Löw bijt van zich af na kritiek: 'Hij doet alsof de rest complete idioten zijn'
Vrijdag, 18 mei 2018 om 17:30

Sandro Wagner heeft zich niet meer beschikbaar gesteld voor de nationale ploeg van Duitsland, nadat bondscoach Joachim Löw besloten heeft de aanvaller van Bayern München niet op te nemen in de voorselectie van het WK. Wagner stelde dat hij met name gepasseerd werd door zijn uitgesproken karakter, maar daar is Löw het niet mee eens.

"Ik treed onmiddellijk terug bij de nationale ploeg", liet de achtvoudig international weten. "Het is mij duidelijk dat ik met mijn stijl, die altijd open, eerlijk en direct is, blijkbaar niet bij de technische staf pas. Ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik niet teleurgesteld ben, want het WK zou geweldig zijn geweest." Löw zegt vrijdag dat hij zich totaal niet kan vinden in de analyse van de spits.

"Hij doet het voorkomen alsof andere spelers die al jaren international zijn en tot de leiders behoren, complete idioten zijn", zegt Löw, geciteerd door BILD. "Alsof ze alleen worden geselecteerd, omdat ze niet voor hun mening uitkomen." Met de suggestie dat Löw alleen maar mensen om zich heen duldt die binnen de lijntjes kleuren, kan de bondscoach weinig.

"Ik kan me voorstellen dat hij teleurgesteld is, maar ik vind zijn reactie een beetje overtrokken. Iedereen die ons kent, weet dat we spelers juist aanmoedigen om zich uit te spreken, om open, eerlijk en kritisch te zijn." Wagner werd in juni vorig jaar voor het eerst opgeroepen voor de A-ploeg van Duitsland en maakte in de wedstrijd tegen Denemarken (1-1) zijn debuut.

Meer nieuws
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
0
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
0
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug, maar vergeet zichzelf te belonen
6
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
4
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
25
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (12)

 
Rugu
 
25
18 mei 2018 om 17:33
Wagner laat zich ook wel enorm kennen zeg. Ik snap je teleurgesteld bent maar kom op zeg, we hebben het hier over een volwassen man. Gezien zijn kwaliteiten als speler is het al een wonder dat hij 8 interlands op zn naam heeft.
 
consy
 
11
18 mei 2018 om 17:38
Makkelijk lullen van jou kant, vind je niet? Die jongen heeft een behoorlijk aandeel gehad in de kwalificatie van Duitsland, en speelde vrijwel alles op de Confed. cup. Het is geen machine he die zich altijd maar kan houden aan die mediatrainingkjes, het is een teleurgesteld mens waarvan ik het juist prima vind dat hij zich zo uit ipv het verschrikkelijke gebrabbel, over dat hij het erg jammer vindt en hij het de andere spelers ook gunt.
 
Geert VS
 
11
18 mei 2018 om 18:59
Hoe kom je er bij? 57 minuten in 1 wedstrijd op de Confederations Cup en 3 wedstrijden voor de WK kwalificatie volgens de site Transfermarkt.
 
El Fenomeno
 
9
18 mei 2018 om 17:52
Ik begrijp hem wel, scoort er op los en dan krijgt ineens een spitsje van Freiburg de voorkeur.
 
Geert VS
 
0
18 mei 2018 om 19:02
12 doelpunten in 25 wedstrijden, hij doet af en toe een duit in het zakje tijdens een ruim gewonnen wedstrijd van Bayern.
 
El Fenomeno
 
0
18 mei 2018 om 19:50
Bewezen bij subtopper Hoffenheim, speelt niet voor niets bij Bayern, die andere jongen speelt niet voor niets bij Freiburg.
 
Klich
 
0
18 mei 2018 om 19:06
Volkomen logische reactie van Wagner, is gewoon tweede spits bij Bayern, heeft con cup gespeeld en groot aandeel gehad in de kwalificatie. Dus dan een niks zeggend spitste van Freiburg neemt het over.
 
SilentStrike
 
2
18 mei 2018 om 19:08
Ik denk ook niet dat Wagner doelde op de vedettes als Neuer, Kroos of Hummels, meneer Low. Ik denk dat Wagner doelde op Nils Petersen, wie ik het trouwens heel erg gun, maar zijn selectie was op z'n minst verrassend.
 
tubes
 
2
18 mei 2018 om 19:33
Hij zegt toch niet dat de rest complete idiote zijn? Hij zegt alleen waarom hij denkt dat hij niet geselecteerd is en niet waarom de rest wel. Dat bedenkt Low er nu zelf bij. Ook al vind ik het totaal niet sterk van Wagner
 
MancunianB
 
5
18 mei 2018 om 20:07
Begin die low een beetje eng te vinden. Sowieso heeft ie met geluk het stoeltje van bondscoach gekregen en het geluk dat hij jarenlang met een super selectie kan werken. Volgens mij is het een trainer van niks. Echt zo'n vieze Duitse gladjanus die heel de tijd naar je vrouw staat te kijken in een cafe. Wagner laat zich wel kennen met zijn reacties. Hij heeft wel gelijk, maar hij legt zichzelf op het hakblok hiermee.
 
Borusse
 
0
18 mei 2018 om 21:02
Sinds hij bij Bayern zit heeft hij maar twee goede wedstrijden gehad (mönchengladbach en Frankfurt), eventueel mag de terugwedstrijd tegen Besiktas ook meegeteld worden ook al was de eerste wedstrijd met 5-1 gewonnen. Als hij bij Hoffenheim was gebleven, had hij vast bij de selectie gehoord maar hij is nu gewoon reserve. Verder zijn zijn invalbeurten ook niet om over naar huis te schrijven. Löw weet verder echt wel hoe hij was nog voordat hij de eerste keer geselecteerd was dus ik vind het maar rare argumenten. Een erg emotionele reactie waarbij hij beter eerst tot 10 kan tellen. Neemt niet weg dat ik het een verrassende keuze vindt van Löw om Petersen mee te nemen.