Lyon verhuurt Dembélé aan Atlético en maakt financiële voorwaarden bekend
Woensdag, 13 januari 2021 om 18:14

Atlético Madrid heeft zich op huurbasis versterkt met Moussa Dembélé, zo meldt zijn werkgever Olympique Lyon via de officiële kanalen. De Franse club maakt tevens bekend dat er een huursom van anderhalf miljoen euro wordt betaald voor de 24-jarige spits. Atlético heeft de optie om Dembélé na het seizoen voor 33,5 miljoen euro over te nemen, waar bovenop nog 5 miljoen euro aan bonussen zouden kunnen komen. Ook heeft Lyon in dat geval recht op een doorverkooppercentage van tien procent.

Lyon heeft zich na het uitzwaaien van Dembélé direct geroerd op de spelersmarkt voor een vervangende spits. Memphis Depay krijgt in de Zuid-Franse stad concurrentie van Islam Slimani, zo maakt de club bekend. De 32-jarige Algerijn kwam dit seizoen slechts tot twintig speelminuten voor Leicester City, dat bereid was om het tot de zomer lopende contract van Slimini te verscheuren. Lyon kon de aanvaller, die tot medio 2022 heeft getekend, vervolgens transfervrij inlijven.

Dembélé, die bij Lyon een contract heeft tot medio 2023, was niet langer verzekerd van een basisplaats en mocht vertrekken. Dit seizoen kwam de aanvaller in 16 optredens in de Ligue 1 slechts tot 1 doelpunt, veel minder dan zijn 16 goals in 27 duels in het seizoen daarvoor. Ook in het seizoen 2018/19 was Dembélé op schot: toen maakte hij 15 treffers in 33 competitieduels.

Atlético Madrid was sinds het vertrek van Diego Costa, wiens contract om privéredenen werd ontbonden, op zoek naar een nieuwe spits. Los Colchoneros meldden zich eerder bij Napoli voor Arek Milik, maar kwamen niet tot een akkoord. De Italiaanse club verlangt vijftien miljoen euro voor de 26-jarige Poolse spits, die aan het einde van het seizoen transfervrij kan vertrekken. Daarna bleek ook Willian José van Real Sociedad onhaalbaar voor Atlético en zo kwam de club uit bij Dembélé.

Meer nieuws
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
1
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
0
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
6
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
9
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
27
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (29)

 
PeerBerwers
 
5
8 januari 2021 om 20:12
Lullig voor West Ham dit, Dembele had Haller daar moeten vervangen. Als ik Atletico was had ik ook eerder voor Milik gekozen, die deed het in Italië heel goed en zit nu alleen maar op de bank, omdat hij niet heeft bijgetekend.
 
InsideRMadrid
 
20
8 januari 2021 om 20:24
Peer / oftewel nu Dembele huren voor een halfjaartje en dan in de zomer Milik gratis oppikken, want Napoli vraagt een groot bedrag voor Milik, dus ik snap deze constructie wel
 
FCT 4 ever
 
6
8 januari 2021 om 20:28
Plus Milik heeft dit seizoen niet gespeeld, dat is vragen om problemen. Kun je hem inderdaad beter on de zomer oppikken en optrainen.
 
PeerBerwers
 
1
9 januari 2021 om 00:50
Milik van de zomer ophalen zou wel een goede optie zijn. Nou vraag ik me wel af of die het eigenlijk ziet zitten om vanaf de bank te moeten beginnen. Suarez en Felix zal hij er in ieder geval niet zomaar uit spelen.
 
FcGrun050
 
6
8 januari 2021 om 21:25
Ik vind Milik niet per se een betere spits. Het is een goeie spits, maar wel enorm blessuregevoelig. Dembele is sterker, minder blessuregevoelig en is nog 2 jaar jonger (milik is 26, terwijl Dembele 24 is). Ik vind ze wel redelijk gelijkwaardig aan elkaar.
 
IKEA
 
1
13 januari 2021 om 18:15
Als West Ham liefhebber ben ik juist dolblij. Deze jongen is in alles minder als Haller, hij heeft enkel zijn leeftijd mee. Nee, laat die jongen maar lekker slagen of mislukken in Madrid, zodat West Ham door moet schakelen naar een succesvoller alternatief.
 
InsideRMadrid
 
8
8 januari 2021 om 20:20
Hele goede aankoop weer van Simeone, hij doet een verouderde Diego Costa weg en huurt een jonge speler ervoor terug die het zal begrijpen dat hij niet alles zal spelen maar zeker nuttig is in misschien de kleinere wedstrijden van Laliga. Ik ben er als Madrileen wel echt trots op als ik zie wat ze in het Wanda aan het doen zijn, best wel mooi beleid en in de zomer kunnen ze misschien nog 2 buitenkansjes signen.
 
Dwaaltak
 
0
8 januari 2021 om 20:29
Wie nog meer naast Milik?
 
InsideRMadrid
 
1
8 januari 2021 om 20:33
Dwaal / Atletico heeft echt goede centrale verdedigers nodig, in dat compartment vind ik ze nog net aan de dunne kant zitten na het wegvallen van sterkhouders als Godin en Miranda. En de jacht op Pau Torres is vrij hevig in Spanje nu, Atletico zou zijn clausule van 50 miljoen moeten lichten en hem moeten signen want hij kan weleens de nieuwe Sergio Ramos worden (ik haat die vergelijkingen maar wat ik van hem gezien heb is echt hoogstaand). Een middenveldertje misschien erbij kan ook geen kwaad dus Eriksen staat daar hoog op het lijstje voor maar zelf vind ik hem net wat te kort komen voor de huidige koploper van Laliga. Dat zijn even namen die bij mij binnen komen, Milik, Eriksen en Pau Torres, dat zou een mooie 2021 zomer zijn voor de Atletico fans met dan ook nog Felix die een jaar verder is
 
Basvan der Pols
 
0
9 januari 2021 om 03:11
Pau Torres zou geweldig zijn. Heerlijk om die te zien voetballen bij Villareal. Helaas dit jaar valt Felipe tegen tot nu toe. We hebben met Gimenez wel echt een zwaar onderschatte centrumverdediger en Felipe speelde vorige jaar erg solide, maar dit jaar al een paar keer op wat foutjes kunnen betrappen. Helaas heb ik Savic nooit echt gezien als wereldtopper. Hij is prima als stand-in wanneer er iemand geblesseerd is, maar als vaste centerback hebben wij bij Atletico nog wel echt iemand nodig inderdaad. Middenvelders hebben we al te veel. Als Saúl eindelijk uit zijn vormdip komt (Ik vond hem, ondanks de vernederende afgang tegen Cornella, erg sterk als een van de weinige afgelopen woensdag) kunnen we Lemar weer uit de basis halen want dat is toch wel Europa's grootste flop van de afgelopen jaren. Met Carrasco op links, Saúl en Koke centraal en Llorente op rechts staat het middenveld als een huis. Ik mis Thomas Partey wel helaas. Wat een beest was dat. Nu met Dembele als backup voor Luisito en Joao Felix moet het elftal toch staan. Alleen die centrumverdedigers. Eventueel Hermoso daar weer neerzetten. Lodi is prima als linksback.
 
AMadrid1991
 
6
8 januari 2021 om 20:27
Het is nog nergens bevestigd, maar dit lijkt me wel een prima spits als back-up. Als hij niet bevalt dan kunnen we altijd nog Milik halen in de zomer, die is dan transfervrij.
 
InsideRMadrid
 
1
8 januari 2021 om 20:53
Exact 1991, met die gedachte zal Atletico deze constructie wel opgezet hebben. Er wordt ook gesproken dat Atletico in de zomer Isco wil kopen, ik zou er als blanco niet heel blij van worden want we hebben ook al Llorente en Hermoso naar Atletico laten gaan en die zijn allebei echt goed, en Isco is ook goed. Maar het is niet zeker, mogelijk trekt Isco naar Sevilla met Lopetegui, dat zou hem ook wel liggen of Arsenal als hij oversees wil spelen, maar ik vind Isco niet een type die snel in Londen gaat leven en helemaal aanpassen, hij is best wel populair in Spanje
 
bastian_vdw
 
0
8 januari 2021 om 21:46
Denk je dat Isco Premier League voetbal aankan met zijn huidige vorm? Ik vond de ontwikkeling van Ceballos bij Arsenal in het 1e seizoen wel mooi hoor als ik dat mag zeggen.
 
InsideRMadrid
 
3
8 januari 2021 om 21:50
Bastian / Het is echt lastig om te zeggen wat Isco op dit moment aan kan, hij komt er echt niet meer aan te pas bij Real Madrid, en dat vinden de fans jammer maar hij zal ook door moeten. Hij mag nog niet in januari weg, maar ik acht de kans groot dat hij naar Sevilla zal gaan, lekker in Spanje nog en gewoon CL voetbal spelen want Sevilla zit de laatste jaren gewoon bij de beste 4
 
AMadrid1991
 
1
8 januari 2021 om 22:12
Ik zie Isco eigenlink alleen maar naar Arsenal gaan. Atletico heeft meer dan genoeg middenvelders en daarnaast pas Isco gewoon niet in het systeem. Sevilla heeft ook al een sterk middenveld met Fernando, Rakitic en Jordan. Ze hebben ook nog eens Oscar Rodriguez gehaald voor een behoorlijk bedrag deze zomer, dus die zie ik Rakitic wel vervangen op termijn en Jordan vind ik een erg leuke speler, maar ik geloof niet dat de absolute top voor hem in de rij staat, dus die zie ik daar ook nog jaren blijven.
 
InsideRMadrid
 
3
8 januari 2021 om 22:14
Ik was alweer vergeten dat Oscar Rodriquez naar Sevilla was gegaan. Hij speelt echter amper daar helaas. Maar Sevilla zou alle drie die middenvelders die jij opnoemt aan de kant schuiven om Isco te signen, daar kun je wel vanuit gaan, en in Madrid schrijven ze dat Lopetegui hem graag weer wil laten opleven
 
AMadrid1991
 
4
8 januari 2021 om 22:57
Ik heb daar mijn twijfels bij hoor. Isco heeft het natuurlijk ook al een behoorlijke tijd niet meer laten zien. Dus als ze daar logisch nadenken halen ze hem gewoon niet en ik weet ook niet wat voor invloed Lopetegui heeft op het transferbeleid. Uit mijn hoofd heeft hij daar alleen Reguilon eerder onder zijn hoede gehad, maar de rest van de transfers kwamen niet uit zijn koker lijkt mij.
 
Furrr
 
3
8 januari 2021 om 20:41
Heerlijke aankoop. Atleti heeft wel echt een paar topspitsen zo
 
Stephan 1976
 
2
8 januari 2021 om 21:07
Milik was denk ik een beter optie geweest dan Haller
 
bastian_vdw
 
3
8 januari 2021 om 21:44
Het probleem is dat Milik waarschijnlijk niet naar Ajax wilt, hij had een vertrekwens ingediend bij Napoli juist om een stap hogerop te doen. Nou zie ik West Ham met de inkomst van de transfer van Haller eerder als kandidaat dan Atletico op dit moment voor Milik, aangezien zij sterk een spits nodig hebben.
 
Joshp
 
3
8 januari 2021 om 22:38
Milik komt helemaal niet aan spelen toe dit seizoen en is een redelijk blessure gevoelen jongen. Als Ajax dat had gedaan voor 15 miljoen was het pas een onverantwoorde transfer geweest. Daarnaast denk ik dat milik totaal niet past bij het counter voetbal van Westham, die moeten opzoek naar een sterke spits met veel snelheid en dat heeft Milik niet
 
JuventusPuglia
 
4
8 januari 2021 om 22:21
Ben benieuwd wie Lyon dan gaat halen. Ze verliezen met Depay en Dembele toch aanvallers
 
Dajoowie
 
5
13 januari 2021 om 18:55
Als ik het goed begreep komt Slimani de kant van Lyon op. Edit: wat ik hierbij had moeten zeggen is dat naar verluid ze in hem ook gewoon een centrale optie zien, en mocht het echt een flankspeler blijken te worden voor ze kunnen ze Depay (voor zolang hij er nog zit) centraal zetten. Verder hebben ze Toko Ekambi en Kadewere nog waar ze de nodige centen tegenaan gegooid hebben (11 en 12 miljoen als ik mij niet vergis?). Mochten ze echt op zoek gaan naar een nieuwe spits erbij zouden ze natuurlijk weer kunnen proberen een lijntje uit te gooien bij Celtic waar ze ook Dembele op hadden gepikt, want met Odsonne Edouard heb je een heel behoorlijke speler te pakken met ook de Franse nationaliteit. Een leuke outsider zou ik zelf Willem Geubbels vinden, die natuurlijk uit de academie komt van Lyon en maar nu eindelijk zijn minuten lijkt te gaan maken bij Monaco (al is het absoluut geen garantie op goals). Verder snap ik Lyon wel dat ze Dembele proberen te verkopen nu er nog waarde aan hem hangt vanwege voorgaande jaren, want dit jaar is hij absoluut niet op dreef en heeft hij er pas 1 in het netje liggen in de competitie. Stel dat Simeone heel gecharmeerd van hem raakt en je dan toch nog 33,5 miljoen voor hem krijgt in de huidige periode dan is dat een heel net bedrag. Er schijnt verder ook een best zwart deken te hangen boven de Franse competitie vanwege het gezever met de televisiegelden met Canal , dus het zou mij niet zo zeer verbazen als er meer clubs toch spelers gaan verkopen (dan wel tijdelijk verhuren) om het voortbestaan van de clubs te garanderen.
 
LeidseHood
 
4
13 januari 2021 om 18:28
Moussa en Mousa Dembele. Typisch. Ik weet hoe ik m'n kind moet noemen voor gegarandeerd voetbalsucces. Iemand anders nog meer van die voetbalnamen die vaker opduiken?
 
ceejah
 
0
13 januari 2021 om 20:30
Luis suarez
 
Ajax/barca2014
 
0
13 januari 2021 om 18:29
Ik denk dat elke aanvaller momenteel een verbetering is ten opzichte van Costa. Wat een teleurstelling is diens terugkeer naar Atleti geworden. Zo zonde allemaal. Je kan ook zeggen dat hij niet echt een lange houdbaarheid als topspits had. Logische keuze van Dembele om naar Madrid te verkassen. Die wilt ook nog eens meemaken hoe een (echt) kampioenschap aanvoelt.