Luis Enrique looft miljoenenaankoop: 'Hij heeft een beestachtige potentie'
Donderdag, 27 april 2017 om 08:24

André Gomes maakte woensdagavond voor het eerst in zijn loopbaan twee doelpunten in één wedstrijd. De Portugees international had daarmee een productief aandeel in de 7-1 zege van Barcelona op Osasuna. Gomes kent geen makkelijk eerste seizoen in het Camp Nou, waar een deel van de fans de miljoenenaankoop regelmatig op een fluitconcert trakteren.

Luis Enrique was lovend over het optreden van Gomes. "Afgezien van zijn twee goals, wat een ongekende prestatie is, heeft hij een beestachtige potentie", zo verzekerde de oefenmeester van Barcelona. "Dat kan ik wel duizend keer herhalen, ook al wordt hij volop bekritiseerd. Hij kan op verschillende posities spelen."

"Hij gebruikt dertig procent van zijn capaciteiten. Stel je eens voor als hij dat honderd procent zou doen. Hij moet zijn emoties beter leren beheersen, maar dit is de beste club om dat te leren. Hij is veeleisend, verantwoordelijk en heeft kwaliteit. Hij heeft op een nieuwe positie gespeeld, aan de zijkant, en hij kwam tweemaal in het strafschopgebied om te scoren."

Gomes, 23 jaar, kwam afgelopen zomer voor 35 miljoen euro over van Valencia. De Oost-Spaanse club kan nog eens 20 miljoen euro extra toucheren als Barcelona en/of Gomes aan bepaalde sportieve doelstellingen voldoen.

Meer nieuws
   
17:13
17:13
Bologna lijdt duur puntenverlies in strijd om CL-ticket, mede door rood Beukema
0
   
17:11
17:11
Arsenal maakt het onnodig spannend tegen Tottenham, maar houdt druk op titel
13
   
17:05
17:05
Drie voormalig Eredivisionisten schieten Bournemouth naar 3-0 zege op Brighton
6
   
16:30
16:30
Live meepraten in de Premier League: Nottingham Forest - Manchester City
10
   
16:26
16:26
RKC Waalwijk pakt punt tegen FC Utrecht, waar Sam Lammers record breekt
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (13)

 
291110
 
6
27 april 2017 om 09:14
Hij moet wel echt goed op training zijn om zo een lofbetuiging te krijgen na zo'n dramatische wedstrijd. Ik mag het hopen dat hij maar op 30% van zijn capaciteiten zit, want aan die snelheid speelde hij gisteren ook weer. Ik ben echt totaal niet overtuigd van deze speler, voor mij overigens de reden waarom het seizoen zo wisselvallig verloopt. Een speler die voor 5 miljoen gehaald zou zijn had nooit de kansen gekregen die Gomes steeds blijft krijgen. En het is ook vrij belachelijk dat hij nu ineens alle lof krijgt omdat hij 2 maal scoort tegen de degradatiekandidaat nummer 1. Wie mij meer en meer positief opvalt is Alcacer en in mindere mate ook Denis. Van Denis weet je dat de klasse ervan af spat als hij speelt, maar gisteren werd zijn potentie nog duidelijker. Alcacer begint de kansen die hij krijgt (gedeeltelijk) af te werken. Dat zorgt ervoor dat zijn vertrouwen groeit en je ziet dat ook. Arda is dan weer bezig om op de trein richting China gezet te worden. Die komt geen meter vooruit en is helemaal niet dreigend. Als zelfs de verdedigers voor meer doelgevaar beginnen zorgen, dan moet je conclusies trekken.
 
Wandermans
 
0
27 april 2017 om 09:23
Als hij een beestachtige potentie heeft vind ik dat ook een kans bij Barca verdien...
 
BARCA-T
 
0
27 april 2017 om 11:50
Ik ook.. Dit was de ideale wedstrijd om vertrouwen op te wekken.. maar dan moet je hem misschien rustig brengen.. In Portugal speelde hij wel aardig.. Wie weet wat er allemaal gaat gebeuren.. ik zal er in ieder geval niet om treuren als hij verhuurd word o.i.d.
 
ModricMagic
 
1
27 april 2017 om 09:26
Gisteren vond ik Gomes niet zo geweldig hoor. Tuurlijk valt het wel tegen dit seizoen en heeft hij meerdere malen punten gekost maar ik denk wel dat hij volgend seizoen nog een kans moet krijgen. Misschien heeft hij gewoon een jaar nodig en als hij volgend seizoen niet presteert dan moet je hem verkopen.
 
FilipMich
 
7
27 april 2017 om 09:37
Twee zwaluwen maakt nog geen zomer..zn eerste goal was zeer proper binnengeschoten en na zn tweede zag je dat Gomes met vertrouwen toch zeker minimum 30% beter speelde dan ervoor ja. Maar 30% beter dan niks blijft in feite niks. Zn begin was weer dramatisch met die pass in het niets rond de 6de minuut als dieptepunt. Je zag ook dat verschillende spelers de bal wilden spelen naar de vrije man tot ze zagen dat die vrije man Gomes was.. Laat ons wel hopen dat zn 2 goas voor een klik hebben gezorgd en dat hij vanaf nu beter gaat spelen. Langs de andere kant blijft het wel tegen "janneke en mieke" dat ze gisteren speelden en als je minimaal een heel seizoen nodig hebt om je aan te passen wil dat meestal zeggen dat je geen wereldtopper bent. Off-topic: Het gerucht gaat dat Mathieu deze zomer transfervrij mag vertrekken.
 
real8madrid
 
5
27 april 2017 om 10:36
Klopt allemaal wat je zegt. Vergeet echter niet dat Modric een seizoen nodig had om zich aan te passen in Madrid en in zijn eerste 12 maanden werd bestempeld als miskoop
 
BARCA-T
 
5
27 april 2017 om 09:42
Gomes was verre van geweldig, hij kreeg 2 ballen die hij goed raakte en daarmee ook scoorde. Voor de rest heeft hij veel ballen slecht aangenomen, elke keer een tikkie terug, voorzetten over de achterlijn geschoten en noem het maar op.. Ook als ik kijk naar grote wedstrijden met Gomes op de rechtshalf positie, dan lijkt het achterin nog meer te schudden op een of andere manier. Hij heeft het loopvermogen niet van Raketic, geen schot en niet echt een actie waarmee hij de kleine ruimtes kan bespelen.. Geef mij maar een nieuwe middenvelder voor hem.. Denis komt er wel, die vind ik wel wisselvallig, maar met 1 a 2 seizoenen zal hij gewoon in de basis starten ten opzichte van een Iniesta die ook een dagje ouder wordt..
 
Guaporta
 
4
27 april 2017 om 10:03
Geloof graag dat Andre Gomes maar op dertig procent van zijn kunnen speelt. Heb zelden een speler zo onrustig, onzeker en geremd zien spelen. Het lijkt alsof Gomes onder de indruk is het het shirt, de club en zijn medespelers. In plaats van met zelfvertrouwen iedere wedstrijd te willen laten zien dat je het shirt waard bent loopt hij weg voor verantwoordelijkheid. En daarmee wordt hij nu ingehaald door Rafinha en Denis Suarez en dat is treurig. Weet niet of hij het al doet, maar denk dat hij er verstandig aan zou doen om eens bij een psycholoog langs te gaan.
 
FRon010
 
2
27 april 2017 om 10:10
Die gomes is het perfecte voorbeeld van een barca aankoop. Veel te duur en brengt helemaal niets. Ze moeten eens voor de echte toppers gaan, had er dan 20-30 miljoen bijgelegd voor verrati en pak eens die verdediging aan. Echt een schande die RB om te zien bij een club als barca.
 
BARCA-T
 
2
27 april 2017 om 11:46
Alsof Neymar, Suarez, Umtiti, Ter stegen allemaal geen typische Barcelona aankopen zijn.. Ik ben het met je eens dat er veel te veel is betaald voor gomes.. maar zo zie je dat je succes niet kunt kopen.. Aan het begin dacht ik ook echt een goede speler, mede door zijn prestaties in Portugal. Helaas voor de Barca fans valt ie behoorlijk tegen vergeleken zijn prijskaartje.. Veratti is al op leeftijd, ik zou eerder in Engeland gaan shoppen en naar iemand kijken zoals Erikssen of Coutinho.. spelers die vanuit het middenveld veel meer kunnen creeren dan Gomes..
 
La~Decima
 
4
27 april 2017 om 12:54
Veratti (24) is jonger dan Eriksen (25)...
 
Glossiandzozo
 
1
27 april 2017 om 12:05
Hahaha volgens mij is Lucho de enige die zo te spreken is over Andre Gomes. Iedereen klaagt over hem. Lijkt wel alsof het zijn lievelingetje is, aangezien hij hem steeds blijft opstellen.
 
Harambe346
 
0
27 april 2017 om 12:29
Oh, daarom speelt hij zo veel. Vergeet de prijzen maar, Gomes heeft een beestachtige potentie. Dat aanwakkeren is absoluut het belangrijkste voor de club.