Luuk de Jong van 'schurk naar held': 'Dit was de poëtische gerechtigheid'
Maandag, 21 oktober 2019 om 07:36

Sevilla won zondagavond in eigen stadion met 1-0 van Levante. De winnende treffer voor los Rojiblancos werd in minuut 86 aangetekend door Luuk de Jong, die daarmee zijn eerste doelpunt in Spaanse dienst maakte. Trainer Julen Lopetegui is blij dat De Jong nu eindelijk van de hatelijke nul af is, zo laat hij weten in gesprek met AS.

"We hebben een goede wedstrijd gespeeld en een complex duel weten te winnen. We zijn enorm blij dat Luuk weet te scoren, dit geluk is een resultaat van hard werken. Hij was niet gelukkig voor het doel, maar hopelijk is dit de eerste van vele doelpunten. Ik zou bovendien de houding van de fans willen uitlichten. Nadat onze spitsen in eerste instantie faalden, lieten ze hen niet in de steek en steunden ze hen in de zoektocht naar de winnende treffer", aldus Lopetegui, die De Jong bij Sevilla in het veld bracht als invaller.

Ook de Spaanse kranten klinken opgelucht door de eerste treffer van De Jong voor Sevilla. 'Het eerste doelpunt van De Jong houdt de punten in Sevilla', zo kopt AS. "Na een misser kwam eindelijk de verlossing voor de Nederlander. Het kwam, hoe kan het ook anders, met een kopbal, na een goede voorzet van Jesús Navas", schrijft de krant. Marca beoordeelt De Jong met twee van de drie sterren. "Wat in Barcelona gebeurde, was niet normaal. Het lot wilde dat zijn eerste doelpunt voor Sevilla in het Sánchez-Pizjuán zou zijn. Dit was de poëtische gerechtigheid in het voetbal."

"Luuk de Jong heeft de last verwijderd die op zijn schouders rustte. Er was veel kritiek op zijn functioneren na de wedstrijd tegen Barcelona, maar nu bezorgde hij Sevilla een goed resultaat", zag Mundo Deportivo, dat De Jong beoordeelt met een drie op een schaal van één tot vijf. 'De Jong: van schurk tot held', zo kopt Diario de Sevilla. "De lijntjes zijn dun in het voetbal. De Jong leek te bezwijken onder de druk, maar juist op dat moment kopte hij raak. De Nederlandse aanvaller werd de held van Sevilla. Hij deed waarvoor hij aangetrokken is."

ABC noemt De Jong 'El Salvador'. "In het voetbal heb je prachtige verhalen en vandaag was daar een voorbeeld van. Terwijl de wedstrijd op slot leek, met nog amper vijf minuten te spelen, wist een jongen uit Nederland de muur van Levante te slechten. Van het mikpunt van kritiek tot de verlosser", zo luidt de conclusie. "Een speler die zuurstof nodig had, vond zijn vorm voor het doel. Terwijl de tijd bijna op leek, vloog De Jong door de lucht om een voorzet van Navas binnen te koppen en de 1-0 op het scorebord te zetten. Het was over. De redder De Jong is gearriveerd."

"Het was een geweldige wedstrijd en het is belangrijk dat ik heb weten te scoren. Voor mij en voor de club. We hebben gevochten voor een goed resultaat en uiteindelijk slaagde ik er in om te scoren. Het stadion was spectaculair", zegt De Jong in gesprek met ABC. Ploeggenoot Lucas Ocampos is blij voor de spits. "Het betekent veel voor hem om te scoren en ik hoop dat dit de eerste van veel doelpunten is. Het is in dat opzicht dubbel belangrijk, omdat we dit doelpunt keihard nodig hadden."

Meer nieuws
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug, maar vergeet zichzelf te belonen
0
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
1
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
21
   
21:37
21:37
Late gelijkmaker van Leverkusen wekt grote woede: 'Het is een schande!'
5
   
21:05
21:05
Robin van Persie gaat in op vraag of hij ooit trainer van Feyenoord wordt
6
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (13)

 
fc club
 
14
21 oktober 2019 om 07:59
eind oktober,en nu kopt ie er 1 in. goed gedaan Luuk de Jong ! het werd tijd jongen....
 
Formus
 
14
21 oktober 2019 om 08:05
Haha, aan superlatieven wederom geen tekort in de pers.
 
Redwhite_Army
 
7
21 oktober 2019 om 08:09
El salvador!! Leuk dat Luuk scored. Wellicht dat hij hiermee zijn basis plekkie terug krijgt.. ,of dit doelpunt zal zijn rol als invaller versterken.
 
SimonTahamata!
 
4
21 oktober 2019 om 09:56
Ik probeer vast te houden aan het idee; doe wat werkt. Dus een rol als invaller vind ik zo gek nog niet. Tegen Noord- Ierland een top invalbeurt gehad en ditmaal tegen Levante. Wie weet ligt de rol als pinchhitter hem beter door met zijn fysiek de tegenstander te verassen! Het is Luuk in ieder geval gegund & hopen dat hij nu in een flow terecht komt.
 
Eagles
 
16
21 oktober 2019 om 08:23
En ook nu vooral niet de kranten lezen, Luuk. Scoor je, ben je El Salvador. Scoor je even niet, dan ben je een grote flop. Geduld bestaat bijna niet in de voetballerij.
 
snowy
 
1
21 oktober 2019 om 09:07
Als jij een auto koopt van 18k dan wil je toch ook dat die het doet. Dat verwacht iemand als die een product koopt. Maar wel blij dat de jong heeft gescoord. Nu hopen dat hij geen invaller blijft.
 
Eagles
 
21
21 oktober 2019 om 09:17
Wat een vergelijking... Dit zal je misschien verbazen, maar een mens (!) kan een mindere periode kennen. Op werk, sport of privã©. De knop moet dan om en dan zou het zomaar kunnen dat het opeens wel weer als vanouds gaat. Je kan niet verwachten dat het altijd goed loopt. Helemaal niet als de speler nieuw is en zijn draai in een ander land/competitie nog moet vinden. Het ongeduld na 1 slechte wedstrijd is belachelijk. Laat staan wat er over je heen komt als je een tijdje in een dip zit. Nu wordt Luuk opeens El Salvador genoemd. Scoort ie de volgende wedstrijd en dan is hij de beste aankoop in jaren. Scoort ie vervolgens 2 wedstrijden niet, dan kan hij er geen kl*te van. Belachelijk en heel zwaar voor een mens (!) om mee om te gaan.
 
Stats10
 
0
21 oktober 2019 om 20:36
Ik snap je vergelijking met een 'auto' wel. Als je met een auto veilig de topsnelheid wil halen moet je wel op de juiste weg rijden om dit te kunnen doen, geen last hebben van ander verkeer en gewend zijn om op topsnelheid te rijden. Laat het zo zijn dat Luuk de Jong gewend was om 50 te rijden en nu rijdt hij op een weg waar verwacht wordt om 130 te rijden, daar moet hij aan wennen. Dit komt dus naast het overige verkeer en ervaring om op topsnelheid te rijden.
 
Stats10
 
0
21 oktober 2019 om 20:36
Ik snap je vergelijking met een 'auto' wel. Als je met een auto veilig de topsnelheid wil halen moet je wel op de juiste weg rijden om dit te kunnen doen, geen last hebben van ander verkeer en gewend zijn om op topsnelheid te rijden. Laat het zo zijn dat Luuk de Jong gewend was om 50 te rijden en nu rijdt hij op een weg waar verwacht wordt om 130 te rijden, daar moet hij aan wennen. Dit komt dus naast het overige verkeer en ervaring om op topsnelheid te rijden.
 
Hombre_Guapo
 
0
21 oktober 2019 om 17:54
Zo moeten hem bedienen want dan scoort hij doelpunten want was bij PSV ook zo.