Lukaku onder de indruk: 'Wat een seizoen heeft hij gespeeld bij Ajax'
Zondag, 25 augustus 2019 om 09:59

Romelu Lukaku maakte onlangs de overstap naar Internazionale en gaat daardoor na de Belgische Pro League en de Engelse Premier League in zijn derde Europese competitie aan de slag. De Rode Duivel speelde nooit in de Eredivisie, maar hij is wel goed op de hoogte van de ontwikkelingen in het Nederlandse voetbal. Lukaku is vooral onder de indruk van PSV-aanvallers Donyell Malen en Steven Bergwijn, al is hij ook zeer te spreken over Ajax-routinier Klaas-Jan Huntelaar.

"Weet je wie dit seizoen goed zal zijn in Nederland? Donyell Malen", vertelt hij bij Bij Andy in de auto. Lukaku is eveneens lovend over Bergwijn: "Ik sprak hem na die oefenwedstrijd tegen het Nederlands elftal (op 16 oktober van het afgelopen jaar, red.) en ik zei tegen hem: 'Ik vind je echt wel een heel goede speler.'"

Bergwijn heeft inmiddels zijn contract verlengd bij PSV, maar werd destijds nog in verband gebracht met een transfer: "Ik zei: 'Als je de keuze maakt om te vertrekken, moet je wel naar een club gaan waar je zeker gaat spelen.'" Lukaku vindt wel dat zijn collega-aanvaller op 'te veel' verschillende posities speelt. Bergwijn werd de afgelopen tijd onder meer opgesteld als linksbuiten, spits en nummer 10: "Ik denk dan: 'Je bent 23 jaar oud (eigenlijk 21, red.), kies een positie.' Daar moet je staan."

De recordaankoop van i Nerazzurri is naast de twee aanvallers van PSV ook gecharmeerd van Huntelaar: "Ik hou van Huntelaar, ik vind hem echt goed. Wat een seizoen heeft hij gespeeld. Op zijn leeftijd. Hij is nog van die generatie die echt van het spelletje houdt. Net als Robin van Persie, Wesley Sneijder, dat zijn jongens die echt van het spelletje houden. Anders kun je op die leeftijd niet meer zo spelen."

Meer nieuws
   
21:05
21:05
Robin van Persie gaat in op vraag of hij ooit trainer van Feyenoord wordt
0
   
20:28
20:28
Ongekend: Leverkusen behoudt ongeslagen status door goal in minuut 97
26
   
20:15
20:15
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord ontwaakte
11
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Ligue 1: Paris Saint-Germain - Le Havre
3
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Premier League: Aston Villa - Chelsea
3
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (36)

 
vlerkjer
 
68
25 augustus 2019 om 10:27
Leuke reactie. En zelf ook echt een beest in de aanval. Leuk wat hij zegt over Malen! Zal de goedkeuring van Ferrie hebben denk ik! Haha Huntelaar is ook zo’n beest zie die mentaliteit van beide wel en dat ze elkaar daar in respecteren. Maar ben benieuwd hoe Lukaku het gaat doen. Dat zou best nog wel eens de sleutel kunnen zijn bij Inter om aan te sluiten bij Juve. Wil het stukje nog wel zien bij Andy in de auto.
 
JohanVlerksen
 
28
25 augustus 2019 om 12:42
Leuk stukje hoor, bij Andy. Ik snap alleen de titel niet, hij heeft het met name over PSV-ers...
 
kleinegeneraa7
 
10
25 augustus 2019 om 10:34
Ja dat seizoen gaat bij Huntelaar in de boeken. Heeft echt een geweldig seizoen gedraaid met Ajax, vooral zijn minuten in de Champions league campagne waren geweldig..... Huntelaar heeft toch alles behalve een geweldig seizoen gespeeld, hij heeft namelijk nauwelijks gespeeld?
 
JdHk
 
233
25 augustus 2019 om 10:39
En toch bij 20 goals betrokken geweest in 28 wedstrijden (slechts 13 als basisspeler) in de eredivisie. En dat op 36-jarige leeftijd. Respect!
 
Patroo
 
53
25 augustus 2019 om 10:51
Zonder Huntelaar had je in de CL-kwalificatie een stuk minder doelpunten gemaakt. En juist omdat hij zo weinig speelde (tadic en Dolberg kregen meer minuten) is het des te knapper als je het aantal doelpunten telt die hij heeft gemaakt. Ook een Groningen-uit was zonder Huntelaar gewoon een gelijkspel geworden.
 
InkeMontana
 
56
25 augustus 2019 om 10:51
Lol. Voor een 35 jarige heeft 'ie met de stats zoals hierboven staat toch een geweldig seizoen nog gespeeld. Enorm belangrijke bijdrage aan het kampioenschap en en niet te vergeten topscorer in de voorrondes van de Cl.
 
Thijsvv
 
19
25 augustus 2019 om 11:00
Champions League in de kwalificatie 4x gescoord. Het toernooi zelf 2 assist in 96 minuten
 
NL_Modric
 
17
25 augustus 2019 om 11:03
kleinegenraa7, dan moet je wat beter naar de wedstrijden van Ajax kijken. Zonder de Hunter hadden we waarschijnlijk geen kampioenschap en geen halve finale Championsleague. Het seizoen ervoor miste hij een hoop kansen, maar afgelopen seizoen was hij geweldig.
 
AcePluto
 
15
25 augustus 2019 om 11:04
Hij is zeer belangrijk geweest en scoort bijna iedere wedstrijd als invaller.
 
JanStegeman
 
25
25 augustus 2019 om 11:06
Doelpunt tegen Groningen. Heel belangrijk
 
myvision
 
9
25 augustus 2019 om 12:56
Misschien moet je jouw naam aanpassen naar Kleinzielig in plaats van Kleinegeraa7. Altijd als het over Ajacieden gaat, loop je de boel te devalueren. Huntelaar is superbelangrijk en verdient veel respect. Gelukkig krijgt hij dat bij Ajax en de fans.
 
InkeMontana
 
31
25 augustus 2019 om 10:37
Vind de opvallendste uitspraak misschien wel dat hij zegt dat Huntelaar nog van de generatie is die van het spelletje houdt. Dat zou suggereren dat zijn generatie dat niet meer doet en het puur als werk ziet?
 
asr80
 
11
25 augustus 2019 om 10:42
Doelende op zijn leeftijd.. Net zoals zijn leeftijdsgenoten die hij opnoemt.
 
InkeMontana
 
40
25 augustus 2019 om 10:54
Ja dat snap ik dat 'ie daar op doelt..? Aangezien die het over die generatie, die 'nog' van het spelletje houdt, heeft. Wat wil je met deze reactie precies?
 
asr80
 
3
25 augustus 2019 om 11:53
Mijn excuses haha.. Had het verkeerd gelezen! Neem aan dat hij het een speler vindt die van het spelletje houdt. De verwijzing naar de rest is inderdaad wat vreemd
 
DRL80
 
9
25 augustus 2019 om 10:47
Eerlijk gezegd denk ik dat dat voor een groot deel ook zo zal zijn. Tegenwoordig kan je zoveel geld verdienen. Vroeger natuurlijk ook veel meer dan de gemiddelde werknemer in loondienst maar tegenwoordig slaat het echt nergens meer op. En dan niet alleen bij de toppers, alles en iedereen gaat daarin mee. Het zal door de tegenwoordige jonge generatie veelal gezien worden als op een makkelijke en “leuke” manier veel geld te verdienen.
 
InkeMontana
 
9
25 augustus 2019 om 10:56
Dat was in de generatie van Huntelaar echt niet anders hoor. Makkelijk en leuk is natuurlijk ook wel een misvatting, die mensen doen en laten ook alles ervoor en staan bovendien continu in de spotlight.
 
Patroo
 
8
25 augustus 2019 om 10:58
Een groot deel van de huidige generatie zijn vergeleken met vorige generaties meer bezig met randzaken. Heeft natuurlijk te maken met de hoeveelheid geld wat er nu in de voetbal omgaat, maar de voetballers van nu zijn voor mijn gevoel eerst een merk, dan pas een voetballer. En aangezien je al ongeveer financieel onafhankelijk bent voor je 20e, kan ik me voorstellen dat voetbal daardoor iets als bijzaak gezien wordt. Ook vanwege de waarde die voetballers van nu vertegenwoordigen, hebben ze alle macht in eigen handen door de invloed van zaakwaarnemers. Als je vroeger bonje maakte over je contract, kreeg je minder snel een nieuwe club als nu. Ik ga niet alle spelers over éã©n kam scheren. Een Frenkie bijvoorbeeld lijkt me echt iemand die ongelofelijk van het spelletje houdt. Maar velen anderen duiken liever de studio in, brengen een autobiografie uit op hun 24e of focussen zich op een kledinglijn. Ieder zijn ding, maar volledige focus op voetbal is er nu minder.
 
Bobiku29
 
29
25 augustus 2019 om 11:12
InkeMontana, Huntelaar houdt echt van alles wat voetbal ademt. Hij heeft alles uit zijn carriere bewaard: `Ik heb, denk ik, een paar honderd voetbalshirts. Heb altijd alles bewaard. Ik heb ook trainingspakken, clubkostuums, programmaboekjes, tijdschriften, kranten, vaantjes, vlaggen, petjes, toernooimedailles, zelfs een stuk van een cornervlaggenstok die ik laatst na een doelpunt kapot trapte.` Zei hij ooit in het blad `Santos`. Dergelijke liefhebbers worden wel steeds schaarser, al zullen ze er natuurlijk altijd wel blijven.
 
Shepherd
 
2
25 augustus 2019 om 12:07
Toen Huntelaar net begon, werd dat van hem ook al gezegd, maar dan op deze manier: hij doet denken aan de generatie die nog echt van het spelletje hield. Die mythische generatie is altijd al voorbij, het voetbal in het nu lijkt altijd een stuk prozaïscher en zakelijker dan de prachtige verhalen die we aan het verleden hebben overgehouden. Nu wordt Van Persie ineens in hetzelfde rijtje genoemd, maar toen Huntelaar en hij jonger waren, was Van Persie de egocentrische kunstenaar zonder clubliefde, en Huntelaar de harde werker die 'van het spelletje' (lees: minder van het geld) hield. De waarheid is natuurlijk dat het allebei goede voetballers waren/zijn, en ook gewoon mensen. Zijn er echt voetballers die voetbal haten? Lijkt me gek.
 
Peter_Selie
 
1
25 augustus 2019 om 13:05
Hij bedoelt ermee dat Huntelaar al met pensioen kan, maar nog steeds zo gedreven is en uitstraalt dat als het aan hem ligt hij nog tot zn 40e wilt voetballen. Dit soort enthousiastme zie je eerder bij spelers van Lukaku hun leeftijd.
 
ajaxf1
 
1
25 augustus 2019 om 13:10
Inke In dit gesprek gaf hij ook nog aan zelf heel veel voetbal te kijken dus hij ziet het niet enkel als werk. Over zijn generatiegenoten kan ik daarentegen niks zeggen. Aanrader om te kijken wel!
 
F-18/TACP
 
0
27 augustus 2019 om 07:05
@ Inkemontana Ik denk inderdaad dat er een aanzienlijk aantal voetballers zijn die het puur als werk zien of als een snelle manier om binnen korte tijd veel geld te verdienen. Ik denk dat Lukaku dat ook wel ziet, jonge jongens die te vroeg keuzes puur op financiã«n baseren, maar daarna van club tot club hoppen of langdurige ergens op de bank belanden. Of het gebrek aan motivatie om elke week alles te geven in plaats van die paar "grote" wedstrijden per jaar. Of echt in jezelf te investeren door hard te werken om een betere voetballer te worden, je hoort toch regelmatig van spelers dat er behoorlijk veel spelers zijn het minimale doen op de club en zo snel mogelijk weer naar huis gaan. Of het gegeven dat veel spelers zich meteen aangevallen voelen wanneer ze terecht bekritiseerd worden, en als ik eerlijk ben totaal geen reel zelf beeld hebben hoe goed, of slecht ze zijn. Bij veel spelers heb ik ook gevoel dat het niets meer is dan een "means to and end" omdat ze gezegend zijn met minimaal de basis kwaliteiten. Niet ik dat ik het die jongens kwalijk neem (het is dus geen veroordeling). Op jonge leeftijd financieel onafhankelijk worden, of een goede stap zetten wanneer je tonnen per jaar verdiend (daarmee kun je jezelf ook een mooie toekomst geven). En wanneer je in een goede opleiding zit word je studie nog betaalt ook waardoor je geen studieschuld hebt. Mooie vrouwen, mooie auto`s, fame etc etc etc. Natuurlijk zitten er ook nadelen aan, maar voor de meeste mensen wegen die niet zwaarder dan de vele voordelen. Dat allemaal door alleen maar een beetje te trainen; tegenover je hele leven ploeteren in loondienst, als Zzper/ondernemer in een alsmaar onzeker wordende economie. Of wanneer je pech hebt je in het sociale stelsel terecht komt en daar vervolgens niet meer uit komt. Waarbij je ook nog in alle gevallen te maken hebt met de grille van de economie en de besluitvorming van incompetente en corrupte politici (zowel in Den-Haag en Brussel/strassbourg). Als ik gezegend zou zijn met enig voetbaltalent zou ik het ook geprobeerd hebben.
 
afcavosje
 
17
25 augustus 2019 om 10:54
Leuk interview met Andy. Aardige jongen die Lukaku waar je goed mee kunt lachen denk ik. Zo krijg je toch meer op een informele manier te zien wat er allemaal op voetballers afkomt op het aller hoogste niveau.
 
JamesRodriquez
 
2
25 augustus 2019 om 11:14
Mag je soms geen korte reactie geven, moet je per se een humorloze lange reactie geven. Sjonge jonge wat een zuurpruim zeg.
 
Gerrald
 
1
25 augustus 2019 om 12:07
Dat Huntelaar deze stats en waarde voor zijn club heeft heeft juist te maken met het feit dat hij minder speeltijd heeft en er goed door de trainer met hem om wordt gegaan, met hele wedstrijden spelen zou hij het nooit redden op dit voetballeeftijd , het is idd wel bijzonder zijn prestatie, maar ook louter door een samenloop van omstandigheden , ik doe niks van zijn prestaties af, niet dat ik hem mag, moet hem niet erg.
 
Sparta_Praag
 
5
25 augustus 2019 om 12:19
Huntelaar toont het failliet van de Eredivisie aan. De laatste 3 seizoenen kon het echt niet meer wat Huntelaar bij Schalke liet zien, maar in de Eredivisie schiet hij er op z'n 35e gewoon nog 16 in. Speeltuin voor spitsen
 
afcavosje
 
5
25 augustus 2019 om 12:24
Wat denk je van van Persie die in Turkije niet meer mee kon maar nog op zn sloffen de beste speler van Feyenoord werd.
 
Sparta_Praag
 
6
25 augustus 2019 om 12:29
Van Persie heeft het in Turkije niet slecht gedaan, gemiddeld 1 competitiedoelpunt per 125 minuten, nagenoeg hetzelfde gemiddelde als bij Feyenoord. Probleem was alleen dat Van Persie vaak geblesseerd was bij Fener wardoor negatieve beeldvorming ontstond.
 
gutihaz.
 
4
25 augustus 2019 om 13:08
Leuk om te zien, dit interview. Hij volgt het Nederlandse voetbal op de voet als je hem er zo over hoort spreken. Lukaku komt over als een top prof, je ziet dat hij er werkelijk alles voor over heeft. Praat ook met zo veel respect over zijn bel geef Belgische ploeggenoten. Ik hoop dat hij Icardi zal doen vergeten in Italie, gun het hem zeker! Vind sowieso dat Andy het erg leuk doet, deze gesprekken. Spelers voelen zich bijna allemaal relaxt bij hem, en zien het gesprek niet als een vragenvuur waarbij ze in de verdediging schieten.
 
Marshmallow
 
2
25 augustus 2019 om 14:23
PSV heeft de toekomst, talent ruim aanwezig, het gochme en de ervaring moet nog komen maar t is een kwestie van geduld en tijd... Malen, Bergwijn, Gakpo, Piroe, Lammers, Ihataren, Lauwers, Anthonis, Sidibe, N. Thomas, Teze....allen zullen ze mits toewijding en plezier en verstandige beslissingen de top behalen en PSV veel geld opleveren. In de schoenen van Bommel zou ik Zoet, Sadilek en Rosario laten banken.