Lyon verzuimt koppositie over te nemen door nederlaag in Montpellier
Dinsdag, 27 augustus 2019 om 20:41

Olympique Lyon had dinsdagavond op doelsaldo de koppositie in de Ligue 1 kunnen overnemen van Stade Rennes, maar les Gones zijn daar niet in geslaagd. Lyon verloor met 1-0 van Montpellier, de eerste nederlaag van het elftal van trainer Sylvinho. Montpellier heeft dankzij de overwinning aansluiting gekregen met de middenmoot.

Montpellier had al eerder op voorsprong kunnen komen, nadat Lyon-verdediger Joachim Andersen in de fout ging in zijn eigen strafschopgebied. De toegekende strafschop werd echter gemist door Andy Delort. Vijf minuten later, kort voor het rustsignaal, viel de openingstreffer alsnog. Arnaud Souquet zag een afstandsschot in de rechterbovenhoek belanden.

Lyon kende een dramatische start van de tweede helft, want Youssouf Kone kreeg een directe rode kaart voorgehouden wegens een keiharde overtreding. Het tiental van Lyon ging desondanks naarstig op zoek naar de gelijkmaker, maar onder meer Memphis Depay en Thiago Mendes faalden in kansrijke positie. Montpellier gokte op de counter, met Florent Mollet die een geplaatst schot zag worden gekeerd door doelman Anthony Lopes.

Bij Lyon kwam Kenny Tete halverwege de tweede helft als invaller binnen de lijnen, maar ook de vleugelverdediger kon niet voorkomen dat Lyon voor de eerste keer deze jaargang onderuit ging. Tete kreeg tijdens zijn invalbeurt nog wel een gele kaart. Lyon blijft door de nederlaag op de tweede plaats staan met zes punten uit drie duels, een puntenaantal dat ook al is bereikt door onder meer regerend landskampioen Paris Saint-Germain.

Meer nieuws
   
10:08
10:08
Plottwist: Bayern München krijgt derde afwijzing in zoektocht naar trainer
8
   
10:00
10:00
Alle genomineerden voor Bronzen Schild in de KKD bekend: FC Dordrecht domineert
10
   
09:57
09:57
Malen en Maatsen trekken extra profijt uit Champions League-zege op PSG
1
   
09:24
09:24
'Manchester United hangt fors prijskaartje aan opgeleefde Mason Greenwood'
22
   
09:16
09:16
In mei nog een buitenlandse wedstrijd bezoeken? Bekijk de ticketshop!
0
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (7)

 
Freiburg
 
2
27 augustus 2019 om 20:59
Leuke wedstrijd alleen jammer van de rode kaart
 
Buitenspelgoal
 
63
27 augustus 2019 om 21:00
Wordt weer een spannend seizoen in de Ligue 1. Wie gaat hem winnen? Psg? Paris Saint-Germain of Paris SG? De spanning stijgt.
 
ZiyechGOAT
 
23
27 augustus 2019 om 21:35
Ik denk Paris SG, maar deze clubs ontlopen elkaar niet veel inderdaad
 
soccerroos
 
0
27 augustus 2019 om 22:31
Volgend jaar misschien beter, oh wacht....
 
NL_Modric
 
7
27 augustus 2019 om 21:06
Wat een niveau zeg. Wandeltempo waar mn grootmoeder nog de 90 minuten vol kan maken. Wat te bedenken van die spits van Montpellier, die is me een partij slecht.
 
STORING
 
9
27 augustus 2019 om 21:49
Zo lees je gister een superfijn artikel op Voetbalzone waarin staat dat Lyon dit seizoen een grote titelkandidaat is en ze ijzersterk zijn met hun nieuwe coach, directeur en spelers. En zo verliezen ze de volgende dag kansloos van Montpellier. Het kan snel veranderen in de voetballerij. Moet wel zeggen dat Lyon echt een hele leuke selectie heeft om naar te kijken. Jammer dat het een mooie club is in een vrij “saaie” competitie.
 
Dejan
 
3
27 augustus 2019 om 21:51
Als de potentiële belagers van PSG weer een seizoen gaan krijgen waarin ze allerlei punten laten liggen wordt het wel weer erg eentonig. Dit was een enorme kans voor Lyon om een gat van drie punten te slaan, dan ook nog wetende dat PSG flink wat blessures heeft en over een kleine maand Lyon - PSG op het programma staat.