Luis Enrique haalt naast Alba en Busquets Barça-talent bij Spaanse selectie
Maandag, 15 maart 2021 om 13:36

Pedri debuteert in de Spaanse selectie voor de aankomende WK-kwalificatieduels, zo is maandag officieel naar buiten gebracht door de voetbalbond. De pas achttienjarige middenvelder van Barcelona heeft in de afgelopen periode indruk gemaakt op bondscoach Luis Enrique, die met zijn elftal in voorbereiding is op de wedstrijden tegen Griekenland (25 maart), Georgië (28 maart) en Kosovo (31 maart).

De jonge middenvelder beleeft dit seizoen onder trainer Ronald Koeman zijn doorbraak bij Barcelona. Pedri, een voormalig jeugdinternational van Spanje, kwam tot dusver al tot veertig wedstrijden namens de Catalanen in alle competities. Daarnaast staan er zeven optredens in de Champions League achter zijn naam. Pedri had in beide ontmoetingen met Paris Saint-Germain (1-4 en 1-1) in de achtste finale een basisplaats. Luis Enrique heeft tevens ploeggenoten Jordi Alba en Sergio Busquets opgenomen in zijn definitieve selectie.

Opvallend is tevens de oproep voor doelman Robert Sánchez (Brighton & Hove Albion) en Pedro Porro, die Manchester City aan het begin van het seizoen op huurbasis inruilde voor Sporting Portugal. Naast Sánchez zijn nog eens zes in Engeland actieve internationals opgeroepen door Luis Enrique: David de Gea (Manchester United), Ferran Torres, Rodri, Eric García (Manchester City), Thiago Alcántara (Liverpool) en Diego Llorente (Leeds United). De pas twintigjarige Bryan Gil, die op huurbasis furore maakt bij Eibar, is door de Spaanse bondscoach eveneens beloond met een plek in de definitieve selectie.

Volledige selectie Spanje:

Doel: David de Gea (Manchester United), Robert Sánchez (Brighton & Hove Albion), Unai Simón (Athletic Club)

Verdediging: Pedro Porro (Sporting Portugal), Eric García (Manchester City), Sergio Ramos (Real Madrid), Diego Llorente (Leeds United), Iñigo Martínez (Athletic Club), Jordi Alba (Barcelona), José Gayá (Valencia)

Middenveld: Sergio Busquets (Barcelona), Rodri (Manchester City), Thiago Alcántara (Liverpool), Pedri (Barcelona), Marcos Llorente (Atlético Madrid), Sergio Canales (Real Betis), Koke (Atlético Madrid), Fabián Ruiz (Napoli)

Aanval: Gerard Moreno (Villarreal), Ferran Torres (Manchester City), Mikel Oyarzabal (Real Sociedad), Álvaro Morata (Juventus), Bryan Gil (Eibar) en Dani Olmo (RB Leipzig).

Meer nieuws
   
08:03
08:03
V/d Vaart zou duo aanstellen voor opvolging Arne Slot; Afellay enthousiast
2
   
08:00
08:00
Wie is de Italiaanse idealist die mogelijk de nieuwe trainer wordt van Ajax?
4
   
07:02
07:02
De Telegraaf: Geertruida 'wil dolgraag naar Liverpool' en staat ook op de radar
36
   
07:00
07:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
17
   
06:00
06:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (40)

 
salaaf
 
18
15 maart 2021 om 13:38
ik vind het knap hoe lang al spanje zeer technische middenvelders weet te produceren. Al die jeugd zoals pedri enzo zullen wel veel hebben opgekeken naar spelers als xavi iniesta busquets thiago xabi alonso david silva.......... jeetje man, wat een luxe op het middenveld hadden zij.
 
HveenBayern
 
26
15 maart 2021 om 13:42
Ik kan het mis hebben maar volgens mij spelen ze in de jeugd in spanje langer op kleine veldjes. Hierdoor is er minder ruimte op het middenveld dus moeten spelers leren sneller te handelen, tevens is er minder diepte in het spel waardoor de snelle buitenspelers zich bijvoorbeeld minder zouden ontwikkelen. Nogmaals ik weet niet of dit klopt, maar het zou mee kunnen spelen met de ontwikkeling van veel technische middenvelders.
 
salaaf
 
3
15 maart 2021 om 14:00
Geen gek idee opzich. Je ziet bijvoorbeeld ook dat de beste dribbelaars in het voetbal vaak veel op straat speelden met heel erg veel 1 tegen 1 situaties. Zo zou een kleiner veld een middenvelder technische beter kunnen maken ja.
 
Almogaver
 
1
15 maart 2021 om 17:56
Veel jeugd in spanje moet vooral op klei spelen. Tenminste, tot voor kort. Kunstgras begint daar steeds meer in opkomst te komen. Zelfs bij Barça had je circa vijftien jaar geleden nog van die kleivelden. Dan wordt techniek snel heel erg belangrijk, om een bal goed onder controle te krijgen.
 
RM1335
 
13
15 maart 2021 om 13:43
Het resultaat van de gouden jaren hè? Miljoenen kids die zijn gaan voetballen omdat ze als hun iconen willen zijn, de gevolgen daarvan konden niet uitblijven. Als je dan ook kijkt naar de middenvelders waartussen Pedri dan mag aantreden en ervaring mag op doen, dat is toch fantastisch voor zo'n jongen.
 
ViscaCatalunya
 
3
15 maart 2021 om 14:04
Het probleem is alleen het produceren van goede spitsen. Ook nu weer.
 
FcGrun050
 
0
15 maart 2021 om 15:18
Gerard Moreno is nog best goed, maar natuurlijk niet van absolute topniveau. Morata had de potentie, maar die is nooit consistent geweest. Maar na Villa en Torres heb ik niet meer een Spaanse spits gezien van dat niveau. Mayoral doet het best aardig bij Roma en Dzeko heeft ook niet meer het eeuwige leven, dus ik denk hij hem gaat opvolgen als Roma de koopoptie gebruikt.
 
ViscaCatalunya
 
2
15 maart 2021 om 15:53
Moreno is zeker geen slechte speler. Frankrijk heeft ook wel laten zien dat een veel scorende spits geen vereiste is.
 
barcalover123
 
10
15 maart 2021 om 14:07
En besef dat Spanje ook aantal spelers had die net niet haalde of nog zouden kunnen halen. Denk aan Isco, Asensio, Saul en Ceballos, Ik volg Napoli niet heel goed maar die hebben met Fabian ook wel echt een goede technische speler. Die hebben zulke goede middenvelder maar niemand tipt nog aan het niveau van Busquets, Xavi en Iniesta. Silva altijd ook heel erg onderschat geweest.
 
salaaf
 
2
15 maart 2021 om 15:15
Ja zo kon je ervoor kiezen om iniesta eruit te halen en denkt de tegenstander normaal gezien oke mooi. Maar dan komt Isco erin. Is wel een stap om laag tegenover iniesta maar destijds was isco ook een heerlijke speler.
 
RJV92
 
1
15 maart 2021 om 18:33
En dan ook nog Cesc, Cazorla, Mata. Die Gabi van Atleti en zelfs Arteta zijn zelfs nooit opgeroepen
 
salaaf
 
2
15 maart 2021 om 19:21
poh, moet je eens kijken. Als ik zulke namen vergeet wat zegt dat dan.
 
Rikkkiee
 
7
15 maart 2021 om 13:46
Opzich een mooie talentvolle ploeg! Enige probleem is de man naast Sergio Ramos. Garcia, Llorente en Martinez is niet bepaald topniveau. Ik snap niet waarom Enrique niet het duo van Villarreal erbij haalt. Torres kan dan naast Ramos staan en Albiol kan als stand-in fungeren en heeft natuurlijk net als Ramos twee EK overwinningen en een WK winst op zijn naam staan. Die ervaring kan voor een redelijk jonge ploeg enorm waardevol zijn.
 
AMadrid1991
 
17
15 maart 2021 om 14:03
Pau Torres is geblesseerd, die had er anders ongetwijfeld wel bij gezeten. Albiol is natuurlijk een korte termijn oplossing en ik vind Iñigo Martinez niet minder moet ik zeggen. Martinez vind ik echt wel een goede verdediger, niet top zoals jij zegt, maar niet minder dan wat er bij Engeland en Duitsland (Ginter, Koch) achterin heeft gestaan de laatste tijd.
 
 
3
15 maart 2021 om 14:07
@AMadrid1991,Heb jij enig idee waarom Hermoso er niet bij zit? In mijn ogen de beste verdediger van Laliga dit seizoen. Echt indrukwekkend hoe goed hij is dit seizoen.
 
Rikkkiee
 
5
15 maart 2021 om 14:10
Ik zou zelf Ramos, Torres, Albiol en Martinez/hermoso/ Nacho meenemen denk ik. Garcia heeft de potentie maar die speelt nauwelijks en Llorente vind ik redelijk maar toch niet beter dan andere opties. Wat je zegt over Duitsland ben ik helemaal met je eens. Rudiger vind ik echt een drama verdediger en Koch, Ginter, Tah etc is allemaal ook niet heel speciaal.
 
AMadrid1991
 
4
15 maart 2021 om 14:15
@Pedri Uitstekende vraag, ik weet het niet. Ik weet niet of hij de beste verdediger is in La Liga, maar hij had er echt wel bij mogen zitten. Helemaal omdat er met Pau Torres een linksbenige verdediger is afgevallen. Het enige wat ik kan bedenken is dat hij in het begin met 3 man achterin speelde en daarna als linksback. Maar aan de andere kant werd hij in zijn tijd bij Espanyol al opgeroepen als centrale verdediger en is hij nu duidelijk beter geworden.
 
TILBURG013
 
1
15 maart 2021 om 14:11
Talentvolle ploeg maar Spanje is toch niet meer de absolute topploeg die het altijd is geweest. Zie veel spelers waar ik nou niet gelijk warm van wordt..
 
riqui8
 
12
15 maart 2021 om 13:47
Prachtig! Dit is enorm verdiend. Speelt een waanzinnig seizoen en hij is echt een van de voorbeelden dat leeftijd er niet toe hoeft te doen. Ondanks het feit dat hij pas 18 is, is hij nu al een topspeler. Of hij in de basis zal gaan staan laat ik even in het midden maar wat een enorme eer voor hem dat hij zich op dusdanig jonge leeftijd al bij het A-team mag melden. Waanzinnige voetballer.
 
APPELSAP12
 
7
15 maart 2021 om 13:53
Snap niet waarom Garcia wordt geselecteerd ipv Hermoso. Hermoso speelt al weken erg sterk bij Atletico en Garcia speelt echt niet elke week bij City, en wanneer hij speelt is het niets bijzonders. Snap ook niet waarom Pau Torres en Nacho niet zijn opgeroepen, toch wel 2 goeie verdedigers en Nacho is sowieso goed voor de breedte.
 
ViscaCatalunya
 
1
15 maart 2021 om 14:06
Hij deed 1 keer mee laatst en toen deed hij het prima. Verder speelt hij nu niet. Hij vertrekt ook bij City.
 
ConchaEspina
 
5
15 maart 2021 om 14:17
Helemaal mee eens. Pedri is helemaal verdiend en logisch dat die wordt opgeroepen. Maar Eric Garcia? Zoals je zegt tonen Pau Torres en Hermoso veel meer om een plek te verdienen. En ook Nacho steekt in een uitstekende vorm. Verder teleurstellend, maar volkomen logisch, dat Ramos nog de enige is die bij de selectie zit van Real Madrid. Stel dat die volgend jaar weggaat is er niemand meer. Isco en Asensio zijn helaas ver teruggezakt van het vereiste niveau om uberhaupt een selectieplek te verdienen. Prachtig voor Bryan Gil ook en straf om vanuit Eibar een plekje te verdienen.
 
barcalover123
 
2
15 maart 2021 om 14:48
Toch wel zonde idd dat Real en Barca niet veel meer Spanjaarden hebben voor nationaal elftal. Vooral Barca had met Villa, Pedro, Puyol, Xavi, Iniesta, Busquets, Pique wel een mooi lijstje.
 
ConchaEspina
 
2
15 maart 2021 om 15:01
Vooruitzichten voor Barcelona zijn wel rooskleuriger wat betreft hofleverancier zijn van Barcelona. Ik verwacht dat Ansu uiteindelijk wel vaste waarde blijft en Eric Garcia zal zich ook wel blijven doorontwikkelen bij Fcb. Voor Moriba is het natuurlijk nog wat moeilijk te voorspellen, maar hij kan met zijn fysiek toch iets nieuws aan het Spaanse elftal bijbrengen.
 
Lierse1997
 
0
15 maart 2021 om 15:18
Een paar jaar geleden leek Real Madrid de nieuwe hofleverancier te gaan worden met allemaal jonge Spaanse talenten, het is dus nog wel even afwachten hoe het uitdraait.
 
ViscaCatalunya
 
0
15 maart 2021 om 15:55
Voor de pandemie zou hij voor Guinea gaan spelen. Ik heb daarna niks gehoord over zijn keuzes. Hij heeft in de jeugd gespeeld voor Spanje.
 
Blaugrana1899
 
6
15 maart 2021 om 14:03
Superleuk voor deze jongen en ook zeer verdiend wordt de toekomstige spelverdeler van Barcelona en Spanje!!!
 
 
1
15 maart 2021 om 14:05
Prachtig voor Pedri! Heerlijke speler, techniek om van te watertanden en werkt zich ook nog eens het snot voor de ogen. Ben benieuwd hoe goed Pedri is over een paar jaar!
 
Viscaa
 
4
15 maart 2021 om 14:10
Als ik naar deze selectie van Spanje kijk loopt alleen het middenveld over van kwaliteit. De verdediging is op Ramos en Gaya na matig en in de voorhoede lopen ook weinig spelers rond waarvan je gaat watertanden. Met zo'n selectie durf ik best te stellen dat wij (mits VVD en De Ligt fit zijn) zeker van dit Spanje kunnen winnen.
 
ConchaEspina
 
4
15 maart 2021 om 14:22
Alba steekt wel in grootste vorm is nog steeds een veel betere back dan Gaya. Maar klopt dat de sterkte vooral op het middenveld ligt.
 
AMadrid1991
 
5
15 maart 2021 om 14:24
Tuurlijk maakt Nederland een goede kans, maar ik denk dat het wel een beetje overdreven wordt. Koke, Gerard Moreno, Canales en Morata staken er tegen Nederland wel een beetje boven uit, terwijl dat niet echt spelers zijn waar je in eerste instantie bang van zou worden. Maar het blijven spelers van een hoger niveau dan de Roon, van de Beek, Bergwijn en Wijndal die er bij Nederland in staan. Vergeet niet dat Spanje ook met 6-0 tegen Duitsland won met wat spelers die er niet bij waren / rust kregen
 
AMadrid1991
 
7
15 maart 2021 om 14:10
Luis Enrique is echt wel een goede coach, maar als hij nou eens de goede spelers zou selecteren en opstellen (hij wisselt per interlandperiode de opstelling op zo'n 4/5 posities) zou het echt een toptrainer kunnen worden. Garcia en Llorente zijn (nog) middelmaat en dan laat je Hermoso thuis. Robert Sanchez staat pas net in de basis bij Brigthon nota bene, waar hij mij niet is opgevallen, en dan laat je Asenjo, Pacheco, en Aitor Fernandez, die jarenlang stabiel keepen in Spanje buiten de selectie.
 
Guaporta
 
3
15 maart 2021 om 14:48
Luis Enrique blijft een interessante bondscoach voor de Spaanse nationale ploeg. Denk dat een gemiddelde voetballiefhebber met een compleet andere selectie komt op het moment dat ze een lijst met beschikbare namen krijgen. Robert Sánchez en Diego Llorente? En Iñigo Martínez verkiezen boven Mario Hermoso? Compleet andere selectie is misschien overdreven, maar er staan toch wel een aantal namen tussen die bijna niemand anders geselecteerd zou hebben. Ach, dat maakt zulke interlands natuurlijk wel interessant. Er zijn weer nieuwe spelers waarvan we kunnen zien of ze een hoger niveau aankunnen. Pedro Porro kent een ijzersterk seizoen in Portugal, Pedri hebben we allemaal zien schitteren in het shirt van Barcelona en Bryan Gil is misschien wel de revelatie van het seizoen. Denk dat die laatstgenoemde überhaupt niet is opgevallen bij het grote publiek, maar het zegt genoeg dat zijn naam genoemd wordt bij clubs van het kaliber Barcelona. Heerlijke speler!
 
messi_123
 
4
15 maart 2021 om 14:59
Spanje heeft een mooi toekomst fati pedri puig garcia en nog meer talenten
 
DROS
 
0
15 maart 2021 om 15:15
Misschien geen veel gedeelde mening, maar ik vind het toch wel heel veel van hetzelfde bij Spanje en de huidige opvolging van de gouden generatie is echt veel minder dan voorheen. Alba, Carvajal, Ramos en Busquets zijn eigenlijk nog steeds de beste optie en/of gelijkwaardig op hun posities, en mogelijk dat een nog nieuwere generatie met Fati en Pedri weer echt een positie zullen claimen, maar de rest is in mijn ogen toch echt allemaal inwisselbaar.
 
Hispano
 
1
15 maart 2021 om 17:22
Geen slechte selectie maar Hermoso had er wel bij gemoeten, speelt echt goed bij Atleti dit seizoen. Moest wel lachen dat Pedro Porro is geselecteerd, echt een 'meme' speler
 
Almogaver
 
1
15 maart 2021 om 17:59
Had wel verwacht meer nieuws te lezen over deze interlands, gezien Kosovo zich bijna terug wilde trekken. Dit omdat de spaanse bond Kosovo niet als land wilde benoemen, maar sprak over "de regio Kosovo". Best wel veel heisa over geweest.
 
realespana
 
0
16 maart 2021 om 01:16
Ja en.nee. Dat is wat ik van de keuzes van de bondscoach vind ja goed dat die jonge talenten als pedri. En gil een kans geeft maar nee omdat die teveel spelers niet oproept die er zeker bij zouden moeten zitten. Oke fati en pau torres zullen zeker aansluiten voor het ek wanneer ze fit zijn en ik snap ook dat sommige zoals asensio isco uit vorm zijn maar asensio ,saul , kepa , requilon horen hier gewoon tussen en waar is adama oke misschien. Niet bezig aan zijn beste seizoen maar hij heeft we specifieke kwaliteiten die spanje. Goed kan gebruiken kracht en snelheid een keeper van west brom een garcia zonder speelminuten een porro ja ho the fuck isndat teveel vraagtekens maar hopelijk ziet de uiteindelijk ek selectie er. Beter uit