstrijd niet gehaald. Heeft bitter weinig met een hetze te maken.
 
Samcro
 
76
15 februari 2021 om 15:12
Poeh..dit is toch wel de meest Blaugrana gekleurde reactie in het topic tot dit tijdstip. Dan ook nog naar Real wijzen om het af te maken.
 
ConchaEspina
 
34
15 februari 2021 om 15:41
Klassiek verdedigingsmechanisme van de doorsnee Barcelona fan. Kritiek op Barcelona, en er wordt gewezen naar Madrid. Terwijl er ook genoeg neutrale voetbalsupporters deze wedstrijd absurd vonden. Daarbij is het een scheve vergelijking. Het verschil met de wedstrijden van Real waarnaar verwezen wordt, is dat het daar om een enkel moment betrof. Een penalty die discutabel was bijvoorbeeld. Deze wedstrijd tegen PSG of die tegen Chelsea was gewoon een hele waslijst aan vreemde beslissingen in het voordeel van Barcelona. Allemaal in 1 wedstrijd.
 
PuyolMessi
 
5
15 februari 2021 om 17:00
Deze wedstrijd is in geen enkel opzicht te vergelijken met die tegen Chelsea. De ref was hier gewoon ondermaats voor beide partijen. Overigens zijn de zogenaamde 'controversiele beslissingen' helemaal niet zo controversieel. Bij de strafschop van Neymar beseft Meunier gewoon heel goed dat hij Neymar kwijt is en probeert hij dit door een slimmigheidje recht te zetten. Alleen jammer voor hem was Neymar nog slimmer. De strafschop fout op Suarez is veel discutabeler, akkoord, maar ook daar zie je gewoon hoe Marquinhos niet meer naar de bal maar naar Suarez kijkt en zeer bewust zijn arm uitsteekt richting Suarez. Zo'n buitenkansje moet je hem natuurlijk niet geven want dan maakt hij er dankbaar gebruik van.
 
ConchaEspina
 
19
15 februari 2021 om 17:18
Heb je ook nog een uitleg voor die penalty op Di Maria?
 
PuyolMessi
 
1
15 februari 2021 om 22:42
Jawel hoor, zie een aantal reacties hierboven. Ik wil niet graag in herhaling vallen.
 
Sirius
 
7
15 februari 2021 om 17:31
Tja, veel subjectiever kan het niet; een supporter die alles door z'n eigen bril filtert. Het was gewoon een hele vreemde wedstrijd met hele vreemde beslissingen. Kun je uitsluiten dat deze meneer gewoon een hele slechte wedstrijd floot? Nee. Kun je uitsluiten dat er meer speelt? Ook zeker niet. Dit soort tegenreacties van de Uefa wekken alleen maar de indruk dat er meer speelt.
 
Ryolic
 
8
15 februari 2021 om 15:11
Iedereen janken over deze wedstrijd maar de beslissingen tegen Barcelona wordt niet over gesproken. Zo waren er meerdere overtredingen, en beslissingen die dus ook Barcelona benadeelden. De scheids kon de intensiteit van de wedstrijd niet aan, naar mijn mening.
 
251
 
23
15 februari 2021 om 15:24
Moet je die rotkop van Suarez daar op die foto zien, weer zo typerend altijd schreeuwen en raar doen terwijl er niets is
 
GfZola
 
7
15 februari 2021 om 15:39
Hij hoeft helemaal niks te zeggen ieder een beetje neutrale voetbal liefhebber kon toen zien dat deze scheidsrechter PSG zwaar benadeeld heeft en veel beslissingen onterecht in het voordeel van Barcelona floot!
 
Simon_Toivonen
 
9
15 februari 2021 om 15:43
Die avond was een schande voor het Europese topvoetbal. Heb me helemaal op zitten vreten voor de tv. Een absolute schande deze wedstrijd.
 
salaaf
 
3
15 februari 2021 om 15:54
Sinds de introductie van de VAR vind ik het aantal licht gegeven penalties niet omlaag gegaan. Sterker nog, er zijn denk ik nog veel lichtere penalties gegeven sinds de introductie. Denk dat het gewoon met de regels te maken heeft, die nu zo geïntepreteerd worden dat als er contact is en een speler gaat liggen dan kan je een penalty krijgen.
 
Batigolaco
 
0
15 februari 2021 om 16:07
Wordt deze wedstrijd verdacht van matchfixing of iets dergelijks. Of had Aytekin gewoon een slechte dag ?
 
Reppi
 
5
15 februari 2021 om 16:12
Haha ik als Barca fan ben helemaal niet "trots" op deze Remontada... op dat moment zeker heel blij.. maar ik kijk niet graag terug naar dit moment! Wat ik grappig vind is dat veel fans van andere clubs even uit hun holletje komen kruipen die ook niet echt recht van spreken hebben haha ... nogmaals ik vind dit geen wedstrijd om naar terug te kijken en me trots te voelen....
 
PuyolMessi
 
7
15 februari 2021 om 17:02
Dit is voor mij toch een van de meest memorabele momenten als Barça-supporter. Daar schaam ik me overigens helemaal niet voor. Ook bij de goal van Iniesta tegen Chelsea stond ik als een gek te springen van geluk. Al die randelementen doen er voor mij niks van af. Ik zal zo meteen Youtube nog eens opzetten om ze te herbeleven, met een tas koffie in de hand. Heerlijk.
 
Reppi
 
1
15 februari 2021 om 17:29
Haha geloof me ik stond ook als gek te springen! Stem helemaal weg! Maar dit even herbeleven? Hahah nah dankje! Kijk ik liever de finale van 2006 terug!
 
ViscaCatalunya
 
3
15 februari 2021 om 16:48
Scheidsrechters maken fouten. Elke fan onthoudt alleen wanneer hij benadeeld werd. Bijvoorbeeld tegen Chelsea waarin Collina een beslissende overtreding van Carvalho over het hoofd zag. Of tegen Inter (cruciale buitenspelgoal en de goal van Bojan leek valide). Met een VAR waren we toen mogelijk doorgegaan en tegen PSG mogelijk niet.
 
Sirius
 
3
15 februari 2021 om 17:27
Wat is dit voor gekkigheid? Het enigste wat je hiermee doet als Uefa zijnde, is de indruk wekken dat men iets te verbergen heeft. Het lijkt net een overheid, die Uefa. Iedereen die niet denkt volgens hun boekje, wordt monddood gemaakt of openlijk gefileerd tot zo`n persoon geen bedreiging meer vormt. Als hij gewoon een hele slechte wedstrijd floot, kan deze scheidsrechter hooguit zichzelf voor schut zetten in interviews. Een hele rare bedoeling, dit.
 
AFCA_3star
 
3
15 februari 2021 om 18:03
Ja, dit is natuurlijk typisch Uefa (en ook Fifa, maar daar gaat het hier niet over). Wanneer er problemen zijn die even niet zo lekker uitkomen voor de Uefa, wordt daar gewoon niet over gesproken. Hetzelfde geldt natuurlijk voor het welbekende treffen tussen Dinamo Zagreb en Olympique Lyonnais met meneer Vida. Onbegrijpelijk dat iedereen weet hoe het zit bij de Uefa en dat er werkelijk niets verbetert. DIe hele club is ongeveer net zo democratisch als D66 en dat is dus geen compliment.
 
Millonario
 
8
15 februari 2021 om 18:19
Je kan je leven lang praten over deze wedstrijd en de scheids. Maar als je een 4-0 voorsprong toch nog weet weg te geven, heb je het vooral aan jezelf te danken. Barca gaf een 3-0 ook weg tegen Liverpool, hebben zij ooit de scheids met de vinger gewezen?
 
Lierse1997
 
11
15 februari 2021 om 18:31
Heeft de scheidsrechter toen schandalige beslissingen genomen op anfield? Barcelona had het ook afschuwelijk gedaan in die heenwedstrijd, maar dat telt dan plots niet meer? Gewoon echt het grootste non-argument dat er is hoor.
 
Millonario
 
0
15 februari 2021 om 22:17
Tjah, Lierse1997. Dat mag jij vinden, hoor. Het kan me echt niets schelen hoe die wedstrijd gewonnen is. Feit blijft dat je met 6-1 onderuit gaat, en de eerste die je moet wijzen met de vinger is gewoon jezelf. De scheids blijven beschuldigen is gewoon belachelijk en onprofessioneel.
 
Lierse1997
 
4
16 februari 2021 om 01:18
Dus als je met 6-0 verliest door 6 onterechte penalties dan vind jij dat je niet mag klagen over de arbitrage omdat je met 6-0 verliest?
 
RM1335
 
3
15 februari 2021 om 18:50
Dat is wel een heel slecht voorbeeld Millio, die wedstrijd was er helemaal niks aan de hand qua arbitrage. Jullie (ik bedoel Barcelona) waren toen ronduit slecht.
 
Millonario
 
0
15 februari 2021 om 22:22
Het voorbeeld is dat ze bij Barca niet eens de tijd namen om te wijzen naar de scheids. Dat is het verschil, ongeacht wat jij van het wedstrijdverloop vindt. En ik gebruik nooit `wij, jullie, ons` over clubs, doe jij dat maar voor jezelf. Ogen staan altijd goed op scherp als Barca speelt he
 
RM1335
 
0
16 februari 2021 om 14:57
Oh jee. Jouw ogen niet zie ik hè? ??
 
Khabibi
 
2
15 februari 2021 om 18:34
Ik als Barca fan zeg dat deze wedstrijd was beïnvloed was door de UEFA. Real aan de andere kant heeft bij de 3 CL titels op rij alle hulp gekregen van de UEFA in de halve finales. Ramos has rood moeten krijgen na zijn aanslag op Salah en kan zo nog wel even doorgaan. Als we de balans gaan opmaken in de CL is real het kindje van de uefa ??
 
352
 
2
15 februari 2021 om 18:41
Ach, PSG bezweek gewoon onder de druk van het geweldige Camp Nou, de eerste en prachtige tegendoelpunten met vooral t gestungel van hun doelman. De goals zorgden ervoor dat Barça geloof kreeg dat t KAN! Welke club heeft de afgelopen weken bewezen instaat te zijn van een achterstand terug te komen? De verdediging van PSG én hun keeper ging bij de doelpunten niet vrijuit. Hij blunderde opzichtig bij de goals van Suarez, Iniesta, Neymar en Sergi Roberto. Moet je dat dan de referee toerekenen? Zijn de goals uit de vrijtrappen zijn schuld? Come on! Is de gemiste 1 op 1 van Cavani met MATS de schuld van Aytekin? PSG kwam, maar zette ondanks de 4-0 thuiszege onnodig druk opzichzelf. Wie had gedacht dat Barca na het doelpunt van Cavani zich gewonnen zou geven, had t 100% mis.
 
Lierse1997
 
1
15 februari 2021 om 19:13
Nee die gemiste kans van Cavani was de schuld van Mascherano die hem gewoon omvermaait waardoor die rood had moeten hebben en PSG een penalty.
 
Marega88pace
 
0
15 februari 2021 om 20:06
Nee Lierse, Cavani miste een 1 op 1 met Mats zonder dat er uberhaupt een Barca speler in de buurt was vlak na de 3-1. Waar jij op doelt is de tackle van Mascherano op Di Maria.