Lukaku na 3-0 zege: 'We beginnen altijd slecht aan een toernooi'
Maandag, 18 juni 2018 om 22:21

Hoewel de uitslag anders doet vermoeden, wist België maandag niet te overtuigen tegen Panama. De ploeg van bondscoach Roberto Martinez won met de nodige moeite met 3-0. Twee van de drie doelpunten kwamen op naam van Manchester United-spits Romelu Lukaku. De aanvaller erkende na afloop dat hij en zijn ploeggenoten geen sterke indruk maakten, maar dat de punten het belangrijkste zijn en gekoesterd moeten worden.

De Rode Duivels waren maandag de bovenliggende partij, maar wist voor rust niet te scoren. Panama kwam er op zijn beurt een aantal keer gevaarlijk uit en het was aan doelman Thibaut Courtois te danken dat de tegenstander neit scoorde. Na rust was Lukaku tweemaal trefzeker en met zijn doelpunten begint hij sterk in de strijd om de topscorerstitel. "Aan die topschutterstitel denk ik echter niet al te veel. Scoren is leuk, maar de ploeg blijft het belangrijkste", zei Lukaku na afloop tegenover diverse Belgische media.

"Het was belangrijk om het toernooi met een zege te kunnen starten. Nu moet de focus snel naar de volgende wedstrijd, want die oogt toch wel wat moeilijker", aldus Lukaku, doelend op de confrontatie met Tunesië. Dat het spel nog niet sprankelend was, baart Lukaku geen zorgen. "Maar wij beginnen altijd slecht aan een toernooi, ik weet ook niet waarom."

Wat Lukaku betreft moet er niet te lang nagepraat worden over het spel. "We hebben met 3-0 gewonnen. Je ziet meteen dat het voor mij simpel is door met wie ik speel. Eden (Hazard), Dries (Mertens) en Kevin (De Bruyne) maken het zo makkelijk. Ik moet gewoon een goede loopactie maken in de zestien, goed bewegen in de zestien. Dus laten we gewoon genieten. De meesten gaan na dit toernooi misschien stoppen. Dus laten we genieten van wat we nu hebben."

Meer nieuws
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
1
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
0
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
6
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
10
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
27
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (15)

 
Medalofhonor
 
17
18 juni 2018 om 22:42
Ben zelf Belg maar wat een lachertje is België, sorry maar met een beetje fatsoenlijk tegenstand en ze verliezen makkelijk. Ik zag bij momenten Vertonghen tegen iedereen schreeuwen en dan Alderweireld tegen Jantje, ongeloofelijk. Ook teveel jongens voorin die de mannetje willen zijn, nee hoe slecht iedereen ook begonnen is hebben een aantal landen mij overtuigd en dat zijn : Spanje, Portugal, Mexico en Peru.
 
bpreal
 
6
19 juni 2018 om 00:16
Medal, elke pot is anders en stop eens met negatief te doen. Winnen hier met 3-0 en dat is netjes, klaar. Men moet eens stoppen met ja als Argentinië of Spanje of dit of dat. België wint en drie punten zijn binnen, op naar de volgende tegenstander, waar je weer een andere wedstrijd hebt, klaar.
 
Jonas15
 
11
18 juni 2018 om 22:43
Wat kan je hier over zeggen? Ze hebben gedaan wat ze moesten doen: winnen met een paar doelpunten verschil. Als ze a la Duitsland kunnen groeien in het ternooi dan zie ik ze wel wisselen van rol met Duitsland (wereldkampioen vs eerste rondje uit)
 
xavi80
 
12
18 juni 2018 om 22:53
Mensen verwachten dat topploegen die tegen landen spelen die de bus parkeren wegspelen met 5-0 met oogstrelend voetbal. Je kan mij inziens België nog niet beoordelen omdat een uitermate verdedigende land niet het beste spel naar boven haalt van België. Je ziet dat andere topploegen hetzelfde probleem hebben.
 
Japie_Krekel
 
2
18 juni 2018 om 22:55
eerste speelronde, er is nog geen zinnig woord over te zeggen. spelen Belgie en een Argentinie bv de volgende wedstrijd de sterren van de hemel en de andere toplanden vallen tegen dan horen ze waarschijnlijk opeens weer bij de favorieten volgens iedereen. zo opportunistisch is het allemaal ik verwacht zelf dat het toernooi vanaf de 8e finales pas echt gaat beginnen en dat alle toplanden daarin gewoon aanwezig zijn
 
Cholo10
 
1
18 juni 2018 om 23:30
Idd, 1 zwaluw maakt nog geen zomer. Straks spelen Argentinie, Brazilie, Frankrijk iedereen aan gort en is het terug feest. Openingswedstrijd verloopt nu eenmaal bijna altijd erg stroef en moeilijk. Het is een beetje aftasten voor iedereen, vanaf de achtse finales wordt het waarschijnlijk een echt voetbalfeest. Zijn we dan ook ineens af van die defensieve anti-voetbal ploegen en kunnen we vooruit voetballende ploegen aanschouwen.
 
Rammy2
 
7
19 juni 2018 om 00:19
Er is één hele simpele omzetting die alle problemen in één klap oplost: Dembele voor Carrasco. Dan ga je gewoon 4-2-3-1 staan met De Bruyne achter Lukaku. Hierdoor ben je achterin minder kwetsbaar, kunnen de backs de flanken beter benutten, lopen middenvelders elkaar niet meer in de weg, staat de Bruyne dieper waardoor hij gevaarlijker kan worden én met Witsel/Dembele heb je voetbal plus power op het midden. Eén extreem logisch omzetting die het verschil tussen dag en nacht maakt. Als Martinez dit inziet kan België ver komen. Met de huidige tactiek zijn ze verloren. Zo zwart/wit zie ik het voor de Belgjes.
 
BillieTorso
 
4
19 juni 2018 om 08:31
Die Carrasco moet er inderdaad uit. Ongelofelijk hoeveel krediet die heeft. Die heeft nu werkelijk vier matchen op rij geen deuk in een pakje boter geschopt en ik vond hem in de meeste matchen daarvoor ook al geen goede indruk maken. Daarenboven hoop ik ook dat Meunier snel zijn niveau terugvindt, want wat die aan het doen is is ook niet om aan te zien...
 
Rammy2
 
0
19 juni 2018 om 17:19
Nou nee, het gaat me niet zozeer om de kwaliteit van Carrasco. Het gaat erom dat hij niet kan verdedigen en aanvallend naar binnen komt zodat ie De Bruyne én Hazard in de weg loopt. En dan dus de andere voordelen die ik eerder noemde.
 
PieterPrins773
 
1
19 juni 2018 om 01:49
Ach een 3-0 op Panama is toch een ok start. Neem aan dat ze tegen toplandem wel met 4 verdedigers spelen en dan kan de Bruyne dieper spelen en vertongen en aldewereld als backs.
 
Bossie
 
1
19 juni 2018 om 05:49
België moet nog duidelijk in het toernooi groeien. Mocht dit België er in gaan geloven dat ze van iedereen kunnen winnen, dan kunnen ze heel ver komen. Mochten ze er bij een wedstrijd gaaan twijfelen dan wordt het weer ouderwets moeilijk voor ze
 
Fizmo
 
1
19 juni 2018 om 10:21
Wat mij frustreert is dat de opbouw veel te traag gaat. Na een aanval staan er nog vaak 2 of 3 van Panama voorin. In plaats van snel te spelen zodat je 3 man minder moet voorbij geraken, veel ruimte hebt op het middenveld en direct druk kunt zetten op hun verdediging, gaan ze een beetje rustig de bal rondtikken op wandeltempo tussen de 3 centrale verdedigers. Pas nadat de tegenstander terug in positie is beginnen ze rustig op te bouwen. Zo frustrerend dat trage voetbal. Als ge dan de match van Engeland zag die op en af ging.... Nuja, job done maar tegen het eerste topland gaan we er weer uitleggen (en ja ben belg!)