'Luis Suárez zag gewenste binnenlandse overstap in rook opgaan'
Maandag, 7 september 2020 om 14:19

Luis Suárez lijkt momenteel hard op weg naar Juventus, dat naar verluidt op het punt staat om de routinier over te nemen van Barcelona en hem aankomend seizoen wil koppelen aan Cristiano Ronald en Paulo Dybala. La Vecchia Signora was ogenschijnlijk echter niet de eerste keus van Suárez zelf, aangezien de 33-jarige spits volgens berichten uit Spanje in eerste instantie inzette op een binnenlandse overstap.

Deportes Cuatro meldt maandag namelijk dat Suárez zijn loopbaan eigenlijk een vervolg hoopte te kunnen geven bij Atlético Madrid. Vertegenwoordigers van de Uruguayaan hebben Suárez volgens de berichtgeving aangeboden bij los Colchoneros en de aanvaller zou ook persoonlijk gesprekken hebben gevoerd met trainer Diego Simeone.

Suárez' bruto jaarsalaris van ruim twintig miljoen euro zette echter al snel een streep door een verhuizing naar het Wanda Metropolitano. Zelfs als Atlético erin was geslaagd om deze transferperiode afscheid te nemen van een of meerdere grootverdieners, konden de Madrilenen niet voldoen aan deze eis. Het uitblijven van grote aankopen heeft inmiddels wel tot de nodige nervositeit geleid bij Simeone, die aankomend seizoen weer wordt geacht ver te komen in de Champions League en de strijd om de Spaanse landstitel.

Voor Suárez lijkt Juventus zodoende momenteel de enige overgebleven optie, al is een langer verblijf bij Barcelona ook nog niet helemaal uitgesloten. De aanvaller is momenteel echter druk bezig met het verkrijgen van een Italiaans paspoort, waardoor een verhuizing naar Turijn momenteel het meest waarschijnlijk lijkt. Suárez komt vanwege de afkomst van zijn vrouw in aanmerking voor een Italiaans paspoort en zal op deze manier aankomend seizoen geen non-EU-plek innemen in de selectie van Juventus. Voor het zover is zal hij maandag echter nog wel een examen af moeten leggen.

Meer nieuws
   
00:01
00:01
Ziggo onderbreekt Girona - Barcelona vanwege Dodenherdenking: kijkers woedend
50
   
23:58
23:58
Luka Modric neemt opnieuw record over van Real Madrid-legende Ferenc Puskás
2
   
23:55
23:55
Yankuba Minteh: binnen twee jaar van zandvlaktes naar uitblinken bij Feyenoord
8
   
22:54
22:54
Atlético Madrid dicht bij Champions League-ticket dankzij fraaie goal Riquelme
1
   
22:40
22:40
Inter verliest door fout Dumfries voor de tweede keer dit seizoen van Sassuolo
15
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (25)

 
Zuidenaar
 
3
7 september 2020 om 14:26
Ik denk persoonlijk dat suarez ze geluk niet meer gaat beproeven in een topcompetitie want kan het simpelweg niet meer belopen of er moet een team om hem heen gebouwd worden maar daarvoor is hij te oud. Suarez is nogsteeds dodelijk in de 16 dus hij moet bij team spelen die altijd op de helft van de tegenstander voetbalt. Als cavani niet wordt gehaald, klinkt benfica als de ideale club.
 
InkeMontana
 
32
7 september 2020 om 14:38
Ik denk persoonlijk dat de geruchten over Juve wel heel hardnekkig zijn dat het haast onwaarschijnlijk is als hij daar niet zijn geluk in een topcompetitie gaat beproeven
 
SpeedyAFC
 
6
7 september 2020 om 14:39
Denk je echt dat Benfica een speler 20 miljoen euro per jaar aan salaris gaat betalen?
 
Zuidenaar
 
1
7 september 2020 om 14:59
Als hem lukt dat Barça ze contract afkoopt dan gaat hij denk ik voor minder voetballen.
 
SpeedyAFC
 
1
7 september 2020 om 21:18
Barcelona gaat zijn contract niet afkopen. Hij mag gratis weg of een jaar op de tribune zitten en dan gratis weg.
 
riqui8
 
36
7 september 2020 om 14:27
Ik vind hem ook wel bij Atletico passen. Die ultieme winnaarsmentaliteit, op karakter winnen. Een haast perfecte match, lijkt me. Ik denk ook dat het van alle kanten niet als pijnlijk zou worden beschouwd. Bij Barca was hij toch wel redelijk klaar en Atleti is nu ook niet de directe vijand. En voor Alteti kan hij denk ik zeker nog van waarde zijn (ik schat hem nog hoger in Costa of Morata) en ik denk dat de fans hem, met zijn werklust, snel in de armen zouden sluiten. Ik had het graag gezien!
 
AmazingNinja
 
6
7 september 2020 om 16:01
De tijd dat Suarez voorop ging in de strijd en zich kapot werkte voor het team ligt al een tijdje achter ons. Tegenwoordig wandelt die een beetje over het veld en af en toe als doe een kans ziet wilt die wel sprinten. Bij balbezit tegenstander rent hij sowieso niet meer.
 
Deenb
 
7
7 september 2020 om 14:30
Zonde! Hele fijne match zou dit geweest zijn. Financieel zou het wel een grote slok zijn voor Atletico. Felix is de " Messi rol " zou een genot zijn.
 
Yelle
 
58
7 september 2020 om 14:33
Als hij er echt zo graag heen had gewild, had hij misschien gewoon wat minder geld moeten vragen. Zo graag wilde hij dus schijnbaar niet.
 
Church89
 
19
7 september 2020 om 14:48
He, en al die Ajacieden hier waren ervan overtuigt dat Suarez wel genoeg geld had verdient, die wil wel effe terugkomen naar Amsterdam.wake up guys - voetballers leven voor het geld, Suarez heeft nog een paar jaar te gaan en dan kan ie de rest van z'n leven op z'n inkomen teren (als ie 't goed heeft aangepakt).
 
DNSDKR
 
7
7 september 2020 om 14:50
Touche. Natuurlijk zijn het broodvoetballers, maar ik denk niet dat Luis zich de rest van zijn leven nog financiele zorgen moet maken. Hij had ook bij wijze van spreken 5mln per jaar kunnen verdienen en wel bij Atletico spelen. Wel interessant om de beste vriend van Messi in 1 team met ego Ronaldo te zien. Kan nog lachten worden.
 
Regulator
 
30
7 september 2020 om 15:15
Ik snap op zich wel dat Suarez veel geld vraagt. Het is behoorlijk duur om een kasteel in Transylvania te bouwen.
 
FCB_Catalunya
 
2
7 september 2020 om 16:15
Inderdaad. Er wordt gedaan of die arme Suarez kind van de rekening is, maar de man beschikt over een gebrekkige zelfkennis. 20-23 miljoen per jaar is hij simpelweg niet meer waard nu. Zorgt zeker nog wel voor doelpunten en dreiging, maar de snelheid en het terugkomen is er absoluut vanaf.
 
AZFC
 
9
7 september 2020 om 15:04
Joao Felix is technisch al 3 klasses beter dan deze gozer. Het is dat Suarez bij Barcelona zo goede aanvoer had dat die alle balletjes in kon pissen met zijn gulp dicht. Blij dat wij er vanaf zijn, laat Memphis maar komen!
 
AjaxRosenberg
 
14
7 september 2020 om 15:47
Haha Joao Felix moet eerst zijn transfersom maar eens waar gaan maken. 126 miljoen euro en dan 6 goals en 1 assist in de competitie. Beter zeg je even niets over Joao Felix. Suarez kan nog prima mee in de top, in Barcelona heerst nou op dit moment ook niet echt een goed klimaat om op je best te presteren.
 
bobson1982
 
1
7 september 2020 om 15:07
Ik weet niet waar Suarez voor aan het sparen is maar als het zijn carrière-keuzes in de weg gaat staan..
 
Church89
 
6
7 september 2020 om 15:13
Moh, de rest van z'n leven wellicht? Heeft nog een jaartje of wellicht 50 te gaan namelijk.
 
soccerskins
 
1
7 september 2020 om 16:38
Moh, heeft denk ik ook wel wat meer dan de gemiddelde mens op de bank staan ofniet? Ik haal geen 70 miljoen in mijn levensloop.
 
Church89
 
0
7 september 2020 om 17:22
Hij heeft nog een familie, kinderen, een vrouw. Waar hebben wij last van dat wij wel even denken van "zo, die man zou even wat minder mogen verdienen, want die heeft al zat"pure onzin - dit is gewoon z'n werk en hij zal eruit melken wat er te halen valt.
 
SVG5
 
3
7 september 2020 om 15:49
Deze speler zit zo hoog in de boom, dat gaat nooit iemand meer voor hem betalen, of je moet naar China misschien. Zou een paar takken naar beneden klimmen.