'Luuk de Jong had ook niet gescoord als Barça-Sevilla drie dagen had geduurd'
Maandag, 7 oktober 2019 om 08:29

Voor Luuk de Jong was de competitiewedstrijd tussen Barcelona en Sevilla er een om snel te vergeten. De krachtmeting in het Camp Nou was ongetwijfeld heel anders verlopen als de spits van de Zuid-Spanjaarden minimaal een van zijn vier grote kansen had benut. De Jong faalde echter keer op keer en het team van Julen Lopetegui ging met liefst 4-0 onderuit. De Oranje-international, die na zeven officiële duels nog niet van de nul af is, is in de optiek van de media in Spanje dan ook verantwoordelijk voor het debacle van de Andalusiërs.

'Luuk de Jong verziekt het plan van Lopetegui', verzekert Marca. "Hij heeft op dit moment alles tegen. Het kan niet waar zijn dat de Nederlander tegen Barcelona niet zijn eerste doelpunt voor Sevilla heeft gemaakt. Marc-André ter Stegen had een prima redding in huis bij zijn eerste kans, maar de twee daaropvolgende kansen hadden per se benut moeten worden", stelt de scribent van de populaire sportkrant. "Na rust schoot Luuk de Jong oog-in-oog met de keeper ook nog eens op de paal. Hij mist alle kansen en de discussie over wie de nummer 'negen' van Sevilla moet zijn ligt dan ook volledig open."

'De wet van het strafschopgebied', zo luidt de kop van AS. De op één na meest verkochte sportkrant van Spanje wijst erop dat Barcelona geen genade kende en de voetbalwetten 'op de meest gruwelijke manier' toepaste. "Zonder slecht te spelen, kreeg Sevilla vier tegengoals om de oren omdat Barcelona op de cruciale momenten efficiënt te werk ging en Sevilla juist gigantisch faalde." Luuk de Jong was logischerwijs enigszins de gebeten hond. "Hij liet niet één, niet twee, niet drie, maar vier grote kansen onbenut. Hij doet alles goed, maar op het moment van afronden heeft hij heel de wereld tegen zich."

Lopetegui haalde in de rust Óliver Torres en Nolito naar de kant en bracht Joan Jordán en Munir El Haddadi binnen de lijnen. "Hij kon veranderen wat hij wilde, maar aan de slechte reeks van Luuk de Jong kwam ook na rust geen einde. Na vijf minuten raakte hij de paal. De entree van Javier Hernández voor Luuk de Jong was de laatste troef van Lopetegui. Als de wedstrijd drie dagen had geduurd, had de Nederlander ook niet gescoord." El Desmarque heeft het over 'de meest verschrikkelijke dag' van Luuk de Jong. "De missers van Luuk de Jong zorgen ervoor dat hij trending topic op Twitter is."

Luuk de Jong kreeg van El Desmarque de allerlaagste beoordeling: een twee. "Hij kwam meer in het verhaal voor dan in andere wedstrijden", zo startte men positief. "De Nederlander liet echter vier grote kansen onbenut. Als hij had gescoord, zou Sevilla waarschijnlijk tot het einde voor een resultaat in het Camp Nou hebben gestreden." Luuk de Jong heeft ook een aandeel in het cijfer van Lopetegui, een drie. "Als hij voor Luuk de Jong blijft kiezen zolang hij niet kan scoren, zullen alle toekomstige missers van de Nederlander vanaf nu de verantwoordelijkheid van de trainer zijn."

Het lokale Diario de Sevilla heeft 'Lijden met Luuk de Jong, genieten van Luis Suárez' als kop. In Sevilla is men al jaren gewend dat de visite aan het Camp Nou vaak met een ruime nederlaag wordt afgesloten. "Maar dit keer was het anders dan anders en had het te maken met twee voetballers die niet de beste voetballer ter wereld zijn. Degenen die het duel hebben gezien, weten dat het om Luuk de Jong en Luis Suárez gaat", stelt de regionale krant. "Terwijl de fans van Sevilla de missers van de Nederlander lijdzaam moesten ondergaan, genoten de supporters van Barcelona van de delicatesse van Luis Suárez", verwijzend naar de fraaie 1-0. Ook Mundo Deportivo nam geen blad voor de mond. "Luuk de Jong had vier keer kunnen scoren, maar zijn slechte afwerking en de paal werkten niet mee. Voorafgaand aan de wedstrijd was er al een debat over zijn rendement…"

Meer nieuws
   
12:10
12:10
De Telegraaf: Ajax is concreet voor Sandler maar heeft concurrentie van PSV
15
   
11:56
11:56
Marcel Brands geeft Slot heel belangrijke tip om te kunnen slagen in Engeland
5
   
11:46
11:46
Brands bevestigt belastingstelling van PSV: 'Het is een interessante speler'
2
   
11:15
11:15
Live meepraten in de Eredivisie: NEC - AZ
14
   
11:15
11:15
Live meepraten in de Eredivisie: PEC Zwolle - Heracles Almelo
0
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (34)

 
Japie_Krekel
 
45
7 oktober 2019 om 02:37
ik ben echt totaal geen Luuk De Jong fan en ik vind het totaal geen speler voor Sevilla en een vrij beperkte spits maar ik vind wel dat mensen nu wel een beetje doorslaan als je kijkt naar wat voor soort kansen hij kreeg. die eerste kans word echt prima gered door Ter Stegen. De Jong kon daar ook weinig anders doen want er stond nog een verdediger een meter bij hem vandaan waardoor hij in 1 keer op doel moest schieten. die 2e kans moest hij in 1 keer uit de lucht plukken en uit een volley in de lange hoek zien te krijgen, dat soort goals scoren maar weinig spitsen, tenzij je Ronaldo heet. aan die bal op de paal kan hij ook niet veel doen, dat is gewoon pech hebben. die kopbal had er misschien in gekund maar was wederom geen makkelijke kans. dit waren kansen voor een topspits en dat is De Jong niet en dat soort spitsen spelen meestal ook niet bij een club van het niveau Sevilla
 
Ryjuu
 
63
7 oktober 2019 om 03:57
Ach hou op met die excuses. Scoren is de enige taak van spitsen. Heeft niks met topspits zijn te maken. Het vrij lopen, kansen creeren, ja als dat hem niet lukt kan je het er nog op gooien dat het geen topspits is. Maar het gaat nu om het eind traject. Bal simpelweg in het doel krijgen. Daar is geen hoog wiskunde voor nodig.En Sevilla heeft in het verleden met Kanoute, Luis Fabiano en Bacca genoeg spitsen gehad die de ene bal na het andere in de net wist te krijgen, en hebben ook niet de label als topspits.Dus ja kritiek is gewoon zwaar terecht. Denk als hij na de 10e wedstrijd mocht hij die nog krijgen, nog steeds niet heeft gescoord het wel zo goed als klaar is voor Luuk in Sevilla
 
nederland79
 
6
7 oktober 2019 om 07:40
Sorry maar die volley zou ik zelfs nog op doel krijgen. Naast schieten was moeilijker. Hij had m tegen de keeper aan kunnen schieten, maar dit was gewoon amateuristisch
 
Japie_Krekel
 
1
7 oktober 2019 om 12:57
@nederland79 nou, dan moet de Europese top jou echt op komen pikken want er zijn echt maar heel weinig spitsen die die volley erin krijgen hoor
 
bf1994
 
1
7 oktober 2019 om 08:25
Met een andere spits hadden ze waarscchijnlijk gewonnen in camp nou. Ik vond dat sevilla de betere kansen had en zoveel minder balbezit hadden ze ook nier
 
Master D
 
9
7 oktober 2019 om 09:19
Op een hoger niveau kun je verwachten dat de kansen iets moeilijker worden dan in de Eredivisie tegen de PEC-Zwolle en Willem Ii's van deze wereld. Dus ja het is niet dat hij simpele intikkers heeft gemist, maar van een spits op dit niveau wordt verwacht dat hij er tenminste eentje binnenschiet. Natuurlijk zat het niet mee, maar het is ook een gebrek aan kwaliteit dat je na bijna een kwart seizoen nog steeds droog staat.
 
Japie_Krekel
 
0
7 oktober 2019 om 12:56
@master D dat is ook zo maar we kennen Luuk De Jong uit de Eredivisie en dan weet je dat het geen atletische spits is met een hoge handelingssnelheid en een fluwelen techniek die dit soort lastige kansen van gisteren weet af te ronden. Sevilla zal dat ook weten als ze hem goed hebben gescout. Luuk De Jong is een geweldige kopper maar geen topspits met de bal aan de voet
 
Stsgrunn
 
2
7 oktober 2019 om 13:07
@japie, je vind dus dat frenkie het niet bijzonder doet (reactie van je bij het andere artikel) en Luuk de Jong doet het goed, hmmm oke
 
Stsgrunn
 
2
7 oktober 2019 om 13:07
Plus geweldige kopper? Die kopbal mocht dan iniedergeval wel op goal...
 
maurootje
 
18
7 oktober 2019 om 09:21
hij faalde niet zomaar bij Newcastle en Gladbach...
 
THenry_228
 
3
7 oktober 2019 om 10:10
Japie niet proberen recht praten wat krom is. De Jong komt te kort voor dit niveau en dat is gisteren nog eens bewezen. Als spits moet je scoren en gisteren heeft De Jong kansen genoeg gehad. Het is een spits voor de Eredivisie, meer niet... Blijft me dan ook verwonderen dat Sevilla, die over het algemeen toch goed scouten, De Jong hebben aangetrokken.
 
Japie_Krekel
 
0
7 oktober 2019 om 12:59
@thenry_228 lees even mijn reactie terug. ik zeg toch ook dat ik De Jong een beperkte spits vind die niet bij Sevilla past. ik zeg alleen dat die kansen van gisteren nou niet bepaald makkelijk waren
 
maurootje
 
0
7 oktober 2019 om 13:30
@japie, maar dat is het punt, 1e kans, oke, maar de 2e en 3e moesten er gewoon in.
 
Armando007
 
15
7 oktober 2019 om 07:34
Zwaar overrated speler. Puur aals pinchhitter zou ik hem gebruiken. Ik snap ook niet waarom koeman hem elke keer selecteert ipv weghorst, die heeft meer drive. Luuk kan beter naar Mexico of MLS.
 
PapaBear
 
4
7 oktober 2019 om 08:34
Nou vanavond kan de snor zijn gelijk weer uit de kast halen. En helaas heeft hij dan toch weer gelijk, Luuk heeft het niveau gewoon niet, jammer maar helaas de realiteit.
 
bvbrunschot
 
4
7 oktober 2019 om 08:39
Luuk is echt een apart geval, in Nederland heeft hij echt goeie seizoenen gehad, maar in het buitenland telkens falen. En dat ligt echt niet enkel aan het 'mickey Mouse' gehalte van de Eredivisie denk ik. Die kansen die hij tegen Barca kreeg hadden er gewoon in gemoeten (of tenminste een daarvan), dat ligt niet aan de keeper of verdediging.
 
Johan166
 
2
7 oktober 2019 om 09:02
Je moet ook een beetje geluk hebben dat je vanaf de eerste wedstrijd een bal in het netje pompt. Elke wedstrijd komt er een inmense druk op je om maar te scoren. Luuk speelde gisteren helemaal zo slecht niet, maar de bal moet er gewoon in. Als je zulke kansen om zeep helpt maak je het je zelf alleen maar moeilijk want zo beland je op de bank I. P. V. Dat je in je vorm raakt.
 
Sirius
 
0
7 oktober 2019 om 14:21
De Jong toont weer aan nog steeds niet de mentale sterkte te hebben voor buitenlandse competities onder druk. In de eerste paar wedstrijden niet scoren is nog geen probleem, maar als spits van Sevilla in 7 wedstrijden geen doelpunt of assist maken is natuurlijk een ramp. Hij is waarschijnlijk de minst effectieve spits van Laliga momenteel en dan is het logisch dat je kritiek krijgt. Hij zal hier heel snel overheen moeten stappen, want ik denk dat de coach inmiddels wel naar andere spelers aan het kijken is.
 
Scouserper
 
0
7 oktober 2019 om 09:38
Als spits bij PSV was het een makkie voor hem,geen slecht woord ook over prestaties bij Psv. Echter in de toplanden,waar Spanje ook onder valt,word je toch echt afgerekend op je doelpunten als spits. Al scoor je elke week 2 x uit een penalty,als die doelpunten maar achter je naam staan. Ik vrees dat het sprookje Sevilla als een nachtkaars uitgaat voor Luuk de Jong,veel tijd krijg je daar niet om je te bewijzen. Dat op de laatste transferdag ook nog Hernandez wordt aangetrokken is ook al niet in zijn voordeel.
 
Sirius
 
0
7 oktober 2019 om 14:24
Daar moet hij tegen kunnen. Het is gewoon erg pijnlijk dat hij al 7 wedstrijden lang volledig droogstaat (niet eens een assist), terwijl Hernandez er al twee in heeft liggen als invaller voor de laatste 20 minuten. Luuk de Jong laat helaas zien mentaal nog steeds bijzonder zwak te zijn.
 
FCB_Catalunya
 
7
7 oktober 2019 om 09:39
Gewoon niet goed genoeg. ‘De beste kopper van Europa’ faalt opnieuw, van de kansen die hij gisteren kreeg, had er minstens een moeten zitten. Ook voor deze topcompetitie komt hij zwaar tekort. Hij zal vast wel weer ‘belangrijk voor het team’ zijn of weet ik het, maar het gaat om doelpunten. Die maakt hij niet. Klaar. Zijn kansen zullen nu wel langzaam voorbij zijn, Lopetegui moet het hier laten zien en staat onder druk, een wanpresterende spits wordt dan al snel geslachtofferd.
 
D@nny
 
0
7 oktober 2019 om 09:50
Mooi commentaar! drie dagen! :-)Zo zie je maar weer dat sommige spelers de koning zijn in de eredivisie maar zich heel moeilijk aanpassen aan een hoger nivo in het buitenland.lijkt me knap klote voor Luuk, als spits wil je toch lekker je doelpuntjes maken. Ook voor de eredivisie zou het beter zijn als hij wel slaagt.
 
Sirius
 
0
7 oktober 2019 om 14:26
Bij De Jong is het geen kwestie van niveau. De Jong is z'n hele carriere al aan het zwoegen tegen z'n zwak mentaal vermogen, maar hij lijkt er maar niet overheen te kunnen komen. Voetbaltechnisch en fysiek moet hij het (makkelijk) kunnen halen bij Sevilla, maar het is altijd weer z'n mentale vermogen dat hem in de weg zit. Daar kan hij overheen stappen als hij vanaf nu begint met scoren, maar ik heb er een hard hoofd in.
 
AFCA_Babel
 
1
7 oktober 2019 om 09:53
Luuk de Jong moet eens achter zijn oren krabben. En bij zichzelf te raden gaan, dat het niet geschikt is als spits over de grens. En dat hij alleen maar tot zijn recht komt in de Eredivisie. Mislukt in Duitsland, mislukt in Engeland, en nu weer mislukt in Spanje.. En wat ik dan niet snap. Weghorst scoort en is in vorm bij Wolfsburg. Maar word dan niet definitief geselecteerd bij Oranje. En Luuk wel.. Beetje vreemd.. Maar Luukie moet gewoon weer terugkeren naar Nederland als er iets komt vanuit de Eredivisie. En ook hier blijven tot zijn einde carrière. Soms moet je eigenwaarde kennen, en toegeven dat je ergens niet geschikt voor bent. En tevreden zijn met wat je wel hebt en wel in uitblinkt. Sommige mensen vergeten dat. En willen liever struggelen met zichzelf voor de buitenwereld.. Ja je kan zeggen ik heb bij gladbach, Newcastle, Sevilla gespeeld.. Maar zonder succes. Waar blonk je wel uit dan Luuk? Bij De Graafschap, Twente en PSV. En daar is niks mis mee.
 
THenry_228
 
0
7 oktober 2019 om 10:13
Daar is niets mis mee want is een carrière waar menig voetballer blind zou voor tekenen. Maar voor een buitenlandse topcompetitie komt hij klaarblijkelijk te kort.
 
cabinessence
 
8
7 oktober 2019 om 10:25
En toch geloof ik niet dat het niveau simpelweg te hoog is voor Luuk de Jong. Vorig seizoen scoorde hij tegen Barcelona, Tottenham (2x) en Ajax (2x). Allemaal clubs die de finale of halve finale van de CL haalden. Waarom lukt het dan nu niet tegen Granada, Alaves of Real Sociedad? Dat kan toch niet zijn omdat die clubs te goed zijn? Ik denk dat er tussen zijn oren iets niet goed zit. Al twee keer heeft hij een slechte periode gehad die meer dan een jaar duurde en beiden keren kwam hij toch heel overtuigend weer terug. En nu kan hij er ineens niets meer van, terwijl hij vorig jaar nog zo'n beetje elke kans binnenschoot. Voer voor de psychologen...
 
Sirius
 
0
7 oktober 2019 om 14:29
Bij De Jong lijkt het inderdaad tussen de oren iets niet goed te zitten. Voetbaltechnisch en fysiek moet hij makkelijk aan kunnen haken en men is in Spanje wel positief over die aspecten, maar wederom lijkt het mentale aspect een groot probleem voor De Jong. Ik hoop dat hij zich nog terug weet te knokken door er snel wat te maken, want anders is het snel weer voorbij voor De Jong.
 
HansJH
 
0
8 oktober 2019 om 10:03
Een goeie spits moet het hebben van het converteren van kansen. PSV heeft als ploeg altijd al veel kansen geproduceerd voor zijn spits, dat maskeerde het gepruts van de Jong. De kracht van de Jong zit in zijn aanspeelbaarheid: hij is fysiek sterk en kan een aanval ondersteunen - en soms schiet-ie hem er nog in ook. Zodra het tempo omhoog gaat valt hij door de mand. Dat Koeman hem nog steeds selecteert is natuurlijk verbijsterend, maar dat geldt voor meer keuzes van Koeman.