Luuk de Jong: 'Als Ajax dan voorbijkomt, is dat voor hem fantastisch'
Woensdag, 6 september 2017 om 07:22

Luuk de Jong leek in de slotfase van de zomerse transfermarkt op weg naar Girondins Bordeaux, tot de grootaandeelhouder van de Ligue 1-club zijn poot introk. Zodoende speelt de aanvaller van PSV nog minimaal een half jaar in de Eredivisie, de competitie waarin zijn broer Siem inmiddels ook weer actief in is.

Luuk de Jong heeft met zijn terugkeer in de Eredivisie (aanvankelijk) al aangetoond hoe goed dat voor een speler kan uitpakken. "Voor Siem zelf is het mooi dat hij terug is bij Ajax. Hij kan daar hopelijk weer lekker gaan voetballen", wijst de aanvaller in gesprek met De Telegraaf op het blessureleed van zijn broer.

Meer: PSV is officieus landskampioen na grootste uitzege ooit in clubgeschiedenis: 0-8

"Hij wilde aanvankelijk gaan voor zijn kansen bij Newcastle. Qua niveau kon hij mee, maar zeker in Engeland gaat het om de signings in de zomer. Al helemaal na een promotie. Als Ajax dan voorbijkomt, is dat voor hem fantastisch." De Jong weet niet of er voor beide broers nog een buitenlands avontuur inzit. "Eerst maar keihard doorwerken en weer vlammen op het veld. Dat is voor ons nu het allerbelangrijkste.·"

Meer nieuws
   
07:02
07:02
De Telegraaf: Geertruida 'wil dolgraag naar Liverpool' en staat ook op de radar
4
   
07:00
07:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
17
   
06:00
06:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
23:58
23:58
Feyenoord kan in elk geval één potentiële vervanger van Slot doorstrepen
9
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
7
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (13)

 
Tornado72
 
2
6 september 2017 om 07:47
Top eredivisie is ook wel een beetje het maximale niveau van de gebroeders de Jong. Onder in de subtop van een grote competitie verdien je natuurlijk stukken beter daar zullen beide dan ook wel nog een keer belanden.
 
Dollarson
 
7
6 september 2017 om 07:52
Je kunt helaas niet kiezen voor 'geen van beiden'
 
Anlista
 
9
6 september 2017 om 08:18
Omdat er altijd 1 iets belangrijker of minder belangrijker (hoe jij het wilt bekijken) zal zijn dan de ander... Daarnaast verplicht niemand jou om een keuze te maken ;-)
 
zsvAJAX
 
5
6 september 2017 om 08:37
Ben erg benieuwd hoe Siem het bij Ajax gaat doen. Was bij de 33ste landstitel extreem belangrijk en ook bij PSV maakte die toch wel belangrijke doelpunten (helaas ook tegen ons). Echter is het middenveld bij Ajax wel echt flink bezet. Wellicht dat hij af en toe kan invallen als schaduwspits? Daar vond ik hem wel het beste renderen tijdens zijn laatste jaar bij Ajax, maar daar staan nu Dolberg en Huntelaar dus wellicht vlak achter de spitspositie?
 
SjakieWolfs
 
2
6 september 2017 om 09:19
Vannacht een goede voorspellende droom gehad? Die 34e titel is er helaas nog niet.. maar het zou zeker mooi zijn als hij daarbij van waarde is. Als Siem en Ziyech elkaar goed aanvoelen zou je als Ajax zijnde hier wel eens een belangrijke slag geslagen kunnen hebben. Hij liet vorig jaar bij psv al aardige dingen zien en is een Ajacied in hart in nieren. Ben benieuwd!
 
zsvAJAX
 
4
6 september 2017 om 10:05
Haha scherp Sjakie! Knopje teveel naar rechts ingetoetst (al hoop ik natuurlijk dat ik die na dit seizoen wel kan indrukken )
 
rolphafca
 
2
6 september 2017 om 09:17
@ zsvajax ik ben blij dat jij al weet dat we de 34e titel gaan halen dit seizoen en dat Siem belangrijk zal worden
 
zsvAJAX
 
2
6 september 2017 om 10:06
@ Rolphafca, Haha schitterende opmerking
 
holala
 
1
6 september 2017 om 09:19
Als je kijkt naar de prestaties in het verleden is Luuk belangrijker. Kampioen met 2 clubs (twente en Psv) tegen 1x voor Siem (ajax) Beide 1x Knvb beker gewonnen (luuk met Twente en Siem met Ajax) Luuk 2x Johan Cruijff schaal (met Twente) gewonnen en Siem nooit??? Luuk verder in de EL geraakt (met Twente) dan Siem. Luuk CL gespeeld (3de in de poule). Beiden totaal mislukt in het buitenland. Dus als ik dat allemaal analyseer wordt Luuk belangrijker. Alleen resultaten uit het verleden tellen niet in het heden.
 
SjakieWolfs
 
6
6 september 2017 om 09:23
Sorry, maar deze vergelijking slaat echt nergens op. Ik weet niet eens waar ik moet beginnen om dat uit te leggen. Je gaat voor het gemak voorbij aan de CL-goals van Siem in de moeilijkste poule waar een Nederlandse club ooit in heeft gezeten, het dragen van Ajax in een hele moeilijke periode en uberhaupt het verschil in voetballend vermogen tussen de twee.
 
Roodje
 
6
6 september 2017 om 10:02
Je zegt dat Siem alleen met Ajax kampioen is geworden maar gaat daarbij wel voorbij aan het feit dat hij 4 titels heeft gewonnen met Ajax. Luuk heeft met PSV en Twente in totaal 3 titels gewonnen.
 
Sanderr
 
1
6 september 2017 om 11:36
Zo subjectief zie je een vergelijkend lijstje niet gauw. Je schrijft precies op wat in je straatje past, de rest niet.. Dan zeg je Luuk wordt belangrijker maar toch weer niet want resultaat uit het verleden telt niet, haha waar slaat dit op man?
 
holala
 
0
6 september 2017 om 12:31
@sanderkoevoets Precies zoals jij en ik het zeggen! Ik wist wel dat ik zulke reacties zoals van jou en ook bv Sjakiewolfs zou krijgen. Het slaat nml nergens op. Net zo weinig als de Poll zelfs. Want wie of wat bepaald wie er belangrijker is? Dat kun je alleen als je in hetzelfde team speelt, op de zelfde positie en met even veel speelminuten. @sjakiewolfs Jij vergeet dan de goals in de CL poule met de CL winnaar Inter Milan met oa EteoĆ³ en Wesley Sneider, de Duitse kampioen (toen Werder Bremen) en de runner up Tot. Hotspur met oa V/d Vaart en Bale. Makkelijke wedstrijden he. @roodje 1x kampioen met Twente worden is knapper dan 5x kampioen worden met Ajax